maanantai 19. joulukuuta 2016

SE TODELLINEN VALHEMEDIA

Viime aikoina valtamedia on käynyt rajua kampanjaa Netin vaihtoehtoisia medioita vastaan. Milloin syynä on "sananvapauden puolustaminen" (mitä voi tietenkin hieman ihmetellä), milloin "valemediaksi" nimetyn vaihtoehtomedian rikollinen toiminta, mutta yleensä perusteena on se, että tämä vaihtoehtomedia nimetään Venäjän massiiviseksi salaoperaatioksi länsimaita vastaan. Näin riippumatta siitä, onko "valemediaksi" nimetyillä mitään todellista yhteyttä Venäjään, venäläisiin tai kiinalaisiin tai pohjoiskorealaisiin, tai kommunisteihin, tai natseihin ja rasismiin.

Kampanja ei suinkaan ole suomalainen ilmiö, vaan sitä käydään kautta länsimaiden. Viimeksi Hillary Clinton vaati lakeja sensuroimaan ja kieltämään vaihtoehtomediat, jotka, yllätys yllätys, olivat syynä hänen vaalitappioonsa ja tietenkin Venäjän ohjauksessa. Tätä samaa rumpuahan historian epäsuosituimpiin poliitikkoihin kuuluva Hillary oli paukutellut jo vaalien aikana. Silloin tosin viholliskuvaan mahtui myös "roskaväki", joka kannatti Trumpia.

Millainen on sitten se "luotettava valtamedia", se, joka haluaa vaijentaa vaihtoehtomedian, sensuroida ja kieltää sen? Todellisuus on jälleen kerran tarua ihmeellisempää. Se "moniarvoinen" ja "monipuolinen" länsimainen media on kaikkea muuta. Se on muutaman mediayhtiön kontrolloima ja omistama rypäs erilaisia tuotemerkkejä ja nimikkeitä, jotka luovat mielikuvan siitä, että valtamedia on monipuolinen ja moninainen.

Sananvapauden mallimaassa Yhdysvalloissa kehitys on viimevuosina ollut todella huolestuttavaa. Kun vielä 30 vuotta sitten USAssa oli kansallisia mediataloja kymmeniä, nyt niitä on enää kuusi. Siis kuusi yhtiötä kontrolloi käytännössä koko amerikkalaista mediaa. Niiden osuus on yli 90% koko mediakentästä ja ne hallitsevat tiedonvälitystä suvereenisti, vaihtoehtomedian ulkopuolella.


Jos mukaan lasketaan ne noin kymmenen yhtiötä, jotka hallitsevat Nettiä, joukko on edelleen pieni. Pelkästään Google hallitsee noin 60% Netin liikenteestä ja tiedonvälityksestä. Tämä on karu totuus siitä, mikä on tilanne Yhdysvalloissa.

Tässä tilanteessa on hyvin helppo manipuloida viestintää ja laukaista globaaleja mediakampanjoita, jos niin halutaan. Presidentti Trumpia vastaan käytävä mediasota on malliesimerkki siitä, kuinka tällainen mediatsunami luodaan tässä muka-luotettavassa valtamediassa. New York Times julkaisi artikkelin, jossa se lainasi nimettömiä lähteitä, joiden mukaan CIA tiesi Venäjän hakkeroineen sekä demokraattisen että republikaanisen puolueen puoluetoimistot ja vaikuttaneen vaaleihin. Tätä artikkelia lainattiin kaikissa muissa medioissa. Todellisuudessa republikaanista puoluetoimistoa ei oltu hakkeroitu, mitään todisteita venäläisten osuudesta vaaleihin ei ollut, mutta tsunami oli laukaistu ja se jatkuu edelleen.

Presidentinvaalit hävinnyt Hillary Clinton, joka on itse syyllistynyt laittomuuksiin, syyttää Trumpia Venäjän nukeksi, valtamedia väittää Venäjän voittaneen vaalit, uusia syytöksiä sinkoilee, vaikka CIA ei suostu esittämään todisteitaan tai briiffaamaan Yhdysvaltain kongressia. Kannattaa muistaa, että valtamedia ja sen omistajat olivat vaaleissa Clintonin nurkassa ja antoivat ymmärtää, että Clinton voittaa varmuudella. Näin oli meilläkin.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110222554737_ul.shtml

