torstai 24. joulukuuta 2015

ONKO MUUTOS MAHDOLLINEN?

Moni on menettänyt uskonsa poliittiseen prosessiin. Moni on menettänyt uskonsa demokratiaan. Se on eduskuntapuolueiden suurin rikos. Ne ovat tuhonneet uskon demokratiaan, siihen että äänestämällä voi vaikuttaa.

Demarit, kokoomus ja kepu ovat tämän kehityksen arkkitehteja. Ne ovat tehneet samaa politiikkaa samaan suuntaan hieman erilaisin maustein viimeiset 20 vuotta. Muut puolueet, vasemmistoliitosta (ja kyllä, kieltäydyn kutsumasta sitä vasemmistoksi koska vasemmisto on muutakin kuin tämä puolue) kristillisiin, ovat tukeneet toimintaa kukin vuorollaan ja tarmollaan.

Viimeisin äänestäjänsä ja kannattajansa pettänyt puolue on tietenkin Perussuomalaiset, jotka ovat nyt hallituksessa tekemässä kaikkea sitä mitä ovat koko ajan sanoneet vastustavansa. Hieman kuten vihreät aikoinaan maailman ydinvoimamyönteisimmässä hallituksessa vastustivat ydinvoimaa.

Tämä on johtamassa ikäviin seurauksiin, varasinkin kun nämä puolueet laidasta laitaan ovat luovuttaneet kansallisen päätösvallan ulkomaille, ylikansallisille institutioille, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisten kanssa. EU ja ylikansalliset pankit eivät aja suomalaisten etuja, vaan omiaan. Ne kuitenkin päättävät asioistamme ja asettavat ne rajat, joissa niiden uskolliset apurit hääräävät omaa kansaansa kurittamassa.

Olen rauhan mies. En usko väkivaltaan hyvänä. En halua sitä. En aio koskaan tappaa toista suomalaista minkään poliittisen syyn takia. Valitettavasti on paljon niitä, jotka alkavat olla jo niin epätoivoisia, että heille tuokin alkaa olla jo yksi vaihtoehto. Onkin käsittämätöntä, etteivät puolueet ja virkamiehet edelleenkään aio muuttaa politiikan suuntaansa mihinkään, vaan päinvastoin: sama linja jatkuu entistä rujompana.

Minä en pidä siitä, jos joku suomalainen epätoivoissaan alkaa tehdä hirmutekoja kokemansa vääryyden vuoksi. En hyväksy sitä, jos joku suomalainen tarttuu aseeseen, koska ei enää usko yhteiskuntaan. Mutta ymmärrän oikein hyvin miksi niin voi tapahtua. Pelottelupolitiikkaa on nyt jatkettu yli 20 vuotta. Pakkopolitiikkaa, vaihtoehdottomuuden aikaa, ylikansallisen agendan pakottamista ja kansakunnan vähättelyä on jatkunut jo liian kauan. Mitta alkaa olla täynnä.

Onneksi valtiomuotomme on edelleen vielä se mikä se on. Meillä on edelleen vaalit. Jokainen voi äänestää. Vaikka edellisissä eduskuntavaaleissa tuhansia ääniä "hukattiin" ja "hylättiin", muutos on edelleen mahdollinen. Jos kansalaiset vain tajuaisivat miten toimia vaaleissa. Jos kansalaiset oikeasti uskaltaisivat tehdä muutoksen. Mitenkö?

Älkää äänestäkö yhtään puoluetta, joka on jo eduskunnassa. Ei siis yhtä ainoaa. Äänestäkää mitä tahansa eduskunnan ulkopuolista puoluetta. Takaan, että politiikka muuttuu laakista, jos ja kun eduskunnasta putoavat kristilliset, RKP, tai jotkut muut, ja tilalle tulee mitä tahansa muita. Puhumattakaan siitä, että jos nämä muut puolueet saisivat kymmeniä paikkoja.

Mitä ne muut ovat? Ne ovat juuri niitä valtamedian ja valtapuolueiden hylkimiä Muita. Ne ovat niitä "hörhöjä" ja "haahuilijoita". Ne ovat niitä, joille naureskellaan. Joita pilkataan ja vähätellään. Ne ovat se muutosvoima, jos sellaista oikeasti halutaan. Juuri ne.

Miettikääpä mitä tämän vuoden aikana olisi tapahtunut jos Muutos 2011 olisi saanut 20 paikkaa, IPU 20 paikkaa, KTP 20 paikkaa jne.? Miettikääpä millainen poliittinen ilmastomme olisi, jos eduskunnassa ei olisi lainkaan RKP:tä? Mitä jos IPU  olisi eduskunnan suurin puolue? Tai Muutos? Tai Kommunistinen työväenpuolue? Mikä tahansa muu, kuin nykyiset...

On aivan varmaa, että yhteiskunnan tilanne olisi täysin toinen.

Se on mahdollista. Se vaatii vain äänestämistä. Se vaatii sen henkilökohtaisen päätöksen, ettei äänestä yhtään sellaista puoluetta, joka on  jo eduskunnassa.

Ehdokkaan vaihtaminen ei muuta mitään, jos puolue pysyy samana. Puolueen vaihtaminen ei muuta mitään, jos puolue on jo ollut eduskunnassa ja hallituksissa viimeisen 20 vuoden aikana. Mutta jo ehdokas ja puolue ovat täysin uusia, eduskunnan ulkopuolisia, saa aikaan muutoksen osaltaan.

