keskiviikko 15. lokakuuta 2014

TUKITYÖLLISTÄMISTÄ

Suomen valtio käyttää mediassa esillä olleiden arvioiden mukaan joka vuosi 200-300 miljoonaa euroa erilaisiin työllistämistoimiin. Siis 200 000 000 euroa erilaisiin toimenpiteisiin, joiden pitäisi auttaa ihmisiä työllistymään. Siis joka vuosi. Vuosi vuoden perään. Erilaisia EU-työllistämisrahoja kuluu noin 40 miljoonaa joka vuosi joidenkin lehtijuttujen mukaan. Joidenkin tietojen mukaan työllistämiseen käytetään näitäkin suurempia summia enemmän joka vuosi. En tiedä mikä on koko summa todellisuudessa, tietäneekö kukaan, mutta iso se on.

Ja kuinkahan nämä toimet ovat tepsineet? Aivan. Maassa on laskutavasta riippuen 200 - 300 000 työtöntä. Ja lisää tulee koko ajan.

Mihin ihmeeseen tuo valtava summa tuhlataan? Miten valtio voi käyttää tuollaisen summan siihen, ettei kukaan oikein työllisty? Se on tavalliselle kansalaiselle mysteeri.

Jos valtio käyttää vuosittain tuon 200 - 340 miljoonaa turhaan ihmisten edestakaisin siirtelyyn ja pompottamiseen, olisiko syytä miettiä voisiko rahalla tehdä jotakin paljon konkreettisempaa? Voitaisiinko tuo summa käyttää suoraan työvoiman palkkaamiseen?

Minulla on ajatus. Koska sairaaloista ja ties miestä puuttuu henkilökuntaa, valtio voisi ottaa sormen pois takapuolestaan ja palkata tuolla summalla ihmisiä suoraan meitä kaikkia hyödyttäviin hommiin. Jokainen palkattu henkilö maksaisi tuloveroa valtiolle, kunnallisveroa kunnille, ja sen lisäksi ostaisi ruokaa, vaatteita ja palveluita, ja ennen kaikkea ei olisi enää turhan panttina taistelemassa tukiviidakossa muiden kaltaistensa joukossa.

Tai kenties valtio voisi tuolla summalla käynnistää yleishyödyllisiä hankkeita, joihin tarvitaan paljon käsiä. Kenties rapautuvan tieverkon kunnostaminen tai jokin vastaava infra-hanke? Olisiko se mahdollista?

No ei ole.

Kuten Jan Vapaavuorikin on moneen otteeseen todennut, samoin Alexander Stubb, valtio ei voi palkata ihmisiä. Valtio voi heitellä satoja miljoonia kyllä tuuleen, jopa kymmeniä miljardeja ulkolaisille pankeille, mutta suomalaisia se ei voi palkata töihin. Päinvastoin. Valtio jakelee potkuja parasta aikaa kiihtyvällä vauhdilla. Toimintoja lakkautetaan ja supistetaan.

Olisi mukava kun nuo supistukset kohdistuisivat niihin byrokraatteihin, joiden elämän tehtävä tuntuu olevan kansalaisten kyttääminen, kiusaaminen ja kaikenlaisen elämän mahdollisimman suuri vaikeuttaminen, mutta ne kohdistuvat tietenkin juuri niihin, joiden toimenkuva pitäisi olla kansalaisten auttaminen ja palveleminen.

Eli  jatkamme edelleen tällä linjalla, jossa valtio pistää satoja miljoonia euroa joka vuosi johonkin joka ei työllistä ketään, sen sijaan että palkkaisi ihmisiä töihin tekemään jotakin koko kansakuntaa hyödyttävää, samalla kun maksettaisiin veroja ja lisättäisiin taloudellista toimintaa.4 kommenttia:

 1. Mihin massiivisia rahavirtoja käytetään ?

  Yksi osa menee tukityöllistämisrahoihin, TE-keskus antaa yrityksille rahaa palkkakuluihin, tuo on järkevää toimintaa, lyhyellä aikavälillä.

  Suurin osa menee byrokraattien rahantuhlaukseen/suoraan verokassasta varastamiseen omien/sukulais/ystävien/yritysten (bulvaanina tai suoraan omille) intressien vuoksi, ainoina hyötyjinä nuo muut tahot.

  Työllistymisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, on erittäin tehokas väylä (kukaanhan ei kritisoi/tarkastele kun TYÖLLISYYTTÄ parannetaan) verokassasta rahan pumppaamiseen haluttuihin taskuihin.

