tiistai 5. marraskuuta 2013

HEI ME KIDUTETAAN

Kesäkuussa 2012 järjestettiin sotaharjoitus, joss simuloitiin terrorismin vastaista operaatiota. Harjoitukseen osallistuivat merivoimat ja Utin jääkäripataljoonan henkilökuntaa. Harjoituksen terroristeiksi oli valikoitunut vapaaehtoisia "maalimiehiä".

Kyseiset "terroristit" otettiin kiinni ja heitä ryhdyttiin kuulustelemaan harjoituksen mukaisesti. Laivalla ollut ylikersantti pyysi kuulusteluapua laivaston erikoisjoukoilta ja Utin jääkäripataljoonan erikoisjääkäreiltä. Ylikersantin esimiehen mukaan, hän luotti ylikersanttiin, joka puolestaan luotti erikoisjoukkojen miehiin. Mitään valvontavastuuta luutnantin mukaan hänellä ei ollut. Laivalla olleen kapteeniluutnantin mukaan mitään erillistä käskyä kuulustelun valvonnasta ei ollut olemassakaan.

Toinen kiinnisaaduista "terroristeista" vietiin suihkuhuoneeseen huppu päässä, jossa häntä kasteltiin toistuvasti hierontasuihkulla, kunnes hengittäminen muuttui lähes mahdottomaksi.Kuulustelijoina toimiova kersantti ja lääkäintäkersantti, joka oli aktiivisempi.

Lopuksi maalimies pakotettiin kontalleen, hänen housunsa riisuttiin ja hänen pakaraansa pistettiin piikillä. Pisto oli sentin syvyinen. Lääkintäkersantin mukaan tarkoitus oli vain pelotella, mutta laiva heilahti juuri sillä hetkellä ja neula upposi sentin harjoituksessa olleen suomalaisen miehen pakaraan.

Tämän jälkeen housut nilkoissa olevan miehen takapuolelle valutettiin jotakin nestettä tai muuta vastaavaa, jonka jälkeen lääkintäkersantti veti kumihanskat käteen ja ilmoitti, että "kohta sattuu perseeseen." Tässä vaiheessa kersantti, joka omien sanojensa mukaan luotti lääkintäkersanttiin, astui minuutiksi ulos huoneesta. Näin siis oman kertomansa mukaan. Tällä välin lääkintäkersantti työntyi jollakin tavalla uhrin peräaukkoon väkivalloin. Lääkintäkersantti kiistää moisen, eikä minuutiksi poistunut kersantti nähnyt mitään.

Samaan aikaan toisaalla kolme miestä vei toisen harjoituksessa terroristia esittäneen suomalaismiehen vessaan, jossa he alkoivat suorittaa hieman edellä kerrotun kaltaista vesikidutusta uhrilleen. Uhrin päässä ollut kuminen/neopreenisäkki poistettiin, hän sai suihkun niskaansa, huppu pantiin takaisin ja niin edelleen. Tätä toistettiin pitkään, kunnes uhrille tuli huono olo.

Hän pyysi kiduttajiaan lopettamaan, mutta nämä jatkoivat. Uhri oli myös sanonut kiduttajilleen: rikottekohan te jotain ihmisoikeuksia. Tähän kiduttajat olivat vastanneet jotakin sen suuntaista, että nyt ollaan kansainvälisillä vesillä, "turpa kiinni, sut tapetaan" ja "heitetään mereen"

Kiduttajat eivät olleet venäläisiä erikoisjoukkoja. He eivät olleet amerikkalaisia CIA:n käskyttämiä sotilaita. He eivät olleet terroristeja tai natseja. He olivat Suomen puolustusvoimien kantahenkilökuntaa. He puolustelivat tekoaan sillä, että yksi oli "eläytynyt tilanteeseen" ja sillä, että "tietoja piti saada". Heidän uhrinsa olivat myös armeijan kantahenkilökuntaa.

Tapaus on merkittävä. Viranomaisten uhkailutoimet, erilaiset kansalaisiin kohdistuvat vakoilutoimet, käsittämättömiin mittoihin paisuneet valtaoikeudet, 200 000 tuhannen ihmisen nimeäminen "järestäytyneestä rikollisuudesta" epäiltyjen listalle Keskusrikospoliisin toimesta,  ja armeijan muuttuminen NATO-sopivaksi terroriorganisaatioksi ovat kaikki osa samaa kehitystä. Maastamme on tulossa amerikkalaistyylinen fasistinen valtio, jossa turvallisuuden nimissä saa tehdä ihan mitä tahansa.

Vuoden 2014 alusta voimaan tulevat uudet pakkokeinolait takaavat poliisille täysin vapaat oikeudet tehdä kansalaisille periaatteessa mitä haluaa. Kaikki toiminta voidaan lain mukaisesti perustella rikostorjunnalla. Kaikki toiminta voidaa pitää salaisena lain perusteella. Poliisi ei tarvitse enää tuomioistuimen, tai kenenkään lupaa, kun se vakoilee sinua, tunkeutuu tietokoneellesi tai älypuhelimeesi, kappaa ne, istuttaa niihin haitta- tai vakoiluohjelmia. Mistään tällaisesta toiminnasta ei tarvitse kertoa kenellekään etukäteen, eikä jälkikäteen. Laki on muotoiltu niin.

Puolustusvoimien kymmenen vuoden sotaretki Afganistaniin on tullut maksamaan satoja miljoonia. Suomalaiset ovat olleet mukana taistelutoiminnassa. He eivät ole siellä "kouluttajina" ja "tarkkailemassa". Kymmenen vuoden ajan maamme on ollut sodassa, ilman että suurimalla osalla kansaa on ollut ymmärrystä siitä, että maamme on sodassa. Se on kuitenkin fakta. Ja juuri Afganistanissa ja Irakissa amerikkalaiset erikoisjoukot ovat tuoneet kidutuksen mukaan kansainväliseen sodankäyntiin.

