keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

JUHANNUSMUISTIO


No niin, nyt kun on toi mittumaari tulossa ni sanoisin pari sanaa. Ihan aluks et mitäs jos tehtäis silleen, ettei tänä juhannuksena juoda viinaa ollenkaan? Et korkeintaan parit saunaoluset tai siiderit siinä ehtoolla kokon ääressä ja ihan hissun kissun oltais. Se olis varmaan ihan fiksua.

Mut jos nyt kuitenkin sitä viinaa otetaan, ni otetaan silleen fiksusti, niinku maistellaan ja nautiskellaan kohtuudella. Ettei ruveta vetää sitä suoraan pullon suusta ja oikein reippaasti, vaan silleen just snadisti jäädytetyistä klaseista grilliherkkujen kyytipojaks.

Jos nyt kuitenkin ruvetaan vetää sitä viinaa silleen suoraan pullon suusta ja oikeen litratolkulla, ni muistetaan se et ei ruveta möykkäämään ja pitämään hirveetä elämää siinä, ja muistetaan nää veneilyturvajutut ja nuotion ja kokkojen kanssa ollaan kuitenkin tarkkoina, ettei vaan satu mitään.

Jos nyt jostakin syystä ruvetaan kuitenkin möykkäämään ja huutamaan, ni tehdään se silleen myönteisessä mielessä, et pidetään niinku hauskaa eikä olla räyhätuulella tai ruveta haastaa riitaa. Ja ne notskit ja koko muistetaan kuitenkin sammuttaa, vaikka sinne olis heitetty sohvat ja jakkarat ja pöydät mukaan, eikä lähdetä vesille ilman pelastusliivejä.

Jos nyt kuitenki ruvetaan räyhäämään ja haastamaan riitaa, ni ei kuiteskaan ruveta tappelemaan kenenkään kanssa ja silleen painimaan rajusti. Ja jos ne kokot ja notskit jää sammuttamatta, ni pidetään ne silleen et ei syty maastopaloja, ja jos syttyy ni sammutetaan ne. Ja jos veneeseen kaadutaan ilman pelastusliivejä ni pysytään siinä rannan tuntumassa sitten.

Mut jos nyt jostakin syystä homma menee tappelemiseksi ni ei sit tapella poliisien kanssa ja soitetaan palokunnalle heti ku huomataan se maastopalo. Ja jos joku lähtee veneellä järven selille ilman pelastusliivejä, ni koetetaan jeesailla sitä jotenkin sieltä rannasta käsin, ettei lähetä uimaan sinne ulapalle kaatokännissä.

Jos nyt tapellaan poliisin kanssa ja päädytään putkaan, ja joku katoo sinne järvelle ja kesämökki palaa tontteineen, ni ens juhannuksena ei sitten kundit oteta tippaakaan.

(Mäkelän Jussia RIP mukaillen) Hyvää juhannusta t. Sande
https://www.youtube.com/watch?v=HQaD5KHXp3c

2 kommenttia: