torstai 30. tammikuuta 2014

MIKSI?

Tämän vuoden alusta tuli voimaan uusi poliisilaki, joka antaa viranomaisille oikeuden tehdä salaisia kotietsintöjä. Mitään etukäteislupia ei tarvita, eikä näistä salaisista kotietsinnöistä tarvitse ilmoittaa minnekään. Viranomaiset voivat lakiuudistuksen myötä käytännössä kieltäytyä kertomasta kenellekään yhtään mitään salaisista operaatioista sillä perusteella, että se vaarantaisi meneillään olevan tutkimuksen, viranomaisten käyttämät menetelmät, tutkimukseen osallistuvat viranomaiset jne. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aina niin halutessaan viranomaiset kieltäytyvät kertomasta salaisista operaatioistaan yhtään kenellekään ja se on laillista.

Viranomaiset voivat siis käydä tietämättäsi työpaikallasi, kotonasi, autossasi, kesämökilläsi, ja missä ikinä haluavat. Siihen riittää pelkkä epäilys, tai "tutkimus". Sinä et tiedä onko niin tapahtunut. Aikaisemmin kotietsinnöistä piti ilmoittaa viimeistään jälkikäteen, piti olla erillinen kotietsintälupa, ja yleensä kohde tai hänen todistajansa sai olla läsnä, kun kotietsintää suoritettiin. Nyt niin ei enää ole. Eli jos kotiisi tehdään kotietsintä ja sieltä löydetään yllättäen huumeita tai aseita, vaikka tiedät ettet ole sellaisia sinne koskaan tuonut, sinulla ei ole mitään keinoja todistaa, että joku muu on ne sinne piilottanut. Uskon, että tällaisia tapauksia tulee lähitulevaisuudessa.

Uuden poliisilain suomat valtuudet eivät pääty tähänkään. Nyt viranomaisilla on lain suoma oikeus hakkeroitua mihin tahansa laitteeseesi ja istuttaa niihin vakoiluohjelmia ja haittaohjelmia. Uuden lain mukaan tämä on siis mahdollista. Kännykkäsi voi siis pimetä, läppärisi hajota, kotikoneesi jämähtää, mikä tahansa mobiililaitteesi kurahtaa, ja täysin laillisesti. Tämä toiminta on luonnollisesti salaista, etkä koskaan tule tietämään olleesi viranomaisten salaisten toimien kohteena. He voivat salata kaiken vetoamalla meneillään olevaan tutkimukseen, tai tarpeeseen salata menetelmänsä.

Mihin tahansa laitteeseesi voidaan käydä istuttamassa mikä tahansa virus, jonka levittämisestä sinua voidaan jälkikäteen syyttää. Koneillesi voidaan istuttaa tuhansia lapsipornokuvia, joiden hallussapidosta sinua voidaan tarvittaessa syyttää. Et välttämättä edes tiedä, että siellä on sellaisia, tai jotakin muuta materiaalia. Koneesi voidaan kaapata ja sitä voidaan käyttää sinun tietämättäsi mihin tahansa. Sähköpostisi, erilaiset Netti-tilisi, kaikki on vapaata riistaa viranomaisille. Web-camisi kautta sinua ja huoneistoasi voidaan kuvata ja seurata, koneesi mikrofonien kautta sinua voidaan kuunnella silloinkin, kun luulet sammuttaneesi koneesi.

Sinua voidaan kuunnella myös kännykkäsi avulla aina kun siinä on virtalähde, eli akku, ja uusissa älypuhelimissa akku on laitteessa kiinteästi. Sinun kännykkäsi sijainti voidaan paikantaa, sen kulkua voidaan seurata eteen ja taakse päin. Mobiililaitteesi samoin.

Liikenneministeri ehdottaa, että ajoneuvoihisi asennettaisiin seurantalaitteet. Kyse on muka verotuksesta. Todellisuudessa ajoneuvosi sijaintipaikka pystyttäisiin varmistamaan ajassa taaksepäin ja reaaliaikaisesti. Kun tämä tieto yhdistetään kännykkäsi ja mobiililaitteittesi paikannustietoihin, viranomaiset voivat olla melko varmoja olinpaikastasi. He haluavat tämän tiedon. Miksi?

Uuden poliisilain mukaan viranomaiset voivat kohdistaa rikoksista "epäiltyihin" niin sanottuja hallinnollisia häirintämenetelmiä. Virallisesti kyse on rikollisten toiminnan häiritsemisestä hallinnollisin keinoin. Poliisi on tehnyt tätä jo vuosien ajan, mutta nyt se on laillista ja se näkyy. "Epäiltyjen" vakuutussopimuksia sanotaan irti ja kun tiedustellaan miksi näin tapahtuu, vakuutusyhtiöistä kerrotaan, että heidän tiedusteluosastonsa on löytänyt jotakin epäilyttävää. Kyllä, vakuutusyhtiöillä on omat tiedusteluosastonsa. Niistä et saa tietoa mistään.

