torstai 2. marraskuuta 2017

AUTOT TOP 10

Koska kukaan ei jaksa politiikkaa aina, vedetään tähän väliin kymmenen makeinta autoa kautta aikojen. Lista on täysin itsekeskeinen ja perustuu täysin epärationaalisiin perusteisiin, eikä siinä ole mitään järkevää syytä mihinkään. Nämä autot ovat vain jostakin syystä henkilökohtaisesti ne kaikkein makeimmat. Ja ovat vielä ihan satunnaisessa järjestyksessä.

1. Cadillac Fleetwood
Viisysi Caddy on mielestäni siipiautojen kuningas. En tiedä yhtään miksi, mutta se on ihan helkutin hienon näköinen auto. Jonkun mielestä varmaan ei, mutta omasta mielestäni On ja se riittää tähän.
2. Corvette Stingray
Kuuskolmonen Vette on myös ihan helkutin hieno auto. Eikä tällekään ole mitään järkevää perustetta.
3. Lamborghini Countach
Keväällä 1975 luin pikkukundina Tekniikanmaailmasta täysin oudon näköisen auton koeajon. Auto oli italialainen Lamborghini Countach. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. En ole nähnyt sen hienompaa superautoa ennen tai jälkeen. Kuvassa vuoden 76 malli, mutta linjat ovat edelleen puhtaat ja sulavat. Ja suorituskykyhän oli tuolloin jotakin aivan...
4. Ferrari Testarossa
Viisseiska Ferrari Testarossa oli se Alkuperäinen punainen italialainen ja se pikkupojan päässä ja ajatuksissa pyörivät "kilpuri", auto jolla ajettiin kilpaa mutta jolla olisi voinut ajaa kadullakin. Ja onhan se aikamoinen edelleenkin.
5. Chevrolet Impala
Siipiautojen kiistaton kakkonen on Impala viisysi. Ei tällekään ole mitään järkevää syytä, paitsi toi takaflyyga. Kuka pysyy kylmänä näiden takavalojen ja siipien edessä? En minä ainakaan.
6. Bugatti Chiron
Jos auto on maailman nopein sarjavalmisteinen ajoneuvo, siis tieliikennekelpoinen sellainen, ja näyttää vielä hiton hyvältä, kyllä se mun silmissä on hieno. Ja onhan tämä.
7. Jaguar E Type
Jaguar E Type oli aikoinaan täysin omaa luokkaansa tehoissa ja vauhdissa ja se oikeastaan aloitti koko superautosekoilun. Nopeita sporttiautoja oli toki ollut aikaisemminkin, Corvettea ja Ferraria, mutta E Type loi oman autoluokkansa: superautot. Eikä se ole edelleenkään mikään skeidakikkare.
8. Porsche Carrera
On paljon ihmisiä, jotka eivät voi sietää Porscheja. Ne näyttävät sammakoilta, kuullostavat pahalta, ovat saksalaisia, ja sitä ja tätä, mutta kun itse näin Leo Kinnusen aikoinaan vetävän pikataivalta Jyväskylän Suurajoissa Porsche Carreralla, juttu oli siltä osin selvä. Se oli ja on edelleen kova auto.
9. Lincoln Continental
Kaikenlaisista härveleistä on kustomoitu kaikenlaisia sutenöörisuristimia, mutta kaikki tietävät, että on vain yksi oikea Pimp Mobile. Se on juuri se, jolla tosielämän Super Fly't saapuivat Madison Sqquare Gardenin mestaruusotteluihin turkit päällään, lierihatut silmillä. Ja se on tämä kärry.
10. Rolls Royce
Katselin televisiota New Yorkissa 80-luvun lopulla ja mainoksissa huudettiin ja paukuteltiin, mekastettiin ja väriä suollettiin kilpaa. Yks kaks ruutu pimeni ja oli hiljaa viisi sekuntia. Ilman ääntä mustaan ruutuun piirtyi ensi yksi valkoinen R ja sitten toinen R sen lomaan. Ei ääntä, ei puhetta, ei tekstiä. Vain kaksi R:ää. Efekti oli jäätävä. On autoja, limusiineja, mersuja ja marsuja, loistoautoja, ja sitten se jolla kuskataan Englannin kuningatarta. Aikoinaan Rolls Royceen kuului elinikäinen huolto missä päin maailmaa tahansa, koska Rolls Royce ei hajoa. Pientä liioittelua ehken, mutta jotakin sekin kertoo.

2 kommenttia:

  1. Auto, isolla Aalla
    https://www.caranddriver.com/reviews/mercedes-benz-300sl-road-test-review

    VastaaPoista
  2. 1970 dodge challanger r/t 426 hemi
    Toteutumaton unelma

    VastaaPoista