torstai 11. huhtikuuta 2013

PUTIN LISTA - MITÄ SE ON?

Ihan ensialkuun parit selvennykset:

Moottoripyöräkerholaisia on tuomittu kaikenlaisista rikoksista näpistyksista henkirikoksiin, aivan kuten muitakin suomalaisia. Kerhoissa on ollut rikoksiin syyllistyneitä. Se on fakta, eikä sitä kiistä kukaan, eivät edes kerholaiset itse.

Moottoripyöräkerhoissa on miehiä, ja naisia, jotka eivät ole koskaan tehneet rikoksia ja joita ei ole koskaan syytetty, eikä tuomittu mistään. Sekin on fakta, jota ei haluta uskoa ja joka usein kiistetään.

Moottoripyöräkerhot eivät ole, poliisin toiveista ja väitteistä huolimatta, mafiamaisia rikosjärjestöjä. Ne ovat, joidenkin mielestä ikävä kyllä, moottoripyöräkerhoja. Tiedän, se on pettymys rikosjärjestöistä unelmoiville.

Poliisi, KRP etupäässä, on tehnyt strategisen määrittelyvirheen, jota se ei voi oikaista. Liian moni poliisijohtaja ja esimies on luonut uransa tämän määrittelyvirheen avulla. Se on ilmoittanut, että tietyt kerhot ovat rikollisjärjestöjä, ja tästä pidetään kiinni. Juuri siksi tilanne on vinoutunut. Sen sijaan, että KRP ja muut poliisit keskittyisivät nappaamaan rikollisia, olivatpa he kerholaisia tai ei, he ovat päättäneet tehdä mahdottomasta toden: he ovat päättäneet todistaa, että kerhot ovat rikosjärjestöjä.

Poliisi ei pysty koskaan todistamaan tätä väitettään. Kerhoissa on ihmisiä, jotka eivät tee rikoksia, ihmisiä joilla ei edes ole rikosrekisteriä, eivätkä he osallistu rikolliseen toimintaan. Siksi kerhot eivät voi olla rikosjärjestöjä. Mutta koska poliisi on päättänyt, että ne ovat, poliisi vaatii lakia, joka määrittelisi heidän määrittelemänsä kerhot rikollisjärjestöiksi ja siten kaikki jäsenet rikollisiksi. Tällaisen lain avulla poliisin ei enää tarvitsisi yrittää tehdä mahdottomasta totta. Se olisi sitä pelkästään siksi, että poliisi sanoo niin.

Ja tässä tullaan tuoreimpaan skandaaliin.

Presidentti Vladimir Putinin päätyminen ns. mustalle listalle EI OLLUT VIRHE TAI VAHINKO. Se ei ollut yksittäisen poliisimiehen päähänpisto, tai harkintakyvyn pettämistä. Suomen poliisi oli päättänyt jo 1990-luvulla, että Night Wolves MC on rikollisjärjestö. Presidentti Putin tuntee kerhon presidentin ja on hyvää pataa kerhon kanssa. Juuri siksi hän päätyi listalle.

Poliisi on samoin perustein listannut samalla tavalla tuhansia suomalaisia, joilla on samanlaiset yhteydet poliisin rikollisiksi julistamiin kerhoihin. Kyse ei siis ole sattumasta, vaan poliisin määritelmästä. Jos sinulla on liian hyvät yhteydet poliisin rikollisena pitämään moottoripyöräkerhoon, sinut määritellään rikolliseksi, riippumatta siitä oletko syyllistynyt rikokseen, vai oletko Venäjän presidentti.

Suomessa poliisi on siis ottanut itselleen tuomarin ja oikeuden roolin, ja tuominnut tavallisia suomalaisia tällä menetelmällä rikollisiksi. Aivan samoin perustein kuin presidentti Putininkin. Ja julkisuudessa poliisi, KRP lähinnä, on käyttänyt juuri näin rakennettuja listoja perustellessaan "rikollisjengien" uhkaa, niiden lukumäärää ja niiden jäsenmäärää. Olemme lukeneet lehdistä lukemattomia kertoja "rikollisjengeistä" ja "rikollisista moottoripyöräjengeistä". Olemme nähneet karttoja, kaavioita, ties mitä Power Point -esityksen sälää, joiden kaikkien viesti on ollut sama: nämä ihmiset ovat rikollisia. 

Ja näihin ihmisiin kuuluu myös Venäjän presidentti Putin, aivan samoin perustein kuin tuhannet tavalliset suomalaisetkin. Kyse on siis siitä, että poliisin oman määritelmän mukaan hän ja kaikki muutkin ovat rikollisia. Mitään todisteita ei tarvita, mitään syytteitä ei tarvita, mitään rikosta ei tarvita. Rikos on kerho, sen jäsenyys tai yhteydet kerhoon tai kerholaisiin. Tämä on ollut poliisin salaisten rikollislistojen määritelmä, poliisijohdon síunaama määritelmä, sen toimintapolitiikka. Ei mikään virhe, tai yksittäistapaus.

Nyt KRP ja poliisijohto ovat vetäytyneet siilipuolustukseen, sen sijaan että korjaisivat näkökantojaan ja uskomuksiaan. He yrittävät uskotella, että presidentti Putin on yksittäistapaus, poikkeus, vahinko, virhe, vaikka samalla listalla on tuhansia suomalaisia samoin perustein. Syyttävä sormi osoittaa yksittäiseen poliisiin, joka on vain noudattanut määritelmää ja johdon antamia suuntaviivoja määritellessään presidentti Putinin rikolliseksi. Mutta luvassa on paljon kovempaakin.

Poliisijohdon mielestä ns. mustaa listaa ylläpitävä KRP ei ole syyllistynyt mihinkään, vaikka se onkin tehnyt syyttömistä suomalaisista jo vuosikausien ajan rikollisia, vaan se, joka on vuotanut julkisuuteen tiedon Putinin listalle päätymisestä. Kuka hän, tai he, onkin, kyseinen poliisi ansaitsisi tiedonjulkistamispalkinnon. Hän on tehnyt suuren palveluksen kansalaisyhteiskunnalle ja edustaa sitä mikä suomalaisessa poliisissa voi olla parasta: hän on nähnyt tilanteen kieroutuman ja tuonut sen esille.

Poliisijohdon ja KRP:n silmissä hän on kuitenkin rikollinen. Hän paljasti, että suomalaiset poliisit pitävät presidentti Putinia rikollisena ja hän paljasti, että kuka tahansa voi päätyä ja on jo päätynyt tälle listalle näin heppoisin perustein. Tämä on poliisijohdon mielestä rikos. Juuri siksi asiasta on käynnistetty esitutkinta, rikostutkinta. Rikollinen poliisi, nimetön kunniallinen mies, pitää saada kiinni ja häntä tullaan rankaisemaan kovimman kautta kollegoitten toimesta. Miksi?

Koska hän paljasti mitä KRP tekee ja millä perusteilla. Hän paljasti, että KRP:n ylläpitämälle mustalle listalle päädytään lain vastaisesti. HÄN PALJASTI KRP:N JA POLIISIN TOIMINEEN LAITTOMASTI VUOSIKAUSIEN AJAN. Poliisijohtaja Paatero ja sisäministeri Räsänenhän ovat molemmat todenneet, että presidentti Putinin tapauksessa on näin. Samoin täytyy siis olla myös niiden tuhansien suomalaisten, jotka ovat vuosien varrella päätyneet listalle aivan samoin perustein.

Tämä on jutun ydin. Poliisi on tehnyt listan ihmisistä, jotka se on lainvastaisesti määritellyt rikollisiksi. Ja poliisi on tosiaan toiminut niin. Poliisijohtaja Robert Lardot sanoi itse televisiossa, ettei listalle päädy kukaan vahingossa tai sattumalta. Ei edes Venäjän presidentti.

