perjantai 7. huhtikuuta 2017

USA, DOLLARI JA KOLMAS MAAILMANSOTA REVISITED


Kolmisen vuotta sitten kirjoitin blogissani näin:

"4.8.2014

USA, DOLLARI JA KOLMAS MAAILMANSOTA

Joitakin vuosia sitten Yhdysvaltain senaatin talouskomitea huomasi lähes vahingossa, että Yhdysvaltain liittovaltion kassasta oli kadonnut 9 000 miljardia dollaria. Komitean järjestämässä kuulemistilaisuudessa kukaan valtiovarainministeriön virkamiehistä ei kyennyt selittämään missä rahat olivat ja minne ne olivat kadonneet, ja milloin niin oli käynyt. 9 000 miljardia dollaria Yhdysvaltain liittovaltion varoja oli kadonnut selittämättömästi, mutta Suomessa tämä ei ollut mikään uutinen, eikä ole vieläkään.

Vuonna 2012 Kiina alkoi johdonmukaisesti luopua dollarivelkakirjoista ja Yhdysvaltain liittovaltion velkakirjoista, ja kaikista dollaripohjaisista sijoituksistaan, ja ryhtyi muuttamaan niitä kullaksi. Tämäkään ei ollut Suomessa mikään uutinen, eikä ole vieläkään.

Vuonna 2013 Kiinan taloushallinnon johto ilmoitti, ettei dollarilla ole mitään katetta. Se oli siis arvoton. Tämä ei ollut Suomessa mikään uutinen missään, eikä ole vieläkään. Samana vuonna Kiina ja Venäjä päättivät luoda yhdessä dollarin tilalle kansainvälisen vaihtovaluutan. Tämäkin on jäänyt Suomessa hyvin vähälle huomiolle, jos sitä on uutisoitu juuri ollenkaan.

Vuoden 2014 alusta saakka suursijoittajat ja Venäjä ovat luopuneet dollaripohjaisista sijoituksistaan ja velkakirjoistaan, siis jo ennen Ukrainan kriisiä. Kiina ei ole enää lainkaan lainoittanut Yhdysvaltoja tai ostanut sen velkakirjoja. Amerikkalaisekonomistit ennustivat jo keväällä, että dollari tulee romahtamaan elokuun tai syksyn aikana. Kanadalainen taloustieteen professori on tullut samaan johtopäätökseen ja arvioi dollarin romahtavan viimeistään 2016. Tämäkään ei ole ollut mikään uutinen Suomessa.

Hiljattain kerrottiin, että lännen pakotelistalle päätynyt oligarkki oli sulkenut Visa-tilinsä ja vaihtanut sen kiinalaiseen luottokorttijärjestelmään. Itseasiassa kyseinen oligarkki on lakkauttanut kaikki läntiset luottotilinsä ja ilmoittanut syyksi sen, että kiinalaisten tarjoama on luotettavampi ja turvallisempi vaihtoehto. Eikä suinkaan pakotteiden vuoksi, vaan dollarin huteruuden vuoksi.

Ylivelkaantunut Yhdysvallat, joka on myös siis "hukannut" 9 000 miljardia dollaria käteisvarojaan, on yrittänyt luoda toivoa tilanteeseen puhumalla maan huomattavista liuskekaasu- ja öljyesiintymistä. Valitettavasti amerikkalaiset tutkijat ovat huomanneet, että liittovaltio on arvioinut ne noin 80% yläkanttiin, joten nekään eivät riitä pelastamaan tilannetta. Tätäkään ei Suomessa ole kauheasti mediassa huudeltu.

Useiden ekonomistien ja tutkijoiden mukaan Yhdysvalloilla on edessään kolme mahdollisuutta. Se voi antaa asioiden mennä omalla painollaan, kokea romahduksen ja taantua isoksi maaksi Brasilian tapaan. Se voi yrittää taistella talousmarkkinoilla dollarin puolesta, mutta siihen se ei enää kykene, koska sillä ei ole varaa eikä lainottajia, Kiinan perääntyessä dollarista. Ilmeisesti Yhdysvallat on päättänyt taistella dollarin puolesta sillä ainoalla keinolla, joka sen käytettävissä on: sota.

Yhdysvallat on ryhtynyt aggressiiviseen kampanjaan eripuolilla maailmaa. Tarkoituksena on luoda maailmanlaajuinen sotilaallinen epätasapaino romahduttamalla valtioita, jotka pystyisivät mahdollisesti nousemaan dollarin romahtaessa alueellisiksi mahtitekijöiksi. Tätä operaatiota Yhdysvallat on käynyt luomalla alueellisia valtiorakenteista riippumattomia toimijoita, kuten Boko Haram Afrikassa ja ISIS Lähi-Idässä.

