lauantai 25. tammikuuta 2014

VALTIOVARAINMINISTERIÖ VASTAAN SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ - MENOT

Koska viimeaikoina olemme kuulleet presidentistä alaspäin jokaisen kynnelle kykenevän kokkareen kirkuvan kuinka meillä ei ole varaa hyvinvointivaltioon, tarkastellaanpa muutamia täysin kylmiä lukuja. Tulemme havaitsemaan, että asia ei olekaan aivan niin kuin meille on huudettu jokaisen randilaisen pässinpään suulla.

Valtion budjettitalouden menot:

Vuosi 2011.

Valtiovarainministeriö 15 609 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriö 11 176 miljoonaa euroa.

Vuonna 2011 Valtiovarainministeriö siis maksoi suomalaisille 4 433 miljoonaa euroa enemmän, kuin sosiaali- ja terveysministeriö. Muistakaa: valtiovarainministeriö siis tuli 4,433 miljardia kalliimmaksi kuin sosiaali- ja terveysministeriö vuonna 2011.

Vuosi 2012.

Valtiovarainministeriö 16 216 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriö 12 282 miljoonaa euroa.

Vuonna 2012 Valtiovarainministeriö siis maksoi suomalaisille 3 943 miljoonaa euroa enemmän, kuin sosiaali- ja terveysministeriö. Muistakaa: valtiovarainministeriö siis tuli 3,943 miljardia kalliimmaksi kuin sosiaali- ja terveysministeriö vuonna 2012.

Vuosi 2013 (esitys).

Valtiovarainministeriö 16 745 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriö 12 555 miljoonaa euroa.

Vuonna 2013 (esityksen mukaan) Valtiovarainministeriö maksoi suomalaisilla 4 190 miljoonaa euroa enemmän, kuin sosiaali- ja terveysministeriö. Muistakaa: valtiovarainministeriö tuli siis 4,190 miljardia kalliimmaksi suomalaisille, kuin sosiaali- ja terveysministeriö.

Kolmessa vuodessa Valtiovarainministeriö vei siis 12 566 miljoonaa euroa enemmän, kuin sosiaali- ja terveysministeriö. 3 vuoden aikana valtiovarainminsteriö siis maksoi suomalaisille 12,566 miljardia enemmän, kuin sosiaali- ja terveysministeriö.

Laitetaanpa tämä vielä numeroina. Valtiovarainministeriö sai siis kolmessa vuodessa tämän verran enemmän verorahoja kuin sosiaali- ja terveysministeriö:

12 555 000 000 euroa.

Tämä on siis se summa, joka oli ENEMMÄN kuin sosiaali- ja terveysministeriön budjetti.

Kolmen vuoden aikana jokainen suomalainen maksoi siis valtiovarainministeriöstä 2 513,2 euroa ENEMMÄN kuin sosiaali- ja terveysministeriöstä, siis jos oletamme, että maksajia olisi ollut viisi miljoonaa. Maksajia on todellisuudessa kuitenkin vähemmän.

Oletetaan, että veronmaksajia on parisen miljoonaa. Kolmessa vuodessa nämä 2 miljoonaa suomalaista maksoivat  6 283 euroa per nenä ENEMMÄN valtiovarainministeriölle, kuin sosiaali- ja terveysministeriölle.

Kysymys kuuluu: miksi emme kuule mitään vaatimuksia Valtiovarainministeriön menoleikkauksista?

Miksi leikkausvaatimukset kohdistuvat sosiaali- ja terveysministeriöön, opetusministeriöön jne.?

Miksi yksikään toimittajanplanttu ei ole osannut katsoa näitä lukuja, ennen kuin päästää Etelärannan lähettipojat parkumaan hyvinvointivaltion kohtuuttomista menoista?

Miksi kukaan ei sano, että Te valehtelette?

Kertauksen vuoksi: Vuosina 2011-2013 Valtiovarainministeriö tuli 12,566 miljardia kalliimmaksi kuin sosiaali- ja terveysministeriö. Ja tämä siis vain kolmessa vuodessa.

Teidän verorahojanne annettiin Valtiovarainministeriölle 12 566 000 000 euroa ENEMMÄN, kuin sosiaali- ja terveysministeriölle.

Miettikääpä sitä, kun seuraavaksi kuulette huutoa siitä, ettei meillä ole varaa sosiaaliturvaan ja hyvinvointipalveluihin.

Miettikää miksi rahojanne ei laiteta lastensairaalaan, kouluihin, sairaaloihin, terveyskeskuksiin jne. ja miksi ne annetaan Valtiovarainministeriölle.

Miettikää, miksi finanssitalous on tärkeämpi asia, kuin lapsenne terveys. Miksi rahaa annetaan rahan luokse, eikä vanhempienne terveydenhoitoon.

Lähde: Suomi lukuina 2013, Tilastokeskus, s.23


1 kommentti:

  1. Ikävä pilata hyvää juttua faktoilla, mutta valtionvarainministeriön budjetin suurimmat menoerät ovat kuntien tukeminen ja eläkkeet. Kuntien tukemiseen varatut rahat käytetään kuntien peruspalveluiden järjestämiseen. Eli juuri siihen hyvinvointivaltioon.

    VastaaPoista