keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

KAAPPITALISTIT

Suomessa on paljon itseään oikeistolaisina, vapaan markkinatalouden airuina pitäviä ihmisiä, joista aika moni on elänyt koko elämänsä verovaroilla. Kokoomuksessa niitä on eniten. Niiden mielestä verovarat pitää käyttää niiden palkkoihin, eläkkeisiin ja sairaanhoitoon, mutta ei muiden. Ne on istuneet 10-30  vuotta eduskunnassa piereskelemässä muiden rahojen päällä ja selittävät suu vaahdossa, kuinka kaikki pitää ulkoistaa ja yksityistää, paitsi niiden työpaikka ja niiden puolueen saamat verovarat eli puoluetuet.

Kokoomuksen mielestä suurinta bisnestä on se, että he järjestävät suurimmille yrityksille verovapauden, satojen miljoonien vientitukia verovaroista joilla nuo yritykset voivat siirtää tehtaansa ulkomaille, ja sitten kompensoida verovaroin niiden tekemiä tappioita. Tätä kokoomuslaiset kutsuvat bisnekseksi ja vapaaksi markkinataloudeksi. Verovaroilla ylläpidetty yksityinen terveysbisnes on toinen heidän kultamunansa. Jos yksityinen terveysbisnes olisi kannattavaa, niin silloinhan se ei tarvitsisi viiden miljardin vuotuista verovaroista maksettavaa tukea. Mutta kun se verovarojen pölliminen on se bisnes.

Keskustassa on tietenkin hieman erilaisia porvareita, koska niille on aina kuuluneet verovarat ja jos ei muuta niin säädetään laki, joka määrää kaikki ostamaan kepulaisilta firmoilta toimimattomia muovitötteröitä ja vedenpuhdistamoita, tai sitten perustetaan kaivos verovaroilla, josta maksetaan kepulaisille suoraan jotain ja sitten se myydään halvalla ulkomaille. Aikoinaan rakennettiin tie jonnekin, mutta nykyisin perustetaan pakolaiskeskus tai joku vienninedistämisyhtiö kepulaiseen kuntaan, verovaroilla tietysti.

Suurimmat talousgurut kuten Björn Wahlroos tai Juhana Vartiainen eivät ole koskaan tehneet mitään itse. He ovat elelleet muiden rahoilla, joko tehneet nollatutkimusta tai kahmineet muiden kasaamia miljoonia itselleen. Valmiiseen, muiden maksamaan pöytään on aina tultu huutelemaan kuinka muut ei ansaitse mitään ja kaikkien pitää huolehtia itse itsestään, eikä syödä valmiista pöydästä muiden tekemää ruokaa. Niiden päässä muiden rahat on niiden rahoja ja muiden firmat on niiden firmoja.

RKP:n kaappitalistien traditiot ovatkin sitten toiset, sillä lähestymiskulma on tietenkin Ruotsin vallan aika, jolloin asiat olivat hyvin. Maassa oli suomenkielen käyttö ankarasti kielletty ja vain ruotsinkielen taitoisilla oli oikeus mihinkään taloudelliseen toimintaan, kuten veronkantoon ja verovarojen jakamiseen, maaomaisuuteen ja muihin sellaisiin.

Yhteistä näille kaikille suomalaisille kaappitalisteille on se, että niiden mielestä bisnes on sitä, että verorahat on niiden ja niiden kavereiden. Yksikään näistä ei ole perustanut yhtään omaa firmaa, tehnyt ikinä mitään omaisuutta, ja yhteistä on sekin, että muilta kerättyjen rahojen eli verojen anastamista väitetään liiketoiminnaksi.

Yhteistä näille kaikille on se, että samaan aikaan kun he väittävät purkavansa säätelyä, ne ovat luoneet sellaisen säätelyverkoston, jota venäläisetkin katsovat ihmeissään. Nämä kansakunnan nerot ovat luoneet systeemin, jossa työnantaja ei voi palkata haluamaansa henkilöä hommiin jonka tietää tämän osaavan, jos tältä puuttuu pätevyystodistus. Ei riitä, että kaveri on tehnyt kattoja 30 vuotta, jos puuttuu kattotulityökortti. Sekään ei tosin riitä, sillä bitumin käsittelyyn vaaditaan mustan katon tulityökortti, eikä tämä ole edes vitsi.

Yrityksen perustaminen ja pyörittäminen ei ole koskaan ollut tässä maassa niin vaikeaa kuin nyt. Työn tekemistä ei ole koskaan vaikeutettu niin paljon kuin nyt. Työhön ottoa ei ole estetty koskaan niin paljon kuin nyt. Työhön menemistä ei ole koskaan vaikeutettu niin paljon kuin nyt.

