tiistai 6. elokuuta 2013

SUURI BUDJETTIHUIJAUS

Hallitus ja valtiovarainministeriö aloittavat budjettivalmistelut. Talousneropatit osallistuvat siihen omalla panoksellaan. Erilaiset pankkiirit, yritysjohtajat ja ekonomit marssivat mediaan tukemaan poliitikkojen ja virkamiesten puheita. Olennaista on se, että he kaikki tulevat valehtelemaan teille kaikille.

He tulevat valehtelemaan, että syy maamme heikkoon taloustilanteeseen on Suomen kilpailukyvyn raju heikkeneminen, joka johtuu liian suurista työvoimakustannuksista ja liian korkeasta verotuksesa. Se on pelkkää paskapuhetta. Suuryritykset ovat saaneet lähes pari miljardia verohelpotuksia ja tulonsiirtoja, viimeksi 900 000 000 euroa viime kevään "suuressa veroremontissa". Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka toimivat lähinnä kotimarkkinoilla, ovat saaneet lisää maksuja ja veroja taakakseen. Lisäksi suurituloisimpien ja rikkaimpien suomalaisten verotusta on jatkuvasti kevennetty, kun muiden verotusta on kiristetty välillisin keinoin.

Itseasiassa suurimmat pörssiyhtiöt maksavat harvoin yli 5% veroa tässä maassa. Vain joitakin aikoja sitten yhdeksän suurimman suomalaisen pörssiyhtiön keskimääräinen veroprosentti oli noin 5%. Tämä oli ennen hallituksen keväällä tekemää "suurta veroremonttia", joka siis kevensi näiden yritysten verotusta noin 900 miljoonalla entisestään.

Suomalainen työntekijä sijoittuu sekä OECD:n, että Eurostatin tilastoissa eurooppalaiselle keskitasolle ja on halvempi kuin varsinaisissa kilpailijamaissamme. Suomalainen työntekijä ei siis ole liian kallis, vaikka teille tullaan valehtelemaan niin. Suomalaiset eivät myöskään tee vähemmän töitä kuin muut, eikä suomalaisilla ole enempää lomaa kuin muillakaan. Suomalaisia pitempää työpäivää pienemmällä palkalla tehdään esimerkiksi Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Noiden maiden taloudellinen tilanne kertonee kuinka hyvin palkka-ale ja pidemmät työajat parantavat kansantalouden tilaa. Teille tullaan kuitenkin valehtelemaan, että palkkojen laskeminen ja työaikojen pidentäminen parantavat tilannetta olennaisesti.

Jo tämän pitäisi kertoa kenelle tahansa miksi Suomen valtiontalous on romahtamassa ja miksi maamme ei koskaan noussut vuoden 2008 finanssikriisin notkahduksesta, toisin kuin kaikki muut Euroopan maat. Jos suomalaiset suuryritykset eivät pärjää viiden prosentin verotuksella, satojen miljoonien valtion tuilla ja keskiverto palkkaa maksamalla, voidaan esittää kysymys: missä ne pärjäisivät? Kuten Nokian johtoon aikoinaan kuulunut miljonääri Kai Isokallio taannoin sanoi: suomalaiset yritysjohtaja ovat niin huonoja, ettei mikään ulkolainen yhtiö palkkaisi heitä koskaan.

Teille tullaan valehtelemaan, että hyvinvointipalveluihin ei ole varaa, ettei velkaa ole varaa ottaa lisää. Sekin on valhe. Hallitus on ottanut ja ottaa koko ajan lisävelkaa osallistuakseen eurojärjestelmän kautta suurten kansainvälisten pankkien ja sijoittajien täysin vastikkeettomaan tukemiseen. Valtiovarainministeriö ja hallitus tulevat valehtelemaan paljonko europeliin on jo laitettu rahaa ja väittävät, ettei se ole valtion velkaantumisen syy. Todellisuudessa hallitus on laittanut eri mekanismien kautta europottiin noin 50 miljardia, plus miinus kaksi miljardia. Suomen Pankki on omalla tahollaan laittanut euroon noin 90 miljardia eri mekanismien kautta. Se on todellisuudessa syy valtion talouden romahdukseen, yhdessä veropohjan romuttamisen kanssa.

Kaikki hallituksen, talouselämän johtajien ja virkamiesten väitteet talouden tilan syistä ovat valhetta. Valheita ovat myös ne puheet siitä, että heidän toimillaan maan velkaantuminen saadaan kuriin ja että heidän keinoillaan työttömyys saadaan laskuun. Juuri heidän keinonsa ovat saaneet maan luisumaan lamaan. Juuri heidän keinonsa ovat repäisseet budjetin. Juuri heidän keinonsa ovat saaneet työttömyyden kasvuun. He tulevat esiin ja väittävät, että te olette aiheuttaneet kaiken sen, minkä he ovat saaneet omilla toimillaan aikaiseksi. He vaativat teitä uhrautumaan ja korjaamaan tilanteen, jonka ovat itse aiheuttaneet.

Tämä on tulevan syksyn suuri budjettihuijaus.

1 kommentti: