maanantai 18. joulukuuta 2017

HESARI OPERAATIO NYT

Helsingin Sanomat julkaisi viime lauantaina 16.12. 2017 artikkelin Tikkakoskella sijaitsevasta armeijan tiedustelulaitoksesta ja uudesta valkoilukoneesta.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492284.html

Jutussa ei paljastettu mitään sellaista mikä ei olisi jo ollut tiedossa vuosia sitten. Maan turvallisuutta ei vaarannettu mitenkään uudella tavalla, eikä mitään sellaista tuotu esiin, mikä ei olisi ollut kaikkien, myös itänaapurin, luettavissa Wikipediasta jo vuosia sitten. Itseasiassa Hesari oli kertonut samat asiat jo vuosia sitten vuonna 2012, mutta silloin ei asia herättänyt Sauli Niinistössä mitään ärtymystä tai jyrähtelyä.
http://timoekman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247788-salaisuus-joka-ei-ollut-salaisuus

Mistä ihmeestä sitten nyt on kyse? Miksi valtiovalta käy nyt toimittajan ja median kimppuun raivokkaasti, miksi presidentti ärähtelee ja puolustusministeri Niinistö julmistelee?

Koska koko operaatio on juuri sitä klassista hybridisotaa. Tällä täysin turhalla ja tarkoituksettomalla operaatiolla viedään otsikoista pois se presidentinvaalien esiinnostama tosiasia, että istuva presidentti Sauli Niinistö on mahdollisesti syyllistynyt uransa aikana perustuslain vastaisiin toimiin useammankin kerran. Tällä operaatiolla pyritään peittelemään se tosiasia, että presidentti Sauli Niinistön suojeluksessa tehty Nato Isäntämaa -sopimus on rikoslain ja perustuslain vastainen.

Juuri tätä on informaatiovaikuttaminen. Juuri näin kaapataan media hallintaan. Operaatio on win-win. Samalla kun säikytellään vuotajia, toimittajia ja valtamediaa, annetaan kansalaisille esimerkki siitä, mitä tapahtuu jos puhutaan vääristä asioista julkisuudessa, vaikka kaikki olisivatkin jo vuosia sitten tienneet kaiken. Pelotellaan, säikytellään ja siirretään kansalaisten huomio pois siitä, että maassamme heiluu ulkolaisia sotilaita ja ulkolainen sotilasmahti perustuslain ja rikoslain vastaisen sopimuksen voimin, eli rikollisesti. Kuvitteletteko, että tämä on sattumaa, vahinko?

Kuka enää puhuu työttömien rankaislaeista, sositaaliturvan alasajosta, terveydenhuoltojärjestelmän tuhosta, istuvan presidentin mahdollisista rikoksista perustuslakia vastaan? Aivan.

Niin, tämä on juuri sitä hybridisotaa josta meille on kerrottu. Operaatio paljastaa sen, ettei sitä käykään Putin ryssineen, vaan oma valtiovaltamme meitä itseämme vastaan. Tämä on nyt aloitetun kohun suurin paljastus.

Kenties toimittajat ja se valtamedia heräävät nekin huomaamaan, että aivan kuten ennustinkin MV- ja Ilja Janitskin jahdin ollessa kiihkeimmillään, muutkin tulevat saamaan osansa samasta kohtelusta. Näin myös kävi. Hesarin päätoimittaja antaa nyt lausuntoja siitä kuinka poikkeuksellista tämä valtiovallan Hesariin kohdistunut hyökkäys on, vaikka on itsekin lehtensä kanssa ollut vaatimassa juuri tällaista toimintaa sitä vaihtoehtomediaa vastaan, jota se on hybridisodan mukaisesti kutsunut itsekin valemediaksi.

Ilja Janitskinia valtamedia on jahdannut innolla, vaatinut suitsia suuhun "valemedialle"  ja vaijennut siitä että ainakin kolme suomalaista bloggaajaa on pidätetty, heidän tietokoneensa takavarikoitu, ja heistä ainakin kaksi passitettu mielisairaalaan tahdon vastaiseen "hoitoon". Nuo tapaukset eivät ole valtamediaa kiinnostaneet. Kuitenkin, nyt Hesari saa maistaa tilaamaansa hoitoa, sen jälkeen kun se julkisti jo vuosia sitten julkistamaansa julkista tietoa.
https://vastavalkea.fi/2017/11/23/je-suis-markku-laitinen/
https://vastavalkea.fi/2016/12/05/tahtaako-eun-terrorismilaki-eun-arvostelijoiden-murskaamiseen/

Olisikohan omahyväisen valtamedian itsekeskeisten journalisteiksi itseään kutsuvien kirjoittelijoiden aika heräillä huomaamaan se kehitys, joka tässä maassa on meneillään?
https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2017/11/06/in-finland-mattis-backs-creation-of-a-hybrid-warfare-center-focused-on-russia/?utm_term=.4149e3977b37

Olisikohan jo aika ruveta kyselemään mitä se hybridisodankäynnin keskus oikein häärii? Kuka käy informaatiosotaa tässä maassa ja keitä vastaan ja miksi? Kuka ohjailee valtamediaa haluttuun suuntaan ja miksi?
https://yle.fi/uutiset/osasto/news/nato-led_military_drills_start_on_finlands_southern_coast/8934380

Journalistiliiton luulisi jo pikkuhiljaa kiinnostuvan siitä, mihin sananvapaus on Nato-Suomessa menossa.

Veikkaan, ettei mitään tapahdu ja valtamedian toimittajat ovat hipihiljaa, säikytettyinä ja säyseinä.

Aivan olennainen asia on myös se, että kuka on se henkilö, mikä on se instanssi, joka lyö mihin tahansa paperiin milloin tahansa leiman Salainen tai Erittäin salainen? Mitkä ovat ne juridiset perusteet, koska ne on myönnetty ja kenelle? Tästäkin pitäisi hieman keskustella, kun toimittajien koteihin tehdään pelkän epäilyksen pohjalta massiivisia ratsioita, kun papereita, tietokoneita ja muita laitteita takavarikoidaan pelkän epäilyksen pohjalta, tai siksi että lähdesuojaa pyritään taas kerran murtamaan. Ja kuka muuten päättää milloin mikäkin asia ei enää ole salainen?

YLE sensijaan jatkaa virallisen valtiovallan propagandan tuottajana. Aamun radion uutislähestyksissä on jo ehditty ilmoittaa, että ylivoimainen enemmistö suomalaisista hyväksyy sen, että valtiovalta käy massiivisin voimin tiedotusvälineitten kimppuun. Taisi olla 65% YLEn mukaan niitä, joiden mielestä on hyvä, että poliisi jahtaa toimittajia. Voi olla, että kuulin väärin, sillä tätä kirjoitettaessa tuota tutkimusta ei löydy YLEn uutissivuilta.

Sensijaan löytyy Hesarin artikkeli, jossa YLEn uusi päätoimittaja kyseenalaistaa koko tutkivan journalismin käsitteen. YLEn päätoimittaja Jokisen mielestä tutkiva journalismi on ikävä ilmiö, joka latistaa muiden journalistien työtä. Mitä se muu tärkeämpi journalismi on, se lienee Jokisen päätettävissä. Siteerataan Jokista suoraan: ”En oikein pidä tutkivan journalismin puheesta. Se latistaa muiden journalistien työtä.”. Siis tämä on YLEn päätoimittajan lausunto asiasta. Olisikohan YLEn toimittajien hieman katsottava peiliin, taas kerran?
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005469135.html

Lopuksi on tietenkin todettava, ettei tässä ole mitään uutta. Hesari ja muuthan ovat huutaneet jo vuosia kuinka Venäjällä toimitaan juuri näin. Kiinassa ja Pohjois-Koreassahan tällainen on itsestään selvää viranomaistoimintaa ja aikoinaan se oli sitä myös Neuvostoliitossa. Stalinin aikaan tosin toiminta oli reippaampaa ja suoraviivaisempaa, mutta ehkäpä sellaisen aika on koittava meilläkin lähiaikoina presidentti Sauli Niinistön, puolustusministeri Jussi Niinistön ja armeijan kenraalien mielihyväksi.

5 kommenttia:

 1. Olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että läntinen maailma on muuttumassa yhden hallinnon alla toimivaksi Super-Neuvostoliitoksi.
  Hässäkkää hässäkän perään terrori-iskuilla höystettynä, näitä tullaan vielä järjestelmään apuun "kutsuttujen" Nato-joukkojen toimesta.
  Mikko

  VastaaPoista
 2. Kiitän Sandea
  tärkeän asian selkeästä esiintuomisesta!

  Surullista huomata, että Suomalaiset näyttävät haluavan tälläisiä Niinistöjä katsella vielä 6 vuotta.

  Mutta,
  Niin kauan kuin toisenlaisiakin mielipiteitä saa julkaista
  on toivoa...

  VastaaPoista
 3. Ottakaa rikollinen kiinni! HUUSI rikollinen ja pakeni paikalta

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sande Parkkonen tästä artikkelista. Eipä minulla juuri ole lisättävää.

  Riikka Söyring (Vastavalkea.fi)

  VastaaPoista