sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

JARI TERVO KIUKKUAA TAAS

Suomen virallisiin ryssäfoobikoihin lukeutuva kirjailija Jari Tervo liittyy Hesarin Putinin vastaiseen rintamaan ja aloittaa räväkästi kolumnillaan18.3. 2018, jossa kertoo kuinka ilkiä Putin on tehnyt Venäjästä varkaiden paratiisin. Tervon mielestä alkoholisoituneen Boris Jeltsinin valtakausi Venäjällä oli ihmeellisen ihanaa aikaa, jolloin kansalaisvapaudet ja ihmisoikeudet kukoistivat, maassa vallitsi länsimainen demokratia ja rauha ja vapaus. Niinkö?

Boris Jeltsinin valtakausi oli oligarkkien kulta-aikaa. Boris Berezovskin johdolla oligarkit ottivat luvatta ja laittomasti haltuunsa valtion yrityksiä ja kultavarantoja. Palkkoja ei maksettu, eläkkeitä ei maksettu, armeija luhistui, KGB luhistui, ja venäläisiä aseita, mukaan lukien plutoniumia ja Salisburysta tuttuja kemiallisia aseita, oli kaupan vapaasti mustassa pörssissä ympäri maailman. Pyramidihuijaukset olivat arkipäivää, rikollisliigat ja mafiat kävivät sotiaan ympäri maata ja poliitikot ja oligarkit olivat useimmiten mukana näissä sodissa. Jeltsinin lähipiiri, mm. Anatoli Sobtshak ja Jeltsinin tytär, rohmusivat satojen miljoonien dollarien edestä omaisuutta ja lahjuksia. Tämä oli Jari Tervon Venäjän kulta-aikaa.
https://the-spark.net/csart264.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_oligarch
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_mafia

Venäjällä nähtiin taas nälkää, kodittomien ja katulasten määrä räjähti kasvuun, venäläisten keskimääräinen elinikä romahti alle kuudenkymmenen ja huumekuolemat monikymmenkertaistuivat. HIV-tapausten määrä räjähti käsiin, sairaalat homehtuivat ja rapistuivat, koko terveydenhoitojärjestelmä oli kaatumassa. Tämä oli Tervon mielestä hienoa aikaa.


Entä se sananvapaus? Lehdistön vapaus? Totta, Jeltsinin valtakauden alussa koettiin hetkellinen vapauden huuma, mutta se loppui nopeasti. Ja erittäin rajusti. Jeltsinin valtakaudella Venäjällä murhattiin 160 toimittajaa. Vuosina 1993-95 murhattiin 71 toimittajaa. Näistä jutuista selvitettiin nolla. Oikeuteen meni nolla murhajuttua. Siis Jeltsinin kauden alussa. Kaikista Jeltsinin kauden toimittajamurhista selvitettiin oikeuteen saakka kymmenen juttua. Kymmenen. Kaikki muut jäivät selvittämättä. Putinin valtakaudella on toki tapettu enemmän toimittajia, mutta selvitettyjä ja oikeuteen menneitä juttujakin on 33. Ei sillä, että tilanne olisi jotenkin parantunut muilta osin. Toimittajat ovat edelleen vapaata riistaa, aivan kuten olivat Jeltsininkin valtakaudella.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia

Edelleen Tervo kertoo, että oligarkki Hodorkovski teki ainoan virheensä siinä, että asettui Putinia vastaan. No ei. Hodorkovski kaappasi haltuunsa valtion firma Jukosin keinoja kaihtamatta, kilpailijoitaan ja omia liikekumppaneitaan säästelemättä, ja teki virheen siinä, ettei Jukos maksanut lainkaan veroja. Kun Venäjän valtio rupesi penäämään kolmensadan miehen yksityisen turvakaartin ympäröimältä oligarkilta miljardien verovelkoja, Hodorkovski kuvitteli voivansa vaihtaa rahalla valtiojohdon. Näin oligarkit olivat Jeltsinin aikana tottuneet operoimaan. Nyt vastassa oli kuitenkin tyly KGB:n entinen upseeri ja kävikin toisin. Hodorkovski päätyi vankilaan ja menetti valtaosan omaisuudestaan. Ei kuitenkaan henkeään, joka olisi voitu ottaa sekin hyvin helposti. Yksityisarmeijakin hajotettiin, vaikka se koostuikin entisista KGB:n ja armeijan erikoisjoukkojen miehistä.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A10095-2004Jul23.html

