lauantai 3. kesäkuuta 2017

SUOMEN ULKOPOLIITTINEN HIRTTOSILMUKKA

Suomessa on vallalla uusi ulkopoliittinen suuntaus. Päättäjämme ovat laittaneet Suomi-neidon kaulan ympärille tiukasti EU-hirttosilmukan ja tanssivat sitä kiskovan Saksan pillin mukaan kuvitellen, että tästä ne juhlat alkavat. Näinhän ajateltiin aikoinaankin, mutta ei siitä ihan juhlia tullutkaan. Tosin ennen vanhaan maasta löytyi myös niitä, jotka kykenivät tekemään korjausliikkeet. Nyt ei.

Suomen ulkopoliittiseen hirttosilmukkaan kuuluu olennaisena osana se, että vittuillaan itänaapurille joka käänteessä ja uhitellaan ja uhkaillaan, haukutaan ja mollataan, sensijaan että esitettäisiin analyyttista kritiikkiä ja/tai diplomaattisesti tuotaisiin esiin omia näkökantoja. Poliitikko toisensa perään on antanut lausuntoja siitä kuinka ryssät uhkaa ja kuinka Putin on hullu. En tiedä onko se totta, mutta ulkopoliittisesti tuo ei ole ihan viisasta. Kuten eräs sotaveteraani minulle jo parikymmentä vuotta sitten sanoi: ei ne ampumalla lopu, että niiden kanssa on vaan tultava toimeen.

Sen sijaan Suomi taistelee yksin kauppasaarrollaan Venäjää vastaan, menettää tuhansia työpaikkoja ja parisen miljardia joka vuosi, ja saksalainen ministeri toteaa: valitettavasti Venäjän vastaiset talouspakotteet iskevät kipeimmin juuri Suomeen. Ja suomalaiset poliitikot ja toimittajat ejekuloivat ilosta ja riemusta.

Ulkopoliittisen hirttosilmukan toinen puolikas onkin sitten se todella fiksu liike. Haukutaan Yhdysvaltojen johto suohon. Ministeri Tiilikainen sanoo Trumpin ampuneen itseään jalkaan. Toimittaja toisensa perään kirjoittelee millainen hullu se on ja poliitikot heittelevät herjoja ja muita supervallan johdosta. Tämä on todella nerokasta, varsinkin kun samaan aikaan haukutaan ryssiä ja sanotaan kiinalaisillekin, että kuulkaas killisilmät, pankaapas asianne ojennukseen taikka muuten Suomi suuttuu.

Jenkeillehän kannattaa vittuilla, varsinkin kun päästetty jo maahan amerikkalaisia sotilaita ja sotakoneita rellestelemään. Pojat ovat antaneet amerikkalaisille kaikki tiedot siitä kuinka Suomi aikoo puolustaa itseään, antaa jenkkien harjoitella täällä sotimista, ja sitten mennään sanomaan, että presidenttinne on kusipää ja idiootti, ja niin on koko maannekin. Se on nerokasta.

Kaikki suomalaispoliitikkojen munat ovat tukevasti EU-korissa, koska suomalaiset idiootit kuvittelevat, että Saksa kuittaa potin. Minulla on yksi kysymys suomalaisille idioottipoliitikoille: kuinka monta sotaa Saksa on voittanut viimeisen sadan kahdenkymmenen vuoden aikana?

Euroopan Unioni hajoaa seuraavan vuosikymmenen aikana. Komission idea siitä, että EU tiivistyy ja muuttuu oikeaksi valtioksi, jota Saksa johtaa, ja jolla on oma saksalaisten komentama armeija, ei toteudu koskaan. Komissio on jo uhkaillut Puolaa kovilla toimilla, mutta kaikki tietävät, että jos jotkut niin puolalaiset tappelevat silloinkin kun ei ole mitään mahdollisuuksia. Komissio on uhannut Unkaria vakavilla seurauksilla, mutta unkarilaisethan ovat myös sellaista sakkia, jolle kannattaa mennä uhoilemaan. Näin niinku historian valossa.

Italian pankeissa muhiin 350 mijardin dollarin lainakatastrofi ja valtion talouskin on sinne päin. Italialaiset eivät välitä paskaakaan. Jos pankit kaatuvat, perustetaan uusia. Italialaiset ovat kautta historian tehneet niin ja tulevat tekemään jatkossakin. Suomalaiset ovat intomielellä maksamassa saksalaisille pankeille näiden italialaisille pankeille myöntämiä lainoja. Näin siis kaikkien johtajiemme mukaan. Suomi seisoo ja kaatuu EU:n ja Saksan rinnalla. Se on erittäin fiksua.

Ei edes Brexit saanut suomalaisia tajuamaan, että EU:n päivät ovat luetut. Siksi britit sieltä lähtivät. Eivät he suostu tottelemaan saksalaisia pankkiireita. Eivät he aijo kaatua saksalaisten viimeisimmän suurvaltahankkeen mukana. Suomalaiset toimittajat ja poliitikot ovat niin tyhmiä, että huutaessaan kuinka Brexit kaataa Britannian, he eivät tajunneet tai tienneet, että valtaosa Britannian ulkomaankaupasta käydään muualla kuin EU:ssa. Sen sijaan useimmille EU-maille Britannia on tärkein kauppakumppani.

Seuraavana EU:sta lähtee läntinen naapurimme. Se tapahtuu muutaman vuoden sisään. Ruotsi säilytti oman valuuttansa ja on pelannut sillä niin hyvin, että eläkkeitä nostettiin viimevuonna yli 4% ja palkkojakin saman verran. Vienti vetää, talous on tasapainossa jne. EU aikoo pakottaa kaikki jäsenmaat euroon. Ruotsalaiset eivät koskaan suostu siihen. Heidän tärkein kauppakumppaninsa on Britannia ja naapurissa on öljymaa Norja. Ruotsi ei ole riippuvainen EU:sta. Siksi se lähtee ja suomalaiset nerot julistavat taas, että Ruotsi tuhoutuu. Aivan kuten silloin, kun Ruotsi jäi euron ulkopuolelle.

Suomella ei ole näitä mahdollisuuksia, koska kaulamme on tiukassa silmukassa. Päättäjämme ovat hirttäytymässä Euroopan Unioniin ja Saksaan, tuli mitä tuli. Ja kuitenkin: Venäjän tarvitsee vain sulkea kaasu- ja öljyhanat, ja molemmat kaatuvat niin että rytisee. USA:n ei tarvitse kuin vetää joukkonsa Euroopasta ja alkaa yleinen hulina. Siinä suomalaiset johtajat haluavat olla mukana, he haluavat edesauttaa sellaista kehitystä ja olla maksamassa sen laskuja sitä mukaa kun saksalaiset niitä meille jakelevat.

Suomalainen valtamedia ja toimittajat ovat hekin intopinkeänä nännit jäykkinä mukana Suomi-neidon hirttäjäisissä. Kirjoitellaan häväistysjuttuja supervaltojen johtajista ja maista, haukutaan kaikki muut paitsi Saksan johtaja, führerin Merkel, jonka mukana suomalaistoimittajan aurinko nousee ja laskee. Merkel ei ole koskaan väärässä, eikä Saksa tee virheitä. EU on jumalamme ja ainoa erehtymätön asia maailmassa. Tämä on uusi suomalainen ulkopoliittinen kaanoni, jota meille hoetaan ja jota noudatetaan.

Se on Suomen ulkopoliittinen hirttosilmukka.


13 kommenttia:

 1. Sande puhuu pelkkää asiaa tässä ja eikö nuo pakapäät tätä tajua????

  VastaaPoista
 2. Saksa on suomessa yllättävän herkkä aihe...jos sitä sohaisee niin saa kunnon vihaa ja agressiota niskoilleen. Riittää kun sanoo että jossakin ns. lännen ulkopuolella ollaan edellä jossakin asiassa niin saa toimittajan pyhän vihan niskoilleen. Ja jotenkin aina paljastuu saksa sitten lopuksi syyksi tähän kaikkeen...tämän lorun mukaan saksa johtaa kaikessa...tosin jos seurailee esim. britti mediaa niin sama saksan palvonta on sielläkin ja monet venäläiset jotenkin menevät vaikeiksi jos saksaa ei kunnioita.
  Jopa amerikassa meno on jotenkin ollut sama. Saksalla on todella iso propaganda koneisto joka suoraan valehteekin asioita. Jotenkin tulee mieleen suuri ja mahtava NL...tosin ilman mahtia.

  VastaaPoista
 3. Itävittuilu: Suomi on kuin espoolainen ituhippi, jonka naapurissa, omakotitalo sekin, pitää kerhotaloa moottoripyöräilyä harrastava liivijengi(Venäjä). Ituhippi käy aamuisin ja milloin nyt rakkoa ärsyttää kusemassa liivijengin pihalle ja nakkellee tyhjät kaljtölkit ja muut roskat motoristien pihamaalle. Ja tähän ituhippi saa henkistä tukea Vittuilutieteen tohtorilta sekä amerikkalaisilta feisbukkavereilta tietäen että kyllä ne pelastaa. Jatkuu...
  Merkel on kvanttikemian tohtori, opiskeluaikanaan Stasilandiassa arvostettu puoueaktiivi (olemassa yhteys Hoeneckeriin, netistä löytyy). Muuri kaatui, unelma ei: länsimainen mädännäinen elämänmuoto tuhottava. Miltä näyttää?
  Kavereitten valinta: montako sotaa sakut on voittanu 72 v sisään? Tulivat toiseksi viime kisoissa. Voittamaan tarvittiin britit, jenkit ja slobot yhdistetyillä joukkueilla. Kahinoissa Euroopan muista maista menivät sakut marssien yli. Nyt sotajohdon ylipäällikkö Luxemburgista rakentaa EU:n sotavoimat. Englanti Brexit, Suomi ainoa nykyinen EU-maa , joka osallistui turnaukseen ja jota ei vallattu, mistäs ne sotajoukot haalitaan? Saksan ja Ruotsin muukalaislegioonista jotka parasta aikaa treenaavat epäsymmetristä sodankäyntiä uusiokotimaissaan?
  Emme me Suomen tuhoamiseen naapureita tarvita, sisäisin voimin se on jo hyvässä vauhdissa.
  Viime rytinässä Suomi horjahti, mutta seuraavassa ryskeessä Suomi-neito kaatuu Saksan Enkelin siipien katkettua.
  Brittien ja svedujen osalta integroituminen on jo niin syvältä, että antaa olla. Ranskan ihmelapsi oppiäitinsä ohjaamana pelastaa gold-man-sakin.
  Väsyttää.