Suomessakin taistellaan vaihtoehtomediaa vastaan. On käyty trollien vastaista taistelua, jonka YLE on jo ilmoittanut voittaneensa koska Pietarin trollitehdas on suljettu, on jahdattu Ilja Janitskia jonka MVstä valtamedia teki veroisensa vastustajan, ja samaan aikaan vaijettu täysin hallituksen ja johtavien virkamiesten lainvastaisesta toiminnasta aivan viimepäiviin saakka. Vasta nyt valtamedia on hieman uskaltanut tuoda esiin sitä tosiasiaa, että hallitus toimii perustuslain vastaisesti esimerkiksi SOTE-projektissaan, eli tekee siis rikoksia.
https://jyrkivirolainen-oikeus.blogspot.fi/2016/12/1055-hallitus-painostanut.html

Mutta suomalaisen valtamedian koneisto ei juurikaan poikkea amerikkalaisesta. Meidänkin valtamediamme on todellisuudessa vain muutaman yhtiön hallinnassa. Ei ole mitään kymmenien sanomalehtien ja tv-kanavien, radiokanavien sekamelskaa, vaan muutaman yhtiön lähes täydellisesti hallitsema mediakenttä, joka tietenkin takaa sen, että mikä tahansa linjaus, joita omistajat tekevät, menee läpi koko mediakentän ja muuttuu muka-todeksi.

Meillä ja maailmalla se valtamedia on todellisuudessa se todellinen valemedia, propagandakoneisto, joka valikoi mitä meille kerrotaan, mistä vaijetaan ja kenen kimppuun  käydään. Vaikenemisesta loistavan esimerkin tarjoaa brittiarmeijan Facebook-pataljoona. Kyllä, brittiarmeijaan perustettiin pelkästään Facebookissa hybridisotaa käyvä osasto, satoja miehiä, sotilaita käsittävä yksikkö, jonka tehtävänä oli käydä propagandasotaa, vaikuttaa Facebookin sisältöön ja mitä sitten milloinkin käsketään.
https://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/31/british-army-facebook-warriors-77th-brigade

Tämä tapahtui täsmälleen samaan aikaan kun suomalainen valtamedia huusi kuorona Venäjä-trolleista, valhemediasta ja muusta. Samaan aikaan maanpuolustuskorkeakoulun tohtorisneiti oli esillä kaikissa medioissa kertomassa, ettei lännessä käydä hybridisotaa, että vain Venäjä tekee niin. Brittien some-sotilasyksiköstä ei yksikään suomalainen valtamedia maininnut sanallakaan missään vaiheessa. Se oli puhdasta propagandaa, todellisuuden vääristelyä, eli valehtelua. Esimerkki osoittaa hyvin sen, että suomalainen itsensä luotettavaksi julistanut valtamedia on valhemedia sekin.

Esimerkkejä olisi muitakin, tukuttain, mutta kriittiset lukijat ja katsojat tietävät sen entuudestaan. Ne, jotka eivät näe tai hahmota todellisuutta, eivät tule koskaan uskomaan sitä, että valtamedia on se todellinen valhemedia, joka vääristelee kuvaa maailmasta, salaa asioita, uutisoi jopa täysin tekaistuja uutisia tosina ja on poliitikkojen ja omistajiensa talutusnuorassa. Jopa YLEn meneillään oleva Sipilä-skandaali ei poraudu tuon uskon muurin lävitse, ei vaikka jopa YLEn toimittajat ovat tulleet esiin ja kertoneet painostuksesta, sensuurista ja muista vaikututtamisista YLEn sisällä. Valhemedialla on niin kova ote ihmisten mielistä.

13 kommenttia:

 1. Minä uskon että MV on todellisuudessa tätä samaa salaliittoa kuin meidän viralliset Hesari, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Yle, MTV ja muu kööri. MV uutisoi matujen rikoksista, mutta keskittyy vain niihin ja niin yksipuolisesti, että ihmisten huomio EU:n ja euron perimmäisistä rooleista kaiken pahan alkuna ja juurena harhautetaan pois. Eli MV näyttelee vaihtoehtomediaa valtamedian agendan pussiin, paljastamalla yhtä mutta harhauttamalla huomion alkusyystä. En ihmettelisi, vaikka Ilja Janitskin olisi eliitin keksimä henkilöllisyys, jota joku vain näyttelee ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soattahan noin ollannii, vuan suattapi olla olemattahi.

   (pyydän anteeksi kaikilta savolaisilta)

   Poista
 2. "MV uutisoi matujen rikoksista, mutta keskittyy vain niihin ja niin yksipuolisesti, että ihmisten huomio EU:n ja euron perimmäisistä rooleista kaiken pahan alkuna ja juurena harhautetaan pois."

