keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

SE TODELLINEN VENÄJÄN UHKA

Venäjä on suurvalta, se haluaa olla suurvalta ja se käyttäytyy kuin suurvalta. Meillä Suomessa on taas tiettyjen tahojen toimesta herätelty irrationaalinen ryssäfobia haudastaan ja moni pelkää Putinin Venäjän olevan hyökkäämässä Suomeen jo huomenna (jos ei heti liitytä Natoon). Ulkopoliittisen instituutin itkijäsakin mukaan Venäjä on jo hyökännyt Suomeen ja vallannut sen, jos uskoo sen parin vuoden takaisia lausuntoja.

Todellisuudessa Venäjä ei ole tulossa Suomeen. Sillä ei ole siihen mitään intressejä, eikä sillä ole siihen mitään haluakaan, niin kauan kuin Suomi ei muodosta sille mitään uhkaa. Ja sitten on se toinen puoli kolikkoa: Venäjällä tiedetään varsin hyvin, että Suomeen tuleminen saisi Afganistanin sodan näyttämään marjanpoimintaretkeltä. Se joutuisi Suomessa rajuun, äärimmäisen katkeraan ja veriseen sotaan, jossa menetykset olisvat aivan toista luokkaa kuin missään muualla sitten vuoden 1945. Ei Venäjällä ole mitään hinkua sellaiseen. Toisin kuin joku palsternakka väittää.

Kun meitä pelotellaan Venäjän uhkalla, meille ei vahingossakaan kerrota yhtä historiallista faktaa, jonka venäläiset kyllä muistavat: Puna-armeija löi KAIKKI Saksan liittolaismaat ja miehitti ne, tai valtasi ne, toisessa maailmansodassa YHTÄ lukuunottamatta. Puna-armeija löi Japanin keisarillisen armeijan Halkin Golissa ja valtasi Kuriilien saariryhmän. Se tuhosi Romanian armeijan ja valtasi maan. Se löi Bulgarian armeijan ja valtasi maan. Se kukisti Unkarin armeijan ja valtasi maan. Se nielaisi Balttian kääpiövaltiot ohimennen ja valtasi Puolan. Se löi Itärintamalla palvelleet kymmenet tuhannet Italian sotilaat kevyesti ja tuhosi pääosan Wermachtia ja Waffen-SS -armeijasta ja valtasi Saksan.

Yhden ainoan maan kanssa Neuvostoliitto joutui tekemään erillisrauhan. Yhtä ainoaa armeijaa se ei lyönyt täydellisesti, yhtä ainoaa maata se ei vallannut mennen tullen. Se maa oli Suomi. Se muistetaan Venäjällä.

http://yle.fi/uutiset/kenraali_hagglund_venajasta_ei_sotilaallista_uhkaa_suomelle__sai_viimeksi_niin_rankasti_turpiinsa/7423640

Mikä sitten on se uhka, jonka Venäjä voisi muodostaa Suomelle?

Kaaos. Jos Venäjä ajautuisi kaaokseen, se olisi uhka meille ja koko maailmalle. Venäjällä on edelleen tuhansien ydinaseitten arsenaali, jolla se voisi tuhota minkä tahansa maailmankolkan. Jos Venäjä ajautuisi kaaokseen, tämä arsenaali joutuisi tuuliajolle ja se voisi olla kohtalokasta. Yhdessä sukellusveneessä on 15-20 ydinohjusta. Entä jos tällainen sukellusvene katoaisi, kaapattaisiin? Se pystyisi uhkaamaan mitä tahansa miljoonakaupunkia ja maata. Yksinäänkin.

