sunnuntai 4. elokuuta 2013

AVOIN KIRJE MINISTERI RISIKOLLE

Arvoisa ministeri Paula Risikko, olette poliittinen ja intellektuellinen kääpiö. Yhteiskunnallinen näkemyksenne on älyllisesti erittäin vajaavainen. Viimeaikaiset lausuntonne osoittavat kiistattomasti, ettei Teillä ole lainkaan käsitystä siitä mikä yhteiskunta on.  Se ei tosin ole yllättävää, sillä valtaosa työtovereistanne on samalla infantiilitasolla mitä yhteiskunnalliseen ajatteluun ja poliittiseen ymmärykseen tulee.

Edustatte suomalaisten poliitikkojen idiotismia keskivertotavallanne ja olette siinä mielessä tyypillinen suomalainen poliitikko. Heillä, kuten ei Teilläkään, ole lainkaan käsitystä siitä, mistä yhteiskunta todellisuudessa muodostuu. Juuri siksi Te ja he olettekin tuhoamassa iloisin mielin suomalaista yhteiskuntaa toiminnallanne ja politiikallanne.

Viimeisimmässä aivopierussanne ilmoititte olevanne sitä mieltä, että vastiikkettomasta sosiaaliturvasta pitää päästä eroon. Tämä on erittäin mielenkiintoinen lausunto. Se nimittäin paljastaa, että olette joko erittäin yksinkertainen ihminen, tai erittäin epärehellinen. Teidän mielestänne sosiaaliturvan saaminen siis edellyttää sitä, että sen saaja tekee työtä vastikkeeksi.

Ongelma tässä typerässä ajatuksessanne on se, että toimeentulotuen perusosa on noin 477 euroa kuussa. Kuinka monta tuntia Te tekisitte tuolla palkalla töitä? Ette yhtään. Työmarkkinatuki on runsaat 600 euroa, ehkä hiukan enemmän. Siitä maksetaan myös veroja. Kuinka pitkää päivää olisitte valmis painamaan tuolla palkalla kuukaudessa? Ette yhtään.

Hävetkää, ministeri Risikko. Samaan aikaan kun olette syyttelemässä sosiaaliturvan varassa kituvia ihmisiä siitä, että he saavat vastikkeetta rahaa, kaivosyhtiö Talvivaara saa veronmaksajien rahaa valtion omistajayhtiö Solidiumin kautta noin 233 000 euroa PÄIVÄSSÄ! Talvivaaran yhden päivän aikana saamalla valtion tuella maksettaisiin lähes viidensadan ihmisen toimeentulotuet kokonaiseksi kuukaudeksi. Kuukaudessa Talvivaara saa niin paljon valtion tukia, että sillä maksettaisiin 14 655 ihmisen toimeentulotuet.

Tämä on mielestänne kohtuullista ja oikeaa politiikkaa. Olette itse olleet päättämässä näistä asioista. Juuri siksi lausuntonne vastikkeettomasta sosiaaliturvasta haiseekin pahemmalle kuin krapulaisen alkoholistin maanantaiaamun oksennus. Olette joko todella tyhmä, yksinkertainen, tai todella epärehellinen poliittisessa toiminnassanne. En tiedä kumpaa.

Jotta lausuntonne törkeys paljastuisi vielä paremmin, otetaan lisää esimerkkejä Teidän politiikastanne. Nokia teki vuonna 2010 positiivista tulosta 1,8 miljardia euroa. Nokia siis teki voittoa 1 800 000 000 euroa. Yhtiö maksoi Suomen valtiolle veroa kokonaiset 1,6 miljoonaa euroa. Nokian veroprosentti oli siis 0.1%. Samaan aikaan eläkeläisten ja työttömien veroprosentit olivat sata kertaiset. Joissakin  tapauksissa sitäkin isommat. Tämä on Teidän aikaansaannoksenne. Te olette olleet päättämässä politiikasta, joka mahdollistaa tällaisen toiminnan. Olette siis vastuuhenkilö poliittisena päättäjänä.

Stora Enso maksoi Brasilian sellustaan verot Hollantiin, peräti 1,5% prosenttia. Suomi ei saanut senttiäkään. Sen lisäksi Stora Enso oli ruotsalaisen televisiodokumentin mukaan väärentänyt konsernikirjanpitonsa vuosien 2002-2010 välisenä aikana ja maksanut laittomia osinkoja satoja miljoonia. Tiedot tuosta toiminnasta oli toimitettu valtiovarainministeriöön, poliisille, Rahoitustarkastusvirastolle, hallitukselle ja muille tahoille entisen sisäpiiriläisen toimesta. Noilla tiedoilla ei tehty yhtään mitään. Te olette poliittisena päätöksen tekijänä ja hallituksen ministerinä vastuussa tästäkin. Mutta Teidän mielestänne sosiaaliturvan vastiikettomuus on olennaisempi ongelma ja sen saajia pitää rangaista.

