torstai 10. huhtikuuta 2014

PALKANEALENNUS PÖLVÄSTIT

Suomalaisten yrittäjien nokkamies vaati taannoin taas palkkojen alentamista. Jos olisin pienyrittäjä, vetäisin miestä korville. Toisaalla taas vaadittiin yleistä palkka-alea "yhdenmukaisella minimipalkalla, joka olisi alle tes-sopimusten", eli siis palkan lasku. Se ns. "yrittäjien" edustaja, että muu kuoro on sitä mieltä, että näin on tehtävä jotta Suomi säilyttäisi kilpailukykynsä.

Moni yrittäjä, nakkikioskin omistajista kuntosalin pitäjiin ja taksikuskeihin, huutaa samaa virttä pieni kokoomuserektio pöksyissä. He ovat Etelärannan hyväuskoisiä hölmöjä. He kannattavat oman yrityksensä toimintaolosuhteiden alasajoa.

On pikkuisen vaikea käsittää miten joku pikkuyrittäjä tosissaan vaatii palkkojen alennuksia. Hänen yrityksensä koko toiminta perustuu kotimaiseen kysyntään. Se kysyntä on ollut jo vuosia laskussa ja viimevuonna se heikkeni jo niin, että yli 3000 kauppaa ajatui konkurssiin. Jos tässä tilanteessa alennetaan palkkoja, se kiihdyttää jo entuudestaan hiipuvaa kulutuskysyntää kotimaassa. Tämä johtaa siihen, ettei kukaan käy nakkikioskilla, kuntosalilla tai aja taksilla. Kukaan ei teetä remonttia, rakenna omakotitaloa, osta paitaa, käy hierojalla, osta meikkejä, tekokynsiä, aja taksilla tai bussilla. Kukaan ei tule lomakylääsi. Kukaan ei majoitu hotelliisi. Kukaan ei tule laskettelemaan keskukseesi.

Kukaan ei osta veneitäsi, perämoottoreitasi, bensaasi tai lippalakkejasi. Kukaan ei lue lehtiäsi. Kukaan ei soittele palveluihisi, osta niitä Netistä tai mistään. Pienyrittäjä, sinun toimintasi loppuu kun kansa lakkaa kuluttamasta. Yrittäjä, yrityksesi ajautuu kuseen, kun tulotaso laskee tarpeeksi. Millä ihmeen mielikuvasekoilulla kannatat tätä? Miten uskottelet itsellesi, että tämä on sinun etusi?

Vientiteollisuus on ainoa joka hyötyy palkka-alesta. Kaikki muut kärsivät välittömästi. Te onnettomat pölvästit uskotte, että kansainvälisten suuryritysten etu on teidän etunne. Ei tietenkään ole. Te olette kansainvälisten yritysten tiellä. Juuri siksi teistä pitää päästä eroon. Olette hiekkaa rattaissa. Häiröksi. Teidät pitää eliminoida, jotta kansainväliset yritykset, suuryritykset voivat ottaa teidänkin toimintanne haltuunsa. Se on karmea tosiasia, palkka-ale täåhtää juuri teidän lopettamiseen, mutta jostakin syystä te huudatte kurkku suorana omaa teloitustanne. Se on uskomatonta.

Suomessa työvoiman kokonaiskustannukset ovat kilpailijamaiden keskitasoa. EU:ssa on kahdeksan maata joissa kustannukset ovat suuremmat. Teollisuustyöntekijän palkka on EU:n keskitasoa. Useimmissa EU-maissa työnntekijät saavat myös ns. 13 kuukauden palkan, paitsi poikkeustilanteissa. Irtisanominen on huomattavasti kalliimpaa ja vaikeampaa useimmissa EU-maissa. Suomessa on erittäin ongelmatonta irtisanoa työntekijöitä milloin vain. Nordea irtisanoo satoja tehtyään miljardi euroa voittoa. Ei ole mitään ongelmia poliitikkojen tai ay-liikkeen kanssa, eikä median kanssa. Toisin olisi Saksassa, Ranskassa tai Italiassa.

Kyllä, teitä on huijattu. Teidät on saatu kuvittelemaan, että Suomessa on poikkeuksellisen hyvä palkkataso. Teitä kusetetaan "keskimääräisellä palkalla". Se on tilastokusetus. Eilisten uutisten mukaan se on noin 3050 euroa kuussa. Keskimäärää nostavat herrat, joiden kuukausipalkka on yli 100 000 euroa kuussa.

Seuraavaksi tulonsaajat tuloluokittain vuonna 2011 Tilastokeskuksen mukaan. Tässä ovat kaikki suomalaiset, jotka ovat saaneet veronalaista tuloa. Tässä on todellisuus kusetuksen takana ja syy siihen miksi kotimainen kulutuskysyntä laskee laskemistaan. Tässä on todellinen syy siihen miksi yrityksenne ei pärjää, vaikka sillä on hyvä liikeidea ja tuote. Kukaan ei osta sitä, koska kenelläkään ei ole varaa siihen.