Maassamme harjoittelee parasta aikaa amerikkalaisia erikoisjoukkoja. He ovat kiduttamisen asiantuntijoita. He myös kouluttavat suomalaisia virkavelijiään juuri nyt, kun luet tätä. Juuri näitä menetelmiä suomalaiset erikoisjoukkojen sotilaat hyödynsivät sotaharjoituksessa 2012. He kiduttivat vankejaan.

KAIKKI Suomen hyväksyvät ihmisoikeussopimukset kieltävät kiduttamisen. Piste. Sellaista tilannetta ei ole, jossa kiduttaminen olisi hyväksyttyä. SUOMEN LAKI KIELTÄÄ KIDUTTAMISEN. Mitään poikkeuksia ei ole. Kenelläkään ei ole mitään valtuuksia missään tilanteessa kiduttaa ketään, ei edes terroristia. Joka syyllistyy kiduttamiseen, rikkoo lakia. Asiassa ei ole pienintäkään epäilystä. Vankiloissa istuu tälläkin hetkellä lukuisia miehiä ja naisia, jotka on tuomittu kiduttamisrikoksista tavalla tai toisella.

Nuo viisi armeijan kantahenkilökuntaa kuuluvaa miestä ovat hekin rikkoneet lakia. He ovat rikkoneet kaikki Suomen allekirjoittamia ja hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia. Heidän pitäisi myös joutua vankilaan ehdottomaa vankeusrangaistusta suorittamaan. Näin siis, jos lakia noudatetaan.

Mutta heidän esimiehensä kuuluvat myös syytettyjen joukkoon. He kantavat vastuun kiduttamisesta, vaikka eivät olisi paikalla olleetkaan, tai edes tienneet siitä. Ja pääsyyllinen on puolustusministeri Haglund. Hän on se henkilö, joka on vastuussa kaikkien alaistensa tekemistä rikoksista ihmisyyttä vastaan, ja kiduttaminenhan on juuri sellainen rikos.

Luutnantti, kapteeniluutnantti ja puolustusministeri Haglund ovat vastuullisia esimiehiä. Heidän tehtävänsä on estää kiduttaminen ja muut ihmisoikeusrikokset. Jos ja kun he eivät niin tee tai ole tehneet, he ovat kansainvälisen lain mukaan yhtä syyllisiä kuin alaisensa. Näin päätettiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä 1945, kun useimmat natsijohtajat puolustautuivat vetoamalla siihen, etteivät tienneet alaistensa puuhista. Myöskään käskyn noudattaminen ei vapauta syyllisiä.

Puolustusministeri Haglund, puolustusvoimien komentaja, kapteeniluutnantti, luutnantti, lääkintäkersantti, kersantti ja kolme muuta miestä ovat syyllistyneet YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaisiin rikoksiin. He ovat syyllistyneet Euroopan Unionin ihmisoikeuslakien vastaisiin rikoksiin. Katsotaanpa millaiset tuomiot he saavat. Pelkään, että koko asia lakaistaan maton alle ja fasistinen valtio saa rauhassa jatkaa kasvamistaan.

Erkki Tuomioja, 60-radikaali, ei ole asiaa kommentoinut. Se ei hämmästytä. Tuomioja on hyväksynyt CIA:n kohua herättäneiden kidutuslentojen kulun Suomen kautta. Itseasiassa yksikään poliitikko ei ole juurikaan asiaa kommentoinut. Vaikeneminen on hyväksymisen merkki. Meidän poliitikkomme hyväksyvät kiduttamisen. He hyväksyvät poliisin täysin vapaat toimet kansalaisia kohtaan. He hyväksyvät vakoilun, uhkailu, painostuksen, "hallinnolliset toimenpiteet" ja paljon muuta. He ovat fasisteja. jotka ovat luomassa uusfasistista valtiota sinun pääsi menoksi.

Kun kidutus hyväksytään sotilaille, se hyväksytään myös poliisille. Poliisi kiduttaa jonakin päivänä sinua saadakseen tietoja, joita uskoo sinulla olevan. Mitään tietoja ei kenties ole, mutta poliisi ei tiedä onko. Siksi poliisi kiduttaa sinua, jos niin päättää tehdä. Näin tapahtuu, jos poliitikkomme ja mediamme, koko yhteiskunta ei yksimielisesti tuomitse tätä kidutustapausta.

Jos Haglund, puolustusvoimien komentaja, kapteeniluutnantti, luutnantti, lääkintäkersantti, kersantti tai ne kolme muuta miestä selviävät ilman vankeusrangaistuksia, sinä olet jonossa. On vain ajankysymys kun sinua, kansalainen, kidutetaan.

3 kommenttia:

 1. Amerikkalaiset konsultit ovat kouluttaneet kantahenkilökuntaa kestämään kidutusta, ei tekniikoita. Tekniset opit on sitten apinoitu esim tässä tapauksessa. Tunnen henkilöitä jotka ovat kyseistä kuulustelunkesto koulutusta saaneet.

  VastaaPoista
 2. Eihän vain ketään huoriteltu?

  VastaaPoista
 3. Nato sotilaat ovat opettaneet Suomen kantakapiaisille kidutustekniikoita.
  Pelottaa mihin armeija on menossa. Tuohan on ihmisoikeusrikos. Esimies on aina vastuussa.

  VastaaPoista