"Putin teki Venäjästä kleptokratian" Tervo kirjoittaa kolumnissaan, ja koska Tervo älykäs ja historiaa hyvin tunteva mies, hänen täytyy kirjoittaa höpöhöpöä tietoisesti. Hän tietää Jeltsinin kauden valtion varojen ryöväämisen, hänen on pakko muistaa Neuvostoliiton johtaja Leonid Brezhnevin vävyn laittomat liiketoimet, Neuvosto-Uzbekistanin puuvillamafian ja koko nonemklatuuran touhun. Neuvostoliitto oli lähes käytännössä punaisten kummisetien johtama läpikorruptoitunut suurvalta. Kyllä Tervo sen tietää. Hän tietää, että tsaarien Venäjä oli sekin umpikorruptoitunut aatelisrosvojen hallitsema kaaos. Ei Putin mitään ole muuttanut, muuta kuin pannut rosvot ojennukseen.

"Putin romutti ne vähät demokraattiset rakenteet, jotka olivat pystyssä Boris Jeltsinin jäljiltä." Mitkä ihmeen demokraattiset rakenteet? Jeltsinin Venäjä oli oligarkkien ja ensimmäisen perheen mellastuskenttä, paikallispomojen vapaata riistaa, jossa Moskovan lähiöiden rikollisjengeistä tuli pankkiireita ja suurliikemiehiä lahjonnan ja murhaamisen avulla. Tervo valehtelee, tietoisesti väkisinkin, sanoessaan, että Putin perusti "varkaiden paratiisin." Ei perustanut. Se oli olemassa. Se, että Putinin johtama Pietarin jengi otti valtaosan siitä haltuunsa on fakta, mutta ei se ole Putinin luomus.

Tervon vihollisiin kuuluu Putinin lisäksi tietenkin myös Yhdysvaltain presidentti Trump, jonka Tervo uskoo nousseen valtaan Venäjän manipuloitua Yhdysvaltain vaaleja. Tervon silmissä Trump on Putinin mies. "Yhdysvaltain koko tiedusteluyhteisö on varma siitä, että Venäjä peukaloi Yhdysvaltain presidentin vaaleja." Tervo jatkaa valehteluaan. Näin ei ole. Venäjä pyrki vaikuttamaan vaaleihin some-trollaamisella ja valeuutisilla, mutta ei "peukaloinut" itse vaaleja. USA:n tiedusteluyhteisö on tästä yksimielinen. Sensijaan Tervokin tietää varsin hyvin, että Yhdysvallat sekaantui Ranskan vaaleihin 2012 presidentti Obaman suorasta käskystä.
https://wikileaks.org/cia-france-elections-2012/

Tervo tietää, tai ainakin hänen älynlahjoillaan pitäisi tietää, että USA valitsi  Ukrainan hallituksen ilman vaaleja, aseellisen kumouksen avulla.
https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k&t=202s

Tervon pitäisi myös tietää, että USA aloitti Syyrian sodan, loi ISISin, tukee sitä ja Al Qaidaa (Al Nusra), murhautti Gaddafin, eli se on tehnyt juuri sitä mistä Tervo Putinia syyttää.
https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328
http://www.independent.co.uk/voices/hillary-clinton-wikileaks-email-isis-saudi-arabia-qatar-us-allies-funding-barack-obama-knew-all-a7362071.html
https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Tervon ja muiden pitäisi myös hieman ihmetellä sitä, miten on mahdollista, että ryssät ovat manipuloineet Brexitin, Italian vaalit, Unkarin vaalit, Itävallan vaalit, Tsekin vaalit, Puolan vaalit, sekä melkein manipuloineet Ranskan vaalit, puhumattakaan Suomen presidentin vaaleista, joihin ryssien piti hyökätä luotettavan valtamedian mukaan.
https://yle.fi/uutiset/3-9912543

Olisiko syytä hieman tsekkailla mistä nämä jutut tulevat kaikkialle aivan samanlaisina? Vai onko todellakin niin, että Putin valitsee kaikkien maiden johtajat mielensä mukaan?

