lauantai 21. maaliskuuta 2015

MAHDOTON TEHTÄVÄ

Puoluejohtajat vasemmalta oikealle ovat olleet liikuttavan yksimielisiä puhuessaan Suomen taloudesta. Kaikkien pääpuolueiden edustajat ovat esitelleet leikkauslistojaan. Se on kuulema välttämätöntä. On pakko "sopeuttaa". Velanotto on saatava taittumaan. Jadajadajada. Blablabla. Läpäläpäläpä. Heistä kukaan ei puhu siitä miksi yhtälö on kansankunnan kannalta mahdoton.

Koska vienti pitäisi saada nousuun, on kustannuksia alennettava. Jo nyt yritykset saavat halpaa energiaa, suoria tukia, verohelpotuksia, investointiavustuksia, kaikkea mahdollista. Mitä vielä? Palkat pitää painaa alemmas kuin kilpailijamaissa. Se taas leikkaa kulutuskysyntää kotimaassa. Siksi tuloverotusta on alennettava.

Rikkaiden tuloverotusta on kevennettävä, koska muuten nuo epäisänmaalliset sisiliskot pakenevat ulkomaille, päinvastoin kuin isänsä ja isoisänsä. Tämä taas leikkaa valtion tulopohjaa, joka on jo muutenkin murennettu edellisillä verohelpotuksilla ja veronkiertobakkanaaleilla, nimenomaan suuryritysten ja rikkaimpien kansalaisten kohdalla.

Verotusta on siis siirrettävä PK-yrityksiin, jotka eivät toimi vientisektorilla, vaan kotimaan markkinoilla, ja niin on myös tehty erilaisin maksuin, lupamenettelyin, pätevyyskoulutuskurssien maksuilla jne. Verotusta on siirrettävä kulutukseen ja nimenomaan siihen kulutukseen, jota ilman kansalaiset eivät elä. Niin on myös tehty pitkin matkaa ja niin joudutaan tekemään.

Valtion on pakko "leikata menojaan", jotta ulkomaalaiset velkojat eivät nostaisi korkojaan. Sillä uhkaillaan. Velkavivulla maa pakotetaan tuhon tielle. "Menoleikkaukset" tarkoittavat yhteiskunnan verovaroilla kustannettujen palveluiden tuhoamista. Sairaalat, terveyskeskukset, terveydenhoito, lastenhoito, koulut, vanhusten hoito, sosiaaliturva, kaikki ne joita varten suomalaiset ovat verojaan maksaneet, otetaan pois, ulkomaalaisten velkojien vaatimuksesta.

Ja koska valtion tulopohja on romutettu, eikä vienti toimista huolimatta vedä, velkaa on pakko ottaa. 

Tätä ovat "sopeuttamistoimet". Tätä tarkoittavat "välttämättömät menoleikkaukset". Ne ovat poliittista jargonia, jotka tarkoittavat selkokielellä suomalaisen yhteiskunnan ja valtion alasajoa. Suomea ei sopeuteta siksi, että suomalaisilla olisi liian hyvät palkat. Suomea ei sopeuteta siksi, että olemme huonoja ja siksi menettäneet kilpailukykymme yks kaks niks naks. Olemme tuhon kierteessä, koska olemme euro-maa ja EU:n jäsenvaltio.

Vuonna 2014 pelkkä EU-jäsenmaksu maksoi meille nettomiinusta 1,12 miljardia. Valtiovarainministeriön omien, kokakttujen tilastojen mukaan, eurosotkuun on mennyt vastikkeetta, siis nettomiinuksena, yli 9 miljardia, suoraan. Julkisuudessa toissa vuonna esillä olleiden tietojen mukaan Suomi oli maksanut EU:n rakennerahastoon 4 miljardia, joista nettomiinusta oli tullut 3. Tälle vuodelle EU-jäsenmaksuun on budjetoitu brutto yli 2 miljardia. Nettomiinus tulee olemaan yli miljardin. TÄMÄN JA VIIMEVUODEN AIKANA OLEMME MENETÄMME YLI 2 MILJARDIA EUROA PELKKIIN EU-JÄSENMAKSUIHIN!