Venäjällä on myös edelleen biologisia aseita, erilaisia ruttoja sun muita. Jos Venäjä syöksyisi kaaokseen, nämäkin aseet saattaisivat päätyä ties kenen käsiin. Ei ole mitenkään sanottua etteikö pernaruttoa päätyisi miljoonien eurojen hinnasta esimerkiksi terroristien käsiin. Ei ole mitenkään sanottua etteikö joku taho levittäisi kaaokseen ajautuneeseen maahan superkulkutautia, esimerkiksi Pietariin, jossa epidemia saattaisi laukaista pakolaisaallon kohti Suomen rajaa. Taudit tulisivat helposti rajan yli eläintenkin matkassa. Miltä kuullostaisi paiseruttoepidemia Itä-Suomessa?

Venäjällä on edelleen tonni tolkulla kemiallisia aseita. Maan syöksyessä kaaokseen näitäkin aseita saattaisi tulla myyntiin mustaan pörssiin, josta ne päätyisivät terroristien käsiin. Vahva hermomyrkky New Yorkin, Pariisin tai Lontoon metrossa tappaisi helposti tuhansia ihmisiä. Kaoottisessa tilanteessa joku paikallinen upseeri saattaisi käyttää näitä aseita kuvittelemiaan vihollisia vastaan. Pahimmillaan kukaan ei enää valvoisi, suojelisi tai kontrolloisi näitä aseita ja ne leviäisivät sattuman varaisesti ympäristöön.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_and_weapons_of_mass_destruction

Putinin Venäjää kutsutaan "arvaamattomaksi" ja "epäluotettavaksi". Sanoilla on kuitenkin poliittisessa retoriikassa eri merkitys kuin me ne ymmärrämme. Putinin Venäjä on "arvaamaton", koska se valtasi Krimin ja liitti sen itseensä, juuri niin kuin se oli ilmoittanut jo 1990-luvulla tekevänsä, jos Nato ja EU sekaantuvat Ukrainan asioihin. Yllätys lännelle oli siis se, että Venäjä teki sen minkä oli ilmoittanut tekevänsä. Lännessä siihen ei oltu uskottu. Siksi Putinin Venäjästä tuli "arvaamaton".

http://www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault

Putinin Venäjä on lännen termein "epäluotettava", koska se ei ole tehnyt mitä länsimaat ovat halunneet sen tekevän. Se ei ole "normaali" valtio, koska se ei ole alistunut läntiseen komentotalouteen. "Epäluotettavan" siitä on tehnyt nimenomaan BRICS, talousjärjestö, jossa Venäjä yhdessä Kiinan ja Intian kanssa luovat lännestä täysin riippumatonta talousjärjestelmää. Se on hyvin arka paikka lännelle, varsinkin Yhdysvaltojen päättäjille.

Asiaa ei suinkaan paranna se, että Britannia, Ranska, Italia ja Saksa ovat liittyneet Aasian investointipankkiin, joka on osa BRICS-maitten järjestelmää. Edellä mainitut eurooppalaiset talousmahdit eivät ole voineet liittyä BRICS-maitten investointipankkiin, koska ne eivät ole BRICS-maita, mutta tällä tavalla ne ovat ikään kuin "ulkojäseniä". Ne ovat ottaneet ensiaskeleen suuntaan, joka on Yhdysvaltojen johtaman läntisen talousjärjestelmän näkökulmasta täysin väärä.

http://www.theguardian.com/world/2015/mar/17/asian-infrastructure-investment-bank-france-germany-and-italy-said-to-join

Todellisuudessa ainoa merkittävä uhka idässä olisi hallitsematon kaaos, sekasortoinen ja kenties sisällissotaan ajatuva Venäjä. Se olisi uhka jo pelkästään siksi, että siellä tapahtuva katastrofi tietäisi miljoonien venäläisten pakolaisaaltoa Suomeen. Millään muulla maalla ei ole niin pitkää maarajaa Venäjän kanssa. Pelkästään Pietarissa asuu enemmän väkeä kuin koko Suomessa. Jos Venäjällä puhkeaa tappava kulkutautiepidemia, raja-asemalle voi suunnata satoja tuhansia pakolaisia. Silloin puhutaan tunneista. Jos Venäjällä puhkeaa nälänhätä, itärajalla voi seistä miljoonia tulijoita. Jos maassa käytäisiin sisällissotaa joukkotuhoaseilla, pakolaisia virtaisi Suomeen silloinkin. Eikä meillä ole mitään mahdollisuuksia estää sellaista kansainvaellusta, puhumattakaan että kykenisimme hoitamaan tilanteen.