Mutta ei tämä Tervon Trumpputin -purkaus ole mitenkään erikoinen sinänsä. 2015 Tervo julisti suomalaiset köyhät ja työttömät heterot juopoiksi rasisteiksi. Se oli elitistin mielipide silloisesta parin lahtelaisen kännipäisen nuoren meuhkaamisesta vastaanottokeskuksen portilla. Nyt Tervo todistaa olevansa ryssäfobisen kaartin uskollinen soturi ja käy toimittajien yhteisrintamassa maailman kahta pahaa vastaan: Putin ja Trump ovat hänen vihollisiaan. Itseasiassa he ovat yksi ja sama henkilö. Putrump. Mutta ei Tervon ryssäkauhussa ole mitään uutta. Sitä mies huusi julki jo parisen vuotta sitten.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2015/09/jari-tervon-roskasakki.html
http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/02/jari-tervon-uudet-itkut.html

Ja jotta Tervon ja muiden Putin-pelkureiden irrationaalinen fobia asettuisi omaan arvoonsa, kerrataan muutamia historiallisia faktoja:

1. Venäjä ei ole koskaan ollut länsimainen demokratia, eikä siitä koskaan tule sellaista. Joka niin kuvittelee, uskoo varmastikin yksisarvisiin ja keijukaisiin.

2. Venäjä on aina ollut eliitin hallitsema autoritäärinen valtio, jossa eliitti rohmuaa itselleen kaiken minkä vain pystyy. Joka muuta kuvittelee, uskoo varmaankin myös Titi-nallen olemassa oloon.

3. Venäjällä on Iivana Julman ajoista toiminut salainen poliisi, joka vainoaa valtaapitävien vastustajia. Joka muuta on kuvitellut, on varmaan pitänyt presidentti Obamaa hienona miehenä.
https://www.youtube.com/watch?v=p2NkjNvwuaU

4. Putin on Venäjällä oikeasti suosittu mies, koska hän rauhoitti kovin ottein kaaokseen ajatuneen valtion, koska palkat ovat nousseet ja ne maksetaan yleensä ajoissa, koska elinolosuhteet ovat parantuneet valtaosalla ja koska hän on kovaotteinen pomo, juuri sellainen, josta venäläiset tykkäävät.

5. Venäjä ei tule koskaan alistumaan lännen komentoon, eikä minkään muunkaan ulkovallan. Sen venäläiset oppivat mongolivallan aikana. Sen voi myös tervolaisille kertoa Napoleon, Hitler ja muutama muu. Se joka kuvittelee jotakin muuta, pitänee myös Hillary Clintonia hienona humanistina ja demokraattina.
https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Paasikivi sanoi aikoinaan, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Itselleen ja muille valehteleminen ei ole mitenkään hedelmällistä, varsinkaan Venäjän suhteen. Valheet siitä että Venäjällä olisi ollut jokin ihmeellinen demokratia ennen Putinia, että Putin teki maasta varkaiden paratiisin ja että Putin heiluu maailman jokaisten vaalien taustapiruna, on äärettömän lapsellista puuhaa. Se on myös typerää ja hyvin, hyvin elitististä.

Trumpin vaalivoiton selittäminen ryssillä on todella typerää ja peräisin Clintonin leiristä, Hillaryn fanitoimittajien päästä. He kun eivät vieläkään hyväksy sitä, että kymmenet miljoonat amerikkalaiset halusivat Trumpin, eivät koko uransa ajan hämäryyksiin sekaantunutta poliitikkoa, joka oli ulkoministerinä tuhonnut Libyan, aloittanut Syyrian sodan ja sotkenut valtion varat omiinsa säätiösotkujen kautta.

Hillary-faneilta unohtuu auliisti sekin, että Clintonin kampanjaväki oli sekin aktiivisesti yhteydessä venäläisiin vaalitaiston aikana. Ainakaan Tervo ei siitä sano yhtään mitään, mutta sehän on virallinen puoluelinjakin.
https://nypost.com/2017/10/23/now-democrats-have-a-russia-problem/
https://nypost.com/2017/07/05/uncovering-the-russia-ties-of-hillarys-campaign-chief/
https://www.politico.com/story/2017/09/18/john-podesta-senate-russia-investigation-242849
https://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/25/hillary-clintons-campaign-paid-research-led-donald-trump-russia/
https://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/13/hillary-clintons-team-met-russian-ambassador-says-kremlin-spokesman/
https://nypost.com/2017/10/26/how-team-hillary-played-the-press-for-fools-on-russia/
https://www.washingtonexaminer.com/hillary-clintons-russia-collusion-doesnt-interest-the-media
https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-10-30/both-campaigns-sought-russian-dirt-clinton-s-way-was-legal
https://www.denverpost.com/2017/11/04/clintons-ties-to-russians-are-just-as-disturbing-as-trumps/9 kommenttia:

 1. Olisi varsin mukava saada tervolta viiltävää analyysiä kirjoitukseesi.

  VastaaPoista
 2. Sen olen huomannut, että silloin kun Venäjä on rähmällään (kuten Jeltsinin aikaan) läntinen arvoyhteisö ei räksytä, silloin on demokratiat kohillaan.
  .. Niin ja Jari Tervosta vielä - hän on älyllisesti kehitysvammainen.

