lauantai 25. kesäkuuta 2016

ELIITTI EI YMMÄRRÄ UUTTA LUOKKASOTAA

Brexit herättää suomalaisissa eurostoliittolaisissa kauhistusta. Vasemmalta oikealle on ilmaantunut eliittiin kuuluvia tai siihen itsensä samaistavia, joiden mielestä kansa äänesti taas väärin. Tietenkin, eliitin näkökulmasta. Jos Brexit olisi kaatunut, nämä samat kellokkaat huutaisivat että vaalitulos on lopullinen ja perustui järkeviin perusteluihin. Koska Brexit meni läpi, valtaeliitti ja sen apurit huutavat, että tulos on väärin, äänestys pitää uusia (niin monta kertaa että se kelpaa eliitille ja sen apureille) ja ettei se perustunut järkisyihin.

Eurostoliittoon samaistuvat huutavat nyt kuorossa sitä kuinka maahanmuuttovastaiset rasistit, kaappinatsit ja maaseudun tyhmät ja oppimattomat eläkeläiset äänestivät Brexitin  puolesta. Tilastot paljastavat jotakin muuta. Lontoossa kaupungin itäisimmissä osissa, joissa asuu eniten maahanmuuttajataustaisia äänestäjiä, Brexit voitti.

http://www.standard.co.uk/news/politics/london-eu-referendum-results-borough-by-borough-breakdown-of-brexit-poll-a3279731.htmlKun Brexit-ääniä tarkastellaan tarkemmin, havaitaan sama ilmiö. Muualla kuin Britanniassa syntyneitten äänestäjien huomattava osa äänesti Brexitin puolesta.

http://www.standard.co.uk/news/politics/london-eu-referendum-results-borough-by-borough-breakdown-of-brexit-poll-a3279731.html

Itseasiassa 32% maahanmuuttajataustaisista äänesti Brexitin puolesta.


Ja ylipäätään on aika lapsellista väittää, että 17 410 752 brittiä olisi rasistisia uusnatseja ja koulujakäymättömiä idiootteja. Todellisuudessa Brexitin kannattajat ovat hyvin heterogeeninen ja hajanainen ryhmä, johon kuuluu kaikenlaista väkeä. Aivan kuten EU-eron kannattajiin Suomessakin.

Se mitä Euroeliitti ei ymmärrä on tämä: kyse on täysin uudenaikaisesta luokkasodasta. Ylikansallinen talouseliitti ja poliittinen eliitti vastaan kansallisuudet, kansakunnat, kansat. Ylikansallinen valta vastaan kansakuntien itsemääräämisoikeus. Ne jotka ovat In vastaan ne jotka ovat Out. In-porukka ei ymmärrä mikseivät Out-kansalaiset tue heitä ja taivu heidän aivoituksiinsa, joista In-ryhmä hyötyy ja Out-kansalaiset kärsivät. Se johtuu siitä, että In-porukan päässä kaikki mikä on heille hyväksi on hyvää, riippumatta siitä kuinka Out-väen käy. Out-sakin pitäisi vain hyväksyä tämä, niin kaikki olisi hyvin.

Puhtainta eurostoliittolaista maniaa potee vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Ympäristöstä ja ihmisoikeuksista suu vaahdossa meuhkaava verovaroilla koko elämänsä elellyt eurosatraappi on täysin avoimesti ilmoittanut rasistisen näkemyksensä siitä, että EU:n ongelmat johtuvat ryssistä. Vihreiden keskuudessa hyvin yleiselle ryssävihalle on tyypillistä sekin, että moni vihreä katsoo Villen tavoin Venäjän presidentin jotenkin mystisesti toimineen Brexitin takapiruna. Se on avointa halveksuntaa yli 17 miljoonaa brittiä kohtaan ja suoranainen loukkaus.

Ville Niinistö on toki usein aikaisemminkin tuonut esille syvän ryssävihansa ja pelkonsa, mutta jostakin kumman syystä kukaan antirasisti ei ole kysellyt mieheltä perusteluja hänen rasismilleen. Ehkä juuri siksi, että ryssiä kohtaan saa ja voi olla avoimen rasistinen kaikessa rauhassa. Se kun sopii eurostoliittolaiseen propagandaan siitä, että joku muu kuin EU itse on EU:n ongelmien takana.

