tiistai 13. kesäkuuta 2017

PYHÄ KANSALLINEN KOKOOMUSPUOLUE


"Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä".
Jeesus Nasaretilainen

Lukijalle: en jaa Jussi Halla-ahon ajatusmaailmaa, enkä hänen näkemyksiään. En pidä häntä minään ihmeellisenä ihmisenä, enkä puolustele hänen sanomisiaan tai tekojaan. Se ei edes ole minun asiani. Halla-aho on kykeneväinen puolustamaan itse itseään ja vastaa sanomisistaan. Sen sijaan käytän tässä häntä vertailukohtana, aivan kuten ministeri Orpokin.

Ministeri Orpo korosti eilisessä tiedoitustilaisuudessa sitä kuinka kokoomus on niin hyvä puolue, ettei se voi olla niin huonon ihmisen, kuin Jussi Halla-ahon kanssa tekemisissä. Näin siksi, että Halla-ahon kirjoitukset ja mielipiteet sotivat kokoomuksen hyvää arvomaailmaa vastaan. Miten lienee. Tietääkseni Halla-aho ei ole kirjoituksistaan huolimatta ainakaan vielä ottanut ketään hengiltä. Kokoomuksessa on ollut ainakin kaksi sellaista jäsentä, joiden toimien seurauksena ihmishenki on menetetty. Kun asettaa oman puolueensa moraalisesti ylevämmäksi, kannattaisi varmaan muistaa sekin.

On täysin ymmärrettävää, että itseään vapaamielisenä länsimaisten arvojen arkkina pitävän puolueen silmissä Halla-aho on natsi, joka edustaa vastakkaista leiriä, mutta esimerkiksi ministeri Häkkänen oli ainakin aikoinaan Alexander Stubbin kanssa samoilla linjoilla ja Stubb oli taas tunnustautunut randilaiseksi amerikkalaisen pseudofilosofi Ayn Randin ajatusten kannattajaksi.

Valenimellä Ayn Rand (hän väitti sen olevan suomalainen nimi) esiintyneen venäläisemigrantti Alisa Sinovjevna Rosenbaumin perusajatuksiin kuuluivat sellaiset helmet kuten vika on aina uhrissa, koska jos uhri ei suostu uhriksi, hän ei voi olla uhri, sekä se, että yhteiskunnallinen heikommista huolehtiminen ovat pahinta ihmiskunnan historiassa. Tosin Rand itse turvautui julkiseen terveydenhoitoon sairastuttuaan syöpään, koska hänellä ei ollut varaa elää pseudofilosofiansa mukaisesti ja maksaa omia hoitojaan.

Ennen kuin käymme läpi menneitä kokoomusuutisia,  yleisellä tasolla on kuitenkin todettava, että esimerkiksi kokoomuksen määrätietoinen vuosikymmenien linjaus pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan tuhoamisesta, edustaa varsin hyvin sitä äärioikeistolaista ajatusmaailmaa jossa kaikkein köyhimpiä saa ja pitää potkia ja kurittaa, ja ennen kaikkea heitä saa ja pitää komentaa pakkotöihin, jopa ilmaiseksi. Pakolliset ilmaiset kuukausien mittaiset "työnäytepaikat" ja "työssä käynti harjoittelut" ovat tietenkin suoraan Stalinin pelikirjasta.

Kokoomusministeri toisensa perään on ajanut maahamme vastikkeellista työttömyys- ja sosiaaliturvaa. Nyt hanketta ajetaan "osallistuttamisen" muodossa. Tämä kokoomusunelma täyttää sellaisenaan kansainvälisen työjärjestö ILO:n ja YK:n orjuuden määritelmät, mutta se ei ministeri Orpoakaan häiritse. Voidaan tietysti miettiä onko uusorjuutta ajava puolue kovin paljon korkeammalla moraalisesti ja eettisesti Jussi Halla-ahon ajatusmaailmasta.

