perjantai 6. toukokuuta 2016

PRESIDENTTIEHDOKASKun noita pyyntöjä on tullut jo pidempään ja jo parisen vuotta, niin ajattelin ilmoittaa että olen käytettävissä Suomen presidentin virkaan jos joku mut sinne haluaa heilumaan, ihan tälleen virallisesti. Ja koska mulla pitää olla joku vaaliohjelmakin, niin laadin sitten hätäpäissäni tällaisen. Eli tää on nyt virallinen ilmoitus mun presidenttiehdokkuudesta ja tässä on nää mun keskeiset vaalilupaukset mitä tossa äkkiseltään tuli mieleen.

1. En tule koskaan missään tilanteessa milloinkaan käyttämään pukua. Verkkarit, lenkkarit ja joku huppari riittää. Pitää sit hommata puhtaat ja ehjät sellaset, jos tulis valituks. Reijättömät kengätkin olis aika cool.

2. En järjestä yhtään itsenäisyyspäivän juhlaa tai muutakaan virallista tilaisuutta pressan linnassa, koska Suomi ei oo itsenäinen, vaan asutan sinne työssäkäyviä asunnottomia suomalaisia, mielummin asunnottomia lapsiperheitä, yksinhuoltajia jne. Sama koskee Mäntyniemeä, sinne mahtuis lapset pihalle leikkimäänkin. Mä asun edelleen lähiössä vuokrakämpässä. Ulkolaiset vieraat voi tulla tänne tai tohon pihagrillille möötteihin.

3. Erotan välittömästi puolustusvoimien ylipäällikkönä jokaisen upseerin ja kantahenkilökuntaan kuuluvan, joka on antautunut ulkolaisille sotilasmahdeille ja joka on toiminu niiden eduksi. Samalla palautan maahan oman armeijan, jonka avulla rupean palauttelemaan itsenäisyyttä.

4. Vaadin eroa EU:sta ja eurosta, heti eikä huomenna. Suomi olis itsenäinen maa, eikä mikään syrjitty osavaltio, jolta pöllitään rahat ja maan rikkaudet ku kehitysmaalta. Olis oma raha ja oma talouspolitiikka ja muustakin päätettäis ite, eikä hypittäis jonkun ulkomaalaisen käskyjen mukaan. Ihan sama mistä ilmansuunnasta se käskijä olis.

5. Soitan heti Putelle ja sanon et eiköhän panna bisnekset pyörimään paskanjauhamisen sijaan.

6. Soitan heti Jenkkien seuraavalle pressalle ja sanon et eiköhän lopeteta nää pelleilyt ja panna bisnekset pyörimään paskanjauhamisen sijaan. Vois soittaa Lissulle kans, ja noille muillekin.

7. Käynnistän välittömästi rikostutkinnan perustuslain ja rikoslain vastaisiin rikoksiin syyllistyneitten poliitikkojen ja virkamiesten kohdalla. Ja katon et syytteitä kans nostetaan ja pidätyksiä tulee, sen valtionsyyttäjän ja ton SUPOn toimesta.

8. Pyrin kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, että kaikki työhön pääsyä estävät pätevyysvaatimukset, lupalaput ja liput, sertifikaatit sun muut skeidat poistetaan. Jokaisella on oikeus mennä töihin mihin haluaa, ilman et joku vitun pätevyyslippu estää sen. Jokaisella työnantajalla on oikeus palkata kenet haluaa mihin tahansa hommiin, jos haluaa. Poikkeuksia ovat: lekurit, lentäjät, laivojen kapteenit, hoitsut, opettajat, dösäkuskit, junakuskit ja tällaset, jotka vastaa ihmishengistä. Muihin hommiin pitää olla täysin vapaa pääsy ilman et joku samperin joogakortti sen estää.

9. Pyrin vaikuttamaan siihen, että jokainen firma maksaa veronsa Suomeen jos jotain täällä touhuaa. Ihan sama vaikka olis maailman suurin. Ei oo oikein et mikroyrittäjät ja PK-firmat maksaa suurimpien laskut ja verot. Vaadin samalla et verotus yksinkertaistetaan ja yrityksen perustaminen tehdään pelkäks ilmoitusasiaks. 150 euron leimavero ja ilmotus rekisteriin, ja siinä kaikki. Jokainen saa perustaa vaikka miljoona firmaa, jos haluaa, ja millasta haluaa. Ihan sama. Se on yrityksen perustajan asia, jos bisnekset kusee. Ei siihen virkamiehiä tarvita säätämään. Ja rikoslaista löytyy sit nää talousrikospykälät, jos joku rupee ovelaks.

10. Vaadin Postin palauttamista postilaitokseksi ja sen kovapalkkaisimpien pomojen potkuja. Sama pätee Finnairiin. Ne on osa kansakunnan infraa ja ne on perustettu verovaroilla kansalaisten tarpeisiin, eikä joidenkin kravattijoonaiden leikkikehiks.

11. Kansallinen infra pitää mun mielestä pitää kansakunnan hallussa, joka sen on maksanutkin ja joka sen omistaa. Ja kyllä, valtiolla voi ja pitääkin olla perusteollisuuden ja infran firmoja. Ja jos noi tiet on paskana ja joku kylä korjaa ite tien, niin lähetän kyläläisille valkosen ruusun ritarimerkit ja panen asiasta marisevat virkamiehet korjaamaan seuraavaa tien pätkää. Autoilijoilta kerättävät verot käytetään teiden kunnostukseen. Näin mä siis tuun vaatimaan. Hallitus ja eduskuntahan nää päättää, mut ainahan mä voin niille vittuilla vaatimuksillani.