Brexitin todennuttua äimistynyt suomalainen euroeliitti on nyt rynnäköinyt kilvan julkisuuteen hokemaan kansanvallan vastaista agendaansa: kansaa ei saa koskaan päästää päättämään asioistaan, koska kansa voi äänestää väärin. Kansa on helposti populistien johdateltavissa, eikä osaa tehdä järkeviä päätöksiä. Kansanäänestykset ovat vastuullisen eliitin päätösvallan nakertamista. Kansa ei saa päättää, koska kansan haluamiset eivät useinkaan ole samoja kuin eliitin. Eliitti haluaa pitää kiinni valtamonopolistaan, eikä luovuttaa sitä alamaisilleen. Tästä on kyse.

Perusajatushan on demokratian perusperiaatteiden vastainen, antidemokraattinen, antikansanvaltainen, mutta ei sitä kukaan Suomessa ihmettele. Meillä jo Paavo Lipponen totesi eräiden vaalien jälkeen 90-luvulla kansan äänestäneen väärin. Suomalainen eliitti on aina samaistunut ulkolaisiin isäntiin ja käskijöihin kautta historiansa ja virkamieskoneistokin luotiin Kustaa Vaasan aikana suomalaisia hallitsemaan, eikä palvelemaan.

Tuo asenne elää ja voi hyvin edelleen. Juuri siksi on aivan luonnollista että eliitti ja siihen samaistuvat haluavat kieltää kansalta päätösvallan ja vaikutusvallan. Arno Kotrosta Sirpa Pietikäiseen kaikki ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että kansa on paha, tyhmä ja aina väärässä, eikä kansalle kuulu mitään valtaa omiin asioihinsa. Valta kuuluu eliitille, eikä sitä saa antaa kansalle missään tapauksessa, koska kansa on tyhmä ja aina väärässä.

Kuplissaan leijuva eliitti ja sen apurilauma elää erillään kansan todellisuudesta ja kokemuksesta. Niin meillä kuin muuallakin. Juuri siksi Brexit pääsi yllättämään. Eurostoliittolaiseen nonemklatuuraan kuuluvahan ei itse olisi äänestänyt noin, eikä voi käsittää miksi kukaan muukaan tekisi niin. Suomalaisen satraappikunnan edustajat reagoivat aivan samoin. Ei noin voi tehdä. Ratkaisu tähän ongelmaan on se, ettei suomalaisille tule koskaan antaa mahdollisuutta vastaavaan. Hienoa. Länsimaiset arvomme ja demokraattinen yhteiskuntajärjestyksemme, vai miten se olikaan?

Vasemmisto on hajallaan. Vanhakantaiset vasurit kyllä tajuavat että EU ja globalisaatio eivät ole työväenluokan etu. Uusi eurostoliittolainen vasemmisto vihrepiiperoleikkeineen ja maailman halauksineen on osa eurostoeliittiä ja samaistuu yhteiskunnan yläluokkien projekteihin. Se ei vain tajua sitä. Se johtuu siitä, että 90-luvulla suomalainen vasemmisto omaksui ainakin ylätasollaan Wall Streetin pankkiirijuristien lanseeraaman käsitteen Globalisaatio.

Vasemmisto kuvitteli ja kuvittelee edelleen, että kyse on ja oli maailman kylästä, jossa kiinteä vartaloiset ghanalaiset tanssivat vasureiden iloksi rytmikkään musiikin tahdissa ja eksoottista ruokaa tursuaa joka kojusta. Todellisuudessa globalisaatiossa oli ja on kyse suuryritysten ja pankkien vallankaappauksesta. TTIP, TiSA, CETA ja muut ovat todellista globalisaatiota. Ilmastokokoukset ja muut vastaavat jadajadajada-konfrenssit ovat sirkusta, jolla koko vihervasemmisto on ostettu ylikansallinen pääoman kihomadoiksi.

Vielä 1970-luvun alussa länsimainen vasemmisto tuki kansojen itsenäisyystaisteluita ylikansallista imperialismia vastaan, mutta nyt se tukee avoimesti imperiumia. Aikoinaan kansojen itsemääräämisoikeus oli vasemmiston keskeisiä vaatimuksia, mutta nyt se tekee kaikkensa ettei sellaista olisi edes Suomella. Go figure.

