perjantai 13. toukokuuta 2016

DONALD TRUMP, HILLARY CLINTON JA KOLMAS MIES

Donald Trumpin suosio perustuu miehen markkinointikykyyn. Avoimen populistinen Trump on vetänyt kampanjaansa suoraan ohi puoluekoneistojen, jotka ovat totaalisen hermostuneita. Puoluekoneistojen pamput ja johtoväki ei ole vieläkään tajunnut, ettei Trump puhu heille, vaan heidän ohitseen suoraan kansalle. Washingtonin lobbarit, poliittiset pelurit ja byrokraatit eivät ymmärrä miksi Trump on kansansuosikki, koska he eivät ole pitkiin aikoihin olleet tekemisissä kansalaisten, vaan toistensa kanssa.

Alkukampanjansa Trump vietti vetämällä avoimen maahanmuuttovastaista linjaa, koska tiesi sen purevan. Se puri ja mies nousi ulkopuolisesta haastajasta todelliseksi haastajaksi. Kun asema vankistui, sanomaa lavennettiin. Trump rupesi puhumaan keskiluokan puolesta, rikkaimpia vastaan. Ainoana presidenttiehdokkaansa hän ilmoitti, että rikkaimpien veroja voitaisiin korottaa, hänet itsensä mukaan lukien. Tällainen puhe uppoaa kansaan kuin häkä.
 http://www.reuters.com/article/us-usa-election-trump-idUSKCN0XZ0I3 

Trump on myös väläytellyt mahdollisuutta vetää liittovaltio konkurssiin. Pelkkä ajatus on saanut koko maan talouseliitin paniikkiin ja Wall Streetin finanssipelurit pakokauhun valtaan. Muutaman oman konkurssin tehneelle Trumpille konkurssi on vain kikka vitonen, jolla valtion velka eliminoidaan. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole. Liittovaltiolla on liikaa velkaa. Siitä ei selvitä ilman dollarisidonnaisen velan rajua vähentämistä. Joko se tehdään devalvoimalla dollari, joka saa aikaan talouspaniikin, tai sitten dollari romahtaa vapaasti valuuttamarkkinoilla. Tai sitten valtio vetää konkurssin läpi ja jatkaa puhtaalta pöydältä rytinän jälkeen.
http://www.vox.com/2016/5/6/11607464/trump-haircut-default-debt 

Trump on myös suututtanut Washingtonin sotahaukat ja neokonit, uuskonservatiivit, toteamalla että vaikkei hän herra Putinista pitäisikään, hänen mielestään Putinin kanssa voi aina tehdä diilin pari. Trump on sanonut, että Naton jäsenmaat saisivat itse maksaa laskunsa. Hänen mielestään amerikkalaisilla ei ole mitään tekoa Syyriassa, "Antaa ryssien hoitaa se sotku.", ja hän on ilmoittanut vetävänsä amerikkalaiset joukot kotiin eripuolilta maailmaa, koska "Mitä järkeä on sotkeutua kaikenlaisin sotiin, joissa ei ole mitään mieltä". Sotilaallisen voiman hän hoitelisi ydinaseuhalla. "Mitä järkeä on omistaa ydinaseita, jos ei niitä käytä". 
http://www.foxbusiness.com/features/2015/10/01/trump-would-probably-get-along-with-putin.html

Trump on Ameriikan populisti. Hän ei välitä hittojakaan siitä mitä poliittiset kommentaattorit ajattelevat, mitä media ajattelee, mitä puoluekoneisto tuumii, sillä hän jahtaa vain ja ainoastaan ääniä. Hän tietää, että esiintyessään antiestablishmentin miehenä, kansansuosio kasvaa. Ja mitä enemmän poliittinen koneisto hyökkää häntä vastaan, sitä enemmän kansa innostuu. Hän tietää myös sen, että mediapersoonana hän pääsee aina esiin ja jokainen kerta kun hänen kuvansa näkyy televisiossa tai lehdistössä, se on vain mainosta, olipa teksti kuvan kyljessä mikä tahansa.

