lauantai 7. huhtikuuta 2018

STADIN KAPINA


Satakunta vuotta sitten Hagiksen Työväentalon torniin vedettiin punainen lyhty ja sisällissota alkoi virallisesti. Nyt kokoomuslainen Stadin pormestari Jan Vapaavuori vetäisi kapinalipun salkoon ja latasi hallitukselle täyslaidallisen. Syystäkin. Hallituksen SOTE-uudistus ei ole vain terveydenhoidon uudelleen järjestelyä. Sen kylkiäisenä suoritetaan Suomen historian suurin kavallaus kuntalaisten verovaroilla hankitun omaisuuden (kiinteistöt ja laitteistot) siirtämisellä uuden valtion yhtiön haltuun. Tästä kymmenien miljardien kaappauksesta ollaan tarkoituksellisesti aivan hiljaa, sillä kansalaiset voisivat hieman suutahtaa, jos ja kun tajuaisivat, että heidän verovaroillaan kuntiin hankitut kiinteistöt ja laitteistot napataan pois kunnilta.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/03/sote-rikoshistorian-suurin-kavallus.html

Kyse on myös rahasta. SOTE-budjetit muodostavat puolet tai yli puolet kuntien budjeteista. SOTEn avulla hallitus aikoo siis kaapata puolet kuntien budjeteista. Kyse on myös ennen kaikkea vallasta. Demokraattisesti valitut kuntien päättäjät korvataan pienemmällä maakuntapäättäjien porukalla, joka olisi helpommin korruptoitavissa ja poliittisessa hallinnassa. Maakuntapäättäjistä tulisi eräänlainen eliitti, joka käskisi kuntalaisia ja kuntien päättäjiä. Kiusalliset, liian itsenäiset ja omien kuntien asioita ajavat päättäjät nujerrettaisiin ja kunnat pantaisiin ruotuun.

Hieman vitsaillen on sanottu, että kyse on lestadiolaisen pääministerin suunnitelmasta kaapata valta koko maassa lestadiolaismafialle Oulun tapaan. Vitsissä on totta toinen puoli: SOTE on keskustan yritys kaapata valta muilta puolueilta. Oulua lukuunottamatta suurissa kaupungeissa kokoomus, demarit ja vihreät hallitsevat ja kepu on huutolaispoika. Jos kepu saa kepulaiskuntien piirittämät suuret kaupungit saman sateenvarjon alle, se voi saada maakuntahallinnon kautta suuret kaupungit näppeihinsä. Suhmurointi- ja vatulointipuolueen mafiosoille kyse olisi miljardien potista.

Vastauksena Vapaavuoren aloittamalle kapinalle hallitus toi julkisuuteen virkamiespaperossin, jossa esitellään tukku perusteita sille miksi Stadi naapurikaupunkeineen ei saa muodostaa omaa hallintokokonaisuuttaan. Perusteiden laskelmia ei tietenkään avata, todetaan vain että se olisi epäreilua ja muut häviäisivät. Mukana virkamiespaperossia laatimassa on ollut hallituksen jokapaikanhöylä Päivi Nerg, joka milloin puolustaa maahanmuuttoa milloin vastustaa sitä, milloin mitäkin, ja kaikki tämä pätevyydellä, joka tulee lypsykarjaa käsittelevän akateemisen lopputyön pohjalta.

Kokoomuksen Turun mafia luuli siirtäneensä stadilaisen Vapaavuoren sivuun hyllylle, kun mies pullautettiin ulos hallituksesta ja eduskunnasta. Se oli virhearviointi. Munkan vanha raggari on stadilainen ja kun hänestä tuli stadilaisten pomo, se oli juuri sitä mitä stadilainen varmasti haluaakin. Ja koska Jankka on stadilainen hänelle Stadi on kotipaikka, kotikylä, oma mesta, eikä mikään kempeleläisinsinöörin exel-taulukon sarake.

Vapaavuori tietää tasan tarkkaan mistä SOTEssa on kyse. Hänellä on siitä sisäpiirin tietoa. Hän on ollut hallituksessa valmistelemassa sitä. Ja päästyään hallituskuolaimista eroon, Vapaavuori sanoi ääneen sen minkä tiesi: SOTE olisi Stadille ja sen sisarkaupungeille Vantaalle ja Espoolle fataali emämunaus. Pääkaupunki seudun kaupungit häviäisivät, niiden Suomen mitassa ainutlaatuinen evoluutio jäisi junttien ja kaurahattujen käsiin, ihmisten joiden urbaaninäkemys on peräisin kärsämöläisestä tupaillasta ja öhniöläisen kaavoituspomon aivoista.

SOTE ja sen kyljessä salakuljetettava kuntauudistus olisivat pääkaupunkiseudulle kohtalokasta. Se olisi sitä taloudellisesti ja poliittisesti. Jokainen tajuaa, että Stadilla on valtavia omaisuusmassoja. Ne kaikki siirtyisivät nurmijärveläisten kepulaisten pelinappuloiksi. Miten Stadin pomo voisi koskaan suostua sellaiseen?

Hallituksen painajainen on tietenkin siinä, että Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, kaikissa isoissa kaupungeissa tajuttaisiin, että kyse on vallankaappauksesta ja omaisuuden anastamisesta. Silloin kepun ja lestadiolaisten unelma koko maan hallinnasta saisi pahan kolhun. Mutta puheet hallituksen kaatumisesta ovat skeidapuhetta. Kuten Jankkakin sanoi: Hallitus kaatuu jos se haluaa, ei viimekaudellakaan hallitus kaatunut, vaikka SOTEa ei saatu läpi.

Ja sitten alkuasukkaiden kielellä:

Jankka hiffas et lestoilla ja kepun kundeilla on sellanen juoni, et ne förais Stadin fyrkat ja tsydeemit ja ottais Stadin tönöt ja gamat handuun ohi stadilaisten. Munkan kundi tsennaa kuvion ku se oli ite duunaamas sitä ja siks Stadin bamarina se ei niele skeidaa tost vaan. Stadilaisten öögilla tsiigattuna Jankka on ihan oikees. Miks stadilaisten pitäis stikkaa fyffee jonku Pornaisten, Askolan ja Paraisten soppiin, ja miks stadilaisten fyrkalla tsöbattuja hauseja ja gamoja pitäis antaa veke? Sille ei oo mitään perusteit, muuta ku se et landelaiset haluu förata ne ja panna sit fikkaan kaikki sellanen massi mitä ei oo skodattu naulal boseen seinään. Kenen stadilaisen mielest toi olis kliffaa? Ei kenenkään. Ja Jankkahan on stadilainen.

Hallituksen lestapomohan studaa just sitä, et nois landekaupungeis hiffataan kans et niitäki stritataan öögaan, et niidenki jengi rupee funtsaa et mitä vidii, meidän fyffet ja gamat pöllitään ihan pokkana, ja sit ne kans sanois et ei me lähetä megeen tähä tsydeemiin ollenkaa. Se ois tolle landepuolueelle aika paha juttu.

3 kommenttia:

 1. Vapaavuoren ainoa tarkoitus on pelastaa kokoomuksen vaalit, ja huijata äänestäjät taas uskomaan.. Kun valtaan pääsee, ni se olisi hyvinvointivaltion täydellinen loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tänne voi vastata ..ainakaan stadilaiset. Muuten olet oikeassatuossa,että janV on kokoomuksen vaalitorpedo..
   samaan tapaan kuin tää kummipukki niinistö.

   Poista
 2. Ilo lukea.
  Vaikka olenkin kansalainen Nurmijärveltä...

  VastaaPoista