  VastaaPoista
 4. Sanden blogi on Kremliä palveleva propagandablogi.

  VastaaPoista
 5. Saksan sodan alkuaikojen menestys sodassa naapureita vastaan johtui siitä, että ne olivat köyhiä ja huonossa kunnossa sotilaallisesti kuten saksakin ennen Hitlerin hirmuhallintoa. Saksa lähinnä toisti monien kehitysmaa diktatuurien mallit. Hitler muistutti monessa suhteessa Ugandan johtajaa Idi Aminia joka lopulta kaatui epäonnisen Tansanian sotaretken takia. Kyllä saksa itse kehitti teknologiaa jaotti sitä käyttöön Hitlerin hirmuhallinnon aikana, mutta niin tekivät muutkin. Teknologian kehittäjänä saksa ei ole vieläkään mitenkään erityisen mahtava vaikka teoillisuus propaganda niin kertookin. Ja saksa oli liitossa Mussolinin johtaman Italian kanssa. Francon espanjaakin yritettiin saada mukaan mutta Franco ei lähtenyt mukaan. Britit ja NL olivat lähinnä vitsejä armeijoiltaan tuohon aikaan. Saksa oli vähemmän vitsi (johtui kuplataloudesta), mutta neuvostoliiton talvi tuhosi germaanilaumat ja niitä oli yllättävän helppo nitistää. USA oli joutunut sotaan Japanin kanssa ja pystyi käymään kahden rintaman sotaa. Todellinen rähinä käytiin tyynellä merellä, ei kehitysmaa mittelöissä saksan ja naapurien kanssa.
  Saksa on alueellinen uhka nykypäivänä suomelle, se on selvä. On totta että Suomessa on on tehty tyhmää politiikkaa veljeilemällä ongelma maiden kanssa, mutta suuntaa voi aina muuttaa. Länsmaat ovat kovaa vauhtia menossa uusjakoon alueellisesti ja on ihan fiksua alkaa etsiä politiikkaa lännen ulkopuolelta.
  Miksi joutua koloniaksi vahvoille valtioille kun voi itse vahvistua. Lännen hylkääminen on suomelle vältämätöntä. Germaanit kannattaa jättää luhistuviin valtarakenteisiinsa.

  VastaaPoista
 6. Typerä, asiantuntematon juttu, typerät kuvat, aivan persujen tapaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ehkä vieläkin vähän karkeita, luultavasti fotoshoppaamalla ei parempia saa.
   Juttuun liittyvä karkea arvio ei anna aihetta spekulointiin, mistähän lie peräisin?

   Poista
  2. Tyypillisestä persusta, Jussi Halla-ahosta pj! Vielä toivo elää!!!
   https://yle.fi/uutiset/3-9657899

   Poista
 7. Saksan ja Ranskan johtajien mollaaminenko on sitten viisautta?
  Välillä näytät jo syyttävän Saksalaisia kansanakin.
  Eu ei ole ikuinen.
  Mutta kun se hajoaa
  täällä eläminen ei varmasti
  ole onnellisempaa kuin nyt.
  Viat ja ongelmat ovat vain osittain EUn aiheuttamia.
  Suurin osa päätöksistä on edelleen Suomalaisten omia.
  Huonoja tai hyviä, mutta meidän valitsemia.
  EUn hyödyistä sinä selvästi et halua kirjoittaa mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko niitä? Siis etuja Suomelle. Sanonta meidän valitsema on hataralla pohjalla ainakin vilkkaan blogikirjallisuuden perusteella, valintaprosessi tyyliin isäntämaasopimus (ks. Vastavalkea). Saksan kansaa en (enää) halua syyllistää, me järkkymättömät suomalisetkin olemme kuin sopulilauma monikultti-geeniparannelmien lumoissa (ns. käänteinen rasismi).
   Ehkä pientä kritiikkiä voisi saksalaisiin (sis. kansa) kohdistaa WW I ja II osalta. Suuri ajattelija Seppo Räty totesi oikoinann: Saksa on paska maa. Tuskin tarkoitti keihäänheittoa, siis jälkikäteen filosofoituna.

   Poista
  2. Miksi saksan kansaa pitäisi paapoa?

   Poista
  3. Elämä olisi kuten ennen euta oli: ihan niin hyvää kuĩn se olisi ollut ennen euta. Vain hyviä muistoja.
   Siinäpä ne eunkannon tulokset. Vikoinemme.

   Poista
 8. https://www.gatestoneinstitute.org/10480/jihadists-europe

  VastaaPoista