torstai 15. joulukuuta 2016

MOSUL - MITÄ SUOMALAINEN VALTAMEDIA EI KERRO

Nyt, kun kaikki jo tietävät YLEn sisäisistä ongelmista liittyen toimittajien painostamiseen, sensuuriin ja YLEn tekemään propagandaan, lienee paikallaan kertoa siitäkin mistä YLE propagandassaan vaikenee lähes tyystin. YLE ei tietenkään ole yksin asialla, sillä MTV3n uutiset ja muu kotimainen valtamedia ovat nekin tiukasti propagandarintamassa huutamassa kuinka kauhea Assad ja ilkeät ryssät kehtaavat sotia homoja joukkomurhaavia, naisia ja lapsia raiskaavia päänkatkojia vastaan Syyriassa.

Se, mistä suomalainen valtamedia yksissä tuumin vaikenee, on tietenkin Mosul, tarkemmin sanottuna se, mitä siellä todella tapahtuu. Suomalainen valtamedia ei kerro tietenkään, että Yhdysvaltain erikoisjoukot läntisten liittolaistensa kanssa ovat olleet jo vuosia sotimassa Syyriassa, ISISin ja Al Qaidan tukena alunperin ja osittain edelleen, mutta Mosulista ollaan hiiren hiljaa ja syystäkin. Tilanne on siellä paljon pahempi kuin Aleppossa. Nato-maiden erikoisjoukot olivat Syyriassa jo vuonna 2012, eikä suomalainen luotettava valtamedia siitä kauheasti huudellut silloinkaan, kuten ei siitäkään, että presidentti Obama kertoi syksyllä 2015 Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa lisäävänsä ja nopeuttavansa ase- ja koulutusapua ISILille eli ISISIlle.

https://www.youtube.com/watch?v=p2NkjNvwuaU

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/aug/09/pictures-appear-to-show-british-special-forces-on-syrian-front-line

http://www.bbc.com/news/uk-37015915

http://edition.cnn.com/2016/10/31/politics/us-special-forces-syria-iraq/

https://en.wikipedia.org/wiki/May_2015_U.S._special_forces_raid_in_Syria

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-usa-syria-idUSKCN0XL0ZE

http://www.cbsnews.com/news/us-troops-special-operations-forces-obama-syria-isis/

https://nsnbc.wordpress.com/2012/06/04/nato-special-forces-in-syria-now-official/


Sen jälkeen kun hyökkäys Mosuliin alkoi, tuhannet siviilit ovat saaneet surmansa. Se ei ole saanut ketään suomalaista poliitikkoa inisemään, eikä yksikään kirkon  suurkaani ole ehdotellut mitään kellon soittoja Mosulin tuhansille siviiliuhreille. Valtamedia ei ole vuodattanut edes krokotiilin kyyneliään tuhansille naisille, lapsille ja siviileille, jotka ovat kuolleet viimeviikkojen aikana - Mosulissa. Tuhansia irakilaissotilaita on myös kaatunut marraskuussa alkaneen hyökkäyksen aikana.

https://www.thesun.co.uk/news/2312570/mosul-latest-death-toll-figures-reveal-a-thousand-civilians-have-been-killed-in-a-month-as-allied-troops-struggle-to-breach-isis-held-city/

http://edition.cnn.com/2016/12/02/middleeast/iraq-mosul-battle-isis/

http://www.middleeasteye.net/news/iraq-suffers-thousands-killed-first-month-mosul-assault-139276442

https://www.theguardian.com/world/2016/nov/01/mosul-family-killed-us-airstrike-iraq


Mosulissa on satoja tuhansia siviileitä. Aluetta pommitetaan koko ajan rajusti, Paljon rajummin kuin Itä-Aleppoa on kertaakaan pommitettu. Kun aluetta, kaupunkia, jossa on satoja tuhansia siviileitä, pommitetaan kahdeksan minuutin välein, on kohtalaisen varmaa, että niin sanottuja sivullisia uhreja tulee melkoinen määrä. Se ei kuitenkaan valtamedian toimittajia harmita laisinkaan. Yksikään YLEn uutis- tai ajankohtaistoimituksen kansakunnan kynttilä ei pahoittele tuhansien mosulilaisten kuolemalla, koska hei, siellä eivät ryssät pommita ketään. Amerikkalaisten pommitukset ovat niitä parempia pommituksia.

http://www.military.com/daily-news/2016/11/05/intense-us-bombing-in-mosul-meant-strike-every-8-minutes.html

http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/8/us-bombed-mosul-terrorists-every-8-minutes-for-3-d/

https://www.washingtonpost.com/world/in-mosul-campaign-reported-civilian-deaths-in-us-strikes-climb/2016/11/25/e4ca84e0-b33b-11e6-bc2d-19b3d759cfe7_story.html?utm_term=.07ea4a381484

http://www.commondreams.org/news/2016/11/01/no-help-civilians-trapped-mosul-deaths-us-led-bombing-reported


Ei se suomalainen luotettava valtamedia kauhesti huutele siitäkään, että Yhdysvallat johtaa Mosulin operaatiota ja että sillä on tuhansia sotilaita mukana taistelussa. Luotettavan valtamedian virallisen version mukaanhan Irakin armeija parin kurdin kanssa vapauttaa Mosulia terroristeista, joita USA aseisti ja koulutti vain jokunen aika sitten, kuten presidentti Obaman lausunnostakin kuulemme.

http://edition.cnn.com/2016/10/26/middleeast/iraq-mosul-coalition-airbase-damon/

http://www.military.com/daily-news/2016/10/17/us-troops-in-harms-way-as-battle-for-mosul-begins.html

http://www.military.com/daily-news/2016/10/18/100-us-troops-move-forward-mosul-attack-force.html

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-usa-idUSKCN11Y1G8

http://time.com/4298318/iraq-us-troops-barack-obama-mosul-isis/


Luotettava suomalainen valtamedia on ollut hiiren hiljaa siitäkin, että Mosulin pommituksiin osallistuvat myös ranskalaiset ja britit, ja että itse taistelussa on mukana myös ranskalaisia sotilaita.

