sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

UKRAINA KANADASSA

Venäjan energiayhtiöt iskevät silmänsä Kanadan liuskekaasuesiintymiin ja Venäjä alkaa rahoittaa kanadalaisia äärioikeistolaisia ja ulkoparlmentaarisia liikkeitä 5 miljardilla dollarilla. Se kouluttaa äärioikeistolaisia ryhmiä Meksikon armeijan avulla kuukausia.

Se soluttaa kouluttamansa joukot rauhanomaisten mielenosoittajien joukkoon Quebecissä, jossa alkavat rajut katutaistelut. Niitä ennen Venäjä on jo Meksikon tuella valinnut seuraavan Kanadan hallituksen, jota johtamaan on valittu yksi Kanadan rikkaimmista miehistä. Väkivaltaisissa mellakoissa 23 kanadalaispoliisia saa surmansa ja noin 77 mielenosoittajaa surmataan.

Kanadan pääministeri pakenee Yhdysvaltoihin ja ilmoittaa olevansa yhä vaaleilla valittu pääministeri. Kanadan hallitus hajoaa ja parlamentti samoin, jonka jälkeen Venäjän valitsemat henkilöt ilmoittavat ottaneensa vallan Kanadassa ja ensimmäisenä toimenaan julistavat ranskan maan viralliseksi kieleksi. Englannin asema virallisena kielenä kielletään.

Kaikki amerikkalaismieliset puolueet ja järjestöt julistetaan laittomiksi ja maassa asuvat amerikkalaiset terroristeiksi ja vieraan vallan agenteiksi. Amerikkalaiset lehdet, tv-asemat ja radioasemat kielletään ja julistetaan laittomiksi.

Venäjä lähettää 30 000 sotilasta Meksikoon, jonne se on perustanut sotilastukikohdan ja lisäksi 150 sotilasta jokaiseen Karibian alueen saarivaltioon. Venäjän sotalaivat aloittavat partioinnin Alaskan tuntumassa ja Venäjän hallitus uhkaa Yhdysvaltoja talouspakotteilla. Kiina ilmoittaa tukevansa Venäjää ja liittyvänsä talouspakotteisiin.

Venäjän mielestä Yhdysvalloilla ei ole oikeutta liikutella sotajoukkojaan omassa ilmatilassaan tai omalla maaperällään liian lähellä Kanadan rajaa. Venäjä vaatii Yhdysvaltoja heti vetämään sotajoukkonsa pois Kanadan lähialueilta ja uhkaa erittäin vakavilla seurauksilla.

Mitä luulette, että Yhdysvallat tekisi tässä tilanteessa?

Tämä on nimittäin tilanne Ukrainassa Venäjän kannalta katsottuna. 


1 kommentti:

  1. Luulisi jo tyhmemmänkin tajuavan olemassa olevan Ukrainassa.Koko ajan olen ihmetellyt Yhdysvaltojen agressioita Venäjää kohtaan näyttää siltä että Ukraina on vain keppihevonen ja käsikassara jolla yritetään saada Venäjä polvilleen ja EU sallii nöyränä lammasmaisesti totellen kaikki mielettömyydet pakotteineen.Suomalaisten politikkojen luulisi tajuavan että meillä on Venäjä naapurina ja pysyy ,suhteet on pidettävä kunnossa.Hieno kirjoitus Sande.

    VastaaPoista