tiistai 30. heinäkuuta 2013

VAIHTOEHTO ON

Hallitus antoi "historiallisessa verouudistuksessaan" suuryrityksille tulonsiirtoina 900 000 000 euroa riihikuivaa rahaa, ja tämä siis toistuu joka vuosi, työttömyyden torjunnan nimissä. Jo sitä ennen hallitus oli junallut suuryrityksille noin miljardin veroalen. Kaikki tämä on tehty työllistämisen nimissä. Valtio on tukenut suuria vientiyrityksiä sadoilla miljoonilla vuosittain.

Pohjoisessa toimiva australialainen kaivosyhtiö ei edustajansa lausunnon mukaan maksa mitään Suomelle, vaan saa miljoonia joka vuosi. Kotimaassaan he olisivat joutuneet maksamaan valtiolle jo ennen aloittamista 22 000 000 euroa ja sen jälkeen veroja ja ympäristömaksuja. Suomessa heidän ei ole siis tarvinnut maksaa yhtään mitään, ei senttiäkään. Päinvastoin, valtio on maksanut heille. Se on kaivoksen australialaisen maajohtajan mukaan hienoa.

Suuryritykset ovat viimevuosien aikana sulkeneet tehtaitaan ja siirtäneet tuotantoaan ulkomaille. Työpaikkoja on kadonnut 160 000. Taloustoimittajat toistelevat mediassa mantraa: tälle ei voi mitään. Joitakin aikoja sitten Helsingin Sanomat kertoivat, että useat suurimmista suomalaisyhtiöistä maksavat veroja alle viisi prosenttia, Stora Enso alle neljä. Kaikki tämä työllisyyden parantamisen nimissä. Sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto ovat hartiavoimin mukana hankkeissa.

Samaan aikaan PK-yritysten ja pienyrittäjien maksu- ja verotaakkaa on lisätty. Pääministeri Kataisen mukaan se kannustaa niitä kasvuun ja työpaikkojen lisäämiseen. PK-sektori on ainoana luonut uusia työpaikkoja. Kiitokseksi hallitus sakottaa sitä. Yrittäjä-järjestön johtomies saarnaa suuryritysten etujen mukaisia epistoliaan julkisuudessa ja vaatii palkka-alea, joka johtaisi kotimaisen kysynnän ja PK-sektorin ja yrittäjien syöskykierteeseen, joka on jo alkanut. Tänä vuonna noin 2000 kauppaa on jo sulkenut ovensa. 

Maan johtajien logiikan mukaan yritykset, jotka ovat ainoina työllistäneet yhtään ketään, ansaitsevat piiskaa ja rangaistusmaksuja, jotka kannustavat niitä kasvamaan. Ne yritykset, jotka pistävät Suomessa lapun luukulle, imevät satoja miljoonia erilaisina tukina, ja potkivat tuhansia ihmisiä pihalle, ansaitsevat satojen miljoonien lisärahan. Tämä on siis todellisuutta tässä maassa.

Nyt uutisoidaan, kuinka Rovaniemellä suomalaiset työttömät tekevät palkatta töitä ruotsalaiselle yhtiölle. Tämäkin työttömyyden torjunnan nimissä. Ilmaistyövoiman kustantaa valtio verorahoilla.

Onko tässä mitään järkeä? Ei ole.

Kun maa ajautuu kohti talousromahdusta, hallitus, johtavat virkamiehet ja suuryritysten johtajat vaativat kansalaisia osallistumaan talkoisiin. Talkoissa tehdään töitä ilmaiseksi. Samat tahot vaativat vielä työssä olijoita joustamaan, luopumaan, venymään ja omistautumaan. Heidän ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Työntekijöiden ja työttämien pitää ratkaista heidän luomansa ongelmat.

Tämä johtuu siitä, että maan johdossa on keskimääräistä typerämpiä ihmisiä. Osa on täysverisiä roistoja, joille yhteisten varojen anastaminen on koko homman idea. Osa on täydellisiä idiootteja, joilla ei ole mitään käsityskykyä omien toimiensa seurauksista. Viimeksi mainituista käy hyvästä esimerkistä Vihreitten Oras Tynkkynen. Oras Tynkkysen kompetenssi riittäisi juuri ja juuri lastentarhan väliaikaisen avustajan toimeen. Hän osaa lukea ja puhua, ja on ilmeisen mukava mies. Hän voisi lukea satuja lapsille ja puhua jakaessaan pottavuoroja ja aamupuuroa.

Eilen Oras Tynkkynen kertoi YLE:n uutisissa kuinka valtion velkaantumisongelma ratkaistaisiin. Hän haluaisi myydä Altian ja kaikki valtionyritykset pois. Niistä saataisiin rahaa velanmaksuun. Oras on niin tyhmä, ettei tajua, ettei kaikkienkaan valtion omistuksien myynnillä selvitä hänen puoleensa ottamasta lainavuoresta. Ja sen jälkeen, kun kaikki on myyty, ei ole enää tuloja. Oras ei ymmärrä näin vaikeita asioita, koska hänen ajattelukykynsä ei riitä.

Oras Tynkkynen voisi "täsmäelvyttää kirurgisen tarkoilla toimilla". Hän ei kertonut sen tarkemmin mitä nuo "kirurgisen tarkat elvytystoimet" olisivat, mutta ne kuulema tehoasivat todella. Maailman vanhimman "lukiolaispojan" päässä ne varmaan toimivatkin loistavasti. Todellisuudessa ne eivät toimi, sen enempää kuin mikään muu vihermössä, joka Oraksen päässä lainehtii.

