keskiviikko 22. tammikuuta 2014

LUOKKAYHTEISKUNTA ON JO TÄÄLLÄ

Koska kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen, minä sanon sen. Kokoomuksen ja oikeiston unelma Suomesta amerikkalaismallisena luokkayhteiskuntana on jo todellisuutta. Meilläkin on jo täysin osattomia. Ihmisiä elää kaduilla. Lapsilla on nälkä. Köyhyys periytyy. Köyhät kuolevat jo nyt keskimäärin 10 vuotta varakkaita nuorempina. Heille ei siis makseta eläkkeitä. Turussa työttömien lapsilta otetaan pois päivähoitoruokailu.

Köyhyys on köyhien omaa syytä. He eivät yritä tarpeeksi. He eivät työllistä itseään. Köyhien vika on myös huono terveys. On köyhien vika, että he syövät huonoa ruokaa. Hyvääkin on tarjolla. Köyhät eivät ole tuottavia. Köyhät syövät muiden pöydissä ja loisivat. Köyhät ovat syy yhteiskunnan ongelmiin. Jos he lakkaisivat olemasta köyhiä, ei olisi mitään ongelmia.

Kuten nuorkokoomuslaisten varapuheenjohtaja Saul Schuback sanoi viime vuonna tv-haastattelussa, kokoomus pyrkii siihen yhteiskuntaan, joka Suomessa oli sata vuotta sitten. Alamme jo olla lähellä sitä. Pian puilla lämmittäminen tehdään liian kalliiksi. Tulee pienhiukkastarkastuksia ja maksuja. Köyhillä ei ole varaa niihin. Se on ihan oikein. Köyhän omaa syytä.

Ai Suomessa ei ole köyhiä? On niitä. EU:n mittareilla mitattuna noin 700 000. Se on aika suuri osa 5 miljoonan kansakunnasta. Tilastokeskuksen mukaan alle 20 000 euron vuosituloilla eli tässä maassa vuonna 2011 46,6% kaikista verotettavaa tuloa saavista. Se tarkoittaa sitä, että lähes puolest suomalaisista sai kuukaudessa noin 1666,66667 euroa BRUTTO. Kun tilannetta tarkastellaan tarkemmin, saadaan vielä hulppeampi lukema. Alle 15 000 euron vuosituloilla kärvisteli 35,5% prosenttia kaikista verotettavaa tuloa saaneista suomalaisista. Se tarkoittaa noin 1250 euroa kuukaudessa BRUTTO. Joka kolmas suomalainen siis eli tuolla kuukausitulolla. Ja alle 10 000 euron vuosituloilla kitkutteli 21,8% suomalaisista verotettavaa tuloa saaneista. Se tekee 833,3333333 euroa kuukaudessa, ennen veroja.

Alle 5000 euron vuosituloista nautti 10,1% suomalaisista. Se tekee 416,666667 euroa kuukaudessa, ENNEN VEROJA. Kymmenen prosenttia suomalaisista on noin 500 000 ihmistä. Joka viides suomalainen siis elää hiukan yli 400 euron kuukausituloilla. Se on sama määrä kuin niitä suomalaisia, jotka tienaavat 20 - 25 000 euroa vuodessa. Suunnilleen sama joukko tienaa 25 - 30 000 euroa vuodessa. Miten sinä eläisit 416 eurolla kuussa? Siis bruttotuloina. Kävisitkö etelässä? Ulkona syömässä? Shoppailisitko?

Et. Sinä et eläisi. Selviytyisit päivästä toiseen. Niin kuin 500 000 suomalaista tekee joka päivä. Heidän käytössään on hiukan yli euro päivää kohti. Sillä pitää tulla toimeen. Mieti sitä. Euro ja risat päivässä. Siihen sisältyvät ruoka, asuminen, terveydenhoito, hygienia, vaatteet, liikkuminen, sähkölasku, vesilasku, kännykkälasku, nettiyhteys jne. Kaikki mahdollinen elämiseen tarvittava on saatava hieman yli eurolla päivässä.

