torstai 30. kesäkuuta 2016

Q & A

Merirosvo Henry Averyn Jolie Rouge


Kun tässä on tullut räyhättyä poliittisesti epäkorrektisti jo jokusen aikaan ja moni on määritellyt allekirjoittaneen natsiksi, kommunistiksi, rasistiksi ja suvakiksi, sossuksi ja kapitalistiksi, fasistiksi ja liberaaliksi, sovinistiksi ja feministiksi, niin ajattelin vastata joihinkin esitettyihin kysymyksiin. Eli Let's go, why not?

1. Oletko kommunisti?
En ole. En usko marxismiin, enkä leninismiin, tai niiden fuusioihin.

2. Oletko natsi?
En ole. En usko mihinkään totalitääriseen systeemiin.

3. Olenko fasisti?
Katso edellä.

4. Oletko sovinisti?
En. Rakastan naisia.

5. Oletko feministi?
En. En ymmärrä miten mies voisi koskaan olla. Tasa-arvo on kuitenkin mielestäni itsestään selvyys.

6. Oletko vasemmistolainen?
Joissakin asioissa kyllä. Mielestäni valtiolla ei ole muuta virkaa kuin huolehtia niistä, jotka eivät kykene huolehtimaan itsestään. Valtion pitää huolehtia kansalaistensa perusturvasta. Koulun ja terveydenhoidon tulisi olla ilmaista, eli verovaroin rahoitettua, ja jokaisen kansalaisen saatavilla.

Sen sijaan en usko, että on valtion asia sanoa mitä saan syödä, juoda, polttaa,millaista ajoneuvoa saan ajaa, millaisen talon rakennan, millaisen kesämökin teen, miten pitkään pidän ravintolaa auki jne. En usko, että on valtion tehtävä päättää millaisen firman saan perustaa, millaiseen työhön voin mennä jne.

Uskon, että valtion pitää hoidella perusturvallisuus, mutta antaa ihmisten elää mahdollisimman vapaasti juuri sellaista elämää kuin he haluavat. Kansalaisten tulisi saada tehdä asioita vapaasti, kunhan eivät satuta tai vahingoita ketään muita. Jos joku haluaa hypätä Näsineulasta sateenvarjon kanssa, go ahead, kunhan alhaalla ei ole ketään. Jos joku haluaa maalata talonsa neonpinkiksi, maalatkoon.

7. Oletko rasisti?
En. En usko ruotsalaisten keksimään rotubiologiaan, enkä siihen että ihmisen ihonväri määrää. Minulla on tuttuja ja kavereita lähes kaikilta maailmankolkilta. Olen tavannut idiootteja kaikilta ilmansuunnilta, kaiken värisiä. Ei, en usko rotuhierarkiaan.

8. Oletko suvakki?
En. En suvaitse uskonnollista kiihkoilua ja fanatismia. En suvaitse muiden määräilyä, en suvaitse lapsiin, vanhuksiin, avuttomiin ja sivullisiin kohdistuvaa väkivaltaa kenenkään toimesta millään perusteella.

9. Vihaatko homoja?
En. Minulla on useita homokavereita. Olen tuntenut homoja vuosikymmeniä. Kaunein nainen jonka olen koskaan nähnyt oli amerikkalainen lesbo, joka oli niin kaunis että sielua vihloi. Minulle on täysin yksi lysti haluaako kaksi aikuista naimisiin keskenään tai mitä he puuhaavat keskenään. Itseasiassa en oikein ymmärrä miksi kaksi aikuista eivät saisi mennä naimisiin, jos haluavat, olivat he sitten perttejä tai pirkkoja.

10. Oletko nationalisti?
En siinä mielessä kuin asia nykyisin käsitetään. Olen patriootti, vankkumaton itsenäisyyden ja valtiollisen suvereniteetin kannattaja. Mielestäni jokaisella kansalla tulee olla itsemääräämisoikeus. Piste.

11. Vihaatko Amerikkaa?
En. Pidän siitä itsestään, mutta en pidä Washingtonissa heiluvan poliittisen ja virkamieseliitin touhuista, Wall Streetin pankeista, suuryrityksistä jne. Sen sijaan pidän amerikkalaisesta elämänmenosta, monista amerikkalaisista periaatteista (reilu peli, vapaus jne.), elokuvista, kirjallisuudesta, taiteesta, musiikista, huumorista ja jopa perkele musikaaleistakin. Pidän amerikkalaisista autoista, prätkistä, ruoasta ja limusta. Olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa, josta pidän vieläkin.

Olen asunut kahteen otteeseen Yhdysvalloissa. Molemmat kerrat olivat nimenomaan paikallisten ihmisten ja kulttuurin, sen elämänmenon vuoksi mainioita kokemuksia. Olisin jopa voinut jäädä hommiin sinne. Minulle tarjottiin töitä muutaman kerran. Harkitsin asiaa. Kotimaa on kuitenkin kotimaa.

Näin myös maan nurjan puolen, köyhyyden ja kovuuden, jouduin myös alkuasukkaiden seurassa tuijottelemaan viranomaisten pyssyn piippyja sieltä väärästä suunnasta, joten ei minulla mitään harhakuvitelmia siitä maasta ole, niin paljon kuin siitä pidänkin ja sikäläisistä ihmisistä pidän.

12. Oletko putinisti?
En. Sanoin jo tuoreeltaan, kun Putin nousi Jeltsinin jälkeen valtaan, että nyt on syytä muistaa, ettei tämä kaveri ole mikään suuri humanisti. Samaan aikaan lukemattomat suomalaispoliitikot, jotka nyt arvostelevat Putinia, meuhkasivat mediassa kuinka he tuntevat Putinin oikein hyvin ja kuinka he suorastaan ovat kavereita. Ilkka Kanerva kehui syövänsä Putinin kanssa jädeä Turun torilla joka kesä.

