sunnuntai 7. syyskuuta 2014

AVOIN KIRJE PUOLUSTUSVOIMIEN KOMENTAJALLE

Arvoisa puolustusvoimien komentaja.

Allekirjoititte 4.9. 2014 Walesissa Naton kokouksessa niin sanotun Isäntämaa-sopimuksen kyseisen sotilasliiton kanssa. Kyseinen sopimus sitoo Suomen valtion Naton Isäntämaa-sopimusrakenteisiin. Naton omien asiakirjojen ja määritelmien mukaan Isäntämaa-sopimus siirtää ylimmän käsky- ja toimeenpanon vallan Suomessa kulloisellekin maassa olevalle Nato-komentajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että sopimuksella luovutetaan Suomen valtiollinen suvereniteetti ulkomaalaiselle sotilasviranomaiselle. Tämä on ymmärtääkseni laitonta.

Kysynkin Teiltä asian johdosta seuraavaa:

1. Koska Suomen lakien mukaan puolustusvoimien komentaja ei voi käsittääkseni tehdä mitään Suomea koskevia poliittisia sopimuksia vieraiden valtioiden tai sotilasliittojen kanssa ilman eduskunnan valtuutusta, haluaisin tietää millä valtuuksilla teitte kyseisen sopimuksen?

2. Määräsikö paikalla ollut puolustusvoimien ylipäällikkö tasavallan presidentti Niinistö Teidät ylittämään toimivaltanne ja rikkomaan siten Suomen lakeja?

3. Määräsikö jokin muu taho Teidät toimimaan vastoin virkavelvollisuuksianne itsenäisen Suomen korkeimpana sotilasviranomaisena?

4. Mikäli mikään Teitä korkeampi valtiollinen taho Suomessa ei antanut Teille määräyksiä ja valtuuksia sopimusta koskien, päätittekö itse rikkoa sekä sotilasvalanne, virkavalanne että Suomen perustuslain ja rikoslan 12.luvun pykälät 1. ja 10. ?

5. Olitteko sopimusta allekirjoittaessanne tietoinen siitä, että kyseinen sopimus mitä ilmeisimmin rikkoo Suomen lakeja?

Esitän nämä kysymykset avoimesti ja julkisesti, sillä sopimuksen juridiikka kiinnostaa minua erityisesti, varsinkin kun sopimus on käsittääkseni sisällöltään edellä mainittujen lainkohtien vastainen, eli rikkoo Suomen lakeja.

Ystävällisin terveisin,

Sami Parkkonen

3 kommenttia:

  1. Lehtitietojen perusteella päätöksen sopimuksen allekirjoittamisesta ovat tehneet presidentti Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta. Sopimus ei automaattisesti tarkoita NATO-joukkojen marssia suomeen, vaan asiasta päätetään aina erikseen tapauskohtaisesti

    VastaaPoista
  2. Vastaustauksia odotellessa peukutan ja jaan.

    VastaaPoista
  3. Kyse oli yhteisymmärryspöytäkirjasta

    VastaaPoista