Paljastuksen tehnyt poliisi, tai poliisit, tullaan lynkkaamaan julkisesti, häpäisemään ja tuhoamaan. Jo nyt poliisijohtaja Paatero on aloittanut vihjailukampanjan siitä, että kyse onkin sabotaasista poliisia kohtaan. Torstaina 11.4. YLE:n aamu-tv:n lähetyksessä avulias toimittaja johdatteli aiheeseen ja poliisijohtaja Paatero totesi pontevasti, että pitää selvittää onko tässä tarkoituksellisesti pyritty mustamaalaamaan poliisin mainetta.

Poliisijohdon silmissä se, että joku paljastaa KRP:n ja joidenkin muiden poliisien toimineen lainvastaisesti vuosien ajan, on rikollista. Totuuden julkituominen on sabotaasia. Ei se, että KRP on luokitellut ihmisiä lainvastaisesti rikollisiksi.

Ja juuri ihmisten luokittelemisesta on kyse. Kyse on siitä, että ihmisiä rekisteröidään laajoihin tiedostoihin, joita voidaan tarvittaessa käyttää heitä vastaan. Kyse on Operaatio Phoenixin suomalaisesta versiosta.

Operaatio Phoenix oli CIA:n huippusalainen ohjelma Vietnamissa 1960- ja 70-luvuilla. Suuri yleisö pitää sitä massiivisena salamurhaoperaationa, jossa surmattiin noin 28 000 siviiliä. Se ei kuitenkaan ollut Operaatio Phoenix, vaan sen seuraus. Operaatio Phoenix rekisteröi vietnamilaisia ja luokitteli heitä eri kategorioihin. Rekisteriin kuului satoja tuhansia vietnamilaisia armeijan huipulta alimpaan kastiin saakka. Rekisteriin tallennettiin kaikki mahdollinen perhesuhteista ammatteihin ja osoitteisiin, ystäväpiireihin ja tuttavuuksiin saakka.

Kun Yhdysvaltain hallitus päätti tuhota Vietnamissa toimivan sissiliikkeen Viet Congin lopullisesti, se päätti tuhota sen infrastruktuurin, joka mahdollisti sissien toiminnan. Sotilaallisesti sissejä ei voitu kukistaa, mutta tuhoamalla sissien ympärillä olevat ihmiset ja tukirakenteet, sissitkin saataisiin tuhottua. Näin meni logiikka. Luokittelun avulla koottiin kattava lista 28 000 siviilistä, joiden rekisterin ylläpitäjät ja analyytikot katsoivat olevan osa sissejä tukevaa rakennetta. Kaikki nämä ihmiset, siviilit sairaanhoitajista opettajiin, salamurhattiin ja vain siksi, että heidän tietonsa olivat rekisterissä ja että analyytikot katsoivat heidän tukevan sissejä. Mitään todisteita ei tarvittu. Listaa ylläpitäneet päättivät kuka kuolee ja kuka ei. Kuka on syyllinen. Kuka on rikollinen.

KRP toimii ns. mustan listan ylläpitäjänä aivan samoin. Se päättää ketkä ovat rikollisia, syyllisiä. Ja kuten Operaatio Phoenixissä, se tehdään Suomessakin salaa. Juuri tämän vuoksi Venäjän presidentti päätyi mustalle listalle. Se ei ollut sattumaa, vaan loogista ja aivan normaalia. Perusteet olivat olemassa. Näin ihmiset päätyvät tuolle listalle. Näin heistä tulee, poliisin salaisella päätöksellä, rikollisia.

Poliisijohtaja Paatero väittää, ettei tiennyt mitään koko Putinista ja listasta. Voi olla, mutta tuntuu varsin oudolta, ettei maan korkein poliisiviranomainen muka tiedä, että alaisten mielestä naapurivaltion johtaja on rikollinen. Se ei ole uskottavaa, joskin mahdollista.