Tätä on todellisuus tässä maassa puolelle miljoonalle suomalaiselle juuri nyt. Koko ajan. Ja mitä tekee Jutta Urpilainen, demaripomo? Kyllä, hän julistaa ottavansa keskiluokan suojelukseensa. Toisin sanoen, hän ilmoittaa kusevansa näiden puolen miljoonan ihmisen niskaan. Se johtuu siitä, että suomalaiset vasemmistopuolueet eivät enää ole mitään vasemmistopuolueita. Ne ovat porvaripuolueita, jotka ajavat porvariston asiaa ja etuja.

Ne ovat omaksuneet kokoomuksen kusetuksen siitä, ettei luokkia enää ole. Ne ovat nielleet maiskutellen wahlroosilaisen kakan, jonka mukaan työläisiä ei enää ole. Ei ole OIKEASTI köyhiä.

On niitä. Niiden määrä kasvaa koko ajan. Siihen tämä nykyinen kehitys tähtää. Se on aina ollut kokoomuksen haaveena. Rikkaat rikastuvat, vauras virkamieskunta suojelee rikkaita ja elää porvariselämäänsä rivitaloissaan, ja köyhiä keräillään aamuisin ruumisrekkoihin kaupungin kaduilta. Köyhien kaupunginosia ei ole olemassa. Köyhiä ei ole olemassa. On vain kokoomuslandia, maa jossa ollaan fiksusti, käydään kyldyyririennoissa, kouluttaudutaan valtion tai suuryrityksen palvelukseen, ja imetään rikkaita aamusta iltaan ja nöyristellään ja kyykistellään heidän edessään kuten kunnon alamaisporvarien kuuluukin tehdä.

Valtio on koneisto, jonka tehtävänä on turvata rikkaiden edut. Keskiluokka palvelee heitä. Poliisi ja armeija ovat olemassa siksi, että ne pitävät köyhät kurissa. Köyhät, noh, köyhät saavat ehkä käydä töissä tuotantolaitoksissa.

Tämä on kokoomuksen unelma ja se on toteutunut viimeistelyjä vaille. Kokoomus tarkoittaa tässä yhteydessä kaikkia eduskuntapuolueita, jotka ovat todellisuudessa kokoomuslaisia. Yhtään vaihtoehtoa ei Arkadianmäeltä oikeasti löydy.

Pienyrittäjät muuttuvat kivijalkasuutareiksi, kattilanpaikkaajiksi ja sukkienparsijoiksi. Kuskina toimiva köyhä saa pian pääosan toimeentulostaan tippeinä. Yrittäjät kuolevat ja muuttuvat suuryritysten ja rikkaiden rengeiksi. Näin on jo tapahtunut ja tulee tapahtumaan. Muuta mahdollisuutta ei ole. Se johtuu kutistuneesta kulutuskysynnästä. Valtaosalla ei ole varaa palveluihin. Pienyrittäjiä ei enää tarvita. Heille ei ole kysyntää. Paitsi rikkaiden ja keskiluokan palvelijoina ja apulaisina.

Kyllä, Suomi 2014 muistuttaa hämmästyttävästi Suomea 1914. Toivon syvästi, ettemme tule näkemään Suomea 1918 vuonna 2018, mutta pelkään pahoin ettei sitä edes haluta välttää. Kokoomus-Suomi uskoo voittavansa seuraavankin sisällissodan. Se on tuunannut sortokoneistoaan pikkuhiljaa kuntoon. Poliisi on saanut entistä laajemmat oikeudet käydä kansalaisten kimppuun. Armeijan erikoisosastot harjoittelevat kansannousujen nujertamista ja kaupunkisotaa. Kyllä, kokoomus on valmiina pystyttämään keskitysleirit uudelleen, jos köyhät uskaltavat nousta alhostaan.

