perjantai 27. huhtikuuta 2018

HESARIN SUURI "PALJASTUSJUTTU"

Helsingin Sanomat uutisoi tänään 27.4. 2018 lähes koko sivun jutussaan, kuinka uutistoimisto Reuters on saanut todisteet siitä, että Syyriassa on venäläisiä sotajoukkoja. Jutun kärki on olevinaan, että vasta nyt on saatu näyttöä siitä, että Syyriassa on myös venäläisiä sotilaita. Tosin jutussa seuraillaan Venäjän maahan tuomia palkkasotureita, jotka sotivat Syyrian hallituksen puolella.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005656993.html

Jutussa väitetään, että Venäjä on pyrkinyt salaamaan omien sotilaittensa länsäolon Syyriassa ja annetaan ymmärtää, että Reutersin juttu on suuren luokan paljastus. Sublimiviesti on tietenkin se, että ryssät valehtelee ja ovat siellä, joten on ihan oukei että maassa on myös ranskalaisia, brittejä ja amerikkalaisia sotilaita. 

Ongelma on vain tässä: Venäjä ei ole koskaan salaillut joukkojensa länsäoloa Syyriassa. Itseasiassa Venäjän valtion äänitorvi RT-kanava on jo vuosien ajan raportoinut venäläisjoukkojen sotatoimista Syyriassa. Myös Netti, Youtube ja muut kanavat ovat jo vuosien ajan esittäneet videoita ja runsasta kuvamateriaalia venäläisten sotilaitten toimista Syyriassa.

Kysymys kuuluukin: mikä on Hesarin jutun pointti? Mitä sillä tavoitellaan? Miksi se on tehty? En usko, että Hesarin toimittajat ovat niin auttamattoman ammattitaidottomia, etteivät he muka tiedä venäläisten joukkojen sotatoimista Syyriassa tai etteivät he ole kuulleet sellaisista. Jos tämä "uutinen" on oikeasti Uutinen Hesarin toimituskunnalle, lehdessä on syytä todelliseen huoleen. Niin surkealla tolalla ei voi yhdenkään toimittajan ammattitaito olla.

Ja sitten hieman materiaalia venäläisten sotajoukkojen toiminnasta Syyriassa, siis materiaalia joka on ollut koko ajan täysin vapaasti jaettavissa ja nähtävissä ja toimittajienkin havaittavissa.

Kuten edellä olevasta materiaalista käy esille, Venäjä on suorastaan mainostanut sotatoimiaan Syyriassa. Venäjä on myös esitellyt sotajoukkojaan Syyriassa länsimaiselle medialle. Brittiläiset, ranskalaiset, saksalaiset ja amerikkalaiset mediat ovat kertoneet venäläisten sotajoukkojen toimista Syyriassa täysin avoimesti jo vuosien ajan. Kenties Helsingin Sanomat eivät ole saaneet kutsua noihin esittelytilaisuuksiin, tai sitten Hesarin toimituksessa on vallinnut täydellinen uutissulku asian suhteen. Jotakin outoa tähän juttuun liittyy, koska kuka tahansa tavis on nähnyt omin silmin Venäjän sotivan Syyriassa jo jokusen vuoden ajan pelkän Googlen voimalla.

Se mistä Helsingin Sanomat ja suomalainen itseään luotettavana pitävä valtamedia sensijaan vaikenevat johdonmukaisesti on se, että Yhdysvallat NATO-liittolaisineen käy avointa sotaa Syyrian hallitusta vastaan. Se ei ole uutinen valtamedian mielestä. Ei, koska jos se uutisoitaisiin, suomalaisen valtamedian Syyrian sodasta kertoma propagandanarratiivi haihtuisi ilmaan.

Jostakin kumman syystä valtamedia sitten ihmettelee, mikseivät ihmiset enää usko niitä ja miksi vaihtoehtomedia valtaa koko ajan lisää tilaa perinteiseltä medialta. 

5 kommenttia:

 1. Vain lisää raadonsyöjiä ja haaskalintuja kiitää ja liitää syyrialaisten perheiden maaperälle, jolla jo kivikauteen runnotut saavat kemoterapian kautta vihonviimeisen ruumissaaton, säteilevän siunauksen.

  VastaaPoista
 2. Venäjä on ainoa maa, jolta Syyrian laillinen hallitus on pyytänyt apua ja joka on kutsuttu auttamaan taistelussa isistä ja muita vastaavia ryhmittymiä vastaan.
  Eli venäläiset joukot ovat ainoita ulkomaalaisia joukkoja alueella, jotka ovat siellä laillisesti. Muut ovat alueella laittomasti.

  VastaaPoista
 3. Heh! Luin saman Hesarin jutun ja Sande kirjoitti sanoiksi mitä siitä ajattelin. Onko se oikeasti hesarin toimittajan tietämättömyyttä/tyhmyyttä/naiviutta... Vaikea edes arvailla. Ehkä se on kuitenkin jotain hesarin agendaa, jolla syötetään pimeydessä vaeltavalle kansalle oikeaa herran sanaa. Vähän kuin YLE:n uutiset. Klo. 20:30 YLE:n messu, jossa julistetaan hartaille kuulijoille miten maa makaa. Aamen sille. Mitäpä sitä muualta tietoa hakemaan. Pakko antaa hesarille hieman krediittiä siitä, etteivät tee sitä verorahoilla.

  VastaaPoista
 4. Aatos Erkolla oli kuulemma aikoinaan tiiviit suhteet aikansa merkittäviin globalistihahmoihin kuten Henry Kissingeriin. Asia ilmenee tuoreesta Aatos Erkon elämänkerrasta eikä siis epäselväksi jää, mistä lehti on imenyt aatteelliset vaikuttimensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatoksen isäukko vasta epeli oli, vannoutunut venäjä-vihaaja ja omasi läheiset suhteet yhdysvaltain johtoon, neukkujen halutessa pientä määrää maata kannakselta ja tarjosivat siitä jopa muualta alueita vaihdossa, Eljas kieltäytyi, koska halusi sotaa. Eljas Erkon ansiosta menetettiin toinen käsivarsi lapissa, jäämeren satama siinä samalla ja koko karjala. Menikö hyvin omasta mielestä Eljas ?

   Poista