Tämä on se todellinen Venäjä uhka. Tätä kukaan ei halua. Putin ei ole mikään kiva kaveri tai liberaali länsimainen vähemmistöjen ylin ystävä tai puunhalaaja, Putin on venäläisen perinteen mukainen itsevaltias, mutta hänen Venäjänsä on stabiili.  Jokainen voi mielessään kysyä haluaako kaikessa rauhassa kritisoida Putinin Venäjää rajan tältä puolen, vai haluaako satojen tuhansien, kenties miljoonien venäläisten ilmestyvän Suomeen pakolaisina.

7 kommenttia:

 1. Ei länsi halua venäjää ihan anarkian asteelle, pieni kaaos ja sitten valtaan astelee lännen määräämät oligargit. Sen jälkeen venäjällä onkin uusi rautaesiriippu jonka takana kansaa laitetaan ojennukseen. Siis jollei tarpeeksi suuri osa ymmärrä kapinoida.

  VastaaPoista
 2. WÖRD! Niin hyvä teksti! Kaikkein naurettavinta on mielestäni tosiaankin se, että monien ihmisten mielestä olemme nyt hirveässä vaarassa ja ensimmäisenä Ison Pahan Venäjän maailmantuhoamis-listalla, MUTTA jos liittyisimme Natoon eli suoraan sanottuna siis näyttäisimme keskisormea Venäjälle, niin silloin olisimmekin sitten yhtäkkiä turvassa. Hohhoijaa :D

  VastaaPoista
 3. Kylmä fakta on että Venäjää ei pieni suomi kiinnosta tuon taivaallista, ei pätkääkään.

  Suomessa kansalaisia on koulutettu vihaamaan naapureitaan, tuo on globaali ilmiö ja tarkoitusperät kansallisen itsetunnon pönkittämisessä.

  Viimeiset vuodet vallannut russofobia on taas USA:n käskemä massamanipulointi jota suomessa nöyrästi totellaan, kokoomushan on USA:n käskytettävissä suurelta osin (pikkuasioissa saavat näperrellä), käskyt tulevat suurlähettilään suulla suurelta osin, suomen nykyinen todellinen presidenttihän istuu kaivopuistossa eikä presidentin linnassa.

  Venäjällä suurin osa ihmisistä, jopa rajan tuntumassa (pietarilaiset) ovat autuaan tietämättömiä koko suomesta eikä heitä pieni suomi kiinnosta pätkääkään, kiinnostus suomea kohtaan on samaa luokkaa kuin suomalaisten kiinnostus Färsaaria kohtaan.

  Mikäli asia esitetään realistisessa valossa, suomen pitäisi mennä polvillaan kerjäämään (nythän kerjätään ja nöyristellään USA:n ovella) että suomi huomion saisi, suomessa ei ole mitään mitä Venäjä voisi koskaan haluta.

  Niille sotahulluille sekopäille jotka sota-skenaarioita pikku päissään kaavailevat, Venäjä ei edelleenkään ole halukas aktiviteettehin sotilaallisesti (heillä kun ei ole mitään intressejä, eikä tule olemaan).

  Tilanteessa ainut mikä kiinnostaa on huomata että massamanipulointi ja ns.naapurin peloite toimii myös niille jotka asian tiedostavat, mutta silti heillekkin sota-illuusiot saavat pelkotilat päässä sykkimään, saati nuo median raiskaamat pikkusielut jotka paskat housuissa tärisevät yöstä toiseen (tuleeko Putin rajan takaa ja ampuu tykillä reiän seinään).

