torstai 13. huhtikuuta 2017

AVOIN KIRJE YLEN UUTIS- JA AJANKOHTAISTOIMITUKSELLE


Koska varsinkin ulkomaan uutisointinne on muuttunut muutamassa vuodessa naurettavan avoimeksi propagandaksi, kysyisin teiltä kaikilta siellä YLE:n "uutis- ja ajankohtaistoimituksessa" Kuinka nukutte yönne? Miten perustelette itsellenne sen, että olette muuttuneet toimittajista propagandisteiksi? Mitä näette peilissä?

Vaikka Wikileaksin vuotamista meileistä olemme jo vuosia sitten lukeneet, kuinka Yhdysvaltain ulkoasianhallinto päätti kaataa Assadin ja tuhota Syyrian jo vuonna 2008, te jatkatte satujenne kertomista. Miten perustelet itsellesi, YLE:n "toimittaja", että vaikka muutaman minuutin googlailulla "uutisenne" paljastuvat propagandaksi, te vain tuotatte niitä?

Vaikka YK totesi jo vuonna 2013 nimenomaan kapinallisten käyttäneen nimenomaan sariinia, te valehtelette ettei näin ole ollut. Kapinalliset ovat käyttäneet sariinin lisäksi klooria siviilejä vastaan, tämäkin on todistettu, mutta te jatkatte yhä valehtelemalla asiasta. Millä perustelette valehtelunne yksinäisinä iltoina? Millä hyssyttelette omatuntonne, miten selitätte itsellenne valehtelunne?

YLE:stä on tullut muutamassa vuodessa yleinen pilkan ja naurun kohde juuri näiden paikkansa pitämättömien uutisten ansiosta. Sosiaalisessa mediassa vain aniharva pystyy nauramatta kommentoimaan teidän "uutistuotantoanne." Olisi mukava tietää miten te siellä "uutis- ja ajankohtaistoimituksessa" keskenänne selitätte toisillenne valehtelunne ja propagandanne, kuinka ylläpidätte omaa harhaluuloanne siitä, että olisitte ylipäätään mitään oikeita toimittajia?

Israelilainen Haaretz-lehti paljasti jo vuonna 2013, että Israelin armeija sekä kouluttaa että huoltaa Al Nusraa, eli Al Qaidaa. Miksi YLE ei uutisoinut tätä? Miksi YLE ei uutisoinut vuonna 2012, että Naton erikoisjoukot operoivat Syyriassa? Miksi YLE ei ole uutisoinut kuinka Yhdysvallat pommitti Syyriaa jo vuonna 2011 ja on pommittanut siitä saakka?

Siteeraatte ahkerasti "Syyrian ihmisoikeusjärjestöä", Syrian Humanrights Watch, joka paljastui jo vuosia sitten yhden miehen propagandatoimistoksi Englannissa. Miksei se muuten ollut uutinen, että käyttämänne lähde olikin vain yhden miehen propagandaoperaatio?

Miksi YLE ei ole juurikaan kertonut siviiliuhreista Mosulissa, kaupungissa jossa oli viimevuonna taistelujen alkaessa noin miljoona siviiliä ja jossa Naton pommitukset ovat vaatineet jo tuhansia siviiliuhreja? Miksei YLE uutisoinut Yhdysvaltojen 300 siviilin hengen vaatineesta pommituksesta Mosulissa sen kummemmin? Miten perustelette asian itsellenne??

Miksi ylipäätään YLE ei ole uutisoinut sitä, kuinka Yhdysvaltojen sotatoimissa Lähi-idässä on kuollut vähintäänkin satoja tuhansia siviilejä viimeisen kymmenen vuoden aikana? Miksei YLE kertonut, että Yhdysvaltain Irakin ja Afganistanin joukkojen komentaja kenraali Tommy Franks kertoi jo vuosia sitten kuinka he loivat ISIS:in entisistä Saddamin tasavaltalaiskaartilaisista, jotka tunnettiin alunperin nimellä Bagdadin pojat?

Miten on mahdollista, että te ette uutisoineet vuonna 2015 Yhdysvaltain senaatin julkista kuulustelutilaisuutta, jossa Yhdysvaltain asevoimien pääesikunnan operatiivisen osaston kenraali tunnusti, että niin sanotussa Vapaan Syyrian Armeijassa on vain viisi miestä? Kyseinen kuulustelu löytyy Youtubesta muutamassa minuutissa, tai ainakin löytyi vielä joku päivä sitten.

Miten te selitätte sen, että kun presidentti Obama kertoi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa määränneensä ISIL (=ISIS)-joukkojen kouluttamisen kiihdyttämisen vuonna 2015, te vaikenitte asiasta täysin? Tuokin tiedotustilaisuus löytyy Youtubesta minuutissa. Kuinka on mahdollista, että te ette uutisoineet Yhdysvaltain presidentin julkisesti kertoneen, että Yhdysvallat kouluttaa ISIS-taistelijoita? Miten perustelette itsellenne ettei tuo ollut uutinen???

Miten on mahdollista, että samaan aikaan kun selvititte laajasti vuorokaudet ympäri Venäjän trollitehtaan toimintaa, te ette sanallakaan kertoneet, että Britannian armeija perusti pelkästään Facebookissa käytävää hybridisotaa varten kokonaisen pataljoonan, satojen ammattisotilaiden yksikön? Asia oli laajasti esillä brittiläisissä tiedotusvälineissä tuoreeltaan. Miksei se ollut uutinen YLE:n toimittajille??

Teidän toimintanne on sekä surkuhupaisaa, että äärettömän häpeällistä ja noloa. Kuka tahansa lapsi, joka osaa googlata ja hallitsee lukioenglannin, pystyy kumoamaan "uutisenne" kerta toisensa jälkeen muutamassa minuutissa. Muiden maiden uutiskanavia ja medioita seuraamalla propagandanne nolo kökköys ja lapsellisuus vain korostuu. Se on suorastaa säälittävää, todella säälittävää.

Miten on mahdollista, että YLE, jolla olisi kaikki välineet ja resurssit olla maamme kiistaton ykkösmedia varsinkin uutistuotannossa, on muuttunut kaikkien ivaamaksi ja nauramaksi propagandatoimistoksi? En ymmärrä. Se suorastaan pännii, kun tietää että asia voisi olla täysin toisin. Kyllä sieltä ammattitaitoa ja osaamista löytyisi. Miksi siis haluatte tehdä propagandaa uutisten sijaan? Miksi suostutte siihen? Miksi haluatte tehdä propagandaa uutistoimittamisen sijaan??

Onko teidät määrätty propagandisteiksi? Onko teitä käsketty tuottamaan propagandaa? Ovatko esimiehenne käskeneet toimia näin? Se tiedetään, että ainakin yksi pomoistanne sanoi, ettei uutisen julkaisematta jättäminen ole sensuuria, vaikka se juuri on sitä itseään. Onko hallintoneuvosto antanut esimiehillenne propagandatehtävän? Olisi hauska tietää totuus.

En ymmärrä tätä. Siksi kysynkin asiaa teiltä suoraan.

PS. En laita tähän yhtään linkkiä. Se on tarkoituksellista. Voitte ihan itse todistaa itsellenne olevanne ammattilaisia ja etsiä maailmalta raportteja, tutkimuksia, videoita ja valokuva-aineistoa, joka todistavat "uutisenne" propagandaksi ja esimerkkini paikkansa pitäviksi. Mikäli ette löydä aineistoa, olisi syytä tunnustaa ainakin itselleen kaikessa hiljaisuudessa: Minä en ole oikea toimittaja.

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän, että me olemme YLE-USA-NATO-eu yhteensopivan "informoinnin" pitäisi kai sanoa manipuloinnin kohde. Eliitin journalismi ja totuus on kuollut. Vapaata kansallista lehdistöä, radiota tai TV:tä ei enää maassamme ole. Suuri osa toimittajista on mahastaan kiinni, ulkomaisessa omistuksessa ja hallissa olevissa media "taloissa"?

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas Sande!
  Mihin me olemme valmistautumassa?
  Onko meillä syy olla näin puolueellisia?
  Syyriassa on tietenkin Venäjä, Turkki, Iran ja Israel yhtälailla napaan asti loassa.
  Mutta Ylen uutisointi on hämmästyttävän USA-silmälaseilla katsottua.
  Miksi? Sen minäkin haluaisin tietää.

  VastaaPoista
 3. Ehkä se johtuu siitä, että YLE:n toimittajat katsovat tehtäväkseen tehdä ensi sijassa propagandaa eikä uutisia. Juuri niin. YLE:n toimittajalta puuttuu täysin ammattiylpeys, moraali ja omatunto. Näiden ylitse nousee +hyvä. Tyhmän rahvaan kaitseminen ja ohjaaminen oikeaan ajatteluun.

  VastaaPoista