Poliisijohtaja Robin Lardot väittää, ettei tiennyt mitään Putinin joutumisesta listalle. Se ei tunnu lainkaan uskottavalta. Lardot nimittäin sanoi haastattelussa, että lista on poliisin normaali työkalu, sitä käytetään päivittäin. Ja Putin oli listalla ainakin kaksi viikkoa. Eikä poliisijohtaja Lardot itse käytä tuota listaa kahteen viikkoon, vaikka se on poliisin työkalu? Ei vaikuta tämäkään uskottavalta.2 kommenttia:

 1. Täytyy myös muistaa, että tässä SUOMEN Keskus Rikos Poliisi - KRP - astuu rajusti toimivaltansa yli.

  Kaikilla maailman suurilla moottoripyöräkerhoilla ja monilla pienillä on merkittäviä henkilöitä kannattajinaan ja jopa jäseninään.

  Ei kuulu suomen KRP:lle mitä eri maiden kansalaiset omissa maissaa tekevät ja ketä kannattavat tai minkälaisissa kerhoissa / järjestöissä ovat jäseninä.

  Saadaan listalle satoja tuhansia nimiä päivässä, kun aletaan listaamaan eri kerhojen lähipiirejä ympäri maailmaa...

  VastaaPoista
 2. Näinhän se menee tässä kekkosslovakiassa.Jo pari vuotta on ollut mielenkiintoista kuulla kun "puhallusratsiassa" pysäytetään,henkilöautolla,työmatkalla ja aletaan kysellä henkkareita,Joita ei pikku kiusana tietenkään ole matkassa juuri siinä tilaisuudessa.Kun henkilötiedot on saatu,ensimmäinen tieto poliisiradiosta kuuluu:henkilö xx,jäsen kerhossa xx,melko aktiivinen liikkumaan tms.paskaa.Vasta sen jälkeen vahvistus ajo-oikeudesta eli luultavasti tärkein asia tuolla kertaa.
  Sitten nämä vierailut kerhoilla.Sama juttu(taas siinä "puhallusratsiassa...) kysymyksin onko valtakerhoissa tuttuja?Oletko ollut poliisin kanssa tekemisissä?Mitä oot vetänyt ym.todella tärkeää johon ei viitsi energiaa kuluttaa niihin vastatakseen.
  Kerhokaveri haki vapaaehtoiseen maanpuolustuskomppaniaan(meniköhän oikein)YK-joukoissa palvellut kaikin puolin asiallinen kaveri mutta turvaselvitykseen tyssäsi.Muuten hyvä paitsi että toista kautta haettu turvaselvitys samasta kaverista oli puhdas...Asiaa selvitettäessä kävi ilmi että joku konttoripoliisi oli PUHELIMITSE antanut lausunnon että tätä ko.kaveria ei missään tapauksessa saa ottaa pv:n palvelukseen.Enemmän selviteltäessä syyksi paljastui tämä surullisenkuuluisa The Lista jolla on myös Vladi Putin&co.Asiasta kuulunee vielä..
  Tällä listalla olemme jokainen kerhomme jäsen/prospect jotka tuolla liikumme tervehtimässä aateveljiä.Ja tavalliselle kansalaiselle tiedoksi että emme ole mikään keltaisen lehdistön lööpeissä esiintyvistä kerhoista vaan vajaa 10 v vanha MOOTTORIPYÖRÄKERHO jossa harrastetaan mm moottoripyöräilyä.Tosin jäsenistö ja tulijat tehdään tästäkin asiasta tietoiseksi joten näillä mennään.Esimerkkejä poliisin todella luottamusta herättävästä toiminnasta olisi paljonkin ja voi olla viisainta että avaan niille oman blogin.

  VastaaPoista