Ja se muutos on edelleen mahdollinen, jos me vain haluamme tehdä sen.


10 kommenttia:

 1. Kiitoksia erinomaisesta artikkelista. Muistuttamalla siitä että muutos äänestämällä vaaleissa ON MAHDOLLINEN, paransit jouluani. Tämänhetkisessä tilanteessa paras tapasi toivottaa hyvää joulua

  VastaaPoista
 2. Jepp. Täytyy 2019 yrittää sitten uudelleen. Elleivät nykyiset vallanpitäjät ehdi vaivihkaa muuttaa perustuslakia sitä ennen. Taas. Kummallisen vähällä keskustelulla (joku voisi jopa sanoa, että salassa) ja kansalaisilta kysymättä Suomen PREUSTUSLAKIIN tehtiin ratkaiseva muutos, millä valta lahjoitettiin EU:n komissiolle.

  VastaaPoista
 3. Itse en kannata mitään viattomiin kohdistuvia terroritekoja. Mutta valitettavasti poikkeukselliset ajat vaativat usein poikkeuksellisia tekoja HALLINTOA kohtaan. Suunta on kristallin kirkas. EU haluaa käytännössä kieltää itselataavat aseet, koska eliitti pelkää kansaa. Tämä asetelma on tyypillistä diktatuurille. Sanon suoraan, tyranniaa vastaan on oikeutettua vastustaa vaikka asein ja vapaaehtoisesti ei kansan teuraaksi pidä mennä. Amerikkalaiset tietävät hyvin, että kansalaisten laillinen aseenomistus voi estää parhaiten diktatuurin synnyn. EU seuraa mm. Neuvostoliiton, Kamputsean ja monien muiden esimerkkiä, joissa vain viranomaisilla oli oikeus aseisiin ja se mahdollisti historian pahimmat hirmuhallinnot ja kansanmurhat.

  VastaaPoista
 4. Sitten rahaa luova globalistinen korporatiivinen pankkiirieliitti ostaa nekin politikot tyhjästä luodulla rahallaan toteuttamaan totalitääristä kriisiyttämissuunnitelmaansa. Ja pienellä uhkailulla heidän pahimmatki änkyrät kääntävät takkinsa kuten aiemmatkin.

  Ei kyllä varmemmin muutos tapahtuu kun lopetetaan taloudellinen yhteistyö jo yksilötasolla globalistien kanssa sekä siirrytään omaan rahaan tms vaihdon välineeseen.

  VastaaPoista
 5. Oma luja päätökseni onkin, että aion äänestää täsmälleen kuten kirjoituksessasi kehotat tekemään. Kannustan, yhdessä sinun kanssasi, kaikkia toimimaan samoin!

  VastaaPoista
 6. Sande, veit jauhot suustani! Olen huomannut, että yhä useampi on samaa mieltä. Nyt onkin (ainoa) kysymys, miten saamme kaikki näin AJATTELEVAT myös NÄYTTÄMÄÄN nuo ajatuksensa? Tarkoittaa sitä, että he jaksavat koota itsensä, ja lähtevät äänestämään tuon ajatuksensa (ulos) seuraavissa vaaleissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kansa on niin täydellisen tyhmää, ettei pysty äänestämään näitä ns. hörhöpuolueita. Vaikka siinähän se muutos mahdollista, tai?! Itse olen ajatellut jo vuosikausia samoin - äänestämisestä. Mutta niin yksin... 1%

   Poista
 7. Sande, asiaa. Meinaan itse tehdä ehdottamallasi tavalla seuraavissa vaaleissa, ja toivon että ne ovat varsin pian. Tämä nykyinen hallitus tuhoaa Suomen.

  VastaaPoista
 8. Unohtuiko se, että oikeastaan EK ja virkamieskoneisto jyrää jopa nykyisen hallituksen?

  VastaaPoista
 9. Äänestää saa miten haluaa, sillä ainoastaan ääntenlaskijoilla on merkitystä. Lisäksi kaikkien virastojen tärkeimmät virat on jaettu poliittisin perustein. Virkamiehet pystyvät hidastamaan kehitystä vaikka kuinka kauan kiitos suunnattoman byrokratian. Nykyiset säännöt ovat luotu ainoastaan ylläpitämään olemassaolevaa valtaa ja vaalit ovat ainoastaan siitä syystä, että ihmisille luodaan illuusio vaikuttamisen mahdollisuudesta.

  Uusi aika vaatii uudenlaista ajattelumallia sekä uusia sääntöjä. Vanhat mallit sekä rakenteet ovat yksinkertaisesti jääneet ajasta jälkeen. Mikäli vanhan rakenteen päälle pyritään rakentamaan jotain uutta ja pysyvää, on lopputulos yhtä heikko kuin rakenteen perusta. Siinä olette kuitenkin oikeassa: kun tarpeeksi suuri määrä ihmisiä haluaa muutosta ja on myös valmis toimimaan sen suhteen, tällöin tapahtuu. Mutta usko järjestelmän muuttamiseen järjestelmän lakien puitteissa ei ole koskaan ihmiskunnan historiassa toiminut, eikä se toimi myöskään tulevaisuudessakaan. Ainoastaan vanhan loppu on uuden alku, täysin puhtaalta pöydältä.

  VastaaPoista