Laillisten yritysten vakuutuksia irtisanotaan "epäilyttävien" henkilöiden vuoksi, tai siksi, että yrittäjä on viranomaisten mielestä "epäilyttävä", näin siinäkin tapauksessa ettei yrittäjällä tai yrityksellä ole mitään rikostutkintaa päällä, rikollista toimintaa tai edes rikosrekisteriä. Täysin laillisen liiketoiminnan ja rikosrekisterittömän yrittäjän vakuutusten irtisanominen ja uusien kieltäminen on salainen hallinnollinen toimi viranomaisten taholta. Sitä ei tietenkään pystytä todistamaan, koska kyseessä on "salainen" operaatio "epäiltyä" kohtaan.

Ilman vakuutuksia yrityksen tai yrittäjän on mahdotonta toimia. Siihen pyritäänkin. Uuden poliisilain mukaan viranomaisilla on tämä mahdollisuus käytössään. He voivat tuhota sinun työsi, ammattisi, yrityksesi ilman, että kertovat siitä kenellekään yhtään mitään. Sinäkään et tiedä sitä koskaan. Et vain saa vakuutuksia, erilaisia toimilupia evätään, voit jopa menettää ajokorttisi, saada mojovat mätkyt jne. Kaikki tämä on hallinnollista häirintää, jonka kohteeksi tässä maassa joutuu jo nyt useita rikosrekisterittömiä henkilöitä ja heidän yrityksiään. Näiden toimien perusteeksi riittää "epäily".

Poliisijohtaja Paateron julkisuudessa antamien lausuntojen mukaan poliisin epäiltyjen rekisterissä on 200 000 suomalaista nimeä. Tämä on aktiivisesta aikuisväestöstä jokseenkin joka kymmenes. Katso ympärillesi. Joka kymmenes teistä täyttää viranomaisten mukaan ne kriteerit, jotka oikeuttavat salaisten pakkokeinojen käyttöön, vakuutusten irtisanomisiin ja eväämisiin, lupien menettämiseen jne. Samaan rekisteriin kuuluivat Vladimir Putin, Venäjän federaation presidentti, sekä entinen formulakuski Mika Salo.

Mika Salo ryhtyi selvittämään asiaa, kun yksi KRP:n ylikomisario asiantuntijatodistajana väitti oikeudessa Salon kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Kyse oli Salon ammatin kannalta tärkeästä asiasta. Kyse oli hänen elämästään. Nyt Mika Saloa ja Noriko Saloa, entistä puolisoa, "epäillään" ampumase- ja räjähdysainerikoksesta. Se ei ole sattumaa. Koska Mika Salo ryhtyi peräämään oikeuksiaan ja vaatimaan nimensä puhdistamista, viranomaiset polkaisivat pystyyn jutun, jossa "epäiltyjen" rekisterissä olevaa Saloa "epäillään" ase- ja räjähdysainerikoksista. Se on kosto miehelle, joka ryhtyi puolustamaan oikeuksiaan viranomaisen mielivaltaa vastaan. Jopa juttua mediassa kommentoinut komisario sanoi ääneen, että rikosnimikkeet ovat kohtuuttomia, mutta silti hänkin toimii niiden perusteella.

Viranomaiset eivät kuitenkaan tyydy tähän. Viimeisin vaatimus on se, että viranomaisilla tulisi olla mahdollisuus etäsammuttaa "epäiltyjen" ajoneuvoja. Siis suomeksi sanottuna, viranomaiset voisivat sammuttaa ajoneuvosi missä ja milloin tahansa, jos he niin haluavat. Kuvitellaanpa tilanne, jossa vaimosi alkaa synnyttää. Te tiedätte, että synnytkseen sisältyy riskejä, joiden vuoksi sairaalasynnytys on ainoa vaihtoehto. Sairaalaan on matkaa 25 kilometriä. Tiedät, että asuinseudullasi on vain yksi ambulanssi. Soitatko sen ja jäät odottamaan, vai lähdetkö viemään vaimoa sairaalaan?

