tiistai 14. marraskuuta 2017

AVOIN KIRJE PÄÄTOIMITTAJILLE


Arvoisat suomalaisen luotettavan valtamedian päätoimittajat,
olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan journalistiset perustelunne sille, miksi vaikenette määrätietoisesti ja johdonmukaisesti seuraavista Yhdysvaltoja koskevista uutisista.

Olette tuoneet säännöllisesti esille presidentti Trumpia ja hänen lähipiiriään koskevia Venäjä-yhteysepäilyjä ja tutkimuksia, uutisoineet kuinka Venäjä sekaantui vaaleihin jne., mutta vaijenneet täysin Yhdysvaltain demokraattista puoluetta ja Hillary Clintonia koskevista uutisista.

Olisi todella mukava kuulla millä journalistisilla perusteille olette päättäneet, etteivät ne ole uutisoinnin arvoisia. Esitän seuraavassa muutaman sellaisen uutisen, jotka ovat  olleet laajasti esillä amerikkalaisissa medioissa, myös sikäläisessa valtamediassa, mutta joista te vaikenette visusti.


1. Trump-kansio

Te ette ole sanallakaan kertoneet suomalaisille siitä, että koko kohu Trumpin mahdollisista Venäjä-yhteyksistä on peräisin niin sanotusta Trump-kansiosta, tiedostosta, jonka Yhdysvaltain demokraattinen puolue ja muutama Trumpia vastustanut republikaani tilasivat jo hyvissä ajoin ennen vaaleja ja josta maksettiin miljoonia dollareita.

Kyseisen tiedoston tilasti demokraattisen puolueen toimeksi annosta yksityinen lakifirma, joka palkkasi entisen brittivakoojan kokoamaan sellaisen. Kansion sisältämiä tietoja ja väitteitä ei ole missään vahvistettu tai todennettu, eikä se sisällä mitään todisteita mistään väärinkäytöksistä, mutta se on ollut pohjana Trumpia vastaan esitettyihin syytöksiin.

Kansion olemassa olo on kiistetty moneen kertaan, myös senaatin kuulusteluissa, mutta nyt sen olemassa olo on todistettu. Kun johtavat demokraatit kielsivät sen olemassa olon virallisesti, he saattoivat syyllistyä rikokseen. Kokonaan toinen kysymys on sekin, miten ihmeessä tällaisen tiedoston perusteella on käyty Yhdysvaltain presidentin kimppuun.

Hiljattain esiin on noussut sekin mahdollisuus, että tämän Trump-kansion aineisto onkin peräisin nimenomaan venäläisiltä tahoilta, mikä tarkottaisi sitä että demokraattinen puolue hankki venäläisiltä Trumpia koskevaa törkyaineistoa. Jos tämä epäilys osoittautuu todeksi tutkimuksissa, silloin Hillary Clintonin vaaliryhmä ja demokraattinen puolue olisivat itse toimineet venäläisten kanssa nimenomaan vaalitulokseen vaikuttaakseen ja edelleen valitun presidentin toimintaa vaikeuttaakseen. Trumpin lähipiirinhän sanotaan tehdeen bisnestä venäläisten kanssa, ei sopineen vaaleista.

Millä journalistisella perusteella YLE, Helsingin Sanomat, Iltasanomat ja Iltalehti muiden tavoin ovat jättäneet tämän uutisoimatta?
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/clinton-campaign-dnc-paid-for-research-that-led-to-russia-dossier/2017/10/24/226fabf0-b8e4-11e7-a908-a3470754bbb9_story.html?utm_term=.2700723f4c11
http://edition.cnn.com/2017/10/26/politics/trump-clinton-podesta-steele-dossier-fusion-gps/index.html
http://edition.cnn.com/2017/10/24/politics/fusion-gps-clinton-campaign/index.html
https://www.nytimes.com/2017/10/24/us/politics/clinton-dnc-russia-dossier.html
https://www.theguardian.com/us-news/2017/oct/25/hillary-clintons-campaign-and-dnc-helped-fund-trump-russia-inquiry


2. Hillary Clintonin vaalipäällikkö John Podestan Venäjä-kytkökset

Trumpin Venäjä-yhteyksiä vastaan hyökänneen demokraattisen puolueen äänekkäimpiin jäseniin kuulunut Hillary Clintonin läheinen ystävä ja hänen vaalipäällikkönsä John Podesta ja hänen veljensä, joka johti Washingtonin suurinta lobbarifirmaa, ovat tehneet kauppoja suoraan Vladimir Putinin lähipiirin kanssa jo vuosien ajan. Heidän ja monien muiden johtavien demokraattien Venäjä-kytkökset ovat olleet pidempiaikaisempia ja laajempia kuin Trumpin lähipiirin.