Tämä tarkoittaa sitä, että "sopeuttamispakko" ja "välttämättömät menoleikkaukset" johtuvat nimenomaan EU-jäsenyydesta ja eurojäsenyydestä. Me olemme velkaantuneet vain ja ainoastaan siksi, että olemme euromaa ja EU:n jäsenvaltio.

Entä se vienti? Koska olemme euromaa ja viennistämme huomattava osa suuntautuu euromaihin, meillä ei ole talouseliittimme mukaan muuta kilpailuvalttia kuin halpa työ. Siksi palkat on romahdutettava alas. Siksi poliitikkomme haluavat "työperäistä maahanmuuttoa", eli sitä halpatyövoimaa kilpailemaan suomalaisten työntekijöiden kanssa, palkkakilpailemaan. Kaikki tämä johtuu vain ja ainoastaan eurosta ja EU-jäsenyydestä.

Juuri siksi meille on luotu "vastikkeellinen sosiaaliturva", tai mitä nimeä siitä milloinkin käytetään. Selkokielellä se on orjatyötä. YK:n määritelmän mukaan orjatyö on työtä, josta saatava korvaus riittää hädin tuskin hengissä pysymiseen, työ jota ei voi valita ja johon ei voi vaikuttaa, ja jota on pakko tehdä. Se on ministeri Risikon ja kokoomuksen luomus. Uusorjuus.

Pysyäkseen hengissä työttömän on tehtävä töitä 9e päiväpalkalla. Tällaiset orjat ovat jo valtaamassa työmarkkinoita. Ilmaista työvoimaa on tarjottu yrityksille ja kunnat potkivat vakituisia pellolle, koska näillä uusorjilla voidaan teettää halvemmin työt. Heillä ei ole kuitenkaan kansantaloudellisesti vaikuttavaa kulutuskykyä, joten he eivät lisää kulutuskysyntää. He leikkaavat palkkoja, koska ovat ilmaisia työläisiä.

Ruotsilla on oma valuuttunsa, rahansa. Ruotsi ei ole samassa kusessa kuin Suomi, koska kruunu on devalvoitunut suhteessa euroon aina tarvittaessa. Ruotsin kansantaloudessa voidaan toimia toisin. Siksi sen kotimarkkinoilla ei kulutuskysyntä sakkaa ja vienti vetää. Vain siksi, että Ruotsilla on oma raha. Meillä ei ole. Meillä ei ole omaa talouspolitiikkaa. Siksi me olemme mahdottoman edessä.

Meidän on pakko "sopeutua", koska emme voi tehdä muuta. Kuten pääministeri Stubb sanoi, rahapolitiikan päätösvalta on luovutettu Euroopan Keskuspankille. Me emme päätä omista asioistamme. Meillä ei ole valtaa päättää omasta elämästämme ja maastamme.

Ei ole, niin kauan kun olemme euron ja EU:n jäsenvaltio.

10 kommenttia:

 1. Olet aivan oikeassa . Oikeassa valuutan suhteen . Kaikkein helpoin korjaus asiaan olisi palata markkaan . Korkojen noustessa se kuitenkin ajaisi monen asuntovelallisen konkurssiin. Kuten minut . Lisäksi vakaus poistuisi kun valuuttaan kohdistuisi taas ulkoisia ja sisäisiä keinottelupaineita.

  On totta , että työtöntä orjuutetaan . Toisaalta samalla työttömän mahdollisuutta tehdä "mykkää keikkaa" heikennetään ja painostetaan etsimään aktiivisesta oikeata työtä, ettei orjuutus jatkuisi. Etkö sinä tunne ketään työtöntä joka ottaa keikkoja kympin tunti ?

