keskiviikko 29. marraskuuta 2017

SUOMI PUTOS PUUSTA 2.0

Suomalaisen politiikan, yritysmaailman ja yhteiskunnallisen eliitin valtaosa edustaa nollatason osaamista omilla toimialoillaan. Yhteistä näille nollille on se, ettei heillä ole mitään hajua siitä mihin suuntaan maailma on kehittymässä. He elävät vielä 90-luvulla ja haahuilevat autioituvan globalismin tyhjyyttään kajahtelevissa saleissa ja käytävillä, yhtä eksyksissä kuin aina ennenkin.

Suomessa uskottiin pisimpään Neuvostoliiton olemassa oloon. Meidän hallituksemme uskoi siihen hetken vielä senkin jälkeen, kun Neuvostoliittoa, Neuvostounionia ei enää ollut olemassakaan. Nyt eliittimme uskoo Euroopanliittoon, Euroopan Unioniin, vaikka se on jo kaatumassa omaan  mahdottomuuteensa. Se johtuu siitä, että suomalaiset poliitikot ja yritysmaailman johtajat ovat idiootteja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Sen lisäksi valtaosa heistä on pelkureita, jänishousuja ja ulkomaalaisia mielisteleviä matoja.

Nyt, kun maailman talous kiskoo omassa sonnassaan kahlaavaa Suomeakin heiveröiselle kasvu-uralle, poliitikot vakuuttelevat toisilleen, että talouskasvu, joka on hyvin  minimaallista, johtuu heidän tekosistaan. Todellisuudessa suomalaiset poliitikot, hallitus ja eduskunta, ovat tehneet kaiken mahdollisen tuhotakseen maamme talouden. Heillä ei ole mitään näkemystä yhtään mistään, vaan heidän tuoreet ajatuksensa ovat muilta lattialle tipahdelleita tähteitä 90-luvun globalististen juhlapöytien visioista.

Euroopan Unioni tulee kaatumaan seuraavan parin vuosikymmenen aikana varmasti. Se voi hajota jo sitä ennenkin, mutta varmaa on se, että sen hajoaminen on suomalaisille nokkamiehille ja johtonaisille taas kerran täysi yllätys. Ei pitäisi olla, mutta tulee olemaan. Vaikka federalistisen ideologian haaksirikko näkyy selvästi Brexitissä, Unkarissa, Puolassa ja Kataloniassa, suomalaiset elävät yhtä toiveittensa satumaassa ja uskovat unelmiensa toteen. EU tulee kaatumaan euroon, tekemällä tehtyyn valuuttaan, joka ei tule koskaan toimimaan normaalisti koko Euroopan alueella. Siitä pitävät huolen jäsenmaiden keskinäiset erot, joita ei koskaan tulla paikkaamaan.

Euroopan Unioni tulee hajoamaan maahanmuuttokysymykseen. Oikeastaan, se hajosi jo siihen. Britit halusivat omien rajojensa kontrollin takaisin itselleen. Se oli yksi keskeisimpiä Brexitin syitä. Moista taivasteltiin rasismina ja ties minä, vaikka kyse on vain valtiollisen suvereniteetin ilmiasusta. Se ei suomalaille poliitikoille kelpaa, koska mikä tahansa itsenäisyyttä osoittava asia on heidän globalistisissa päiväunissaan kauhistus. Suomalaiset poliitikot ottivat nöyrästi vastaan kymmeniä tuhansia muualta Euroopasta tulleita maahanmuuttajia, vaikka heidät kaikki olisi voitu käännyttää Dublinin sopimuksen perusteella. Tämä hallitsematon, mutta  järjestetty maahanmuutto on hajoittanut suomalaistakin yhteiskuntaa, ja EU-mitassa se tulee kaatamaan koko unionin.

Tuolloin, kymmenien tuhansien maahanmuuttajien virratessa kenenkään estelmättä lännestä maahamme, suomalaiset poliitikot olivat yhteisrintamassa taistelemassa itärajan maahanmuuttoa vastaan. Tätä perusteltiin Dublinin sopimuksella, vaikkei Venäjä edes ole sopimusosapuoli, ja vaikka itärajan koko maahanmuutto oli alle kolmaskymmenesosa länsirajan vyörystä. Eikä siinä mitään, mutta nyt oikeisto ja vasemmisto ovat yksissä tuumin avanneet portit EUn ulkopuoliselle työvoimalle. Tämähän tarkoittaa sitä, että niin halutessaan Venäjä voisi milloin tahansa avata rajansa länteen pyrkijöille, ja se olisi poliitikkojemme mielestä hieno asia. Sehän olisi juuri tätä heidän haluamaansa EUn ulkopuolisen työvoiman maahanmuuttoa.