Suomalaisen poliitikot kautta koko puoluekentän kehuivat kilvan reimaa Venäjän presidenttiä. Minä muistutin, että hän on KGB upseeri. Se oli kuulema ihan tyhmää. Nyt miestä julkisesti ja häpeämättömästi nuoleskelleet ja nöyristelleet tyypit paheksuvat syvästi sitä, kun sanon että Putin teki aivan oikein pommittaessaan ISISin joukkoja, joita länsi ja Turkki tukivat Syyriassa. Se on sitten putinismia.

Putinismia on myös patriotismi, isänmaallisuus, itsenäisyysmielisyys. Se on erittäin mielenkiintoinen ajatus se. Naton vastustaminen, se ettei halua ulkomaalaisia sotilaita Suomeen, että haluaa maan pysyvän suurvalta kiistojen ulkopuolella, kaikki tämä on kuulema putinismia. Erittäin mielenkiintoista.

13. Oletko venäjämielinen?
En. Minulla ei ole mitään venäläisiä vastaan, mutta en myöskään kuvittele Venäjän olevan mitään muuta kuin mitä se on viimeiset tuhat vuotta ollutkin. En sen enempää, enkä vähempää.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö tajuaisi miksi Venäjä tekee mitä se tekee. Ymmärrän varsin hyvin sen valtapoliittisia aikeita, eikä minulla ole mitään harhakäsityksiä sen aikomusten suhteen. Yhtä vähän minulla on kuvitelmia Yhdysvaltain pyyteettömistä aikeista. Se ei tarkoita Venäjän valtion touhujen hyväksymistä tai kannattamista. Sen enempää kuin Yhdysvaltojenkaan.

Venäjältä on tullut tolkuton määrä hienoa taidetta, kirjallisuutta jne. Siellä on tehty hienoja elokuvia, näytelmiä jne. Mutta kansaa siellä on aina rusikoitu, viimeiset tuhat vuotta.

14. Oletko pasifisti?
En. Olen käynyt armeijan ihan tietoisena valintana.

Sen sijaan vastustan väkivaltaa lähtökohtaisesti. En kuitenkaan sulje sitä kategorisesti pois itsepuolustuksen muodossa. Lempi on kuitenkin enempi mieleen.

15. Vihaatko vegaaneja?
En. Jokainen syökööt täysin vapaasti mitä haluaa. Kunhan antaa muiden tehdä samoin.

16. Vihaatko anarkisteja?
En. Anarkismissa on hyviäkin pointteja ajatuksen tasolla. Itseään anarkisteiksi kutsuvien pikkutuhma huliganismi sensijaan on mielestäni hiukan hölmöä.

17. Vihaatko uskovaisia?
En. Jokainen uskokoot mihin haluaa, kunhan antaa saman oikeuden muillekin, eikä vaadi muista noudattamaan omia uskomuksiaan ja tapojaan.

18. Vihaatko Jeesusta?
En. En ole koskaan tavannut tätä juutalaismiestä. Olisi kyllä hauska tavata.

19. Vihaatko Muhammedia?
En. En ole koskaan tavannut häntäkään. Olisi mielenkiintoista turista ukon kanssa.

20. Vihaatko maahanmuuttajia?
En. Jos joku haluaa muuttaa Suomeen, siitä vaan, kunhan sen tekee laillisesti.

21. Vihaatko ulkomaalaisia?
En. Miksi vihaisin?

22. Vihaatko suomalaisia poliitikkoja?
En kaikkia. Joistakin en pidä lainkaan.

23. Vihaatko suomalaisia virkamiehiä?
En kaikkia. Joistakin en vain pidä. En pidä byrokraateista ja niistä virkamiehistä, jotka eivät käsitä tekevänsä töitä meille kansalaisille.

24. Vihaatko poliisia?
En. Minulla on muutama tuttu poliisin työssä. Ilman heitä olisimme todella lirissä. En pidä politikoivista poliisipomoista ja niitä poliiseista, jotka eivät ymmärrä olevansa meillä töissä tai jotka kuvittelevat voivansa tehdä mitä vain saavuttaakseen haluamansa.

25. Vihaatko rikkaita?
En. Tunnen pari todella kivaa. En vain pidä Björn Wahlroosin kaltaisista rikkaista.

26. Vihaatko Natoa?
En. En vain pidä siitä, että ulkomaalaiset sotilaat tulevat Suomeen hillumaan ja määräilemään, kuten Natossa asian laita on.

27. Vihaatko Euroopan Unionia?
En. En vain pidä siitä ja toivotan sen historian romukoppaan.

28. Miksi puolustat rikollisia moottoripyöräjengiläisiä?
Ei minun tarvitse puollustella rikollisia, olivatpa he moottoripyöräkerhoissa tai eivät. Kerhot kun eivät ole rikollisjärjestöjä. Sitä paitsi tunnen useita eri kerhoihin kuuluvia, jotka eivät ole rikollisia ja joukossa on muutamia todella hyviä ystäviä.

29. Oletko tyhmä?
Hyvin mahdollista.

30. Oletko hippi?
Ilmeisesti.


3 kommenttia:

  1. Hyvä analyysi. Pätee minuunkin.

    VastaaPoista
  2. Ehkä tämä analyysi kertoo sen, miksi tykkään lukea blogiasi. Allekirjoitan itse kaiken edellä mainitun.

    VastaaPoista
  3. Ehkä analyysi kertoo, miksi pidän blogistasi. Allekirjoitan kaiken edellä mainitun myös itse.

    VastaaPoista