  Massamanipulointi on valtaa tehokkaimmillaan ja täysin aseetonta, russofobiassa sen erittäin hyvin huomaa, ei pätkääkään realismia, pelkkiä illuusioita jotka kansa ostaa ja lähes totena pitää (sehän riittää tekijöille).

  Suomalaiset pitäisi olla järkevä kansa jolla koulutustaso korkeaa luokkaa, kumma juttu että se ei vain näy missään, niin totaalisen tyhmää porukkaa että eivät metsää puilta nää, ei vaikka kartta piirretään ja kuva lyödään käteen.

  Vain pitäisi Venäjää pelätä, pelätkää mielummin vaikka meteoriittia joka saattaa päähän pudota, sillä pelolla olisi edes teoreettinen todennäköisyys.

  VastaaPoista
 4. * Luvin tuossa juuri, että Venäjällä on vaadittu maahan liitettäväksi niin Puola,kuin Suomi.

  No joo.. Tällaisen maan kanssa Suomi nyt joka tapauksessa tekemässä Pyhäjoelle Venäläisen Pu-239 tuotantolaitokset ja Itämeren ohjushyökkäyksen tukikohtaa Eurooppaan. ja mitä tekeekään USA? Tai EU? Antavat sekoilun jatkua. KOSKA ydinvoimaahan liittyvää sekoilua EI estetä !
  _________________________________

  Arto Lauri 104. GRAVITON

  https://www.youtube.com/watch?v=BtMdr11PA1I
  -----------------------

  Arto Lauri 103. GIC

  https://www.youtube.com/watch?v=38rFInEFsYU
  ---------------------------------------

  Japanin TV haastattelua

  Joo tosiaan olin juuri illalla kello 18:00 ja tänä päivänä 25.03.2012 tapaamassa jälleen Japanin TV:n henkilöstöä. Olivat tosiaan tulleet Suomeen. Kuinka ollakaan olivat ilmeisesti tutustuneet A Fukushima theorema videooni, tai jotain tällaista. Mutta yhtä kaikki halusivat tavata maamme tunnetuimman kvanttiydinfysiikan ammattiosaajan Eurajoen kirkonkylässä.

  No joo asiasta tiedusteltiin sopien paikat lankapuhelimella reipas tunti ennen lähtöäni. Tuskin minua tunteville yllätys, että jälleen kerran Vuojoen sikaniskapoliisit olivat laittomasti. Niinpä tietty salakuunnelleet maamme ehdottomasti pelätyimmän puheluni. Kun 18 paikkeilla kurvasin sovitulle parkkipaikalle. Olivat "invalidipoliisien poikaparit" minua odottamassa härskisti tosi provosoiden siis invalidi paikallaan. Kuten toisaalta Vuojoen poliisille kuuluu sopia. Heti minut nähtyään lähettivät ilmoituksen sisäministeriölle, että olin laskelmoidusti paikalla.

  No haastattelu toimi ihan hyvin. NHK oli siis Japanin pää TV:n porukat haastattelemassa pakettiautossa. Ihan nuorehkoa porukkaa, kolme miestä ja nainen. Joka osasi muuten ihan hyvin suomeakin yllätyksekseni. Eli hyvin olivat kuulolla kun aloin vapaatyyliini kertoilla Olkiluodon tektoniikoista. Metaani kaasu klatraatti räjähdyksineen Olkiluodolla. Säteilystä TVO:n savupiipuissa lennosta hiilen mustiksi kiehuneista linuista. Niin ja tietysti USA:n agenttien Sveitsin tileilleen hylkäämiäni vaikenemisrahojakaan unohtamatta. Oikein olivat tyytyväisiä tapaani esittää asiat. Juuri kuten on ja olen i t s e ne kaikki nähnyt.

  No kuten tapaan kuuluu musta POLIISIEN Volvo seurasi takapuskurissani koko paluumatkan 17km kotipihalleni asti. Ai että olipahan taas sisäministeriön Vuojoen paskalakkien seurankipeys tiivistä. Volvossa muuten oli v a i n yksi paskamaha vaan. lieneekö budjetti tiukentunut vai mitä?. . Jatkostani en kerrokaan tähän enempää. Ettei SUPO- pellet heti kaikkea tiedä ilmaiseksi.