  VastaaPoista
 3. Siinä oli sekeästi ja riittävästi asiaa. Maa, jossa 1,5% kannatuksella voi pitää kiinni viidestä ministeripaikasta ei ole häävinen demokratia eikä sen valtamedian pitäisi kääntää omalle demokratiavajeelle selkäänsä.

  VastaaPoista
 4. Tervohan on saavuttanut joltistakin mainetta humoristina, joskaan en rajoittuneessa mielessäni ole koskaan osannut rinnastaa häntä esimerkiksi Veikko Huoviseen. Mutta älykkö? Oli suorastaan silmiinpistävää, kuinka hän huolellisesti ruksasi käsikirjoitetussa viihdeohjelmassa Uutisvuoto ne vastaukset tai kommentit, jotka hän oli tunnollisesti paperista lukenut. Ei vakuuttanut.

  VastaaPoista
 5. Tässä on kanssa viiltävä analyysi tilanteesta:

  http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2018/03/venaja-venaja-venaja.html?m=1

  Samilta ei kyllä ikinä tule näin foliohattu-kamaa

  VastaaPoista
 6. Johan tämä "älykkö" Tervo tuli tunnetuksi russofoobikoksi Uutivuodossa esiintyessään, ei sellaista lauantaita ettei hän olisi tuossa "hupiohjelmassa" nälvinyt Putinia tai Venäjää.
  Ruben Stillerin vielä vetämässä Pressiklubissa tämä "tietäjä iänikuinen", Tervo, kertoi varmana tietonaan että Euroopan pakolaiskriisinkin on aiheuttanut Putin! Toiset osallistujat eivät mokomaa "tietoa" kommentoineet!
  Vaimonsa Kati kertoi eräässä pakinassaan heidän perheystäviinsä kuuluvan herrojen EVA:n helmoihinsa median Natokampanjaa koordinoimaan "viettelemän" Matti Bilderberg-Apusen, joka tieto selittääkin J.Tervon värväyksen infosodan kaadereihin.
  Pahaa pelkään että tämä Bilderberg-kokouksien liepeiltä valaistumisensa, Lauri Kivisen tavoin saanut Matti Apunen (kok) on vahvoilla YLE:n uudeksi pääjohtajaksi, jatkamaan siitä mihin Kivinen (kok) jäi.

  VastaaPoista
 7. Whoah this weblog is excellent i really like studying your articles.
  Stay up the great paintings! You know, a lot of individuals are looking around for this information, you could aid them greatly.

  VastaaPoista
 8. Mielestäni Sande tässä nyt syyllistää Jari Tervoa yli kohtuuden toistelemalla toistuvasti, että Jari tietää tai että Jarin ainakin pitäisi tietää. Mistä Sande sen tietää että Jari tietää? Ja voidaanko kenellekään sellaisia velvoitteita asettaa?
  Onhan olemassa myös vaihtoehto, että Jari Tervo on perusrehellinen suomalainen mies ja sen vuoksi viaton.
  Eikä olisi lajissaan kovin yksinäinenkään.  VastaaPoista
 9. Laitan aina mediat kiinni jos on tiettyjä tyyppejä, huomaan hyvin herkästi suuntautuneen mediaviestin joka on aina Venäjävastainen ja jättää täysin käsittelemättä Usan jokaikisessä asiassa, eli täysin yksipuolinen ja ajatuksia manipuloiva tapa viestiä eri asioista, ei onnistu, media kiinni ettei moista roskaa tarvitse kuunnella tai katsella, kyllä tiedostava väki huomaa sen kuinka asenne on yksipuolinen ja tosiasiat sivuun laittava, maksetaanko näille tyypeille juuri siitä, siinäpä kysymys, laveasti ja monipuolisesti asioita ei käsitellä ottaen huomioon eri osapuolien kannat ja taustatekijät, sitähän me kriittiset otukset haluaisimme vaan emme saa nykymediassa, no Sanden bloki paikkaa vahvasti, eipähän juuri muuta olekaan tässä sössölandiassa joka sössää ja hämmentää rahapiirien sössöä, tosiasioista viis veisaten.

  VastaaPoista