Näiden lisäksi Yhdysvallat on pyrkinyt kaikin keinoin horjuttamaan Venäjän taloutta ja yrittänyt saada sen sekaantumaan sotaan Ukrainassa. Suunnitelma ei ole kuitenkaan onnistunut, sillä Venäjä ja Kiina ovat jo karanneet Yhdysvaltain vaikutuspiiristä. Yhdysvalloilla on käytettävissään enää yksi keino vastustajiensa lyömiseen: kolmas maailmansota.

Kuvitteletteko te että NATO:n puheet Venäjän uhkasta ja vaatimukset uudesta varustelukierteestä ovat peräisin tanskalaispellen aivoista? Kuvitteletteko te, että läntisessä mediassa rumputulena tuleva Venäjän uhkaa hehkuttava propaganda on sattumaa? Ne ovat kaikki osa sotavalmisteluja. Eurooppalaiset on saatava uskomaan, että heidän on hyökättävä Venäjälle, ennen kuin Venäjä hyökkää heidän kimppuunsa.

Yhdysvallat haluaa uskoa ja toivoa, että se selviää tulevasta sodasta voittajana ja että dollari säilyttää asemansa maailman finanssitalouden ankkurivaluuttana. Juuri siksi uuskonservatiivien ajatushautomot syytävät nyt tutkimuksia, joissa päädytään juuri tähän päätelmään: Yhdysvallat voi voittaa suursodan Venäjää vastaan, jos se iskee säälittä ja ensimmäisenä. Juuri siksi Iltalehti ja muu suomalaismedia pommittaa meitä suomalaisia Venäjän uhkaa lietsovilla "uutisilla". Juuri siksi meidän on "arvioitava uudelleen turvallisuuspolitiikkaamme". Meidät halutaan mukaan sotaretkelle Venäjää vastaan.

Yhdysvaltain suunnitelmassa on vain yksi iso Mutta. Kiina. Kiinalla ja Valko-Venäjällä on jo voimassa oleva puolustusyhteistyösopimus. On melko varmaa, että Venäjän ja Kiinan solmimat taloussopimukset ovat vain osa sopimuksista noiden kahden valtion välillä. Onkin luultavaa, että kun NATO aloittaa suorat sotatoimet Venäjää vastaan omien Mainilan laukaustensa avulla, Kiina ilmoittaa olevansa Venäjän kanssa liitossa. Ja siitä Yhdysvallat ei enää selviä. Eikä Eurooppa."

Vaalikamppailunsa aikana ja sen jälkeenkin Yhdysvaltain presidentti Trump esitti Washingtonin neokonien tahdon vastaisia arvioita ja näkemyksiä siitä, kuinka suhteet Venäjään tulisi järjestää ja kuinka Syyrian kysymys tulisi ratkaista. Trumpin mukaan Venäjän kanssa tulisi luoda normaalit suhteet ja syyrialaisten tulisi itse hoitaa soppansa.

Muutamassa viikossa kaikki Trumpin lähipiirissä Venäjään myönteisesti tai neutraalisti suhtautuneet avustajat on potkittu pois ja ajettu ulos Washingtonista, ja vain viikko sen jälkeen kun Valkoinen talo ilmoitti ettei se vaadi Assadin lähtöä, Yhdysvallat pommittaa Syyriaa ristelyohjuksin erittäin epäilyttävän "kaasuhyökkäyksen" vuoksi.
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/trump-weighing-military-options-following-chemical-weapons-attack-in-syria/2017/04/06/0c59603a-1ae8-11e7-9887-1a5314b56a08_story.html?utm_term=.a73c2d7e904c

Valtamedialta unohtui klassisessa propagandavyörytyksessä eräs pieni asia: Syyrian kaasuaseet tuhottiin Yhdysvaltojen ja YK:n valvonnassa jo vuonna 2014. Tuolloin hävitettiin myös Syyrian kemiallisten aseiden tuotantolaitokset ja kuljetusjärjestelmätkin. Sensijaan Syyrian kapinalliset ovat jääneet kahdesti kiinni kaasuaseen käytöstä, tapauksissa joista syytettiin myös Syyrian hallitusta. Valtamedia unohti Syyrian kaasuaseiden tuhoamisen siitäkin huolimatta, että mukana oli myös suomalainen yritys, jolla on alan osaamista.
https://en.wikipedia.org/wiki/Destruction_of_Syria%27s_chemical_weapons
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000716393.html?nomobile=4

