maanantai 13. maaliskuuta 2017

EK:n VALHE

Elinkeinoelämän valtuuuskunnan uusi nokkamies loihe lausumaan, että suomalaisilla on liian korkeat palkat. Itse miljoonan vuodessa tienaava parasiitti kehtasi vaatia palkkojen alentamista jopa 15%. Perusteluna oli se, ettei missään kukaan koskaan ikinä tienaa niin jättiläismäisiä palkkoja kuin ahneet suomalaiset, joiden pitäisikin tehdä ilmaiseksi töitä.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005123826.html

Herra Mattila paljasti olevansa idiootti. Hän huuteli valhettaan naama peruslukemilla, siis puhui paskaa. Jokainen joka osaa googlata pystyi paljastamaan hänen puheensa perättömiksi. Suomen tärkeimmissä kilpailijamaissa tienataan paremmin. Se selviää OECDn tilastoista. kas näin.

https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Olen kuunnellut näitä EK:n palkanalennuspaskapuheita jo vuosikymmeniä ja aina ne ovat olleet paskapuheita. Ne ovat siis valheita. Nämä herrat valehtelevat. Sehän on heidän tapansa ja tyylinsä. Ihmetystä tässä kuviossa ei niinkään herätä se, että EKn johtaja valehtelee työkseen, vaan se, että suomalaiset toimittajat nielevät nämä paskapuheet mukisematta. Miksei kukaan toimittaja tarkasta faktoja?

Koska suomalaiset toimittajat ovat näiden paskaa puhuvien herrojen edessä konttaavia nilviäisiä. On vaikea kuvitella, etteivätkö toimittajat pystyisi tarkistamaan esitettyjen väitteiden todenperäisyyttä, kun minäkin pystyn siihen kolmessa minuutissa googlaamalla. Ainoa selitys onkin se, että suomalaiset toimittajat haluavat nuolla tällaisten paskanpuhujien varapaanvälijuustoa ja levitellä pakaroitaan näiden valehtelijoiden edessä uskollisten orjien tavoin. Sellainen on se luotettava suomalainen valtamedia.

Kokonaan toinen juttu on se, että miljoonan itse tienaavan herra Mattilan päähän ei mahdu se yksinkertainen tosiasia, joka muissa Pohjoismaissa ymmärretään oikein hyvin. Jos tulotaso romahtaa, romahtaa kotimainen kulutuskysyntä. Se johtaa koko kansantalouden romahdukseen. Suomessa tulotason romahtaminen johtaisi suomalaisten yritysten joukkokuolemaan. Suomalaisista yrityksistä ja yrittäjistä 90% elää vain ja ainoastaan kotimaisen kulutuskysynnän varassa. Kun suomalaisten tulotaso romautetaan herra Mattilan ja muiden vatipäiden tahdon mukaan, suurin osa suomalaisista yrittäjistä joutuu panemaan lapun luukulle. Suurin osa suomalaisista yrityksistä kaatuu.

Ehkä se on tavoitekin. Huutaahan pienyrittäjien oma järjestökin tätä isojen poikien paskapuhetta kurkku suorana. Heidän osaltaan asia on hieman sama kuin se, että juutalaiset olisivat natsi-Saksassa vaatineet isompia leirejä ja nopeampia junia, tai Stalinin alamaiset vaatineet enemmän kuria ja kovempia rangaistuksia. Monet yrittäjät kyllä tajuavat tilanteen, mutta hämmästyttävän paljon on niitä kokoomuszombeja, jotka kuvittelevat palkkojen alennuksen johtavan suuriin voittoihin kampaamossaan tai korjaamossaan.

Eikös tässä taannoin eräskin kokoomuslainen kuopiolaisyrittäjä ihmetellyt miksei kukaan halua tulla ilmaiseksi töihin hänen firmaansa, että eikö palkaton työ kelpaa? Jos kaikki tekisivät niin, samainen kokoomusyrittäjä voisi sitten miettiä eikö leipä kelpaa, kun joutuisi lopettamaan omankin putiikkinsa, koska kenelläkään ei olisi varaa ostaa herran leivoksia.6 kommenttia:

 1. Joku puhuu asiaa. Kiitos - taas kerran!
  Minäkin olen tottunut EKn kakka-aivojen mitättömiin tuotoksiin.
  Tämä Mattila vain sattuu olemaan Elisan tj.
  Hän siis vaatii palkanalennusta ja sopimuspolitiikan romutusta
  Omille asiakkailleen!
  Siis minullekin.

  Sitäpaitsi hänen tulot ovat kuulemma 2 miljoonaa viime vuodelta.
  Tuolla aivotoiminnalla se on saavutus.
  Herää kysymys Elisan osakkeenomistajien aivojen kunnosta,
  Jos eivät irtisano moista tunaria.

  VastaaPoista
 2. Mattila on etujärjestön lobbari, hänelle maksetaan palkkaa siitä että hän maksimoi jäsenkuntansa (palkkansa maksajien) etuja.
  Mattilan tehtävä ei ole tuoda esiin faktoja, eikä pitäytyminen oikeudenmukaisuudessa, hän ei niistä palkkaa saa.
  Lobbari käyttää kaikki mahdolliset keinot oman agendansa ajamiseen, kaikki keinot sallittu, hän myy vaikka äitinsä arabeille orjaksi jos se edistää agendaa.

  Missä siis ongelma ?
  Ongelma on siinä jos lobbari saa päätöksentekijän roolin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, pukkia ei saa päästää vartioimaan kaalimaata.

  Lobbareiden kuriinlaittamisessa tärkeintä on poliittinen päätöksentekijäjoukko sekä tärkeämpänä, johtavat virkahenkilöt. Heifän pitää nousta lobbaamisen yläpuolelle ja viitata kintaalla lobbareille.

  Onko näin käynyt ?
  Katsokaa suomen nykytilaa ja miettikää kuka kehtoa keinuttaa ?
  Onko lobbarit agendoineen vallanneet suomalaisen päätöksenteon, onko poliitikot sekä johtavat virkahenkilöt antaneet pirulle pikkusormen, ja muuttuneet agendanajajiksi ?

  VastaaPoista
 3. Koskahan "joku" ottaa ja tekee "jotain", näille aivopieru tyypeille? Kerjäävät verta nenusta...

  Kansan- ja takuueläkeläinen

  VastaaPoista
 4. Henry Ford nosti työntekijöiden palkkoja yli muiden valmistajien vastaavia, jolloin työntekijöilläkin oli varaa ostaa Fordeja ja menestys oli ennennäkemätöntä.

  VastaaPoista
 5. Suomessa ei todellakaan ymmärretä kansakunnan ostovoiman merkitystä talouden kannalta. Jos työväestön palkkoja alennetaan, sen ostovoima heikkenee, mikä puolestaan johtaa koko maan talouden heikkenemiseen. Tämä on ymmärretty esimerkiksi Japanissa: Huonon taloustilanteen aikana Japanissa nostettiin eläkkeitä, jotta vanhemman väestön ostovoima paranisi.

  VastaaPoista
 6. Sande kirjoitti sanoiksi tarkalleen juuri sen mitä itse ajattelin. OECD:n tilastossa huomiota herättävin juttu oli, että Irlannissa keskipalkat ovat suuremmat kuin Saksassa. WTF?! Luulin sen maan olevan jotain rupusakkia EU:ssa ja maata on tuettu hillittömillä EU:n avustuksilla vuosittain? Noh, kai se sopii juuri tähän EU-kuvioon.

  Juurihan multa vietiin 30 % lomarahoista. Onhan se kokonaisuutena melkoinen potti valtiolle. Mitähän silläkään tehdään? Yksi kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden paluulento maksaa about 100 000 euroa...

  VastaaPoista