12. Vaadin, et verovarat käytetään vain ja ainoastaan julkisen terveydenhuollon parantamiseen, eikä senttiäkään jaeta yksityisille alan firmoille millään tavalla. Loppuu se veroparatiisifirmojen verovarojen nyhtäminen ku seinään. Jos joku haluaa pyörittää terveysbisneksiä niin ihan vapaasti, mut senttiäkään ei verovaroja niihin kipata.

13. Koulu- ja opetusleikkaukset perutaan, jos mä asiasta päätän, ja vanhusten hoito pannaan kuntoon. Onhan se nyt jumalauta touhua et johonkin helvetin euroon pannaan kymmeniä miljardeja eikä omia kansalaisia oo muka varaa hoitaa. Nää vanhukset ovat tämän maan luoneet ja ne verot maksaneetkin, eikä valtiolla ole mitään muutakaan hommaa ku huolehtia niistä kansalaisista, jotka ei kykene itestään huolehtimaan. Ei ainakaan pitäis olla.

14.  Prätkien ja autojen rakentaminen vapaaks. Kunhan ei hajoa vehje katsastuskonttorin pihalle ja vaaranna muita, niin mun puolesta pitäis saada tehdä sellasia kun haluaa. Siitä vois muutamassa vuodessa tulla ihan bisneskin aika monelle. Samaa tuun vaatimaan rakentamisesta. Kunhan täyttää paloturvallisuustsydeemit ja nää, niin kukin tehkööt millaisen talon haluaa. Asukoot vaikka risukasassa jos haluaa. Kaikki ympäristö- ja päästöjutut helvettiin. Asujahan sen energialaskun maksaa. Näin mä vaatisin.

15. Tapaisin kansalaisia tossa torilla ja puistossa, tai jossain huoltiksella. Pääministerit ja nää saa tulla samoihin mestoihin, tai sit mun himaan. Mulla tosin ei oo kahvia ku en ite juo, mut ne vois tuoda omansa tullessaan tai sit hakee jotain safkaa tosta grilliltä tai kepsukiskalta. Pizzakin käy. Mut et ne tois tullessaan aterian. Mä en tarjois niille mitään. Niillä on sen verran kovat liksat. Joita mä muuten vaatisin puolitettavaks ja sidottavaks keskiansiotasoon, aina edellisen vuoden mukaan.

Ja mullehan vois aina soittaa jos olis jotain huolia tai muuta. Mä voisin sit soitella niihin byroisiin et mikäs siellä nyt maksaa ku tän niminen henkilö ei saa asioitaan hoidettua. Ehkä se jeesais joitakin. Ja aika monellahan on jo toi mun numero mut sit olis varmaan joku virallinen pressan luuri. Eikä perkele varmaan olis mikään älypuhelin, vaan sellanen jolla voi vaan soittaa ja textata. Se riittää.

Ei nyt just tähän hätään tuu mieleen muuta, mut mitä sit jatkossa tulee niin katellaan ne juttu kerrallaan. Mutta et tällanen olis tää mun kampanjan launch.

Eihän mulla oo mitään valitsijamiesyhdistystä eikä nimiä, mutta mähän voin olla tollanen outlaw-ehdokas, maan historian eka sellanen. Tai jos joku sellasen valitsijamiessysteemin panee pystyyn ja nimikeräyksen, niin tässä mä oon sit käytettävissä. 20 000 nimee pitäis saada kasaan mut sadalle tyypille se tekis 200 nimee tai parille sadalle riittäis 100 nimee ni sehän olis siinä. Sit olis niinku virallinen virallinen ehdokas, eikä vaan outlaw. Mulle sopii kumpikin.

Tulis ainakin yks erilainen ehdokas ja takaan että todella olisin sellainen. Tekisin just noi mitä tossa edellä oon luvannukin. Ai niin, ja kävisin tossa paikallisessa terkkarissa. En yksityislääkärillä.

Sande Parkkonen, taatusti erilainen pressaehdokas.


9 kommenttia:

 1. Mä ainakin äänestän Sami Parkkosta!! Jos? Mä olen juri samaa mieltä suomesta kuin Sinäkin!! Uudistus oltava totaallinen!!

  VastaaPoista
 2. Sitten kun joku ottaa asiakseen alkaa nimiä kerätä, niin laita infoa. Täältä saat ainakin 2 nimeä.

  VastaaPoista
 3. No mutta tuolta sitten lomaketta täyttämään: http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/presidentinvaali/vaalikelpoisuusjaehdokasasettelu/ehdokasasettelulomakkeet-presidentinvaalit.html

  Tarvitset Sande vaaliasiamiehen, joka voit olla itsekin. Siitä se sitten lähtee :D

  VastaaPoista
 4. Lupasin olla äänestämättä missään vaaleissa, mutta tämäkin ehdokas varmaan kusettaa kun valitaan eikä tää yksin voi tehdä kaikkea tuota hyvää mitä lupas, siis olkoon tämäkin vain mainos.

  VastaaPoista
 5. Ihan hauska kirjoitus, tosin tuosta pätevyysvaatimuksesta olen eri mieltä. Musta kuka tahansa ei voi tehdä mitä tahansa. Ihmiset uhraavat aikaa ja vaivaa ja rahaakin kouluihinsa joten ei kuka tahansa voi hakea saati päästä työhön, johon löytyy oikeasti alan ihminen.

  VastaaPoista
 6. Saakohan noita lippahattuja tilattua jostain? Ja mihin osoitteeseen voi noita kannattajakortteja lähetellä?

  VastaaPoista
 7. Tänään, enemmän kuin artikkelin kirjoituksen aikaan, olisi tilausta. Mutta jos sanasi syöt, mörökölli sinut vieköön!

  VastaaPoista