Ben Zyskowicz on ollut ainakin 80-luvulta sosiaaliturvan vastaisella ristiretkellä, koska hänen mukaansa se on epäreilu työssäkäyviä kohtaan. Samaan aikaan Benille ei ole tuottanut mitään ongelmia jaella verovaroja miljarditolkulla maamme suurimmille yrityksille ja suurimmille pankeille tulonsiirtojen, verohelpotusten ja suorien tukien muodossa. Se on Benin kokoomuslainen valinta: verovarat suuryrityksille ja kaikkein köyhimmiltä pois.

Kokoomuksen säästö- ja leikkauslinjaukset ovatkin kohdistuneet yhteiskuntamme kaikkein heikoimpiin ja vähävaraisimpiin kaikkein koviten. Pieneläkeläiset, sosaaliturvan varassa elävät, työssäkäyvät köyhät ja lapsiperheet, sairaat, opiskelijat ja muut ovat kaikki olleet kokoomuksen leikkurin kohteena vuosikausia. Se on kokoomuslaisen arviomaailman mukaista. Sellainen edustaa Orpon hyvää kokoomusta, kaikkea sitä mikä hänen mielestään on hyvää ja arvokasta.

On todettava, että toki muissakin puolueissa on osattu rötöstellä ja rikostella, sillä ihmisiähän me kaikki olemme, myös kokoomuslaiset. Virheitä tehdään ja kaikkea sattuu, mutta jos asettaa oman puolueensa moraalin ja etiikan lippulaivaksi, kunniallisuuden ja puhtoisuuden, kaikkien HYVIEN länsimaisten arvojen tyyssijaksi, joka ei voi kulkea itseään huonommiksi tuomitsemansa kanssa, kannattaa varmaan tarkistaa kuinka se oma porukka on oikein pärjäillyt.

‎"Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta, Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista, Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi"), Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta, prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa, Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”), vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin).

Lisäksi Ilkka Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, ja Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea." http://www.helsinginuutiset.fi/keskustelut/47881 
"Edustaja Ilkaa Kanerva (kok) tuomittiin vuonna 2012 törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen." http://shl.fi/2013/04/16/rikoksesta-tuomittujen-nimilista/  
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000822870.html

https://yle.fi/uutiset/3-6362497

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000237419.html

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070421842694_uu.shtml

https://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/sk/files/pdf-liitteet/022_025SK4309L.pdf

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/281123-kokoomuspoliitikko-julkaisi-kuvan-aanista-valvoja-ei-noin-voi-toimia

https://yle.fi/uutiset/3-6155011

https://yle.fi/uutiset/3-6223501

http://www.ksml.fi/kotimaa/Kokoomusnuorten-tuore-varapuheenjohtaja-uhkaili-v%C3%A4%C3%A4rin-%C3%A4%C3%A4nest%C3%A4nytt%C3%A4-Facebookissa-%E2%80%93-kansanedustajakin-%C3%A4r%C3%A4hti/383886

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002673373.html

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013091017469579_uu.shtml

http://alueviesti.fi/2013/09/17/suoniemi-aanta-saa-mahtua-ja-omiakin-arvostella/

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000658022.html

http://www.hs.fi/nyt/art-2000002692377.html

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002741578.html

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/zyskowicz_osallistava_sosiaaliturva-57844

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kokoomuksen-vaalirahoittajat-pysyvat-salassa/1860856

https://www.suomenuutiset.fi/kokoomus-viittasi-kintaalla-presidentin-toiveelle-nyt-selvitetaan-kavallussyytosta/

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Ei-p%C3%A4iv%C3%A4%C3%A4-ilman-uutta-Keva-paljastusta/611992

http://www.osallisuustalous.fi/pareconfinland/2011/04/ts-kansanedustajilla-tiukat-kytkyt.html

https://www.rakennuslehti.fi/2011/03/kelkkatehdastutkinta-venyy-huhtikuuhun/

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702072200066055_pi.shtml

https://yle.fi/uutiset/3-9134407

http://www.benkku.fi/sosiaaliturva-vastikkeelliseksi/

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000185820.html?nomobile=2


2 kommenttia:

  1. Onnittelen kirjoituksesta!
    Paljon on tekopyhyyttä juuri nyt ilmassa...

    VastaaPoista
  2. Paha saa palkkansa - ei pidä paikkaansa tässä maassa & maailmassa.


    1%

    VastaaPoista