keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

ORJATYÖ SUOMESSA JUURI NYT


Koska kovin monelle on edelleen hieman epäselvää se, että kokoomuksen halusta ja johdolla Suomessa on luotu uusorjuus, täytyy asiaa esittää sellaisessa muodossa, että tyhminkin tajuaa mistä on kyse. Katsotaanpa ensin mitä Suuressa Lännessa orjuudella käsitetään.

1. Dictionary.com: "3. Mikä tahansa pakko, tai huonosti korvattu työ."
http://www.dictionary.com/browse/slave-labor

2. Merriman-Webster: "Orja on: henkilö, joka palvelee pakosta toista, joka on täysin alistettu dominoivalle vaikuttamiselle... "
http://www.dictionary.com/browse/slave-labor

3. Cambridge Dictionary: orjatyö on "Erittäin raskasta työtä, josta ihmiset saavat vähäistä palkkaa."
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/slave-labour

4.Oxford Dictionaires,com: Orja: "Henkilö, joka työskentelee kovasti saamatta kunnollista korvausta tai kiitosta työstään, joka on äärimmäisen riippuvainen tai kontrolloitu jokin tahon suhteen". Orjatyö: "Kovaa työtä, tai olla täysin jonkin tahon kontrollissa."
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/slave-labour

Katsotaanpa sitten ne kansainväliset orjuudenvastaiset sopmukset. Kas kummaa, ne kieltävät myös pakkotyön, joka rinnastetaan orjuuteen, siis on vanhan orjuuden nykyaikainen muoto.
http://www.ihmisoikeudet.net/opi-ihmisoikeuksista/ihmisoikeuksien-sisalto/orjuuden-ja-pakkotyon-kielto/

Kansainvälisen työjärjestö ILOn mukaan ketään ei saa pakottaa töihin uhkaamalla tai kiristämällä. Meillä vastikkeellinen sosiaaliturva, yhdeksän euron pakkotyö, ja monet muut "työttömien aktivointitoimet" ovat juuri tätä: jos et tee kuten käsketään, menetät työttömyysturvasi. Se on uhkaus ja täysin avointa kiristämistä. Se on vastoin Suomen ratifioimia sopimuksia. Mutta poliitikot ja virkamiehethän paskat nakkaavat laeista ja sopimuksista, kun sille päälle sattuvat.

YKn määritelmien mukaan orjuus on työtä, jota ei voi valita, johon ei voi vaikuttaa, jota on pakko tehdä ja josta ei voi kieltäytyä. Tämä on juuri sitä mitä Suomessa nyt tehdään, kun ihmisiä määrätään kuntouttavan työtoiminnan, tai minkä tahansa nimissä palkattomiin töihin. Joissakin kunnissa vakituisia puistotyöntekijöitä on potkittu pihalle ja tilalla ovat pakkotyötä tekevät työttömät, jotka saavat ehkä yhdeksän euroa päivässä lisärahaa. Yksi orjatyön määritelmistä onkin se, ettei sillä voi hankkia toimeentuloa tai ihmismäistä elantoa.

Pahinta suomalaisessa uusgulgaissa on tietenkin se, että pakkotyövoimaa käyttävä yritys saa kohtuuttoman kilpailuedun niihin frmoihin, jotka toimivat lakien mukaan. Pahinta on se, että ilmaistyövoimaa tarjoamalla viranomaiset väärentävät työmarkkinat ja estävät niiden normaalin toiminnan. Tämäkin on yksi syy siihen miksi Suomessa ei ole normaalia markkinataloutta.

Onkin hämmästyttävää, että vaikka kaikki tämä on esillä mediassa ja keskusteluissa, hyvin moni ei tunnu käsittävän mistä on kyse. On erittäin kummallista ettei mikään suomalainen media ole tarttunut porvaripuolueiden luomaan postmoderniin gulagiin, joka silmiemme edessä rehottaa.

Tai oikeastaan, ei siinä mitään kummallista ole. Eihän yksikään toimittaja ole uskaltanut sanoa ääneen, että Nato-Isäntämaa sopimus on perustuslain, rikoslain, aluevalvontalain, lain puolueettomuusmääräysten ja muidenkin vastainen rikos. Rikollinen mielenlaatu kuuluu yhtä hyvin toimittajille kuin poliitikoillekin, tässä maassa.

7 kommenttia:

 1. surullista mutta täysin totta, milloin aloitataan vallankumous ja pistetään EK:n väki 9 euron päiväpalkalla paskaa luomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä edelleen odottaen! Kovin on pitkä - suomalaisen köyhän eli eläkeläisen, työttömän yms. pinna. Ei voi kuin ihmetellä. Alistunut kansa. Ei tunnista entisen kaltaiseksi...

   Poista
  2. Alistamista on hiljalleen harjoitettu kermapersaus poliitikkojen toimesta koko ajan ja kansa tyytyy huokaisemaan syvään ja jatkavat päiväänsä entistä alistuneempana, kyvyttömänä, voimattomana. Sehän se paras keino alistamisessa on: tarpeeksi hitaasti, mutta varmasti. Siihen puutuu. Ihminen ei jaksa enää nälissään valittaa, vaan tyytyy siihen mitä on. Tämä on vakava tilanne suomessa ja tästä ei puhuta rehellisesti. Pahoin pelkään että tästä ei väkivallattomana selvitä, rikollisuus tulee kasvamaan ja yleinen pahoinvointi. Ja hämmästyttävintä on, että keskiluokka on nyt hyökännyt heikompia vastaan, ei poliitikkoja jotka saavat moninkertaisen palkan verrattuna keskipalkkoihin suomessa... en ymmärrä!

   Poista
 2. Sande puhuu taas täyttä asiaa! Suomessa ei arvosteta todellisen työn tekijöitä. Esimerkiksi siivoojat, joiden työ on todella tärkeää, saavat aivan surkeaa palkkaa. Nykyisen hallituksen jäsenet pitäisi passittaat TET-jaksolle rautatientorin vessoja siivoamaan.

  VastaaPoista
 3. Jepulis. Syitä nöyryyteen on monia. Yksi on iänikuinen pakkoruotsitus. Suomalaiset elivät pitkään kruunun alla vailla ihmisoikeuksia. Edes omaa kieltä ei saanut viranomaisissa puhua. Käräjät käytiin Tukholmassa. Viranomaiset kohtelivat silloin kuten nytkin kansalaisia ylimielisesti ja mielivaltaisesti.

  VastaaPoista
 4. otin itelleni 6 kuukauden kakun kuntouttavaa työtoimintaa josta olen nyt lusinut 4kk. en taida enään tehdä jatkosopimusta koska eihän kuntouttavaa työtoimintaa lasketa mitenkään työkokemukseksi. elämä on helpompi elää pari sataa euroa köyhempänä pelkällä toimeentulotuella kun herätä aamulla 3 kertaa viikossa.

  VastaaPoista