Kuvitellaan, että lähdet viemään vaimoasi sairaalaan. Pahaksi onneksi olet yksi "epäilty" niiden 200 000 muun suomalaisen joukossa salaisilla viranomaislistoilla ja rekistereissä. Reaaliaikaisen paikannuksen avulla viranomaiset huomaavat, että "epäillyn" ajoneuvo ajaa suurta ylinopeutta. Heillä on "syytä epäillä", että tekeillä on rikos. Siksi he etäsammuttavat ajoneuvosi ja jäät vaimosi kanssa tienposkeen noin vain. Viranomaiset ovat toimineet lain suomin valtuuksin. Vaimosi menehtyy synnytykseen ja samoin käy lapselle. Jos viranomaiset niin haluavat, he voivat salata sen, että etäsammuttivat ajoneuvosi "tutkinnallisiin seikkkoihin" vetoamalla. Olethan yksi 200 000 suomalaisesta, joita "epäillään". Tosin, viranomaisten ei edes tarvitsisi salata mitään. He olisivat toimineen täysin lain mukaisesti tässäkin tapauksessa etäsammutusta käyttäessään.

Poliisijohtaja Paateron mielestä ravintoloiden järjestysmiesten pitäisi olla poliiseja, samoin taksikuskien. Kannattaa muistaa, että viranomaiset ovat jo vuosien ajan väittäneet, että järjestysmiehinä toimivat motoristit ovat rikollisia ja siksi heidät pitää poistaa ravintoloiden ovilta, riippumatta siitä ovatko he syyllistyneet mihinkään. Kun vietnamilaistaustainen mies ampui toista vietnamilaistaustaista miestä ravintolassa, KRP:n asiantuntijat antoivat ymmärtää mediassa, että syyllinen saattoi olla ovimiehensä toiminut motoristi. Kun totuus paljastui, se ei kiinnostanut enää ketään.

Paateron mukaan vahtimestareina, ovimiehinä, taksikuskeina ja muina toimivat poliisit olisivat kaksoistehtävissä. Eli kun he näkisivät jotakin "epäilyttävää", heistä tulisi poliiseja ovimiehen tai taksikuskin sijasta. He voisivat harjoittaa tarkkailua ja tiedustelua koko ajan. Tämä olisi poliisijohtajan mielestä hienoa ja hyvä asia, koska poliisi saisi näin tietää missä mennään ja mikä on tilanne kansan parissa. Poliisijohtaja Paateron mielestä poliisit eivät siis ole kansaa. He ovat erillään kansasta.

Poiisijohto on myös ohjeistanut alaisiaan siitä, ettei heillä saa olla suoria omia yhteyksiään sen yksipuolisesti rikollisiksi julistamiin ihmisiin. Tällä poliisijohto oman käsityksensä mukaan pyrkii estämään rikollisten soluttautumisen poliisiin. Todellisuudessa poliisijohto pyrkii luomaan kuilua poliisin ja kansan välille. Poliisihallitus haluaa poliisin olevan irrallaan muusta väestöstä. Poliisijohto haluaa, että poliisi ei sympatiseeraa kansaa, ei kaveeraa sen kanssa, ja kohdistaa "epäiltyihin" kovia toimenpiteitä. Kannattaa muistaa, että näitä "epäiltyjä" on siis poliisijohdon oman ilmoituksen mukaan tuo 200 000.

Tämä ei ole sattumaa. Tällainen kehitys ei ole vahinko. Samaa tapahtuu parhaillaan Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Englannissa, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Poliisi eriytetään kansasta, se militarisoidaan ja sen toiminta pyritään kohdistamaan kansalaisiin, joita kaikkia pidetään epäilyksen alaisina. Kansalaiset ovat kaikki epäiltyjä, kunnes itse pystyvät todistamaan syyttömyytensä, eikä sekään aina riitä. Uusia epäilyksiä voidaan polkaista milloin tahansa, kuten Mika Salon tapaus osoittaa.

Kaikissa näissä maissa viranomaiset perustelevat diktatoriaalisia lakivaatimuksiaan "rikollisten moottoripyöräjengien" tai "järjestäytyneen rikollisuuden" torjunnalla. Kaikissa maissa käytetään samoja perusteita. Argumentit ovat samat. Vaatimukset ovat samoja. Lakiuudistukset ovat samansuuntaisia. Jokaisessa edellä mainituista maista käydään samaa kampanjaa, jossa viranomaisille taataan mahdollisimman suuret valtuudet kansalaisiin nähden ja jokaisessa näistä maista näitä toimivaltuuksia on myös käytetty aivan tavallisiin kansalaisiin. Meillä esimerkiksi Mika Saloon, Australiassa tavalliseen kirjastonhoitajattareen. Lait takaavat sen, ettei kukaan pysty suojautumaan tai puolustautumaan viranomaismielivaltaa vastaan.