Mutta ei hätää. Kaappitalistit, verovaroilla piereskelevät edustajat, asiantuntijat ja muut ovat keksineet, että ratkaisu ongelmiin on ilmainen pakkotyö. Ihan oikeasti! Se kertoo kaiken näiden neropattien kompetenssista nimenomaan markkinatalouden ymmärtämisessä. He todella uskovat, että talous nousee, kun ihmisillä ei ole rahaa. He ihan oikeasti uskovat, että jos kukaan ei voi ostaa mitään, eikä kenelläkään ole varaa kulutukseen, työpaikat lisääntyvät ja kaikki perustavat firmoja ja vienti elpyy. Repikää siitä. Tuo vaatii jo aikamoista mielikuvitusta, mutta yrittäjien etujärjestön johtotähtikin on aina samoilla linjoilla, vaikka tuo tarkoittaakin yrittäjien joukkotuhoa.

Onneksi meillä on demareita, jotka ratkaisevat kaikki ongelmat lisäämällä koulutusta. Pääasia on, että on koulutusta. Jos ei ole töitä, keksitään koulutusta. Kursseja, koulutusta, lisäkoulutusta, lisäkursseja, täsmentävää koulutusta, hienontavaa kurssia ja niiden päälle pätevyyskoulutusta. Kyllä se siitä!

JOS tässä maassa joku oikeasti olisi vapaan markkinatalouden kannattaja, tehtäisiin näin:

Yrityksen perustaminen olisi täysin vapaata. Kuka tahansa saisi palkata kenet tahansa mihin tahansa hommiin, oli sitä peruskoulua käyty tai ei. Kaikkia firmoja verotettaisiin samoin perustein. Matti Vanhasen hallituksen ja nykyisen hallituksen ulkomaalaisyritysten suosimispäätökset peruttaisiin. Jokainen maassa oleva maksaisi samoja veroja samoilla perusteilla, eikä mitään suosituimmuuksia olisi yhdenkään kansanedustajan tai ministerin kaverilla. Verotusta yksinkertaistettaisiin.

Karmean sosiaaliturvabyrokratian tilalle luotaisiin yhden luukun perusturva ja kaikki epämääräiset harkinnan varaiset lopetettaisiin. Kaappitalistit hokevat tähän, että ei ole reilua että joku elelee muiden verovaroilla, ihan niin kuin ne suuryritykset, kansanedustajat ja puolueetkin. Vitsi onkin siinä, että toisin kuin suuryritykset jotka eivät maksa veroja, puolueet joista ei ole mitään hyötyä ja kansanedustajat, joiden tärkein työ on esiintyä fiksusti, nuo perusturvan varaan jääneet olisivat kuluttajia.

He ehkä joisivat kaljaa baarissa aamusta iltaan, mutta ylläpitäisivät senkin baarin toimintaa, eli loisivat työpaikkoja ja liiketoimintaa, toisin kuin ne verovaroilla tuetut työpaikkoja ja tehtaita lakkauttavat suuryritykset, jotka eivät siis maksa veroja lainkaan, tai hyvin vähän. He ostaisivat makkaraa, grilliruokaa, tupakkia, ehkä jopa lenkkarit halpamyynnistä, mutta he käyttäisivät rahansa tässä maassa, toisin kuin ne satojen miljoonien verotukia ja etuja nauttivat suuryritykset, jotka eivät maksa lainkaan veroja tai maksavat hyvin vähän.

Verovarat käytettäisiin etupäässä vanhuksista, lapsista ja sairaista huolehtimiseen. Armeijaankin voisi laittaa rahaa, sitten kun se olisi taas suomalaisten oma, eikä Naton apurisakki. Poliisipomoista valtaosa erotettaisiin ja haalariskoudet olisivat pääosassa.

Kansanedustajille maksettaisiin vain tilastollinen keskipalkka, edellisvuoden tilastojen mukaan. Kaikki ilmaiset kyydit, matkat, päivärahat, terveydenhuolto ja muut ateriat pois. Juhana Vartiaiselle ei maksettaisi kolmea tonnia enempää koskaan. Björn Wahlroos joutuisi palauttamaan kaikki ne miljuunat, jotka katosivat pankkipeleissä valtiolta.

Erottaisiin välittömästi eurosta, joka on jo maksanut suomalaisille veronmaksajille laskutavoista riippuen 90-100 miljardia puhdasta tappiota, ja Euroopan Unionista, joka on maksanut nettopersettä suomalaisille veronmaksajille EU:n oman ilmoituksen mukaan jo yli 6 miljardia puhdasta tappiota. Oma markka devalvoitaisiin 30% ja se viennin ongelma olisi siinä.

Perusinfra pysyisi valtion hanskassa, koska se tukisi koko maata ja sen kansantaloutta, ja toisi lisätuloja valtiolle ja toimisi työllisyyspuskurina ja ylläpitäisi peruskulutuskysyntää sille 90% yrittäjistä ja yrityksistä, jotka ovat täysin kotimaisen kulutuksen varassa.