  Kyllä viime mainituista se julkaisee ja vähän muistakin syvemmistä.
  Ei tiheästi, mutta sehän on hyvin vähillä resursseilla toimittaessa ymmärrettävää.
  Korruptionvastaisuuden Janitskin on sanonut olevan tulevan poliittisen toimintansa ykkösasia. Ja jos kysyisit, mitä hän haluaisi lehdessään painottaa, yllättyisit totaalisesti.
  Tästä voisi enemmänkin sanoa, ettei asiat vaan ole aina niin yksinkertaisia kuin mitä voisi luulla... mutta osannet jatkaa.

  "Eli MV näyttelee vaihtoehtomediaa valtamedian agendan pussiin, paljastamalla yhtä mutta harhauttamalla huomion alkusyystä. "

  Eli luotat vaihtoehtoihmisten voimaan niin paljon, että kuvittelet, että ilman Janitskinin nettialustoja (MV, Uber ja blogit) Suomeen olisi muodostunut jokin parempi vastavoima valtamedialle???

  VastaaPoista
 3. Pistäpä J_M_H juttuvinkkiä MV-lehteen ongelmien taustapiruista tai vaikkapa pankkimafiasta tai muuten eliitin kähminnästä ja katso julkaistaanko niitä. Sillä hyvä testata, onko valehenkilöllisyys ja eliitin sätkynukke ja propagandakanava.
  Ite oon kans ihmetelly yksitoikkoisesta uutisvirrasta ko. julkaisussa..

  VastaaPoista
 4. Ihmisen pitää olla todella sivistymätön moukka mikäli pitää suomalaista valtamediaa uskottavana.

  Pääsääntöisesti tiedonhakuiset ihmiset käyttävät tietolähteitä varsin rikkaasti, media on vain osa paketista. Vääjäämättä ihmiset päätyvät tilanteeseen jossa huomataan reaalimaailman ja valtamedian luoman maailman suuri ero, valtamedian luomille illuusioille aletaan hymyilemään varsin leveästi (oli aihe mikä tahansa), valtamediaa aletaan pitämään lähinnä hauskana viihteenä (tai ainakin viihdettä toivotaan, koska se on ainut mitä tarjolla on).

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas hyvästä kirjoituksesta, Sande! Kerroit kirjoituksessasi loistavasti, millainen valtamedia todellisuudessa on. Itse olen pitänyt YLE:ä jo kauan pohjois-korealaiseen propagandaradioon verrattavana kanavana.

  VastaaPoista
 6. Suomessa on mitä suurin sananvapaus. Sanden blogikin on siitä erittäin hyvä esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suomessakin osataan.esimerkkinä vaikka jukka niemisen blokkaus us. Puheenvuorosta

   Poista
 7. Amerikkahan on kaiken pahan lähde päivänä. Se oli aikaisemmin hyvän lähde, mutta on viime vuosina muuttanut tapojaan. Se yrittää asevoimin valloittaa koko maailman vasallikseen. Amerikan valtamedia on hyvin harvojen rahamiesten käsissä ja seuraavassa linkissä on pitkä kattava kuvaus asiasta.

  http://beforeitsnews.com/alternative/2016/12/look-whos-really-behind-the-mainstream-media-3454762.html?currentSplittedPage=0

  Näitä valtaa pitävien suoranaista aivopesua ja valehtelua häiritsee suunnattomasti heidän laatimansa listan edustajat, joiden julkaisut heidän mukaansa perustuvat Venäjän propagandatoimiston valheisiin ja siksi ne pitäisi julistaa laittomiksi ja julkaisukieltoon. Seuraavana linkki näihin 200 yrittäjään, joiden tekstejä lukemalla saa kokonaiskuvan maailman tapahtumista, joita Washington haluaa yksin hallita.
  Näiden Amerikan johtavien mediayhtioitten juttuja levitetään totena ympäri maailmaa ja esim. Euroopassa monissa maissa CIA rahoittaa toimittajia, jotta he kirjoittaisivat Washingtonia hallitsevan klikin haluamia asioita.

  http://www.propornot.com/p/the-list.html

  Toivottavasti Trump pystyy tuomaan rauhaa tähän nykyisin kaoottiseen maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kommentit eivät ilmesty! kokeillaanpa vielä Aleppon tilanteesta:

   Alepposta on ainakin näytetty kuvia lapsista miesten sylissä. Kuvista saa sen käsityksen, että kapinalliset pitäisivät lapsia sylissä, ehkä jopa poseeraavat kameralle tarkoituksellisesti .
   Se mitä Aleppossa(itä-osa) varmasti tapahtuu, on se että Turkin, Venäjän ja kapinallisten kesken on sovittu kapinallissotilaiden ja siviilien bussi- sekä ambulanssikuljetuksista. Tämä jos mikä on kummallista. Ehkä maailmanhistorian ensimmäinen kerta kun tälläistä palvelua tarjotaan "viholliselle".