  PS. Arvatkaas mikä oli haastattelussa liki välittömästi päällimmäisenä? Miten voit olla noin r o h k e a näin vaarallisella ydinalallasi? Niinpä niin miettikääs miksi tuo käytiin sanomassa maapallon takaa?

  VastaaPoista
 5. "Venäjällä tiedetään varsin hyvin, että Suomeen tuleminen saisi Afganistanin sodan näyttämään marjanpoimintaretkeltä. Se joutuisi Suomessa rajuun, äärimmäisen katkeraan ja veriseen sotaan..."

  Jos saan sanoa, niin tokkopa näin tapahtuisi. Tässä hyvä kirjoitus, miksi ei:

  https://intp101.wordpress.com/2015/03/20/intp101-rutikoyhan-miehen-puolustus-dilemma/

  Anteeksi nyt että sanon, mutta ei niitä paatoksellisia isänmaanpuolustajia enää nykyaikana ole Suomessa kuin jokunen huru-ukoiksi laskettava. Hyväosaiset häipyvät heti hädän tullen ja huono-osaiset eivät viitsi alkaa vain siksi, jotta saisivat ehkä tulevaisuudessakin työmarkkinatukea.

  Tällaisen ilmastoltaan ihmisasutukseen oikeasti kelpaamattoman, joutavan suomaan puolesta taisteleminen - ja ehkä kuoleminen - olisi ainoastaan tyhmyyttä.

  VastaaPoista
 6. Tuokin laulu ”Anna meille seuraavaksi Puola ja Suomi” on ilmeisesti peräisin Venäjän sisällissodan ajoilta, johon porukka tarttui mukaan tässä juhlinnan "hurmoksessa" ja varmasti muutenkin oli tarttuvaa riimiä, johon oli helppo yhtyä. Oon katsonut tilaisuudesta parin minuutin videota, mutta en itse osaa venäjää, joten paha sanoa tuosta mitään. On kuitenkin kuulemma koko tilaisuuden kestäviä videoitakin olemassa ja yhden tällaisen katsonut oli kertonut, ettei missään vaiheessa kuullut mitään, mikä viittaisi, että oltais huudettu Suomea tai Puolaa seuraavaksi. Eli ei kannata tuollaisten ”uutisten” perusteella kuvitella, mitä venäläiset yleisesti ajattelevat, vaan pidättäytyä faktoista kiinni, mitä on itse kaivanut esille. En itse enää pidä tätä länsimaista mediaa hirveän luotettavana tiedonlähteenä ja varsinkin iltalehti, iltasanomat, HS kannattaa jättää omaan ”arvoonsa”.

  -Jari Robson

  VastaaPoista
 7. Niin, oligargit, raha- ja valtaryhtinaat on vallassa kaikissa maissa, sotahullut ja tappaja-armeijat saavat kansojen verorahat kun valtiot on paskana ja vainoharhaiset mielipuolet ovat valituttaneet suurrahoilla itsensä "kuninkaiksi". Suomen SSS- porukka vie maat mannut, rahat ja oikeudet... ja nauraa räkäsesti "elämän puolesta, jumalaan luottaen" Valkoisen "supermiehen", jeesuksilla, muhammedeilla ja muilla testoteronijumalillaan koristeltu orjanomistajaklaani pyörittää markkinafundamentalismia, uusimperialismi jyllää! Voi pojat, kyllä se suomi-poika vielä iskee "ryssää silmäin vällii", ko sillä noussoo kus päähä, ja varsinki ko sss vannoo, että kaikki vappaaehtoset ainakkii päässöö hässii sinne uralpuskii... niiltähän voip sitte ottoo ilimat pois iliman oikeuvenkääntii, ja päässöö elin-kaatiselle, josta sSs naattii itteki tojisteije puuttees...

  VastaaPoista