Ongelmana poliittiselle establishmentille Washingtonissa on juuri se, että haukkuivatpa he miten tahansa Trumpia, hyökättiinpä hänen kimppuunsa kuinka tahansa, kaikki se sataa Trumpin laariin. Jokainen poliittisen koneiston hyökkäys Trumpia vastaan näyttää valtaeliitin hyökkäykseltä "ulkopuolista kansanmiestä" vastaan. Kun näihin hyökkäyksiin liittyy vielä se, että ne tulevat yhteiskunnan ylätasoilta, intellektuelleilta, korkeasti koulutetuilta, pankkiireilta ja puoluebyrokraateilta, se vain tukee Trumpin kampanjaa sen "tavallisen amerikkalaisen" sinipunavalkoisessa mielessä.
Tästä johtuen todellinen asetelma onkin noussut pintaan. Hilary Clinton ei ole se sosiaalinen omatunto tai yhteiskunnallinen uudistaja, joillaisena häntä on markkinoitu. Hilary on itseasiassa konservatiivien ja Wall Streetin suosikki, hän on puoluekoneistojen suosikki molemmissa puolueissa, ja yhtä pihalla kansan tunnoista kuin nämäkin. Mielipidekyselyissä hän häviää Trumpille kaikissa kysymyksissä ja itseasiassa eräässä kyselyssä äänestäjiksi aikovat valitsivat mielummin juurihoidon, kuin Hilaryn presidentiksi.
 http://www.wsj.com/articles/financial-sector-gives-hillary-clinton-a-boost-1462750725 

Toisin kuin Trump, joka voi möläytellä mitä vain, Hilary on möhlinyt kerta toisensa jälkeen myös kentällä. Virginian hiilikaivosalueella hän piti puheen "vihreästä energiasta" ja ilmoitti panevansa hiilikaivokset ja kaivosmiehet "ulos bisneksestä". Myöhemmin hän yritti selitellä asiaa sanomalla, että hän tarkoitti puheellaan että järjestäisi uusia työpaikkoja tuulimyllyistä, eikä kukaan uskonut. Kaivosmiehiä ja hiilestä elantonsa saavia kun on satoja tuhansia. Ei niin onnistunutta politiitista peliä.
https://www.washingtonpost.com/video/politics/anger-greets-hillary-clinton-in-west-virginias-coal-country/2016/05/03/b798987e-10ff-11e6-a9b5-bf703a5a7191_video.html

Hilaryn ongelmana ovat myös FBI:n tutkinta, sekä siviilikanne, jotka molemmat liittyvät hänen sähköpostisotkuihinsa. Ongelma ei ollutkaan, kuten meilläkin uutisoitiin, että Hilary on lähettänyt ulkoministeriön luottamuksellista ja salaista materiaalia yksityisen sähköpostitilinsä kautta ja että ne hakkeroitiin. Romanialainen hakkerinuori nimittäin hakkeroi Hilaryn kotitaloonsa rakennuttaman serverin.

Kyllä, Hilary Clinton oli rakentanut kotiinsa oman serverinsä, josta hän lähetteli meilejä, joissa oli salaista ja luottamuksellista tietoa, joka hakkeroinnin kautta päätyi vieraisiin käsiin. Kenellä on kotona oma serveri ja miksi sellaista tarvitaan? Kaiken kukkuraksi hän ensin kielsi koko asian.
http://www.huffingtonpost.com/entry/hillary-clinton-emails-denial_us_5607fc9de4b0768126fde524

http://www.cbsnews.com/news/hillary-clintons-email-server-traced-to-home-based-service-ap/  

Hilary saattaa selvitä vielä FBIn tutkinnasta, koska FBIn pitäisi osoittaa, että Hilary tietoisesti vaaransi luottamuksellista tietoa. Eli Hilary voi pelastua lakiteknisistä syistä, jos FBI ei pysty osoittamaan, että hän tietoisesti teki mitä teki. Ongelma Hilaryn kannalta on kuitenkin tämä: hän kieltäytyy paljastamasta meilejään ja taistelee kynsin hampain niiden salaamiseksi. Miksi?

Joidenkin republikaanien nostama siviilijuttu koskee juuri noita meilejä. Ne halutaan julkisuuteen. Jos niissä ei ole mitään, miksi Hilary haluaa salata ne? Jos niissä on jotakin, se oli naula Hilaryn arkkuun.

Mutta rikostutkinnat ja suoranaiset kampanjamöhläykset eivät ole Hilaryn ainoa ongelma. Suurin ongelma on mies nimeltä Bernie Sanders. Hilaryn takana oleva puoluekoneisto, Washingtonin eliitti ja poliittisten kommentaattorien kaaderi ovat tehneet kaikkensa vähätelläkseen sosialistiksi haukuttua vanhaa miestä, joka ei suostukaan siirtymään sivuun. Syykin on selvä. Bernie Sanders on ainoa ehdokas, joka voittaa mielipidekyselyissä Trumpin. Sanders voittaisi kyselyiden mukaan Trumpin kaikissa ikäluokissa. Hilary taas häviää Trumpille, jopa kannatuskyselyissä. Nuorten keskuudessa sekä Hilary että Trump häviävät Sandersille.