   Ja myös se tiedetään, että pääministeri Sopuli, ei kun Sipilä on tarjoutunut vastaanottamaan Aleppon loukkaantuneita. Jäämme innolla odottamaan saapuuko Alepposta pommitettuja lapsia vai raavaita asekuntoisia kapinallissotilaita!

   Jos Yleen on uskomista, niin saisimme sairaalat täyteen lapsia.
   (*) yleensä lapset ovat äitien sylissä tälläisissä tapauksissa)

   Poista
  2. Amerikkahan on kaiken pahan lähde tänä päivänä"

   Näin myös monet amerikkalaiset itse väittävät. Siinä osa syy Trumpin voittoon. Demokraatitkin olivat kyllästyneet puolueensa korruptioon.

   Poista
  3. Amerikkalaisista kai merkillisimmän kirjan on tehnyt Michel Chossudovsky 2002.

   War and Globalisation, The Truth Behind September 11

   Kirjan väitteet ovat uskomattomia, mutta lähdeviitteitä vilisee valtavasti.

   Poista
 8. On vallan totta että valta missä tahansa korruptoi ja aiheuttaa yhteentörmäyksiä. Sellainen kuuluu elämään. Mutta mikä tulee valtamediaan taikka ylipäätänsä valtaväestöön ja valtakasvatukseen niin ihmiset osaavat jollain tavoin hakea itseään kiinnistavat uutiset ja tiedot myös ilman mainosmedian lööppejäkin. Medialla, erityisesti kirjoitetussa, on kirjoittajalla se suurin valta. Kirjoittaja vastaa kirjotuksestaan ja kirjoituksessa esitetyistä asioista. Jos lähteenä käytetään vaikkapa toisen kirjoituksia niin avot, soppa on valmis. Kirjoittajalla ei olekkaan sanojensa tueksi todellista tapahtumaa taikka asiaa vaan hän uskoo mitään kysymättä toisen kirjoittajan tekstin ja tekee siitä sitten johtopäätöksen jonka jakaa muille. Kuinka sitäkään sitten voisi enää uskoa. Todellisuudessa kaiken tarkoitus on vain saada ihmiset sen verran sekopäiksi ettei kukaan enää usko yhtään mihinkään ja kaikki epäilevät kaikkea jonka seurauksena mitään muutosta mihinkään ei voida saavuttaa koska eihän kukaan pysty tekemään yhtään mitään kun kaikki ovat korruptoituneita ja jonkun pussiin ja aivan varmasti vähintään omaansa pelaamassa. On hyvä ettei kaikkea niellä mutta on silläkin rajansa. Jos ei ole enää muuta kuin oma päänsä johon uskoa niin tulevaisuus on aika yksinäistä ja karmeaa. Kysyn vaan miten voitaisiin muuttaa vaikkapa rahamaailma toiseksi jos kaikki yritykset jota koitetaan sielläkin pankeihin luoda on pelkkää valhetta ja samojen eliitti tyyppien ylläpitämää. Kuka olisikaan se jota uskoa jos sanoisi että nyt pitää tehdä näin. Ei kukaan, koska eihän kukaan häntä uskoisi. "Sehän pelaa vaan ton ja ton pussiin koska toi ja toi sanoi niin". Saattaa olla naivia ajatusta mutta noin se menee. Kaiken tarkoitus on kuitenkin vain ja ainostaan ylläpitää tasapainoa elämässä ja taloudessa. Ainostaan täydellinen ihmiskunnan häviäminen ja uudelleen kehittyminen poistaisi nämä tällaiset ajatukset ja epäilyt. Maapallo kiittäisi ihmiskunnan tuhoutumisesta kyllä. Ja niin minäkin. Mutta niin kauan kuin emme ole tuhoutuneita ja lapsia tulevaisuuteen kasvatetaan, luotan siihen että nuo pienet ja tulevaisuudessa aikuiset, saavat mahdollisuuden muuttaa maailmaa ilman että heidät teilataan tämän tasoisella kyynisyydellä ja epäuskolla.

  VastaaPoista