torstai 14. huhtikuuta 2016

AVOIN KIRJE KANSANEDUSTAJILLE

Hyvä kansanedustajat,
kun te nyt siellä eduskunnassa olette päättäneet, että työttömille suomalaisille EI tarjota palkkatyötä, vaan heidät pakotetaan ilmaistöihin taloudellisella tuholla uhkaamalla, haluaisin kuulla miten perustelette orjuutta. Tämä ns. pakkotyöhän on orjuutta.

Jos olette verovaroilla porsastellessanne unohtaneet miten orjuus määritellään, laitan tähän sen kansainvälisen määritelmän suomeksi ja isoilla kirjaimilla, niin voitte tavata sen tästä ja sitten miettiä miksi olette päättäneet laillistaa orjuuden Suomessa vuonna 2016.

Kansainvälisten (YK, ILO, OECD, ihmisoikeusjärjestöt jne.) määritelmien mukaan ORJUUS ON:

1. TYÖTÄ, JOSTA EI VOI KIELTÄYTYÄ.
2. TYÖTÄ, JOSTA EI SAA RIITTÄVÄÄ TOIMEENTULOA.
3. TYÖTÄ, JOHON EI VOI VAIKUTTAA.
4. TYÖTÄ, JOTA EI VOI VALITA.
5. TYÖTÄ, JOHON JOUTUU PAKOTETTUNA.
6. TYÖTÄ, JOSTA KIELTÄYTYMISESTÄ SEURAA RANGAISTUS.

Jos osasitte tavata tuon edellä olevan, ettekä silti ymmärrä laillistavanne orjuutta uudelleen Suomessa, pyytäkää jotain isompaa setää tai tätiä tavaamaan tuon uudelleen hitaammin. Ja jos ette sittenkään ymmärrä, että te olette laillistamassa orjuutta tähän maahan, pyytäkää jotakin oikein fiksua setää tai tätiä selittämään teille, mitä se orjuus on.

Ministerit kannattaa jättää omaan ojaansa, sillä he eivät ilmeisesti ymmärrä mitään, presidentistä puhumattakaan. Hehän ovat juuri ne henkilöt, joiden mielestä orjuuden palauttaminen ja laillistaminen on hyväksi meille kaikille, myös meille orjuuteen pakotetuille.

Eli: jos teistä joku uskaltaa ihan nimellään kertoa minulle miksi orjuuden palauttaminen Suomeen ja orjuuden laillistaminen Pohjoismaissa on hyväksi, kuulisin sen mielelläni.

terveisin,
potentiaalinen orjanne,
Sami Parkkonen

16 kommenttia:

 1. Haluatko multa kaikkien kansanefustajien sp-osoitteet? Menee kerralla gmailissa.

  Kaija

  VastaaPoista
 2. Oikein mainio 6:den kohdan muistilista tarkistettavaksi jokaiselle, joka pohtii, että: "Oonkohan mie jo orja..."

  VastaaPoista
 3. Paitsi että orjuutta on ollut jo vuosia-> Kuntouttavatyötoiminta.

  VastaaPoista
 4. Jopa Suomen Perustuslaki kieltää orjuuden, siis se laki, jonka valtaeliittimme on painattanut vessapaperiinsa. Lukekoon sieltä. Tai eihän se sitä lue,vaan tekee ylimielisyydessään ja typeryydessään ihan omia 'lakeja', yleensä EK:n tai jopa kansainvälisen suurpääoman toiveiden mukaan.

  Orjuuden ajatukseen ei kannata lähteä edes kuvitelmana mukaan. Nämä ehdotelmat ovat eräänlaista valmistelevaa aivopesua tyyliin "no nythän on ihan normaalia, että..." Jos tuommoinen viritelmä osuu omalle kohdalle, niin kuolemaan asti taistellaan vastaan!

