sunnuntai 12. lokakuuta 2014

VISKIN KAUHISTUS

Lahtelaisyhtye Sleepy Sleepersillä oli biisi nimeltään Uiskin kauhistus. Se on nykyisin kielletty. Aluehallinta virasto kielsi sanan. Se kielsi sen yksityiseltä bloggarilta. Tasapuolisuusperitaatteen mukaisesti se on sitten kielletty kaikilta muiltakin. Käsittääkseni tämä tarkoittaa sitä, että Raymond Chandlerin Philip Marlowe -romaanit kielletään myös, koska niissä juodaan viskiä. Vareskin taitaa juoda viskiä, joten nekin ovat nyt kiellettyjä. Samoin lännenelokuvat, koska niissä sanotaan VISKI kun astutaan saluunan baaritiskille. Ymmärtääkseni kukaan ei enää voi tilata ravintolassa viskiä, koska se sana on kielletty. Eli pitää jatkossa tilata UISQUITH, kelttiläisittäin. Paitsi että se on sama sana eri kielellä. Pitänee siis tilata; Tarjoilija, saisinko sitä kellertävää nestettä, jota on perinteisesti tuotettu kelttiläisissä maissa?

Jos joku vielä epäili sitä asuuko suomalaisen virkamiehen sielussa natsi, ei epäile enää. Viski-sanan kieltäminen yksityishenkilöltä naurattaa, mutta ajatus sen takana ei. Virkamies katsoo, että hänellä on oikeus kieltää suomenkielisen sanan käyttö keneltä tahansa. On aivan sama millä tai miten virkamies kieltonsa perustelee, ajatus on tärkein: minä kiellän sinulta tämän sanan käytön.

Entäs jos seuraavaksi kielletään sana Konjakki. Tuntematon sotilas olisi kielletty, koska siinä juodaan leikattua KONJAKKIA. 

Virkamies siis on aivan varma siitä, että hänellä on oikeus kieltää suomalaisia sanoja, koska hän haluaa niin. Miettikääpä millainen ajatus tämä on.

Virkamies voi kieltää sanan.

Jos joku tämän jälkeen väittää, että suomalainen virkamies ei ole natsi, fasisti, niin en ymmärrä missä todellisuudessa se henkilö elää.

Jos virkamies voi kieltää oman kielemme sanoja, mitä muuta hän voi kieltää? Hän voi kieltää meitä puhumasta. Hän voi kieltää meitä kirjoittamasta. Hän todella ajattelee, että hänellä on oikeus tehdä näin.

Henkilö, joka uskoo, että hänellä on oikeus kieltää kielen käyttö, puhuminen, kirjoittaminen, sana, on natsi. Hän on täysverinen puhdas fasisti. Asiassa ei ole mitään tulkinnan varaa tai selityksiä. Virkamiehen mielestä hänellä on oikeus määrätä mitä yksityishenkilöt sanovat, mitä sanoja he käyttävät ja missä yhteydessä. Tämä on fasismia puhtaimmillaan.

Ja koska olen sananvapauden kannattaja ja kiihkeä sellainen, rikon nyt yksityisbloggarina alueviraston antamaa kieltoa:

VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI

5 kommenttia:

 1. VISKI VISKI VISKI VISKI VISKI

  Suomen suurin ongelma on VISKI.
  Vittu mitä paskaa!

  T: Kyllästynyt kansalainen

  VastaaPoista
 2. Semmosia ne virkamiehet ovat, paitsi että kyseessä taitaapi olla taas virkanais.
  Erityisesti ”vallankahvaan” kiinni päässeiden naisten tähtäimessä näyttää olevan tupakka viina ja seksi. Niistä ne ovat paasanneet koko sen ajan kun suomea on ajettu alas, älli ei taida riittää muuhun.
  Näyttää siltä että naiset tarkastelevat maailmaa oman henk. koht. napapiirinsä näkökulmasta käsin, eikä sieltä näe kovin kauas. Sellainen kurinpito mikä toimii kotona kun lapset ovat pieniä, ei välttämättä toimi aikuisten maailmassa.

  VastaaPoista
 3. nyt on kuulemma Ron Jeremy-rommikin kiellettyjen listalla, kun se voi herättää mielikuvan että saa seksiä kun juo kysessä olevaa rommia. eikö valviralla ole enää mitään muuta puuhaa?

  VastaaPoista