  Suomi on siinä mielessä omalaatuinen maa että byrokraattien verokassasta varallisuuden varastaminen itselleen/valituille tahoille on maan tapa toimia, varallisuus päätyy todella harvoin niihin kohteisiin mihin ns.virallisen totuuden mukaan pitäisi mennä.
  Toki muissakin maissa noin toimitaan, mutta mittakaava on eri, ja kiinni jäätyään on aika jättää vastuupaikka (virka).
  Suomessa byrokraattien verokassasta varastaminen ja verovarojen tuhlaaminen esim :
  - Edustuskuluina.
  - Tekaistuina päivärahoina.
  - Matkustelemista ympäri maailmaa (oma perhe/ystävät mukana, samalla "työtehtävissä", eli veronmaksajat maksaa kaiken, myös muiden mukana olevien kaikki kustannukset).
  - Omien yritysten (yleensä bulvaanin kautta, juridisesti, mutta yrityksen hallinta itsellään) käyttäminen "koulutustoimintaan", joka on nykyisin ns.hittituote joka tahkoaa loputtomasti rahaa koulutustoiminassa oleville tahoille.
  - Omien yritysten valitseminen alihankkijaksi/sopimusyhteistyöhön (byrokraatti itse päättää mitä kriteereitä valinnassa käytetään (prosessi juridisen tarkastelun kestävä, käytetään kriteereitä joita muut eivät tiedä, tarjous tehdään niiden mukaan (paras tarjous) ja kaikki muu maksaa hunajaa) /tekee valinnan/hyväksyy työn tuloksen/valvoo projektia/hyväksyy laskutuksen).
  - jne ...
  Variaatioiden skaala on laaja, tuossa vain muutama paljon käytetty tapa esittelyssä, käytännössä tilaisuus on tehnyt varkaan ja rahaa pumpataan niin paljon kuin kehtaa, vallasta pöhöttyneet byrokraatit kehtaavat yllättävän paljon, hehän valvovat itse itseään.

  Työllistyminen on pyhä asia tässä yhteiskunnassa, sattuneesta syystä, siksipä huomaattekin miten tuo yhtälö todellisuudessa toimii. Todelliseen työllistämistoimintaan ei rahaa juurikaan käytetä, ne vain "katoavat", nyt tiedätte mikä on tuo yhteiskunnan ns.musta aukko johon kaikki verorahat katoavat, byrokraattivaltiossa ihmiset elättävät byrokraatteja ja heidän lähipiiriään, ja niitä valkokaulusbyrokraatteja on HELVETIN paljon tässä yhteiskunnassa (n.300 000).

  VastaaPoista
 2. Kristiina Kalliojärvi/ Unionin haudankaivajat16. lokakuuta 2014 klo 23.55

  Kiitos Sande, tuohan oli hyvä uutinen. En tiennyt, ettei valtio voi palkata ihmisiä töihin. Tämähän nyt ratkaisee monta ongelmaa yhdellä iskulla. Pitkään on mietitty, mitä voidaan tehdä paisuvalle byrokratialle. Ja kiroiltu hallituksen ja eduskunnan toimia. Nyt se sitten loppuu tähän. Koska valtio ei voi palkata ihmisiä töihin, niin nämä hommthan pitää sitten lopetaa noihin lausumiin viitaten. Tarekmmin ajatellen melkein huimaa, kun ajattelee, mitä kaikkea tämä tulee merkitsemään. Hatut päästä, pojat ja tytöt: uskomatonta, mutta totta: Vapaavuori aj Stubb ovat sittenkin pelastaneet Suomen.

  VastaaPoista
 3. Kokoomus 1%, elitistien rikollispuolue. Sasi tappoi autolla ihmisen ja Vapaavuori tuomittu rikoksistaan kolmesti. Nyt venäläisvihamielinen nuorten kokoomus pomo tappoi n60v naisen joka on ehkä venäläistaustainen.

  Ei muutakun rikollispuoluepomolle eli Stubbille nahkaliivit ylle: Liiveissä takana ylhäällä teksti Kokoomus, keskilogoksi sininen ruiskukka, alhaalla teksti Helsinki
  Etupuolelle President, Kokoomus, Helsinki
  Tekstit ruiskukan sinisellä ja valkoinen pohja ja unohtamatta sitä 1% merkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Päättäjät laillistettuja roistoja - ei kosketa samat lait! Liivit&värit tosin tarvii hyväksyttää "valtakunnallisessa kerhojen mp-kokouksessa". Sekään ei muuten onnistu - noin vain.

   Poista