maanantai 2. toukokuuta 2016

PASKANSYÖJIEN VALTAKUNTA

1970-luvun suomettumisen syvimpinä alennuskausina neuvostoliittolaisilla oli oma nimityksensä niille suomalaispoliitikoille, jotka uskoivat kaiken mitä heille sanottiin. Tämä termi oli Paskansyöjä. Nimitys tuli siitä, että "ne nielevät kaiken paskan mitä niille syöttää."

Tässä tekstissä suomettumisen nykytilaa käsitellään nimenomaan tämän neuvostoliittolaisten suomalaisille antaman termin ja käsittekehyksen kautta, käyttäen tätä leikinomaista metaforaa selkokielisten sanojen sijaan. Kyse on siis eräänlaisesta sanaleikistä, jossa neuvostoliittolaisten suomalaisia kuvaavaa termiä ja sen johdannaisia käytetään humoristisesti ja rabelaismaiseen tyyliin leikkimielisesti ja aihetta rahvaanomaisesti, suomalaisen kansanperinteen mukaisesti karnevalisoiden.

Yksi näistä 70-luvun paskansyöjistä oli kokoomuksen YYA-mestari Ilkka Kanerva, joka itsekin myöntänyt olleensa yhteistyössä KGB:n kanssa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020519148347_uu.shtml
Nämä ns. kotiryssät olivat kaikki KGB:n miehiä.

Ei siis ole mikään ihme, että Ilkka jatkaa valitsemallaan linjalla uuden suurvaltaisäntänsä USA:n kanssa ja toimii sen tahdon mukaisesti ja sitä äärettömän nolosti mielistellen. Eduskunnassa istuu toki muitakin 1970-luvun paskansyöjäsukupolven veteraaneja, joten Ilkka ei ole ainoa lajiaan.

Kun Neuvostoliitto kaatui omaan mahdottomuuteensa 90-luvun alussa ja itäblokki luhistui, hetken vaikutti siltä että Suomessakin olisi alkamassa uusi aika, jossa paskansyöjiä ei enää tarvittaisi. Valitettavasti suomalaisten paskansyöjien selkäydinreaktio oli toinen. He etsivät itselleen uuden kakkalähteen ja liittivät maamme rikollisesti toiseen unioniin, koska se toinen, Soviet union, oli luhistunut. Euroopan Unionista tuli suomalaisten paskansyöjien uusi kotimaa ja isäntä, joka lämmintä ja muhevaa kakkaa oli taas niin kotoisa ja mukava mässyttää ja mehustella suupielet ruskeana. Uuden kakkalähteen airuina toimivat demarit ja kokoomus. Neuvostounionin kakkaa mässyttänyt keskusta harasi aluksi vastaan.
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4 Lämmin, katolisin maustein maustettu EU-kakka ei kuitenkaan ollut kaikkien mieleen ja niinpä suomettumisen uusi aalto nousi pikkuhiljaa pintaan ilmavien pökäleiden tavoin. Kokoomus, joka oli ollut sivussa neuvostokakan saatavuudessa ja joutunut tyytymään sen pipanoihin, löysi itselleen uuden peräreijän, josta tursusi paksua ja kuumaa kakkaa nieltäväksi niin että suupielet olivat revetä. Suomettumisen oppien mukaan kokoomus ryhtyi toimimaan uuden kakkalähteensä käskyjen mukaan sakeimpien kakkatursausten hajun ja maun ohjaamana.
http://yle.fi/uutiset/wikileaks_yhdysvaltojen_lahetysto_paimentanut_suomalaispoliitikkoja_natoon/5321043Tämän uuden paskansyöjien sukupolven tuoksuvimman pohjanoteerauksen esitti kuitenkin uuden aikakauden airut, puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg yksipuolisen antautumisasiakirjan allekirjoittamisellaan. Näin suurta paskakasaa ei kukaan ollut kyennyt nielemään edes Neuvosoliiton painostuksen alla, mutta Lindbergiltä se onnistui kuin pehmyjäätelön syönti. Vanha EU-kakan syöjä presidentti Sauli Niinistö ja uudemman polven kakansyöjä, silloinen puolustusministeri Haglund olivat paikalla katselemassa kun suomalainen sotilas näyttää miten uuden isännän paskaa vedetään oikein jättiannos.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1409121588732

