maanantai 26. helmikuuta 2018

REISSU-TIMPPA

Kaikkihan ovat tienneet, että populismia opinnoissaankin tutkinut Timo Soini on eduskunnan pelimiesten aatelia. Kun Halla-aho halla.aholaisineen onnistui vihdoinkin valtaamaan perussuomalaisen puolueen sitä itsevaltiaana hallinneelta Timo Soinilta, mies ei ollut lainkaan huolissaan. Syystäkään.

Soini veti taskustaan Plan B:n, jolla vei osan apureistaan pois perussuomalaisesta puolueesta niin, että ministeripaikka säilyi ja hallitus pysyi koossa. Siniseksi itsensä julistaneella Timon tukiryhmällä ei ollut muuta virkaa, kuin Timon ja hallituksen pystyssäpitäminen. Puolueeksi julistautuminen ei ole auttanut eduskunnan ulkopuolella, sillä Sinisten gallup-kannatus huitelee runsaan yhden prosentin kieppeillä. Se on hieman enemmän kuin Itsenäisyyspuolueella, tai Kristallipuolueella.

Ei sillä, että Sinisten kohtalo häntä huolettaisi. Timo on ulkoministeri ja kun hallituskausi päättyy, Timo lähtee eläkkeelle. Sampo Terho lähtee kokoomukseen tai keskustaan, Jussi Niinistö kokoomukseen ja Simon Elo kavereineen pääsee siviiliin ihmettelemään mitä tapahtui. Lindström voi kuvitella pääsevänsä demareihin, mutta aktiivimallimies olisi vain taakka siellä. Muualle häntä tuskin edes halutaan.

Timo Soinin ulkoministeriura on ollut hämmästyttävä. Koskaan aikaisemmin Suomella ei ole ollut niin ahkeraa ulkoministeriä, jonka jatkuvasta reissaamisesta on ollut niin vähän mitään iloa kansakunnalle, kuin mitä nyt on.

Timo Soini on tehnyt 82 virkamatkaa kahdessa vuodessa, eli sadassa neljässä viikossa. Jos jaamme sata neljä viikkoa tuolla kahdeksallakymmenellä kahdella, saamme tulokseksi 1,2682927. Eli ulkoministeri Timo Soini on tehnyt virallisen työmatkan lähes joka viikko jonnekin päin maailmaa. Veronmaksajien rahaa on palanut 805 000 euroa, osittain siitäkin syystä, että Soini matkustaa bisnes-luokassa, toisin kuin aikaisemmin vaatimattomampien ministerien aikana oli tapana. Summa lienee miljoonan luokkaa, kun tiedetään, että ministerin mukana reissaa aina myös avustaja tai ministeriön virkamies.

Miljoona-Timpan reissuvillitys on herättänyt hienoista kummastusta ulkoministeriössäkin. Virkamiehet hieman ihmettelevät, kun ulkoministeri ei juurikaan ole ulkoministeriössä, vaan matkoilla. Se, että ministeriön virkamiehet ihmettelevät Soinin reissuvimmaa, paljastaa sen, ettei kaikilla matkoilla ole kyse huolellisesti valmistelluista valtiollisista vierailuista tai muista vastaavista, vaan siitä, että Timo Soini reissaa ahkerasti ympäri maailmaa ulkoministerin jakkaralla ratsastaen.

Joka matkalle löytyy varmasti käypä selitys ja selvitys tarvittaessa, mutta hieman vaikeampaa on käsittää se into, jolla suomalaispoliitikot ja varsinkin Timo Soini käyvät Washingtonissa Valkoisen talon rukousaamiaisella. Voi olla mahdollista sekin, että Soini on ottanut puolisonsa mukaan joillekin matkoille, koska noilla matkoilla on tilaisuuksia, joihin tullaan Avec. Rukousaamiaisten ohessa Soini on käynyt myös EU-ulkoministereiden epävirallisissa tapaamisissa. Vaimo ei kuittaa matkoistaan valtion päivärahaa, toisin kuin ministeri Soini.

Kysymys kuuluu: mikä on se konkreettinen hyöty näistä kymmenistä matkoista? Mikä on se kansallinen etu, jota reissuryminällä on saavutettu? Kuinka monessa matkassa kyse on ollut todellakin maamme kokonaisedun kannalta välttämättömistä kokouksista ja tapaamisista?

Vaikea sanoa. Me emme tiedä. Me emme näe raportteja ja selvityksiä, eikä meille kerrota mitään siitä mitä ulkoministeri maailmalla nimissämme puuhailee. Timo Soinilla ei varmaan ole edes aikaa selostaa matkojensa tuloksia, sillä uutta matkaa pukkaa koko ajan päälle. Tällä tai ensi viikolla, jos tahdissa pysytään.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802252200767995_pi.shtml

3 kommenttia:

 1. Eipä ole äijästä (lue petturista) tosiaan kuulunut juurikaan, kun matkoilla. Ja kukaan ei valvo & kysele - paitsi Sande. Näin toimii Suomen "demokraattinen" eduskunta... Ja edustaa, mutta vain itseään ja "kavereitaan"!

  1% mieleltään

  VastaaPoista
 2. Ehkä hän vain haluaa olla aktiivimallin mannekiinina ja osoittaa, että kyllä mahdollista työpaikkaa on oltava valmis hakemaan pitkänkin matkan takaa. Koulutukseenkin hän on valmis kunhan löytyisi koulutettavia hänen oppejaan vastaanottamaan. Rukoillakin pitää välillä.

  VastaaPoista
 3. Maailman illuminaatti kumartaa vain yhtä herraa. Ehkä paksukainen on vain niin tyhmä, ettei tiedä mistä todellisuudessa on kyse. Näin täytyy olla. Uloimmalla kehällä oleva hölmö, ehkä korkeintaan tasolla 5. "Rukousaaminen" heh! Jumalauta, joukko idiootteja! Se porukka mikä maailmaa pyörittää on n. 200 henkilöä. Todellinen eliitti sisäpiirissä.

  VastaaPoista