Mutta mitään tällaista ei tehdä, koska päättämässä ei ole yhtä ainoaa markkinatalouden kannattajaa. Siellä on parasiittilauma, joka haluaa ryövätä verovaroja. Joka haluaa estää, kieltää, torjua, vaikeuttaa ja hidastaa. Ja tietenkin suosia ulkomaalaisyrityksiä, koska muutenhan ulkomaalaiset tajuaisivat, ettei täällä ole mitään markkinataloutta, vaan parasiittilandia, jonka suurin bisnes on verovarojen ryövääminen.

Ehkä se siitä lähtisi.

8 kommenttia:

 1. Kaikki perustuu eliitin etuoikeuksille. Suosittelen...Matti Hyryläinen "Kasvutalouden konkurssista demokraattiseen talouteen"...http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tarpeellisten muutosten tekemiseen tarvittaisiin kai jonkinmoinen vallankumous. Nykyisen systeemin kannattajat ovat osanneet miehityttää. strategiset virat uskollisilla lakeijoillaan. Umpilobattujen eli lahjottujen renkien ja piikojen systeemiä kutsutaan "edustukselliseksi demokratiaksi". Kansanäänestyksessä saattaisi kansan äänilivahtaa seulan läpi, joten sellaista vastustetaan vallanpitäjien piirissä rajusti.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Niin. Mutta mitä sitten? Mikään ei muutu, tässä ääliöiden idioottilandiassa! Kaikki menee läpi, mitä "ylhäältä" tulee & määrätään! Ei ole enää mitään yhtenäistä kansaakaan. Kaikki ajattelee vain itseään.

   FTW

   Poista
 4. Ruotsin vallan aikana Suomen kielen käyttö ei ollut kielletty. Kirkoissakin saarnattiin suomeksi. Esivanhempani Savosta ja Karjalasta omistivat ummikkoina suomenkielisenä maansa. Minulla on tästä tiedot jopa 1600-luvulla saakka.

  VastaaPoista
 5. Lisäksi tulevat valtiontakaukset. Viime vuoden lopussa niiden arvo oli 49 miljardia. 90% valtion budjetista, 24% BKT'sta. Mihin se markkinatalous valtion takauksia tarvitsee?

  VastaaPoista
 6. "Onneksi meillä on demareita, jotka ratkaisevat kaikki ongelmat lisäämällä koulutusta. Pääasia on, että on koulutusta. Jos ei ole töitä, keksitään koulutusta. Kursseja, koulutusta, lisäkoulutusta, lisäkursseja, täsmentävää koulutusta, hienontavaa kurssia ja niiden päälle pätevyyskoulutusta. Kyllä se siitä!"

  Yksi tämän maan suurimpia ongelmia on usko siihen, että mitä enemmän korkeakoulutettuja ihmisiä tässä maassa on, sen parempi ja talous nousee. Korkeasti koulutetuilla ihmisillä on korkeat palkat -> he ovat alemmin koulutettuja tuotteliaampia ja BKT nousee. Korkea koulutustaso ei johda automaattisesti parempaan talouskasvuun. Tarkoitan tällä nimenomaan akateemista koulutusta.

  Sveitsi kuuluu maailman rikkaimpien maiden joukkoon, mutta korkea-asteen opiskelijoiden määrä on ollut n. 16 % väkilukuun suhteutettuna (OECD-maissa n. 35 %). Johtopäätös on, että erityisesti Suomessa ylikoulutetaan ihmisiä, jotka voitaisiin suunnitellusti ohjata vähemmän koulutettuun, mutta erityisesti tuottavaan työhön vähemmällä opiskeluajalla ja yhteiskunnan resursseilla.

  Korkeakoulutuksen opiskelupaikkojen tarjontaa pitäisi vähentää huomattavasti (nostaa kynnystä), joten hakijoita ohjautuisi nimenomaan niille aloille, joilla tuottavuutta voidaan lisätä. Kun tässä maassa on toimistotyön tekijän paikka auki ja hakijoista valtaosa on maistereita, on joku asia pahasti pielessä...

  Sanden blogia on todella ilo lukea. Hyviäkin löytyy useita, mutta tämä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis täällähän todellakin ylikoulutetaan ihmisiä ja ylipitkillä koulutuksilla! Siihen ei ole enää varaa! Seurannut vierestä tradenomin koulutusta Pro Akatemiassa 3,5 vuotta! Usein päiviä ettei koulussa tarvi käydäkään ja matkustelua ym. huvittelua, jota jostain syystä opiskeluksi kutsutaan?! Maksakoon itse "koulunsa" - niin ennenkin maksettiin tai käytiin töissä. No, tiedänhän minä sen, ettei töitä ole. Eikä tule.

   Nalle

   Poista