Vuonna 2010 Metso konserni tienasi 548 miljoonaa euroa. Se ei maksanut senttiäkään yhteisöveroa. Nokian Renkaat ei maksanut lainkaan yhteisöveroa. Itseasiassa yhdeksän suurinta pörssiyhtiötä tienasi 8,3 miljardia. Arvatkaapa arvoisa ministeri Risikko kuinka paljon nuo yhdeksän yritystä maksoivat veroa hallitsemallenne valtiolle? Niiden yhteenlaskettu veroprosentti oli 5,4%.

15.7. vaaditte lisää maahanmuuttoa, koska sosiaali- ja terveysalalla odottaa työvoimapula vuonna 2025. Tuolloisten lausuntojenne mukaan alalla on jo nyt työvoimapula. Ei ole. On palkkapula. Perushoitajan palkalla elävän yksinhuoltajan on pakko turvautua yhteiskunnan apuun, koska hänen tuloillaan ei voi tulla toimeen. Maassa on 300 000 työtöntä, koska Te ette halua täystyöllisyyttä. Se johtaisi palkkojen nousuun.

Te ja muut aivokääpiöt eduskunnassa haluatte maan, jossa on joukkotyöttömyys. Juuri siksi haluatte lisää työvoimaa halpatyövoiman viejämaista. Haluatte kehitysmaiden kansalaisia Suomeen, koska he tekevät tietämättään töitä halvemmalla orjamaisissa oloissa. Poliittinen toimintanne eduskunnassa on johdonmukaisesti ollut luomassa tällaista Suomea. Se on ollut tavoitteenne. Olette olleet luomassa maata, jossa on työssäkäyvä köyhälistö. Kehitys ei ole ollut sattumaa, vaan Teidän poliittisen toimintanne tulosta.

Koska Te nautitte sekä kansanedustajana että ministerinä käsittämättömän suurta palkkaa suhteessa työpanokseenne, ette käsitä millaista sontaa suustanne laskettelette. Sanoitte, ettei yhteiskunta voi järjestää kaikkea. Tällä tarkoititte sitä, ettei yhteiskunta voi järjestää kansalaistensa toimeentuloa hädän hetkellä vastikkeetta. Puhutte paskaa. Te ette vain halua sitä.

Teille ei ole tuottanut mitään ongelmaa luovuttaa kymmeniä miljardeja ulkomaalaisille suurpankeille täysin ilman vastikkeita. Teille ei ole ollut mikään ongelma se, että olette antaneet satoja miljoonia suuryrityksille, jotka eivät edes maksa veroja Suomeen. Olette tukeneet verorahoilla suuryrityksiä, jotka ovat sulkeneet määrätietoisesti kokonaisia teollisuuden aloja ja tehtaita Suomesta. Olette antaneet satoja miljoonia suuryrityksille, jotka ovat lakkauttaneet maastamme 160 000 työpaikkaa.

Tuo on se toiminta, jota olette tukeneet ja edistäneet hartiavoimin. Olette olleet antamassa miljardin toisensa jälkeen täysin vastikkeetta suurille kansainvälisille yrityksille ja pankeille. Ette ole koskaan vaatineet niiltä yhtään mitään. Päinvastoin, olette olleet takaamassa, ettei niiltä edes vaadita yhtään mitään. Silti Teillä on häpyä julkisesti vaatia sosiaaliturvan varassa eläviä ilmaiseksi työvoimaksi yhteiskunnallisen vastiikkeellisuuden nimissä.

Hävetkää, miniteri Risikko! Jos ette osaa edes hävetä lausuntojanne, niin olkaa edes hiljaa.

1 kommentti:

  1. Sen lisäksi ministeri Risikko oli itse etunenässä v. 2007 näyttämässä pitkää nenää hoitajille ja viemässä heiltä työtaisteluoikeuden. Näin varmistaen, ettei kukaan varmasti hoitoalalle halua jäädä/tulla töihin. Itse terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneena ei kuitenkaan ollut valmis talkoisiin.

    VastaaPoista