YK selvitti kohua herättäneen kaasuiskun vuonna 2013 ja sen tekijäksi paljastui Al Nusra eli Al Qaida, joka nyt käyttää nimeä Vapaan Syyrian Armeija. Hiljattain raportoitiin kuinka ISIS käyttää kaasuasetta Mosulissa. Nyt kerrottiin sariinin käytöstä. Juuri siitä kapinalliset jäivät kiinni 2013. Jokainen voi vetää näistä tosiasioista omat johtopäätöksensä, sekä tilanteesta, Yhdysvaltojen toimista Syyriassa, että suomalaisen valtamedian jälleen kerran osoittamasta ammattitaidosta ja journalistisesta osaamisesta.
http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/6/syrian-rebels-used-sarin-nerve-gas-not-assads-regi/
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-22424188

Riskit ovat suuret, pelissä on myös jokaisen suomalaisen journalistin henki. Luulisi sen edes saavan ryhdistäytymään ammatillisessa mielessä.
Toivottavasti olen väärässä, eikä sotahulluus etene finaaliinsa saakka.

6 kommenttia:

 1. CIA oli sarinhomman takana. Nämä ns. moderaatit terroristit ovat CIAn käskyläisiä kaikessa pahanteossa. Trump teki 2 asiaa väÄrin. Hän ensinnäkin erotti ne miehet, jotka olivat järkevän politiikan takana ja nyt uskotteli tottelevansa neokonien sotatoiveita. Jos hän olisi toiminut oikein, niin olisi pommittanut näillä ammuksillaan terroristitryhmiä. Mutta Amerikka niin kauan elänyt puhtaan valheen varassa, että Trumpkin alkaa olla jo häiriintynyt.

  Järjeton mmuskelu tuhosi paljon. Joka tapauksessa hän oli kykenemäton pitämään itsensä rauhallisena ja odottamaan selvityksiä asiaan. Suuri virhe oli myos potkia Venäjä ulos ISISin taisteluryhmästä. Ilman sitä toppäilyä hän olisi ehkä päässyt perille CIAn apureiden kuvioista. Luottaminen Pentagonin sotilaisiin oli myos täysin järjetontä. Hehän ovat olleet innokkaita ISISin kannattajia ja hänen olisi pitänyt muistaa, että Pentagon jo kerran tuhosi sovitun aselevon hyokkäämällä Syyrian puolustajien kimppuun tappaen ehkä 100.

  https://dollarvigilante.com/blog/2017/04/06/us-war-of-terror-continues-on-with-syrian-false-flag-attack.html

  VastaaPoista
 2. Tämä Kiinan ja Valko-Venäjän puolustussopimus on jäänyt minulta huomioimatta. Mikä paha laiminlyönti. Kiitos artikkelista.

  VastaaPoista
 3. Asiatekstiä, mutta hesarissa oli viime torstaina juttu siitä Syyrian kaasuaseiden tuhoamisesta http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005157977.html

  VastaaPoista
 4. USA:n laivastosaattue etenee kohti P-Koreaa Samalla voidaan hieman herkistellä Kiinan "keinosaarten"ympärillä.

  Valitettavasti se ISO SUUNNITELMA on laitettu alulle ja valtaisa disinformaatio sen ympärille.

  Isot pojat pelaa noppaa ihmissieluilla.

  VastaaPoista
 5. Kuinka sekaisin pitää ihmismielen olla, jos haluaa sitoutua maailman paskojen hallintojen sotaisuuksiin, ja uskotella itselleen vielä olevansa oikealla puolellla tappaessaan täydellisesti vallitsevaan tilanteeseen syyttömiä ihmisiä!

  Ainoa todellinen vihollinen täällä on juurikin noissa hallinnoissa, ja se olisi hyvä ihmisten saada itselleen selväksi, ja myös jo ennen kuin liittyy näihin "armeijoihin", joiden jäsenet ja sen sortin uskovaiset katson lähinnä paskahousuiksi.

  Helppoa ei varmastikaan ole tappaa, mutta todella vaikeaa näyttää monelle olevan olla tappamatta ensinkään, joten melkoinen tyhjiö saa päässä olla, jos moiseen sitoutuu edes ajatuksissaan.

  Olisiko siis aika jo valita toinen tie ja vaihtoehto?

  VastaaPoista