Miten on mahdollista, ettei yksikään luotettava suomalainen valtamedia ole uutisoinut tätä lainkaan?
https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2017/02/18/no-one-mentions-that-the-russian-trail-leads-to-democratic-lobbyists/&refURL=https://www.google.fi/&referrer=https://www.google.fi/
http://www.newsweek.com/tony-podesta-robert-mueller-trump-russia-690513
https://www.nbcnews.com/news/us-news/mueller-now-investigating-democratic-lobbyist-tony-podesta-n812776
https://www.washingtontimes.com/news/2017/oct/23/podesta-group-now-part-of-robert-muellers-probe-in/
https://www.nytimes.com/2017/11/10/us/politics/john-tony-podesta-mueller-russia-investigation.html
http://www.washingtonexaminer.com/tony-podesta-now-facing-special-counsel-probe-lobbied-hillary-clintons-state-department-on-ukraine-then-fundraised-for-her-campaign/article/2638374


3. Yhdysvaltain demokraattisen puolueen salainen sopimus Clintonin kanssa

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen johtoon kuulunyt Donna Brazile paljasti kirjassaan ja lukuisissa haastatteluissaan, että DNC eli demokraattinen puolue, oli tehnyt salaisen sopimuksen Hillary Clintonin kanssa. Miljoonaveloissa ollut puolue sopi Hillaryn kanssa, että tämä järjestää puolueelle rahoituksen ja maksaa velat. Vastineeksi Hillary Clinton saa täyden ja rajoittamattoman päätösvallan demokraattisen puolueen varojen ja rahan käyttöön, sekä saa yksin päättää puolueen vaalistrategioista ja toiminnasta.

Brazile, joka siis oli osa demokraattisen puolueen johtoa vaalien aikana, on vahvistanut, että demokraattisen puolueen esivaalit oli sovittu ja järjestetty Hillary Clintonin eduksi jo etukäteen, juuri niinkuin Bernie Sandersin kannattajat ja monet muut sanoivat. Tuolloin suomalainen valtamedia leimasi tällaiset väitteet äärioikeistolaisen valemedian valheiksi. Miten nyt?

Mitkä ovat olleet ne journalistiset perusteet, joiden pohjalta luotettava suomalainen valtamedia on päättänyt olla julkistamatta tätä uutista?
http://nypost.com/2017/11/05/donna-brazile-leading-dnc-during-clinton-run-was-worse-than-hurricane-katrina/
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/11/02/ex-dnc-chair-goes-at-the-clintons-alleging-hillarys-campaign-hijacked-dnc-during-primary-with-bernie-sanders/
https://www.cnbc.com/2017/11/04/donna-brazile-book-on-hillary-clinton-campaign-dnc-deal.html
https://www.nbcnews.com/politics/elections/memo-reveals-details-hillary-clinton-dnc-deal-n817411
https://www.vanityfair.com/news/2017/11/donna-brazile-hillary-clinton-bernie-sanders


4. Hillary Clintonin Venäjä-yhteydet

Vuonna 2010 Obaman hallinto antoi siunauksensa kaupalle, jossa viidenneksen Yhdysvaltain uraanituotannosta vastaava yhtiö siirtyi Venäjän valtion energiayhtiön omistukseen. Kaupan hyväksyi seitsemän valtion virastoa, mukaan lukien ulkoministeriö. Ulkoministerinä toimiva Hillary Clinton jääväsi itsensä päätöksenteosta.

Kauppaa oli yritetty saada aikaiseksi jo vuonna 2008, jolloin senaatin komitea, jonka johtohahmoihin kuului senaattori Hillary Clinton, suositteli kaupan hyväksymistä. Presidentti Bushin hallinto päättä evätä kauppaluvan tuolloin FBI:n suosituksesta, koska se oli saanut selville tutkimuksissaan, että kauppaan liittyi lahjontaa ja vahvoja epäilyksiä rahanpesusta jne.

Kun Obaman hallinto otti kertaalleen jo estetyn kaupan esille ja vei sen läpi, Bill Clinton sai samaan aikaan kaupassa mukana olleilta amerikkalaisilta liikemiehiltä satojen tuhansien dollarien lahjoitukset. Kaupan venäläisosapuoli ilmoitti haastattelussa, että Bill Clinton on hänen hyvä ystävänsä. Bill ja Hillary Clintonin johtama ja perustama Clinton-säätiö sai venäläisiltä ja amerikkalaisilta kaupassa mukana olleilta miljoonia dollareita.

Tämä asia haudattiin jo kertaalleen presidentinvaalien aikana, mutta nyt senaatti on perustanut tutkimuskomitean selvittelemään asiaa uudelleen. FBI:n uskotaan senkin tutkivan kaupan taustoja ja Trumpin Venäjä-yhteyksiä tutkiva erityskomitea on sekin ryhtynyt selvittämään tätä asiaa ja Podestan ja muiden demokraattien Venäjä-yhteyksiä.