Huolimatta siitä, että Hilaryn takana ovat Obaman hallinto, media, poliittiset kommentaattorit, puoluekoneistot molemmissa puolueissa, Wall Streetin pankit ja rahamiehet, Hilaryn kansansuosio on hiipunut. Viimeisimpien mittausten perusteella Trump on jo rinnalla. Ja menee ohi. Hilaryn taustajoukot ovat luultavasti tarpeeksi vahvoja kukistamaan Sandersin puoluekoneiston avulla, mutta Trumpille he eivät voi mitään. Ja Hilaryn kannalta pahinta on myös tämä: puoluekoneisto voi milloin tahansa vaihtaa suosikkiaan, jos ja kun näyttää siltä, ettei Hilarylla ole oikeasti mitään mahdollisuuksia Trumpia vastaan.

Trumpin meksikolaisvastaiset ja muslimivastaiset lausunnot innostivat monet julistamaan hänet poliittiseksi vainajaksi, koska värillisten äänestäjien osuus kasvaa koko ajan. Se on totta, mutta nämä intoilijat unohtivat yhden asian. Valkoisilla on edelleen enemmistö ja heistä lähes puolet ei ole juurikaan äänestänyt. Jos Trump saa nukkuvat punaniskat ja keskivertojenkit liikkeelle, peli on sillä selvä, ja heitä Trump noilla puheillaan kosiskeli. Mielipidemittauksista päätellen homma myös toimii.

Yhdysvaltain presidentinvaalit eivät siis ole mitenkään selvä peli. Median ja poliittisen koneiston suosikki Hilary Clinton on lirissä hieman joka suunnalla, eikä hänen uskottavuutensa ole koskaan ollut kauhean suuri. Obaman hallinnon jatkama katastorfipolitiikka taloudessa, sekaantuminen lukuisiin sotiin, ISISin perustaminen ja muu touhu ovat nekin Hilaryn kivireessä. Toisin kuin suomalaismediasta voisi päätellä, Bernie Sanders voi kukistaa Hilaryn aivan loppumetreillä. Puoluekoneisto voi hylätä hänet, koska Hilary ei pärjää Trumpille niin kuin Sanders.

Trump taas voittaa republikaanien ehdokkuuden, koska puoluekoneiston valitsemat ehdokkaat Ted Cruzista lähtien olivat surkeita. Ainoa tapa estää Trumpin ehdokkuus, on eliminoida hänet. Ei olisi ainutkertaista, jos Trump joutuisi "onnettomuuteen" tai "yksinäisen hullun" salamurhan kohteeksi. Toivotaan kuitenkin, ettei niin käy, ihan poliittisen vakauden vuoksi. Nimittäin jos noin korkean profiilin populisti kuolisi äkisti, se voisi laukaista muutakin kuin vain närkästystä USA:ssa.


10 kommenttia:

 1. Trump on myös aidosti vastustanut eliittiä

  ja rikkonut mediassa eliitin kuplaa puhumalla kielletystä. WTC-räjäytyksistä puhuminen merkitsee aitoa kapinaa ja paljastusta militääri-sotakabineteille, imperialismin think tankeille.

  Monet Trumpin puheet todella paljastavat terrori-Amerikkaa ja purkavat eliitin kuplaa.

  Ydinaseiden käyttö on valheiden alla kuten Amerikan hysteriavalheet kemiallisten aseiden uhkasta leimattuna "venäjään" joita Amerikka kuitenkin juuri itse taas toimitti terroristeille: mm israel ja saudit ovat käyttäneet pieniä ydinlatauksia kymmeniä kertoja median salaamissa sodissa mm Jemenissä.

  VastaaPoista
 2. Antaas kattoo. Jos Trump voittaa, hänkin luultavasti tekee timosoinit ja muuttuu samanlaiseksi kuin kaikki edeltäjänsä ja tekee kaikki ne samat temput joita vastaan hän kampanjoi.

  VastaaPoista
 3. En usko, että Trump on oleellisesti parempi kuin Obamakaan (joka paljastui kaikin tavoin valheelliseksi...).
  Jo pelkästään siksi, että USA:n Varjohallituksen vallan kumoaminen vaatisi käytännössä suuren määrän murhia, ehkä sisällissodan.