Yhdysvalloissa poliiseja on jäänyt kiinni lukemattomia kertoja ihmisten pahoinpitelyistä, tapoista ja vastaavista. Tuskin yksikään tapaus on johtanut tuomioon. Laki suojaa viranomaisia. Heillä on kirjaimellisesti Lupa tappaa, jos he niin päättävät. Suomessa hämeenlinnalainen poliisi uhkasi parikymppistä rakkaria pahoinpitelyillä ja uhkailut tallentuivat videolle. Poliisi painotti, että toiset poliisit hakkaavat nuorukaisen. Hän korosti, että kukaan ei auta nuorukaista, eikä tämä voi asialle yhtään mitään, koska kaikki uskovat poliisia. Uhkailija painotti, että poliisi voi tehdä nuorukaiselle mitä tahansa, jos niin haluaa. Näin myös kävi. Videonauhasta huolimatta parikymppistä poikaa väkivallalla uhkaillut poliisimies ei saanut mitään rangaistusta uhkailustaan.

Haluammeko tätä? Haluavatko poliisimiehet ja -naiset tätä? Kenen etu on se, että poliisista leivotaan kansan vihollinen? Kuka haluaa kansalaisten pelkäävän ja vihaavan poliisia? Kuka tarvitsee reaaliaikaista kykyä valvoa ja kontrolloida kansalaisia 24/7? Mihin tällä kaikella varaudutaan ja pyritään? Kuka tarvitsee 200 000 "epäillyn" rekisteriä/nimilistaa ja mihin tarkoitukseen?

Diktatuurilla on monet kasvot. Diktatuuri ei tarvitse diktaattoria. Se tarvitsee järjestelmän. Se on systeemi. Systeemin olennainen osa on sortokoneisto. Juuri sellaista maahamme rakennetaan. Juuri sortokoneisto tarvitsee näitä lakeja, uudistuksia ja välineitä. Tavallinen poliisi ei tarvitse. Se toimii kansan parissa kansan tuella. Miksi tämä halutaan estää? Kuka tarvitsee viholliskuvia, epäiltyjä, salaisia operaatioita, salaista kontrollia, hallinnollista terroria?

Minä en halua elää maassa, jossa poliisi olisi viholliseni. Haluan, että poliisi on turvani, kun sellaista tarvitsen. Minä en halua pelätä poliisia. En halua miettiä onko kotiini tehty salaisia käyntejä, enkä halua varautua sellaisiin. Niin, minä en halua, mutta minulta ei kysytä. Minun on varauduttava kaikkeen. Minun on epäiltävä kaikkea. Minun on oltava vainoharhainen. Minun on opittava lukemaan viranomaismenettelyjä, ympäristöäni, ihmisiä, lähdettävä siitä olettamuksesta että olen yksi noista 200 000 suomalaisesta "epäillystä".

Kuka niin haluaa? Kuka näitä lakeja vaatii ja toteuttaa? Ketkä esittävä julkisuudessa näitä "uudistuksia"? Ketkä ovat ne henkilöt, jotka haluavat luoda maahamme uuden sortokoneiston?

Poliitikot ja virkamiehet, ylin poliisijohto.

Kysymys kuuluu: Miksi?


5 kommenttia:

 1. Ihan hyviä perusteluita, ei muuta kuin Eduskunnan oikeusasiamiehelle lähettämään vielä liuta kysymyksiä. Joka kyllä sekin tuntuu pelaavan valtion pussiin asioita. Tässä maassa kansalaisesta tehdään tosiaan rikollista, kunnes toisin pystyy todistamaan. Onhan se nähty miten poliisin valehtelemia asioita ei tartte epäillä edes oikeudessa. Kamerat päälle vain ja nauhottimet toistamaan, totuus julki vain näistä rahankerääjistä.

  http://hommaforum.org/index.php/topic,91353.0.html

  Tuolta lukemaan lisää.

  VastaaPoista
 2. Oisko lähdettä tälle? Menny iteltä ihan ohi, että tällanen lisäys poliisin oikeuksiin on tullut.

  VastaaPoista
 3. Ja sitten on nuo samat keinot käytössä kun halutaan estää asioiden tulo julkisuuteen tai perusteita esitellä, salailu toimii. Rehellisyyden tulo pintaan estetään.

  VastaaPoista
 4. Onko tietoa miten uudet pakkokeino lait ja uudet oikeutet, on vaikuttaneet esim. kotietsinnän kuvaamiseen, kun minulle poliisi sanoi pari pv. sitten tekevänsä autoon tarkastuksen, ei kotietsintää, tarkastuksessa ei ole edes paikalla olo oikeutta… ilmeisesti näitä uusia pykäkiä sovellettiin tässä uusimmassa asiassani… lisäksi poliisi kuulusteli minua puhelimessa ja vain täysi tunnustus olisi puhelimessa kelvannut ja kun kysyin eikö tämä ole ajan hukkaa, nii sanoi kuulustelija et teen omalle poliisillesi virkaapu pyynnön, kun eihän verikokeiden tuloksetkaan ole edes tullut… mutta yrittivät tehdä minusta rikollisen pelkällä tunnustuksella puhelimessa!

  VastaaPoista