Kenraali Lindbergin puolustuksesi on toki todettava, että suomalaisessa upseeristossa on kokonainen kakansyöjien kaaderi, jolle mikään ei ole niin mieluisaa kuin suurvallan peräaukon lämpimässä tuntumassa pöristeleminen, uutta turausta odotellessa.

Kun Neuvostoliitto ehdotteli vastaavia sopimuksia aikoinaan, maassa oli vielä muutamia poliitikkoja ja sotilaita, jotka eivät nielleen kaikkea paskaa, ja ne torjuttiin kaikki. Nyt maassamme ei ole enää yhtä ainoaa, joka olisi vastustanut tätä paskaa, vaan lähes jokainen odottelee suu ammollaan uutta lämmintä satsia kakistelematta nieltäväksi.

Kun 1970-luvun suomettuneimmat toimittajat ovat myöhemmin osanneet hävetä tekosiaan, nykyinen kakansyöjätoimittajien kaarti sen sijaan palkitsee länsikakan syönnissä kunnostautuneimmat jäsenensä ja kehuskelee kuinka paljon ja kuinka suurta kakkaa on kyetty nielemään ja sitten edelleen ripuloimaan mediaan. 22 suomalaista kakkamedian päätoimittajaa julkaisi taannoin yhteisen julkilausuman, jossa he ilmoittivat ulkomaisen sotilasmahdin ja suurvallan peppureijän nuolemisen ja kakan syömisen ja edelleen ripuloinnin jatkuvan yhtä kiivaana kuin tähänkin saakka, täysin kritiikittä ja suu ammollaan. Se kertoo karulla tavalla sen millaisessa maassa me nyt elämme.

Kun ulkomaalainen sotilasmahti kaikkia maamme lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia rikkoen tuli maahan omalla luvallaan, koko suomalainen paskansyöjien kaarti oli rivissä suupielet rohtuneena tätäkin kakkapaskaa nielemässä. Mediaripuloinnin määrä oli suorastaa tyrmäävän haiseva ja lipevä, ja siinä kunnostautui mm. YLE-veteraani Reijo Lindroos, jolle ulkomaalaisten sotajoukkojen ilmestyminen Suomeen oli yhtä juhlaa.
http://yle.fi/uutiset/naton_juhlaviikot_kayntiin_suomessa__porinaa_luvassa_maalla_merella_ja_ilmassa/8837164

Lindroosin puolustukseksi on sanottava se, että hänellä on jonkin verran hajua siitä 70-luvun paskansyöjien kulttuurista, joten häneltä nykyinen kakansyönti onnistuu ikään kuin vanhasta muistista.

Pahaksi onneksi, erotuksena niihin 70-luvun neuvostokakan syöjiin, nämä nykyajan paskansyöjät ovat unohtaneet sen, että kakansyöntikin oli taidetta. Kakan määrää rajattiin ja pahimman hajuisia pökäleitä ei syöty, eikä kakkapaskan tahtotilaa aina toteltu. Siten maa säilyikin nippa nappa itsenäisenä. EU-paskan ja Nato-kakan syöjillä lienee jonkinlainen krooninen kakantarve, sillä he ovat lakkauttaneet itsenäisen Suomen, kakkaisäntiensä toiveiden ja tahdon mukaisesti. Tämä erottaa heidät alkuperäisista paskansyöjistä. Nämä uudet eivät edes halua elää itsenäisessä isänmaassa, vaan lojua ulkomaalaisten isäntiensä lämpimänä vellovassa kakkaliejussa sen aromeja ihaillen.

Että tallainen paskansyöjien valtakunta, näin leikkimielisesti vanhaa neuvostoterminologiaa käyttäen, tästä maasta on tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti