maanantai 13. lokakuuta 2014

RAHAA TYHJÄSTÄ

Seuraavassa Finanssivalvonnan tekstiä tältä vuodelta:


"Pankkisektorin vakavaraisuus edelleen vahva

Pankkisektorin kannattavuus parantui heikosta taloustilanteesta huolimatta. Korkokate on jatkanut maltillista elpymistä ja myös palkkiotuotot ovat kasvaneet. Arvonalentumistappioiden pitkään jatkunut lasku on taittunut kasvuksi, mutta tappiot ovat pysyneet alhaisella tasolla.

Suomalaispankkien yhteenlaskettu vakavaraisuustunnusluku oli 30.6.2014 15,3 % (31.12.2013: 16,0 %). Ns. ydinvakavaraisuus (Common Equity Tier 1) oli keskimäärin 14,1 % (31.12.2013: 14,8 %). Pankkien vakavaraisuussäännöstöön tuli muutoksia vuoden 2014 alussa, joten vakavaraisuusluvut eivät ole täysin vertailukelpoisia aikaisempiin. Rahoitus- ja vakuutusryhmittymien vakavaraisuussuhdeluku pysyi ennallaan 1,9:ssä."Kun sinä haet pankista lainaa 100 000 euroa, pankki lainaa sinulle rahaa, jota sillä ei oikeasti ole olemassakaan. Pankki tekee näin koska se voi. Minä en voi jakaa olematonta rahaa joutumatta rikosoikeudelliseen vastuuseen huijauksesta, mutta pankki voi. Pankki vain näppäilee koneeseen luvun 100 000 ja lähettää sen tilillesi. Pankilla ei siis ollut tätä rahaa olemassa lainkaan. Mutta nyt tullaan jännään kohtaan. Kun raha on tililläsi, siitä tulee oikeaa velkarahaa.

Aivan, pankki voi antaa sinulle tyhjästä olematonta rahaa, joka muuttuu oikeaksi vasta kun se siiryy sinun velaksesi. Sen lisäksi, että pankki antaa sinulle olematonta rahaa, joka sinun täytyy maksaa pankille oikealla rahalla, pankki perii sinulta korkoa olemattomalle rahalleen.

Tämä ei kuulema ole mikään salaisuus, kaikki ekonomit kuulema tietävät tämän. Kaikki "finanssialalla" työskentelevät tietävät tämän. Tämä on kuulema ihan normaalia. Näin systeemi toimii, minulle on kerrottu. Niinkö?

Meillä on siis tuhansia ja tuhansia ihmisiä, joiden mielestä on aivan normaalia antaa ihmisille lainoja rahalla jota ei ole olemassakaan. On normaalia ottaa korkoa rahalle, jota ei ole ollutkaan. On täysin normaalia ojentaa ilmaa kaverille ja ilmoittaa, että nyt kaveri on oikeasti velkaa oikeaa rahaa sen annetun ilman vastineeksi.

Tämä ei ole Suomen ongelma, vaan koko globaalin finanssijärjestelmän. Näin finanssikupla euroineen on luotu. Se on ollut ilmaa. Tyhjää. Se on tullut tyhjästä. Vasta kun tuo olematon raha lainataan pankeista ulos, siitä tulee oikeaa velkaa. Näin systeemi toimii.

Ei ole olemassa mitään pankkien pankkia, jossa kaikki tuo raha olisi. Ei ole mitään talletuspankkia, ultratiliä jossa kaikki ulos lainattu raha makaisi takuuna. Ei ole kultaa, timantteja, kiinteistöjä, autoja, ei ole edes taide-esineitä ulos työnnetyn illusöörisen rahan vastineena missään.

Mistä pankki, joka lainasi 100 000 sinulle, sai rahansa? Se lainasi sen toiselta pankilta, joka oli luonut summan sekin tyhjästä. Pankit saavat luoda tyhjästä rahaa.

Mutta kaikki tässä esitetyt luvut ovat täysin hatusta vedettyjä. Niitä ei ole olemassakaan. Kuten ei ole pankkien rahojakaan. Ne luodaan tyhjästä. Ne ovat ilmaa. Olematonta.

Miettikääpä sitä.

Rahaa tyhjästä.

Lopuksi lainaus Talouselämä-lehdestä:

"Suomessa toimivien osuuspankkien omavaraisuusaste on pysytellyt vuodesta 2001 asti kymmenen prosentin hujakoilla. Säästöpankkien omavaraisuusaste on puolestaan noussut kuudesta prosentista yhdeksään.

Liikepankkien kehitys on ollut puolestaan päinvastainen. Omavaraisuusaste on laskenut lähes 11 prosentista vuoden 2012 pohjille 3,2 prosenttiin. Suomalaisia liikepankkeja ovat muun muassa Nordea, Danske Bank ja OP-Pohjola-ryhmän keskuspankki Pohjola Pankki."