  Trump on jo varmistunut republikaanien ehdokkaaksi...

  Trump markkinoi itseään omavaraisena (omaisuus 4,5 mrd USD joitain vuosia sitten), mutta kääntyikin korruptoituneen oloiseksi: http://magneettimedia.com/helsingin-sanomat-valehtelee-amerikan-vaalirahoittajista/

  Luotiinko Trumpin pressaehdokkuus jo CIA:n ja DARPA:n aikakoneprojektin (uusinta Aikakone-dokkarista: http://www.telkku.com/ohjelmat/jim-d-salaliittoteoriat-jesse-venturan-johdolla/6318/jim/1566277) kautta?
  Kysyn mm. koska on tällainen synkronisiteettisyys, liukuporraskohtaus: Trumpin vuoden 2015 liukuporras tapahtuma ennustettiin Simpsoneissa vuonna 2000: https://www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw

  Ainakin nämä samoja:
  1) Trump lähtee kisaamaan presidenttiydestä ja valitaan presidentiksi. - Tässä liukuporraskohtauksesta vm. enne on se, että "Paid"-kylttiä kaatava tönäistään maahan ja sen jälkeen esillä on vain "Vote" (ÄÄNESTÄ) -kylttisiä ihmisiä. Mutta presidentiksi pääsy on ko. Simpsons-jaksossa jossain muuallakin.
  2) Trump on liukuportaissa 3) menossa alaspäin
  4) antaen ensin oikealla avoimella kämmenellä tervehdyksen (ks. miten korkealle kohottaa kätensä),
  5) jonka jälkeen kannatusplakaatti tippuu kannattajalta joka alkujaankin pitää sitä melko matalalla (ks. missä kohdassa suhteessa liukuportaisiin)
  6) sitten melko lyhyen ajan jälkeen Trump antaa vasemmalla kädellä "peukku ylös" -kohotuksen (ks. myös miten ylös hän nostaa kätensä)
  sitten kannatuslappu tippuu (ks. mistä kohdasta suhteessa liukuportaisiin)

  Tiedottaako Cabal Simpsonien kautta, jotta ihmiset passivoituisivat vain odottamaan määrättyä tulevaisuutta:
  10 Times The Simpsons Predicted The Future
  - Mm. 911, Trump, Ebola...
  https://www.youtube.com/watch?v=G02rYAXtJHY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkista mistä simpsoni jaksosta tuo kohtaus on ja milloin se on tehty, ja vertaa sitä tuon tapahtuneen päivämäärään. Jesse Venturan ohjelma on tehty viihteeksi, jos oikeasti tahtoo selvittää asioita kannattaa katsoa enemmän muualta kuin tv:stä ja dokumenteista. Kyllä ne silti ihan hyvä ohjelmia on, mutta vain viihteenä.

   Poista
 4. Edes vähäinen kiinnostus oikeakielisyyttä kohtaan loisi tekstille huomattavasti enemmän uskottavuutta. Presidenttiehdokas on HILLARY, ei Hilary Clinton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG! Hirveä maailmanloppu tuosta virheestä syntyy...itkettää...byääääh....

   Poista
 5. Tässä on haluttu unohtaa yksi todella tärkeä asia, presidentti on vain kansakunnan lobbari, myyntimies joka suorittaa tehtävää, joka hänelle annetaan.

  Ensimmäinen tehtävä on saada kalastettua ääniä kansalaisilta niin paljon että vaalit voittaa.
  Trump käyttää markkinamiehen tavoin sanoja jotka tietää kansalaisten haluavan kuulla, koska tällä tavalla maksimoidaan äänisaalis.

  Toinen tehtävä on suorittaa lobbarin tehtävää, myydä kansakuntaa, kauniisti ilmaistuna.
  Tämän tehtävän sisältöön kulloinen presidentti ei vaikuta, hän suorittaa tehtävää joka on hänelle annettu.

  Yleinen harhakuvitelma on, että kulloinenkin presidentti itse määrittää kansakunnan parametrit, jolla valtio toimii, tämä on harhakuvitelma, jota tietoisesti ruokitaan.

  Todellisuudessa on aivan yhdentekevää kuka tulee olemaan USA:n seuraava presidentti, vaalit ovat vain viihdettä kansalle, voittajalle rahakas pesti jolla pääsee ns.kuolemattomien joukkoon (presidentti-status on tärkein status valtiossa).

