perjantai 1. huhtikuuta 2016

SUOMI POLIISIVALTIOKSI ?

Kun oikein presidentin suulla on itkeä nillitetty, että suomalainen tiedustelu on aivan perseestä ja turhaa ja ankeaa, ja sisäministerikin vouhkaa että pitää saada viranomaisille lisää valtuuksia urkkimiseen, herää kysymys: MITÄ HELVETTIÄ??

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/818478/Presidentti+Niinisto+Suomen+tiedustelu+ei+ole+enaa+vertailukelpoinen

http://www.hs.fi/politiikka/a1443665596275

Totuus on nimittäin aivan toisenlainen, kuin mitä nuo paskanpuhujat väittävät. Käydäänpä läpi mitä viranomaiset saavat Suomessa lain mukaan nykyään tehdä.

1.1.2014 tuli voimaan uusi laki niin sanotuista salaisista pakkokeinoista, eli suomeksi sanottuna viranomaiset saivat uudet valtuudet vakavien rikosten torjuntaan. Tuolloin lakimuutoksia perusteltiin järjestäytyneen rikollisuuden uhkalla, jota edustivat motoristiheppulit (ei siis maan rikollisin sakki, eli hallitus, presidentti, puolustusvoimien komentaja ja eduskunta). Terrorismi lienee sekin tällainen vakava rikos, jos en ihan väärin ole ymmärtänyt.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110806

http://wanda.uef.fi/oikeustieteet/luennot12-13/Esitutkinta_ja_pakkokeinot.pdf

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013122317866664_uu.shtml

Uudessa laissa poliisi sai luvan tehdä seuraavia jubatsuja:

1. Kuunnella salaa ketä tahansa missä tahansa milloin tahansa täysin rajoituksetta.

2. Salakuvata ketä tahansa missä tahansa milloin tahansa täysin rajoituksetta.

3. Tunkeutua mihin tahansa tiloihin missä tahansa milloin tahansa täysin rajoituksetta.

4. Asentaa mihin tahansa laitteisiin vakoilu- ja haittaohjelmia, mukaan lukien mobiililaitteet, milloin tahansa ja missä tahansa.

5. Tehdä valeostoja ja muita peiteoperaatioita missä tahansa milloin tahansa täysin rajoituksetta.

Parasta uusissa laeissa oli se, että MIKÄLI ILMOITUS (tutkimuksen kohteena olevalle) VAARANTAA TUTKIMUSMENETELMÄT, TUTKIJAT TAI MENEILLÄÄN OLEVAN TUTKIMUKSEN, SIITÄ EI TARVITSE ILMOITTAA.

Suomeksi sanottuna: poliisi voi tehdä salaisesti milloin tahansa missä tahansa mitä tahansa, eikä se tarvitse siihen kenenkään hyväksyntää tai lupaa, eikä sen tarvitse ilmoittaa näistä operaatioista enää kenellekään. Jos se ei halua.Kysymys kuuluukin: mitä vittua nämä natsit ajavat takaa? Mitä ovat ne lisävaltuudet ja oikeudet, joita lakiin tuodaan? Mitä ihmeellisiä lisäoikeuksia viranomaiset tarvitsevat näiden lisäksi?Jos viranomaiset saavat jo nyt vakoilla keitä tahansa ilman erillislupaa täysin rajoituksitta, kenellekään kertomatta, mitä lisävaltuuksia heiltä puuttuu? Lupa suorittaa salamurhia? Kidutuslupa?Aina, kun joku poliitikonnilkki höpöttää siitä kuinka viranomaiset tarvitsevat lisävaltuuksia ja oikeuksia suhteessa kansalaisoikeuksiin, kannattaa muistaa, että 1.1.2014 lähtien he ovat voineet käydä sinun asunnossasi, työpaikallasi, autossasi, sukulaistesi ja kaveriesi vastaavissa, he ovat voineet salaa kuvata sinua, kuunnella sinua, vakoilla tietokonettasi, tablettiasi ja kännykkääsi, rajoituksetta ilman erillisiä lupia, kenellekään ilmoittamatta kahden vuoden ajan.Mitä niiltä puuttuu?Lisence to Kill??

6 kommenttia:

 1. Ehkä niiltä puuttuu lupa pakottaa operaattorit ja tietoturvayritykset mukaan helpottamaan,murtamaan urkkimaan tai jotain semmosta

  VastaaPoista
 2. Tämähän on tätä länsimaista demokratiaa, jota niin paljon mainostetaan. Elämme "demokratian" luvatussa maassa ja otamme vain oppia suuresta esikuvastamme USA:sta. Emme ole päässeet vielä lähellekään sitä demokratiaa, jota siellä harrastetaan. Nyt vain kiireesti kohti vapaata demokratiaa.

  VastaaPoista
 3. Niin, tarvitseehan siihen nykyään typerän oikeuden päätöksen että saa yksityiseltä yritykseltä tiedot asiakkaan tietoliikenteestä. Tosin siihen riittää esm. tekijänoikeustapauksissa ilmeisesti kuvankaappaukset tms. paska jonka kuka tahansa väärentää 20 sekunnissa photoshopilla. On se kauheaa kun ihmisiä ei saa vakoilla kuka tahansa missä tahansa, toivottavasti nämä uudet lait tuovat parannusta tilanteeseen. Etenkin suuryrityksille toivoisin samaa vakoiluoikeutta kuin poliisillakin, ovathan he meidän kaikkien yhteisellä asialla.

  VastaaPoista
 4. Mitä väliä oikeastaan on sillä, että tulee omat tarinat ja kuvat nykyvallanpitäjien tai muiden roistojen tietoon? Itse olen suhteellisen älykäs, elän kohtuullisen moraalisesti ja vihaan Suomen nykyisiä vallanpitäjiä. Mitä salaamista siinä on? Tietäväthän ne sen itsekin, että meitä on paljon. Nautitaan nyt vielä sananvapaudesta, kun sitä ehkä on noin vuosi tai pari vielä jäljellä.

  VastaaPoista