0 - 4 999 euroa vuodessa 10,1%

5 000 - 9 999 euroa vuodessa 11,7%

10 000 - 14 999 euroa vuodessa 13,7%

15 000 - 19 999 euroa vuodessa 11,1%

20 000 - 24 999 euroa vuodessa 10,1%

25 000 - 29 999 euroa vuodessa 10,2%

30 000 - 39 999 euroa vuodessa 15,4%

40 000 - 49 999 euroa vuodessa 7,8%

50 000 - 59 999 euroa vuodessa 4,0%

60 000 - 79 999 euroa vuodessa 3,3%

80 000 - 99 999 euroa vuodessa 1,2%

100 000 -> euroa vuodessa 1,3%

(lähde: Suomi lukuina 2013, Tilastokeskus, s. 28)

Keskimääräiset tulot vuonna 2011 olivat 26 555 euroa vuodessa. Se on huomattavasti alle tuon "keskimääräisen palkan" 3050 euroa. 3050 euroa kuukaudessa tarkoittaisi 36 600 euron vuosituloja. 56,8% suomalaisista tulonsaajista jää taakse kirkkaasti.

Henry Ford, jonka sanottiin olevan hieman Hitleristä oikealla poliittiselta maailmankatsomukseltaan, tajusi jo kauan sitten, että jos hän ei maksa työntekijöilleen kunnon palkkaa, kukaan ei osta hänen autojaan. Ford maksoi sellaista palkkaa, että jokainen työntekijä joka halusi ostaa uuden Ford T-mallin, pystyi ostamaan sellaisen. Lähes jokainen teki myös niin. Samalla Henry Ford loi yhtiön nimeltä Ford.

6 kommenttia:

 1. Tekstistä löytyy kosolti järkeviä selityksiä sille miksi kokoomusvetoinen hallitus ajaa pienyrittäjiä alati ahtaammalle.

  VastaaPoista
 2. Samalla mallillla tilastoidaan myös eläkkeet.Suomessa eläkkeet ovat valtaosalla kansasta todella pienet sillä iso osa eläkeläisistä on ansainnut eläkkeensä markka-aikana.Kaksituhatta luvulla tiettyjen etupiirien palkkataso on noussut jopa satoja prosentteja ja näiden eläketulot vääristävät todellisuuden .

  VastaaPoista
 3. Pienyrittäjää jeesaisi, jos laskettaisiin palkan sivukuluja ja vähennettäisiin ay-liikkeen ajamia "etuja", kuten loma-ajan sairaskarenssin poistaminen. Tiukkoina aikoina moni pienyrittäjä jättää oman liksansa maksamatta ja maksaa lain sallimat minimi-YELit, jotta firma pysyisi pystyssä, eikä ketään tarvitsisi irtisanoa. AY-liikkeen porhot pönkittävät vaan omaa ja jättiläismäisten esikuntiensa etua, samalla ajaen maastamme teollisuutta veks.

  VastaaPoista
 4. Mikä se sellainen palkka on? Pitkäaikaistyötön 90-luvun lamasta lähtien...Työmarkkina- ja asumistuella kitkutan, vuokran jälkeen noin 400 eurolla kuukaudessa < siitä laskut + jatkuvasti kasvaneet lääkäri/lääkekulut(sairastelu), ruoka, vaatteet ja "harrasteet". Toimeentulotuen hakeminen on tehty niin epäinhimilliseksi, ettei tällainen rehti yli 50:n miehen luonto enää anna byrokraattien kyykyttää enempää. Riittää KELA:n ja TE-toimiston p...sten kyykytys. Työllisyystöitä tehnyt aina, kun vain löytynyt. Viime vuosina mennyt terveys, sekä fyysinen että psyykkinen. Nyt kuitenkin pakko ryhtyä työvoiman pakotteisiin(ilmainen pakkotyö), ettei putoa siltäkin toimenntulolta. Kun ei työkyvyttömyyseläkettä myönnetty - hakenut kahdesti. Mutta lääkärien sana ei paina eläkejärjestöissä. Ainoastaan Herra Käteisen(kohta uusi natsi tilalle) - eli pidennetään työuria, työttömyyskortistossa sairaanakin?! Demokraattinen isänmaa, Suomi? Sande > Jatka samaan malliin! T: 1%

  VastaaPoista
 5. Täyttä asiaa, jos pienyrittäjä tekee pääomavaltaista tuotetta/palvelua kuluttaja-asiakkaalle. Mökkikylän omistaja sekä itsenäinen parturi-kampaaja tekee turskaa, teollisuudelle ja rakennusalalle ihan kivaa. AY-liike on muuten lakkautettava.

  VastaaPoista
 6. Alle 30000 ansaitsee 66,9% ei 56,8%. Jäikö alle 5000 tienaavat laskuista?

  VastaaPoista