  Pesti tulee olemaan myös erittäin helppo, hän toimii aina annettujen ohjeiden mukaan, vaikka illuusiota toisenlaisesta ihmisille aina myydään (lienevät katsoneet liikaa elokuvia).

  Yhdysvalloissa presidentinvaalit ovat suurta viihdettä ja draamaa, median märkä uni, toivottavasti ihmiset tämän ymmärtävät, myydään viihdettä ja rakennetaan illuusioita.

  VastaaPoista
 6. Itselläni ei ole ollut ainakaan tähän saakka suurta merkitystä onko USA:n presidentti ollut demokraatti vai republikaani. Samanlaista tuhoa he ovat saanet maailmalla ja erityisesti Lähi-Idässä.

  Trump presidenttinä kyllä kiehtoo mieltäni. Olisi se ainakin Great Show. Voisi siinä olla kyllä muutakin. Muslimimaat saisivat muutakin kuin poliittisesti korrektisti verhoiltua lässytystä. Samoin NATO-maat ja prospect-ehdokkaat kuten etenkin suomi saisivat miettiä turvallisuusstrategiaansa uudelleen kansallisista lähtökohdista.

  Scott Adamsin blogia suosittelemaan lukemaan. Hän on tehnyt Dillbert-sarjakuvaa vuodesta 1989. Se on hillitöntä satiiria liike-elämän absurdeista kuvioista. Sopii kyllä hyvin mihin tahansa Suomen valtion organisaatioon.

  Scott on tehnyt todella hyviä bloggauksia ja huomioita nykyisestä USA:n presidentinvaalikuvioista. Hämmästyttävän tarkkanäköinen kirjoittaja ja ennen kaikkea ei kumartele mihinkään suuntaan. En ole ollut kovinkaan varma Trumpin valinnasta, mutta Scottin bloggausten lukeminen pakottaa ajattelemaan asiaa uudemman kerran.

  "Here’s what the ad does in terms of forming associations:

  1. The ad lumps Clinton with the losing Republican candidates. They all share a dislike of the presumptive Republican nominee. Do they belong to the same club of establishment politicians who are ruining the country?

  2. The ad shows that Trump is disliked by the Republican establishment. But that is his appeal, not his flaw. Trump already “fired” the losers in the video who are attacking him. Do you believe anything you hear from a disgruntled employee who just got fired?

  3. When you remind viewers how many big-name politicians Trump has defeated, it makes him seem stronger.

  4. Democrats, independents, and even some Republicans will see that Trump is an “enemy of their enemy” and bond to him.

  On an emotional level, I experienced a wave of pity for Clinton while watching the ad. I mean that literally. Her advisers seem blind to the tools of persuasion. Other people who were blind to Trump’s powers of persuasion include Lindsey Graham, Marco Rubio, Jeb Bush, and Carly Fiorina.


  None of them will be your next president."

  http://blog.dilbert.com/post/143898615346/how-not-to-make-a-campaign-ad  VastaaPoista
 7. +++ Yhdysvalloissa presidentinvaalit ovat suurta viihdettä ja draamaa, median märkä uni, toivottavasti ihmiset tämän ymmärtävät, myydään viihdettä ja rakennetaan illuusioita. +++

  Korjaus tähän: Länsimaisissa demokratioissa vaalit ovat suurta viihdettä ja draamaa, median märkä uni, toivottavasti ihmiset tämän ymmärtävät, myydään viihdettä ja rakennetaan illuusioita. Todellinen valta on illuminaateilla, jotka ovat kuin syöpäsolu terveessä kudoksessa.

  VastaaPoista
 8. Jees. Taas se nähtiin. Jos lukee pari kuukautta HS:ia ja muita suomen paskalehtiä, niin niistä ei irtoa puoltakaan siitä tietomäärästä, mikä tässä Sanden pikku-blogissa on. Niin hirveäksi on mennyt suomi-median yksisilmäisyys maailman tilanteiden seuraamisessa.
  Trumppi on tosiaan liian hyvä ehdokas ollakseen totta. Jenkeissä presidentillä on suuri vaikutusvalta ja jos kaikki menee hyvin, niin Trump voi jarruttaa pahemman kerran globalistien 'Agenda 21'-tyyppisiä hankkeita. Jopa Suomen umpitollot päättäjät joutuisivat miettimään, olisiko kansallisten etujen ajamisessa sittenkin jotain järkeä.

  VastaaPoista