Varsin harvalukuinen suomalaisten yritysjohtajien porukka on selvillä siitä mitä maailmantaloudessa oikeasti tapahtuu. He ovat tehneet kaikkensa pysyäkseen Venäjän markkinoilla ja sitä myöten BRICS-maiden sisällä. Suomalaisten idioottitoimittajien unohtama BRICS on jo nyt maailman talouden mahtitekijä. Venäjän, Intian ja Kiinan muodostama talousyhteisö on jo koko Euroopan Unionia mahtavampi taloudessa ja tietenkin väkiluvussa. Yhdysvallat panee vielä hanttiin, mutta tulee siirtämään fokuksensa noihin maihin lähitulevaisuudessa. Presidentti Trumpin Kiinan vierailun aikana tehtiin 77 miljardin dollarin kaupat kuin ohimennen. Se oli voitto Trumpille, sillä Kiina on johdonmukaisesti vetäytynyt USAsta viimeiset viisi vuotta.

Intiassa, Kiinassa ja Venäjällä  ja niiden vaikutuspiirissä on jo nyt valtaosa maailman tuotannosta, siis kaikesta tuotannosta, mukaan lukien viihdeteollisuus, raskas teollisuus, kulutustavarateollisuus, autoteollisuus, tekstiiliteollisuus, elektroniikkateollisuus jne. Maailman pääomista valtaosa on jo noissa maissa. Suurin osa maailman rikkaimmista on jo noissa maissa. Suurin osa maapallon väestöstä on noissa maissa. Ja meillä noihin maihin suhtaudutaan ikään kuin ne olisivat köyhiä tunkiokasoja. Toimittajilla ei ole mitään käsitystä noiden maiden talousmahdista ja siksi he eivät edes ymmärrä missä maailma menee.

Seuraavan parin vuosikymmenen aikana noissa maissa tulee olemaan valtaosa maailman kulutuskapasiteetista. Jo nyt noiden kolmen maan kuluttajista sadoilla miljoonilla on eurooppalainen kulutuskapasiteetti. Tulevaisuudessa tuo määrä vain kasvaa. Euroopassa kulutuskapasiteettia painetaan alas hallitusten toimesta kaikin tavoin, myös meillä. Venäjä ohitti viimevuonna Yhdysvallat maailman suurimpana viljanviejänä. Asiasta ollaan oltu Suomessa hyvin hiljaa. Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena toissa vuonna. Siitäkään ei Suomessa haluta huudella.

Saudeilla on käsittämättömiä määriä pääomaa, käteistä, käytössään. Kuvitteleeko joku, että Saudit ovat huvikseen lämmitelleet välejään Venäjään? Uskooko joku, että on sattumaa, että Kiinassa pyörii saudipankkiireita jne.? Saudit ovat pitäneet rahoillaan lännen finanssikorttitaloa pystyssä viimeaikoihin saakka. Mitä luulette käyvän sinä päivänä, kun saudit päättävät siirtää pelimerkkinsä lännestä itään?

Kiina aikoo investoida lähivuosikymmeninä lähes kuusikymmentä miljardia arktisille alueille, Venäjän kanssa, mutta suomalaiset olivat historiallisen Kiinan presidentin vierailun aikana kiinnostuneempia pandoista. Norjalaiset ovat jo perustaneet yhteisyrityksen Venäjän kanssa Barentsin alueen kaasu- ja öljyvarantojen hyödyntämiseksi. Saksalaiset autonvalmistajat avaavat tehtaitaan Venäjälle. Hiljattain Mercedes Benz ilmoitti avaavansa sinne kolme tehdasta. Miksikö? Koska tulevaisuus on siellä. Ei "eurooppalaisilla sisämarkkinoilla."

Suomalaiset poliitikot ja suomalaisten pankkien kaikenkarvaiset asiantuntijat, jotka eivät vielä toistaiseksi ole koskaan osuneet ennustuksissaan oikeaan, puhua pälisevät Euroopan Unionista ja sisämarkkinoista, vaikka se korttitalo tulee kaatumaan milloin tahansa. Olemme mukana Venäjän vastaisessa pakoterintamassa, yksin. Kukaan muu ei edes noteeraa sellaista enää. Vain me seisomme sen sillan päässä kuin Sven Tuuva aikoinaan.

Ilmeisesti suomalaisten poliitikkojen unelma on se, että tuhoutuneen, kaatuneen Suomen luokse ratsastaa ruostalaisaatelinen, joka toteaa ettei Suomella ollut paljoakaan aivoja, mutta suuri sydän. Tai jotakin tuollaista.

Se on selvää, että Suomi tulee näillä linjauksilla taas kerran putoamaan puusta niin, että mätkähtää.


2 kommenttia:

  1. Taisi briteillä olla joillakin mielessä myös Danish tax eli viikinki vero Brexittiä äänestäessä. Se, että miten kantava voima se on ollut, niin jää selvitettäväksi ainakin minulle.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Danegeld#In_literature

    VastaaPoista
  2. Tämä olisi ollut ilo lukea Hesarin pääkirjoituksena. Silloin lehti olisi tehnyt jotakin saadakseen Suomen todelliseen nousuun nykyisen antautumispolitiikan asemesta.

    VastaaPoista