Mitkä ovat olleet ne journalistiset perusteet, joiden nojalla te, suomalaisen valtamedian päätoimittajat, olette jättäneet tämän uutisoinnin kokonaan pois ja salanneet asian suomalaisilta?
http://edition.cnn.com/2017/11/13/politics/jeff-sessions-special-counsel/index.html
http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/politics/ct-sessions-special-counsel-clinton-20171113-story.html
https://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html
http://thehill.com/policy/national-security/355749-fbi-uncovered-russian-bribery-plot-before-obama-administration
https://www.theguardian.com/world/2017/nov/13/jeff-sessions-clinton-foundation-uranium-deal-special-counsel
http://www.latimes.com/politics/washington/la-na-pol-essential-washington-nunes-uranium-1508863600-htmlstory.html
http://www.newsweek.com/russia-uranium-investigation-justice-department-looks-hillary-clinton-role-710273

Luotettava suomalainen valtamedia on jo lähes parin vuoden ajan käynyt melko avointa kampanjaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan, tuonut esiin epäilyjä hänen yhteyksistään Venäjään ja Venäjän presidentti Putiniin, tai tämän lähipiiriin. Olisi todella mielenkiintoista tosiaan kuulla ne perusteet, joiden ansiosta Hillary Clintoniin ja demokraattiseen puolueeseen liittyviä vastaavia uutisia emme suomalaisesta valtamediasta kuule tai näe vahingossakaan.

Oman ilmoituksenne mukaan tehän uutisoitte vain faktoja ja oikeita uutisia, kun valemediat julkistavat valeuutisia. Onko tämä valintanne Trump-Clinton -akselilla siis ymmärrettävä niin, että CNN, New York Times, Newsweek, Guardian ja muut ovat valemedioita, jotka julkaisevat valeuutisia, vai mikä on perustelunne sille, ettette lainkaan käsittele Hillary Clintonia ja demokraattista puoluetta koskevia uutisia?


5 kommenttia:

 1. AAMEN. On jo korkea aika paljastaa valtiorikolliset,sekä langettaa sen johdosta rankimmat tuomiot, mitä "puutteelisesti suunniteltu laki sallii ? Sami Parkkoselle parhaat terveiseni,rohkeudesta paljastaa "paidankauluksensa" henkiselle teloitukselle.

  VastaaPoista
 2. Pari päivää sitten luin seuraavan Trumpin twiittauksen:
  "Koska kaikki vihaajat ja tollot tajuavat, että hyvä suhde Venäjään on hyvä asia, ei huono asia? Jatkuva poliittinen peli – huono asia maallemme. Haluan ratkaista Pohjois-Korean, Syyrian, Ukrainan, terrorismin, ja niiden kanssa Venäjä voi auttaa suuresti."

  En ole nähnyt siitä uutista Suomen päämediassa. Sen sijaan siellä on joka päivä useita Venäjän vastaisia uutisia, mutta ei USA:n vastaisia paitsi Trumpia koskevia.

  Suomalaisen median linja on selvä ja yksinkertainen: Venäjää ja Trumpia vastaan, USA:n ja Naton puolesta. Taitavat saada hyvän palkkion.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus!

  Asiaa ansiokkaasti pui myös Jaska pauhannassaan
  http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2017/11/trumpettisoolo.html

  Kommenttini hänen blogiinsa sopinee myös tänne (näistäkään en muista ammattivalemedioissa kirjoitetun):
  Luin juuri James Pattersonin kirjan Filthy Rich, joka kertoo Jeffrey Epsteinista. Pedon kolttosia ja ystäväpiiriä löytyy netistä, esim.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3589628/Report-Bill-Clinton-jumped-aboard-disgraced-sex-offender-Jeffrey-Epstein-s-Lolita-Express-plane-junkets-26-TIMES-just-three-years.html
  Clintonien säätiö on tutkinnan alla, hyvä niin. Jostain luin, että Hillerikin olisi joskus ollut mukana Lolita Expressin kimppakivalennolla.
  Presidentti Trump tunsi myös Epsteinin, mutta ei käynyt Lolita Pikapanoreissuilla, ks:
  https://news.vice.com/article/the-salacious-ammo-even-donald-trump-wont-use-in-a-fight-against-hillary-clinton-bill-clinton

  Että olisi se ollut hienoa saada Clintonin tallista kunnon tamma hillotolppia nuolemaan.

  VastaaPoista
 4. Miksi USA:N ja Britanian (virallisesti sodassa Jemenin kanssa) sotatoimista Jemenissä ei uutisoida? Siviiliuhreja tullut runsaasti? Risteilyohjukset, droneiskut, erikoisjoukkojen toimet,laivaston toimet, saudikoneiden ilma tankkaus jne. jne.

  VastaaPoista
 5. JSN: merkittävät tapahtumat saa jättää uutisoimatta
  https://vastavalkea.fi/2016/02/10/merkittavat-tapahtumat-saa-jattaa-uutisoimatta/

  Yt. Riikka Söyring

  VastaaPoista