  Sopeuttamispakko johtuu liian suurista menoista tuloihin nähden . Virkamieskoneisto on aivan liian suureksi paisunut. Näennäistyöllisiä on valtion leivissä muutama ministeriöllinen . Juuri kuulin yhden pikkuvirkamiehen kehuvan uutta toimistoaan . On sitten niin hieno ! Sähköpöydät ja kaikki . Yksi uusi sähköpöytä taitaa maksaa valtiolle tonnin. Onhan sekin yritysten tukemista . Toivottavasti suomalaisten.

  Paljon on ollut myös puhetta lastenvaunuista. Moni pienyrittäjä ja duunari saa hakea lapselleen ensimmäiseksi kulkuneuvoksi käytetyt vaunut . Samaan aikaan kun maahanmuuttaja tai työtön hakee soskun avulla uudet hienot , mihin ei meillä muilla ole varaa. Tässä olisi paikka säästää menoja paljonkin. Mutta eihän valtion virkamiehellä ole mahdollista käyttää järkeä kun itsekin istuu uuden sähköpöydän ääressä.

  Sitten valtion tuloihin . Autoilijoita verotetaan rankalla kädellä eri muodoissa. Huviveneilijöitä taas ei ollenkaan. Golfareita ja golfkenttiä ei veroteta erikoisveroin. Huvivero kait poistettiin aikoinaan. Moottorikelkkaveroa ei ole vaikka se onkin varakkaampien leikkiä useimmiten . Moottoripyörien vakuutukset ovat kalliita , mutta ajoneuvoveroa niistä ei peritä . Kuitenkin meille motoristeille lähes joka kilometri on pelkkää turhaa leikkiä.

  Näitä esimerkkejä voi hakea loputtomasti miten valtio voisi ottaa niiltä joilla on. Ja jos ei ole niin huvitus poikki ja ylitöihin hankkimaan niitä pennosia. Niiltä joilla ei ole , ei voi ottaa . Se on kuin matematiikka ennen vanhaan : Kun ei ole niin täytyy lainata. Kun emme halua lainata , niin täytyy ottaa niiltä joilla on. Samalla vaan täytyy lopettaa älytön tuhlaaminen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plaah plaah ja sama jatkuu! Itse pääsin 1990 (+ jo aikaisemminkin työtön) alkaneen pitkäaikaistyöttömyyden ja sitä seuranneiden useiden sairastumisien jälkeen työkyvyttömyyseläkkeelle. Kolmas kerta toden sanoi tai oikeastaan, kun lääkäri vihdoinkin ymmärsi tilanteeni ja kirjoitti sen mukaisen b-lausunnon. Eli enää en välitä paskaakaan - tästä idiootti kansasta! Toivottavasti kärsivät kunnolla, enenkuin kaikki romahtaa! Sitä saa, mitä tilaa - "stub`idos"! MUISTAKAA ÄÄNESTÄÄ - ÄLYKÄÄPIÖT!

   Poista
  2. Viittauksesi veneilyn "verottomuuteen" ei todellakaan pidä paikkaansa. Et ilmeisesti ole omistanut venettä kun et tiedä mitä veneet, kunnossapito, varaosat, varusteet, venepaikat, nostot/laskut, telakointi, polttoaineet maksavat. Väitän että veneiden omistajat maksavat veneilyn veroina ja välillisinä veroina satojen miljoonien potin vuosittain. Ja tietenkin työllistävät ilman tukia tuhansia ihmisiä. Jos tätä vielä rokotetaan lisää, veneily pakostakin vähenee, joka laskee verotuloja sekä työpaikkoja.. Et voisin väittää mielipidettäsi kateelliseksi marinaksi. Anteeksi jo etukäteen. ��

   Poista
 2. Kuka tuhlaa? Julkisen sektorin virkamiesarmeija, esim. Trafi valtavine liikapalkkoineen! Ei tavallinen sairaanhoitaja, poliisi tai kirjastontäti tuhlaa maan varoja. Sikariporras polttaa rahaa eikä kukaan poliitikko tietenkään edes puhu asiasta. Miksi puhuisikaan kun itse tekevät samoin. Montako viikkoa lomaa on kansanedustajalla per vuosi? Montako vuotta kansanedustajan pitää ''edustaa'', jotta muhkea eläke (ja pudonneille edustajille SOPEUTUMISELÄKE!??? WTF!!???) on ''tienattu''? Niinpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuka tosiaan tuhlaa? Miksi tähän ei puututa. Sama meininki jatkuu - vuodesta toiseen?! "Kansanedustajilla" älyttömät etuudet, kuten tosiaankin esim. sopeutumiseläke?! Mikä tätä kansaa vaivaa - täysin periksi antanuttako? Meneekö liian hyvin - vielä?

   Poista
  2. Tämä päätön meno ja elämän tuhlaaminen loppuu vasta, kun Jeesus Kristus astuu alas Taivaasta hallitsemaan Kuninkaana Totuudessa maailmaa koko tuhannen vuotta!

   Poista
 3. http://ihmisoikeusliitto.fi/onko-suomen-perusturva-riittava/

  VastaaPoista
 4. _________________________________

  Arto Lauri 105. Radiaton pressure

  https://www.youtube.com/watch?v=3SwP5zl1iVE
  -------------------

  Arto Lauri 104. GRAVITON

  https://www.youtube.com/watch?v=BtMdr11PA1I
  -----------------------
  ------------

  T&T VESI Tapio Ikkala, 22.3.2015, 19:08
  YK: Vesipula uhkaa seuraavan 15 vuoden aikana

  Maapallon vesivarannot vähentyvät - 40 prosenttia seuraavan viidentoista vuoden aikana, väittää YK:n uusi raportti. Kehityksen taustalla on teollisuuden lisääntyvä vedentarve, kaupungistuminen, sekä väestönkasvu.

  Mikäli vesiresurssien kestävään hallintaan ei panosteta, maailman sosioekonominen järjestelmä tulee romahtamaan, raportin pääkirjoittaja Richard Connor kertoi Reutersille.

  2050-luvulla kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu kaupungeissa, ja veden kysynnän odotetaan kasvavan 55 prosenttia. Suurin osa lisääntyvästä kysynnästä tulee kehittyvistä maista.

  Monet kehitysmaiden suurkaupungit kasvavat hallitsemattomasti, eikä kaikille maalta muuttaneille voida välttämättä tarjota vedenjakelua. Esimerkiksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa vain 34 prosenttia asunnoista on vedenjakelun piirissä, kun tämä luku oli vielä 1990-luvulla 42 prosenttia.

  Vuoteen 2050 mennessä maailman ruoantuotannon täytyy kasvaa 60 prosenttia kasvavan väestön ruokkimiseksi. Elintarviketeollisuus kuluttaa jo nyt paljon vettä, ja YK:n laskelmien mukaan ruoantuotannon kasvu tulee nelinkertaistamaan sen vedentarpeen.

  * Ehdottomasti suurin teollinen veden tuhoaja on kuitenkin ydinvoima. 1000MW reaktori tappaa 1 800L/s elinvedet. Kun toisaalta koko eteläisen pallonpuoliskon ylivoimaisesti suurin veden kuluttaja on Australian valtavat uraanikaivokset. Veden silmitön tuhoaminen on eräs kärkisyy pyrkiä pois juuri ydinvoimasta.

  Raportissa ehdotetaan merkittäviä investointeja kestävään vesiresurssien hallintaan.
  ------------

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työttömyys on kansantaloutemme ongelma numero yksi. Minä väitän, että suurin ongelmamme on todellisuuden kieltävät poliitikkomme ja heitä ohjaavat kansantaloustieteilijät: Heidän mielestä velka on numero yksi. He eivät näytä ymmärtävän, että velka on seurausilmiö työttömyydestä.
   Edelleenkin he nojaavat teorioissaan bruttokansantuotteen kasvun myötä tulevaan hyvinvointiin. Bruttokansantuote määreenä nykymuodossaan on vanhentunut.