  VastaaPoista
 5. Orjuuttakin on monenlaista. On näännytysorjuutta, jolla muinaisina aikoina rangaistiin rikollisia ja sotavankeja (suolakaivokset yms.) Sitten on 'normaalia' työorjuutta, jossa orjaisäntä vastaa orjan fyysisestä terveydestä tahi työkyvyn ylläpidosta. Orjalle tarjotaan asumus, ruoka, vaatteet, terveydenhoito ja sen verran virkistystä, että suvun jatkaminenkin eli uusien orjien tuotanto onnistuu.

  Hallituksen esittämä orjuus (joka on jo osin voimassakin) kuuluu selkeästi jo näännytysorjuuden piiriin sillä, jos pelkällä työttömyyskorvauksella joku yrittää Suomessa elää, asua, tehdä työtä ja kustantaa perhe-elämää, niin havaitsee sen olevan täysin mahdotonta. Ansiosidonnaisella ehkä juuri ja juuri onnistuu, mutta perusturvan varassa ei mitenkään.

  Aletaan olla jo siinä pisteessä, että hallitus on jo syyntakeettomuuden tilassa ja täysin kykenemätön huolehtimaan suuren kansanosan turvallisuudesta ja terveydestä. Näännytysorjuudella uhkailu täyttää kirkkaasti rikoksen tunnusmerkit!

  VastaaPoista
 6. Aivan. Paitsi että orjillekin oli "massan" kustannettava asumukset, vaatetus ja ruoka. Meillä ollaan maksavinaan palkkaa, josta pitäisi maksaa asumisensa ja elämisensä itse, mutta monen palkka ei riitä edes perusasioihin. Ei ihme, että moni pienituloinen on jatkuvassa laina-, luottokortti-, tai pikavippikierteessä.

  VastaaPoista
 7. Huonoin juttu ikinä täällä asian keskellä!

  VastaaPoista
 8. Jumalauta Sami. Eksyin blogiisi pari kuukautta sitten ja luin pitkän matkaa vanhoja kirjoituksiasi. Taso on hyvä ja niissä löytyy todellisia helmiä. Kirjoituksia, joita voisi julkaista pamfletteina. Miten analyyttisiä, yhteiskunnallisiin kipupisteisiin tarkasti pureutuvia, eivät harhaile, suoria ja haaste heitetty establishmentille mitään pelkäämättä. Olen ollut hyvin nirso sen suhteen mitä suosikkeihini pistän, mutta tämä löytyy.

  VastaaPoista
 9. Mielestäni nämä henkilöt (SSS kokoSuomen hallitus)on haastettava Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen, vastaamaan maansa kansalaisia koskevasta ihmisoikeusrikkomuksista. Koko maailman tulee tietää totuus Suomesta.

  VastaaPoista
 10. Sami Parkkonen, väitätkö tosissasi, että työkkäri pakottaa työttömän olemaan työttömänä työnhakijana ja ottamaan vastaan työssäkävijöiden tuottamaa rahaa?

  Nuo kaikki 6 kohtaa kumoutuu sillä, että et ole työkkärissä työttömänä työnhakijana, joten määritelmän mukaan kyse ei ole orjuudesta, vaan loisimisesta, josta on tullut niin pinttynyt maan tapa, että muiden taskuilla käymistä pidetään syntymäoikeutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Kunnat tarjoavat viimesijaisena ja lakisääteisenä elinmahdollisuutena toimeentulotukea, sen edellytyksena kuitenkin on ollut, että toimeentulotuen saajien pitää hakea työttömyyskorvausta. Toimeentulotuki kuuluu hmisoikeuksien yleismaailmallineen julistukseen, jonka Suomikin on allekirjoittanut.

   http://www.ihmisoikeudet.net/opi-ihmisoikeuksista/ihmisoikeuksien-sisalto/oikeus-sosiaaliturvaan/

   Lisää asiasta tuolla Uuden Suomen uutisen kommenteissa.

   http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117216-perussuomalaisten-raju-esitys-%E2%80%93-%E2%80%9Dorjatyota%E2%80%9D

   Poista
 11. Oikeita asioita oikeilla nimillä ja sanoilla, mitään lisäämättä tai poistamatta.

  VastaaPoista