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Mosul_(2016)

Tietenkin on hiljaa, koska suomalainen luotettava valtamedia ei tuota uutisia tai tietoa, vaan propagandaa, jonka tarkoituksena on vaikuttaa suoraan suomalaisiin, niihin jotka vielä uskovat kotimaisen median puolueettomuuteen ja riippumattomuuteen. Sille kohdeyleisölle voi vielä valehdella päin naamaa ja kertoa puolitotuuksia, jättää asioita kertomatta, ja esiintyä "luotettavana valtamediana", joka uutisoi vain faktoja, vaikka suoltaakin lähes tauotonta propagandaa maailman ja kotimaan todellisuudesta.

https://www.youtube.com/watch?v=p2NkjNvwuaU

Onneksi muuri alkaa murtua ja toimittajat alkavat saada tarpeekseen propagandatorvina pyörimisestään. Ehkä jonakin päivänä valtamedia ryhdistäytyy. Ei kuitenkaan lähiaikoina, ei niin kauan, kun moni toimittaja tekee niin mielellään propagandaa  ja turvaa siten työpaikkansa.

Ehkä Mosulinkin siviilit saavat valtamedian propagandistin edes rykäisemään, Joskus.

En kuitenkaan pidättele hengitystäni. Eihän tämäkään koskaan ollut uutinen luotettavassa valtamediassa. https://www.youtube.com/watch?v=p2NkjNvwuaU7 kommenttia:

 1. Voi tätä suurta pahuutta ja kieroa peliä.. Mikä siinäkin on, että nykyihminen tykkää niin toisten tappamisesta. Pimeys hallitsee joittenkin päätä ja sielua. Toivomme heille valaistusta!!

  VastaaPoista
 2. Ei tule ikävä Obamaa ollenkaan. Eikä varmasti monilla muillakaan. Alkaakin olla hapan ilme naamallaan. Trumpia haukkuu, vaikka hän on ihan pulmunen entiseen verraten.

  VastaaPoista
 3. Obaman ja hänen hallituksensa touhut Syyriassa eivät tosiaankaan vaikuta täyspäisten ihmisten tekemiltä.

  VastaaPoista
 4. YLE:n toimittajat joutuvat päivittäin käsittelemään paljon informaatiota Suomesta ja ulkomailta. Heidän pitää mielessään analysoida sitä, miettiä syy-seuraus -suhteita, tehdä siitä johtopäätöksiä. Ehkäpä tehdä siitä uutisiakin. Jokainen itseään ja työtään kunnioittava journalisti haluaa tehdä uutisia. Rehellisyydestä tinkimättä. Tosia, neutraaleja kuvauksia tapahtuneesta. Intohimon pitäisi olla totuuden esiin kaivaminen vaikka kiven alta. Piittaamatta siitä onko se vastoin omaa mielipidettä tai yhteiskunnassa kulloinkin vallitsevaa käsitystä Hyvästä Asiasta.

  Mietin mitä nämä suomalaiset toimittajat ajattelevat? Miten he voivat elää itsensä kanssa päivästä toiseen? Ehkä he todella pitävätkin tehtävänään kansan valistustyötä? He eivät varmaan edes miellä tekevänsä propagandaa. Ehkä johto ja esimiehet antavat raamit ja tiukka ryhmäkuri hoitaa loput. Mikäli toimittajissa on joku omilla aivoillaan ajatteleva, totuutta ihanteenaan pitävä journalisti, häntä käy todella sääliksi. Mahtaako tästä johtua, että toimittajissa on poikkeuksellisen paljon juoppoja. Ei kai tuommoista ristiriitaa työn ja omantunnon kanssa voi selvin päin kestää.

  VastaaPoista
 5. "The White House.gov website has corrected an embarrasing mistake made by President Obama during his press briefing yesterday about the Islamic State when the President said that U.S. forces were "training ISIL."

  VastaaPoista
 6. ieman vaikea Suomesta asti tietää mikä on totta ja mikä ei: Ensin kuitenkin tämän maan soutajien pitäisi päättää millä kielellä täällä aiotaan jatkossa pärjätä. Yle on ainakin täysin suomenruotsalaisten käsissä.

  Syyrian uutisoinnissa Yle nojaa sen "emomedian" eli SVT:n uutisiin. Myös SVT:ssä kuohuu. Tosin eri syistä: Syyria heitti ulos ruotsalaisen toimittajan. Syynä Assadin hallinnon mielestä valehteleva uutistoiminta.

  Yle ja SVT nojaavat Aleppon uutisoinnissa Lontoossa majaa pitävään SOHR-järjestöön. Se on kapinallislähde ja ehkä myös lähellä brittien tiedustelupalveluita.

  VastaaPoista
 7. Samaa olen ihmetellyt siis mosulia ja jemenin tilannetta. Fox news näyttää kyllä karmeaa kuvaa molemmista.jemenissä myös suomalaisia aseita.

  VastaaPoista