Uudessa luokkasodassa jakolinja ei menekään enää oikeisto-vasemmisto akselilla, vaan ylikansallinen-kansallinen jakolinjalla. On paikallinen taso vastaan ylikansallinen taso. Ne, jotka kannattavat Euroopan Unionia, ovat sitä mieltä, että äänekoskelaisten elämästä ja kuolemasta pitää päättää tuhansien kilometrien päässä ulkomaalaisten miljonäärien toimesta. Ne, jotka vastustavat Euroopan Unionia, ovat sitä mieltä, että äänekoskelaisten pitäisi päättää itse omasta elämästään.

Ne, jota kannattavat Euroopan Unionia, kannattavat automaattisesti Bayern-Monsanton ja Nestlen valtaa suomussalmelaisten ylitse. Ne, jotka vastustavat Euroopan Unionia, vastustavat Bayern-Monsanton ja Nestlen ylivaltaa ja haluavat suomussalmelaisten itse päättävän asioistaan. Euroopan Unionin kannattajat kannattavat ulkomaalaisten sotajoukkojen saapumista Suomeen, operoimista täällä, suomalaisten tahdosta riippumatta. Ne, jotka vastustavat Euroopan Unionia, eivät halua ulkomaalaisia sotilaita Suomeen missään tilanteessa. Näin yksnkertaisesta asiasta on kyse.

Näin se menee todellisuudessa. Euroopan Unioni on epädemokraattinen organisaatio. Ei siinä suomalaisilla ole mitään päätösvaltaa omasta elämästään. Joka muuta väittää on höpöhöpöpopulisti. Suomen suhteellinen painoarvo EU:n päätöksenteossa on laskettu sekin. Meidän painoarvomme kansakuntana on 2,8%. Euroopan Unionin kannattajat uskovat, että tuolla valtaosuudella päätämme itse mitä tapahtuu. Euroopan Unionia vastustavat tietävät, ettei meillä ole mitään valtaa.

Uudessa luokkasodassa on siis kyse tästä: ylikansallinen vastaan kansallinen, ylikansallinen vastaan paikallinen. Joko haluat itse päättää omasta elämästäsi, tai haluat, että ulkomailla joku jota et edes tiedä, päättää elämästäsi. Siitä EU:ssa on kyse. Mario Draghi tuskin on koskaan käynyt Hervannassa, mutta hänen päätöksillään on suurempi vaikutus hervantalaisten elämään kuin Suomen hallituksen valtiovarainministerillä, joka vain toteuttaa Euroopan Unionin talouspoliittisia päätöksiä, joita Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi on ollut tekemässä.

Jos haluat, että Mario Draghi päättää siitä, että poliisiasemia, kouluja ja terveyskeskuksia on lakkautettava, sinä kannatat Euroopan Unionia. Jos haluat, että edes joku suomalainen voisi mahdollisesti kieltäytyä romuttamasta suomalaista yhteiskuntaa, sinä vastustat Euroopan Unionia.

Jos kuvittelet, että suomalaiset päättävät leikkauspolitiikasta, siitä leikataanko vaiko ei, et ole ymmärtänyt vallitsevaa tilannetta. Kuten tuolloinen pääministeri Alexander Stubb ilmoitti eduskunnan täysistunnossa ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja: Olemme luovuttaneet rahapolitiikan päätösvallan Brysseliin.

Siinä se on lyhyesti sanottuna.


9 kommenttia:

 1. Britannian, euroeron ja koko maan hajoamisen arkkitehti oli Tathser, hänen aikakaudelaan esimerkiksi skoti tuli senverran pahasti sorsituksi, että heissä virisi itsenäisyyden kaipuu.
  Samoiten maan ambivalentti suhtautumistapa unioniin oli hänen ansiotaan, hän vedätti ja oikeastaan kiristi maaleen sellaisia etuja, joita se ei olisi ansainnut.
  Btitannia on ollut unionissa yhdysvaltain simät ja korvat,siksi myös yhdysvaltain johto ajoi voimakaasti brittien unionin jäsenyyttä.
  Prosessi, joka nyt saattoi lähteä liikeelle, on europan unionin väistämätön muuttuminen, esimerkiksi uusliberaaleille ,oikeisto talousliberaaleille vaalitulos oli pettymys.