Ongelma on vain siinä, että kun ihmisellä ei ole enää mitään, ei rahaa eikä asuntoa, ei autoa eikä omaisuutta, hänellä ei ole enää mitään menetettävää. Ja ihminen, jolla ei ole mitään menetettävää, ei voi hävitä. Hänelle on aivan sama kuoleeko hän nyt, vai myöhemmin.

Tätä presidentti Niinistö, Alexander Stubb, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Saul Schuback ja muut pisipäät eivät ymmärrä. Jos minulla ei ole rahaa, asuntoa, töitä eikä enää perhettäkään, kun lapset otettiin huostaan, miksen minä tappaisi presidenttiä? Mikä minua estää käymästä pääministerin kimppuun? Miksen murhaisi Jutta Urpilaista, kun minulla ei ole enää mitään? Nuo kaikki ovat sanoneet, että tilanteeni on omaa syytäni, he syyttävät minua köyhyydestäni. Olen heidän vihollisensa, halusinpa tai en. Yksikään poliittinen liike ei enää aja minun asiaani, eikä halua huolehtia minusta. Miksen siis kävisi heidän kimppuunsa ainoalla tavalla, joka minulla enää on käytössäni?

Luokkayhteiskunta, jonka kokoomus on luonut, tarkoittaa myös tätä. Rikkaat ja porvarillinen keskiluokka joutuvat elämään sen tiedon vallassa, että jokainen osaton on potentiaalinen kapinallinen ja voi koska tahansa hyökätä kimppuun. Jokainen köyhä voi varastaa tai ryöstää henkensä pitimiksi. Ja siihen kokoomus varautuu. Ja muistutan vielä, kaikki eduskuntapuolueet ovat tässä yhteydessä kokoomus.

(lähde: Suomi lukuina 2013, Tilastokeskus 2013)


7 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä ja tärkeä kirjoitus. Itse olen sanonut tämän luokkayhteiskunta-asian ääneen jo kauan aikaa, mutta ihmisiä ei niin sanotusti ole kiinnostanut kuunnella.

  Vasemmistopuolueasiasta puheen ollen, voisin suositella sinulle (ja tämän lukijoille) omaa uunituoretta blogitekstiäni "Puolueet Suomessa – reboot": http://sosiokeiju.blogspot.fi/2014/01/puolueet-suomessa-reboot.html

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä kirjoitus ja aivan totta..Miksi ihmiset eivät halua käsittää minkälainen TODELLISUUS nyt on SUOMESSA???Voiko ihmiset olla vielä niin tyhmiä ja aivopestyjä että seuraavissa vaaleissakin äänestävät tuota kokoomus hallitusta...???Pahaa pelkään että niin tekevät,kun ovat aina niin äänestäneet..Kauhulla odotan tulevaa.Olen nyt jo niin köyhä,ettei oaljon ole enää varaa kiristää..

  VastaaPoista
 3. Tuota... miten niin Turussa työttömien lapset eivät saa päiväkodissa ruokaa?

  VastaaPoista
 4. http://www.iltalehti.fi/perhe/2014012217958807_pr.shtml

  VastaaPoista
 5. Nyt otettiin Helsingissä köyhiltä pois ateriaetu, siis niiltä jotka ovat kuntouttavassa työtoiminnassa.

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä luokkayhteiskunnasta... Ei tarvi maalaisjärkeä kummempaa tai korkeaa koulutusta, tajutakseen missä mennään Äänestetään edelleen kokoomusta & sdp:tä ja kumppaneitaan?! Ja mikään ei muutu paremmaksi - päinvastoin. En ymmärrä kansan tyhmyyttä & lammasmaisuutta!

  VastaaPoista
 7. Luuletko, että tuo pääkallo ja sääriluut lippu on kovin edustava ja luottamusta herättävä. Vai oletko kenties anarkisti?

  VastaaPoista