   Työelämä on radikaalisti muuttunut jo 60- luvun alusta lähtien. Mistä löydetään niin humaani kapitalisti, joka investoisi ihmiseen kun hänellä on mahdollisuus satsata koneeseen , tai robottiin, joka väsymättä, ja valittamatta, jauhaa rahaa omistajalleen ilman veroja ja sivulukuja.
   Kapitalistille ihminen on tarpeellinen vain kuluttajana.

   Ihmisen kannalta kaikkein tärkeintä olisi työajan radikaali lyhentäminen. Työtä on kerta kaikkiaan jaettava. Pitkässä juoksussa se on myös kapitaalin etu: Kuluttaja kuluttaa vain , jos hänellä on varaa siihen.

   Suosittelen googlaamaan:
   Toimittaja: Ari Ojapelto, tietokirjailija
   31.3.2014
   Kolme asiaa, jotka poliitikkojen tulisi ratkaista
   Valitettavasti poliitikkojen ymmärrys ei ole riittänyt ongelman ytimeen. Vielä 70-luvun alussa työpaikkojen kasvu tapahtui tuotannon kasvun suhteessa. Jo 60-luvulla taloustieteilijä Arthur Okun keksi Okunin lain. Sen mukaan yhden prosentin lisäys työvoimassa vaatii 3 prosentin talouskasvun.
   Vaikka edellisen laman jälkeen Suomen talous on kasvanut parhaiten kaikista EU-maista, ei näinkään hurja talouskasvu ole tuonut yhtään uutta työtä (=työtuntia) valtakuntaan lisää vaikka poliitikot peräävät kasvua uskottelevat sen lisäävän työpaikkoja.
   Palkkojen osuus BKT:sta on laskenut 58 prosentista 50 prosenttiin vuodesta 1992. Samaan aikaan Suomen väkimäärä on lisääntynyt 400.000 henkilöllä. Sama ikävä kehitys on tapahtunut muissakin kehittyneissä maissa.

   Show must go on...

   Poista
 5. Biologiassa jatkuvaa kasvua kutsutaan syöväksi. Vähitellen se tappaa isäntänsä…

  Eduskuntavaali- show alkaa käydä kuumimmillaan. Eilisen päivän rooli oli varattu SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle :
  Rinne esitteli demareiden vaaliteemoja ja tavoitteita. Pääteemaksi nousivat tietysti talousongelmat. Rinne ilmoitti kannattavansa leikkauksia ja sopeutuksia menoihin ja tulopuolen kasvun hän uskoi hoituvan yksinkertaisesti kilpailukyvyn paranemisella siten, että bruttokansantuote nousee ensi vaalikaudella 2 %. Työttömyyskin laskee näin ollen 100 000 henkilöllä.

  Ei voi muuta sanoa kuin, että kyllä näillä herroilla ” pokka” pitää…! He suoltavat valheita vain hiukan yskähdellen.

  Kahden prosentin nousu kasvubruttokansantuotteeseen korkeintaan auttaa työttömyyden pysymiseen nykyisellään. Hän tietää kyllä sen itsekin, mutta koska puolueen kannatus nojaa ennen kaikkea pikkuporvari- luokkaan ja AY-liikkeeseen , niin hänen on yritettävä miellyttää näitä saadakseen heidän äänensä.

  Usko ja toivo ovat hengellisiä termejä. Meillä on jo uskonnollinen puolue, Kristilliset.
  Sdp:n kannattajakunta on vähitellen luopumassa uskostaan: Usko, toivo ja rakkaus SDP:hen on paljastumassa riimiksi : Usko, toivo ja Huijaus.

  Usko bruttokansantuotteen kasvun talouskehityksen mittarina palvelee vain uusliberalistisen talouskehityksen etuja. Se on täysin vastakkainen perinteiselle sosiaalidemokratialle.

  show must go on...

  VastaaPoista