  Pietarin talousfoorumissa Putin, oli jo visioinut kontinentaalista yhteistyötä, europasta alkaen aina Intiaan ja Kiinaan ,sekä iranista pakistaniin saakka, siis varsinaista mannner talousyhteistyötä, siihen tarvitaan mukaan myös kansakuntien europaa.

  VastaaPoista
 2. Mikähän logiikka siinäkin on, että Unioniin liittymisestä suvaittiin järjestää kansanäänestys, mutta eroamisesta ei? No, kunhan Hollanti, Itävalta ja Puola ovat eronneet Unionista ja Ranskassa on presidenttinä Marine Le Pen, niin eiköhän herra Sipilänkin puntit tutise riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tutise. Niin vahvasti totuutta vastaan rokotettua ihmistä kuin Sipilä ei ole Telluksella astellut monia. Tosin yhtä vajaamielisiä on kerääntynyt Suomen päättäjä-nomenklatuuraan satamäärin. Viher-vasemmiston (ml. demarit) euro-mielisyys lähestyy jo rikollisuutta. Petetään itseä ja äänestäjien valtaosaa sumeilematta.

   Poista
  2. Sipilän toiminnassa paistaa lestadiolaiselle tyypillinen oikeassa olemisen asenne. Lestadiolainen ei ole missään asiassa väärässä eikä siinä auta tosiasioiden esittäminen. Lestadiolainen sulkee korvansa ja silmänsä kaikelta, joka uhkaa hänen edustamaansa asiaa tai maailmankuvaansa.

   Poista
 3. Kun Suomi sitten erosa Eurostoliitosta niin Tsövivaara on ympäristöydtävällinen voittoa tuottavs kaivos eivätkä pankkirimme enää kierrä verojs js Finnair voitollinen valtionyhtiö eikä homrkouluja ole eikä tule ja terveyskrskulseen pääsee jonottamatta, niinhän. Ja VR kulkee aikstaulissa.

  VastaaPoista
 4. Aivan - Sanden sanoin, nyt yritetään kaikin tavoin kumota Britannian äänestystulos eli erota EU:sta. Kuten yritettäisiin ja toimittaisiin Suomessakin. Jos siis nämä ääliöt saataisiin äänestämään, samoin kuin britit! Toisaalta huvittaa, näiden "EU myötämielisten" hätä!

  1%

  VastaaPoista
 5. Paul Craig Robertsin käsitys: Lännen demokratia on romahtanut.
  Tavallinen kansa on kykenemäton tekemään poliittisia päätoksiä. USA on 60 vuotta rakentanut Eurooppaan systeemia, jonka mukaan he voivat kontrolloida koko Eurooppaa yhtenä pakettina. USA ei voi sallia, että tämä tyo pilattaisiin kuuntelemalla jotain demokraattisia mielipiteitä.

  Ranskassa on säädetty lakeja, jotka suojelevat tyontekijoitä. Ranskan hallituksen täytyy päästä eroon näistä. Korporaatioiden voittoja ei saa mikään tulla häiritsemään.

  FED, Wall Street, Bank of Japan ja EKP tulevat shortaamaan Englannin puntaa ja ja muita arvopapereita ja tarkoin kontrolloitu lehdisto julistaa, että markkinat ovat todenneet Englannin virheellisen päätoksen päättäessään Brexitistä. Ja parlamentin täytyy ottaa vastuu ja hylätä äänestystulos. Washington ei salli Enlannin erota EUsta.

  Katsokaa saksalaisia. Typerä Saksan hallitus sallii rajattomat määrät Washingtonin sotien synnyttämiä pakolaisia maahansa totellen USAn toiveita ja piittaamatta saksalaisten mielipiteistä.

  USA on kaiken suunnitellut valmiiksi. Euroopan vasallin tulee totella ohjeita ilman demokraattista pelleilyä.

  http://www.paulcraigroberts.org/2016/06/29/the-collapse-of-western-democracy-paul-craig-roberts/

  VastaaPoista
 6. kansanäänestystä ei voi kuulemma käsitellä, kun siitä ei ole hallitusohjelmassa mainintaa...voisiko sipilä näyttää sen hallituskohdan missä mainitaan, että otetaan kaikki porukka
  täysihoitoon, joka vaan kävelee rajan yli ilman papereita?
  onko hallitusohjelmassa myös maininta siitä, että aletaan
  suosia tulijoita suomen kansalaisten kustannuksella?

  VastaaPoista