Mikä on omavaraisuusaste? Tarkoittaako tämä sitä todellista rahaa pankkien hallussa? Siis jokaista taseissa olevaa euroa kohti säästöpankeilla on 9 senttiä, osuuspankeilla 10 senttiä ja liikepankeilla vaivaiset 3,2 senttiä oikeaa riihikuivaa rahaa?

Jos näin on, säästöpankista ottamassasi 100 000 euron lainassa on ilmaa 91 000 euroa, osuuspankista ottamassasi lainassa 90 000 ja liikepankista ottamassasi lainassa ilmaa on peräti 96 800 euroa.

Miksi omavaraisuuaste on näin pieni ja vakavaraisuustunnusluku monin kertainen? Mikä selittää eron? Tarkoittaako vakavaraisuustunnusluku sitä kuinka paljon todellista rahaa pankilla on taseissaan? Jos näin on, niin pankeilla on siis 15,3 senttiä jokaista euroa kohti oikeaa rahaa. Kaikki muu on ilmaa. Tässäkin tapauksessa 100 000 euron lainassasi olisi ilmaa 84 300 euroa.

Rahaa tyhjästä.

En ymmärrä. Voin olla väärässäkin.

5 kommenttia:

 1. Näin se menee ja tässä on syy kaikkeen vääryyteen mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

  VastaaPoista
 2. Pankkijärjestelmä vaatii toimiakseen instrumentit joilla rahaa voidaan pumpata talouden rattaisiin, mikäli raha ei kierrä riittävällä nopeudella pitääkseen yhteiskunnan rakenteen elävänä.
  Tarkoittaa käytännössä että matasuhdanteen aikana pankkijärjestelmä voi laittaa markkinoille varallisuutta kiertoon jolla ihmiset ostavat palveluita ja materiaaleja jotka edesauttavat talouden ylläpitoa, voitaisiin sanoa että yhteiskuntaa tekeohengitetään.

  Mistä luulette johtuvan että USA vieläkin on "talouden jättiäinen", vaikka he eivät tee mitään muuta kuin kuluttavat muualta tulevia/tuotettuja tavaroita, se johtuu siitä että yhdysvaltalainen pankkijärjestelmä pumppaa rahaa talouteen täysin tolkuttomasti, ja silti velkaa on 17 triljoonaa.

  Mistä luulette johtuvan euroopan talouden syöksykierteen ?
  Se johtuu pitkälti siitä että eurooppalaisille valtioille on annettu täysin järjettömästi lainaa, eli siis kirjoitettu pankkijärjestelmään lisää numeraaleja, jonka jälkeen velkasaldo on summaltaan niin suuri että pelkkien korkojen maksamiseen menee lähes kaikki valtion verovaroina hankkima varallisuus (miinus pakkokulut, niihinkin saatetaan ottaa lisää lainaa, joka kasvattaa entisestään korkorasitetta), lainaa ei pystytä lyhentämään.

  Tämän takia BRIC-maat perustavat oman talousjärjestelmän, ohittavat nykyisen.
  Tuossa on suuri syy miksi Venäjä on USA:n propagandalistalla, he eivät voi tilanteelle mitään, joten haluavat euroopan itselleen, pitävät otteessa lainakierteellä ja katkaisemalla kauppasuhteet euroopan ja Venäjän välillä.
  Euroopasta tehdään USA:n oma lypsylehmä joka tahkoaa rahaa yhdysvaltoihin maailman tappiin saakka, kaiken pohjana tilille kirjoitetut numeraalit joita ei ollut olemassakaan, eikö olekkin hienoa tämän pankkimaailma.

  VastaaPoista
 3. Jälkikommenttina sepustukselle, yritän vastata kysymykseesi:

  Mikä on pankin omavaraisuusaste ?

  Hyvin yksinkertaistettuna:
  Omavaraisuusaste kertoo, kuinka paljon pankilla on taseessaan tappioita kestävää pääomaa.
  Käytännössä tarkoittaa että, laman sattuessa, heikossa omavaraisuusasteessa oleva pankki "kaatuu" valtion pankkijärjestelmän syliin ja ainoa joka sen pelastaa on pankkituki, johon rahat otetaan verovaroista tai lainataan keskuspankeilta/pääomasijoittajilta, eli niiltä jotka elävät tällä ns.rahanteko numeroita lisäämällä-liiketoiminnalla.

  Suomalaisilla pankeilla omavaraisuusaste on järkyttävän surkea, käytännössä talouden iskuja ei suomi kovinkaan paljoa kestä.

  VastaaPoista
 4. Tässä video joka kertoo hienosti mitä on maailmassa tekeillä ja kuinka tämä eliittiä palveleva järjestelmä toimii.

  https://www.youtube.com/watch?v=mII9NZ8MMVM

  VastaaPoista
 5. Mitä tapahtuisi jos kaikki suomalaiset menisivät huomenna pankkiin ja nostaisivat tilinsä tyhjiksi, jok'ikisen säästössä olevan sentin?

  VastaaPoista