Oras, hallitus ja koko suomalainen eliitti ovat hukassa, koska heillä ei ole mitään ajatusta siitä, miten Suomi ja suomalaiset voitaisiin pelastaa tulevalta rysäykseltä. He "uskovat" joihinkin asioihin ja yrittävät niitä, vaikka jokainen normaali ihminen tietää jo etukäteen, että hallituksen toimet syventävät alamäkeä, samoin Oras Tynkkysen lapselliset sopertelut.

Jyrki Katainen, suomalaiset puolueet, kokoomus etunenässä ja kovaäänisimpänä, ovat kaikki sitoutuneet talouspolitiikkaan, joka tuhoaa suomalaisen yhteiskunnan. Jyrki ja muut aidot rosvot sanovat, että se on välttämätöntä. Heidän kielessään maamme tarkoituksellinen tuhoaminen on "välttämätön rakennemuutos". Hieman samalla tavalla ajatteli se amerikkalainen kenraali, joka Vietnamin sodan aikana antoi sittemmin legendaariseksi tulleen lausunnon: Jotta olisimme voineet pelastaa tämän kaupungin, meidän piti tuhota se. Jyrki, Jutta ja koko eliittimme ajattelee aivan samalla tavalla. Moni heistä uskoo vilpittömästi, että Suomi pitää tuhota, jotta sen voisi pelastaa.

Kauan sitten maamme oli paljon vaikeammassa tilanteessa. Sota oli hävitty. Valtiolla ei ollut rahaa juuri lainkaan. Ministerit odottivat setelipainon ovella, ottivat valtion työntekijöiden palkkarahat käteisenä ja menivät junilla maksamaan palkkoja maakuntiin. Näin tapahtui oikeasti. Maassa oli yli 400 000 pakolaista. Maan viljavimpiin kuuluva Karjalan Kannas oli menetetty. Petsamon mineraalivarat oli viety. Päälle tulivat satojen miljoonien dollareitten sotakorvausmaksut.

Tuleva vuorineuvos Uolevi Raade sai tehtäväkseen perustaa ja luoda metalliyhtiön, joka voisi osallistua sotakorvausten maksuun. Ongelma oli siinä, ettei ollut metallia, eikä rahaa. Ei ollut koneitakaan, eikä rahaa niiden ostamiseen. Niinpä Raade palkkasi sepän, joka osasi hiekkavalun. Laitteiden osia valmistettiin valamalla ne hiekkaan tehtyihin muotteihin. Nämä hiekkaan valetut koneen osat koottiin tulevan valimon koneiksi. Päivisin Uolevi Raade oli kravatti kaulassa neuvottelemassa rahoituksesta kotimaisten tahojen kanssa ja kerjäsi ja kasasi rahaa edes palkkoihin. Vapaa-aikoinaan Raade lähti rekalla kiertämään Suomea yhden apumiehen kanssa. He ostivat kaiken romumetallin minkä löysivät ja palasivat takaisin tehtaalle, jossa romumetallista valettiin hiekkamuoteilla koneen osia tulevaa tehdasta varten.

Näin toimi suomalainen suuryrityksen toimitusjohtaja vuonna 1945. Kuinka moni nykyisistä golfia pelaavista sosiaalipummeista EK:ssa tai suuryritysten johdoissa olisi valmis samaan? Voisitteko kuvitella Björn Wahlroosin kaivamassa ojaa, tai perustuksia tehdashallin seiniä varten? En minäkään. He eivät koskaan tekisi mitään vastaavaa. He ovat epäisänmaallisia verorahojen ryövääjiä lähes järjestään. Siksi he eivät myöskään välitä hevonpaskaa kuinka tälle maalle käy. Heidän rahansa ovat turvassa veroparatiiseissa. Sinne he myös pakenevat, kun maamme luhistuu. Tavallinen kansa jää sortuneeseen rauniokasaan, kun sen romahduttajat jatkavat golfinsa pelaamista muualla.

Olisiko mahdollista, että on olemassa vaihtoehto? Voisiko olla jokin keino, jolla tämä kehitys katkaistaisiin melko nopeasti? Onko olemassa mitään keinoa, jolla suomalaisen yhteiskunnan ja tämän maan ja valtion kannalta tuhoisa kehitys pysäytettäisiin?

On.

Ne miljardit, jotka hallitus nyt antaa niille firmoille, jotka pahiten maatamme tuhoavat, voitaisiin käyttää tuottavasti. Niillä miljardeilla voitaisiin perustaa valtion teollisuusyrityksiä niiden yksityisten tilalle, jotka nyt vain ottavat satojen miljoonien tukirahat ja lopettavat niiden turvin toimintaansa Suomessa.

Kemijärven positiivista tulosta tehnyt paperitehdas olisi pitänyt ostaa pois, samoin muut tuotantolaitokset, jotka suljettiin siitä huolimatta, että ne tuottivat riihikuivaa rahaa omistajilleen. Ne eivät vain tuottaneet tarpeeksi sijoittajille ja yritysten johdolle, mutta valtiolle ne tuottaisivat pelkkää plussaa. Kemijärvi teki voittoa muutaman kymmenen miljoonaa joka vuosi. Sekin olisi enemmän, kuin antaa täysin vastikkeetta satoja miljoonia yritykselle, joka sen sulki.

Valtion omistamat tehtaat työllistäisivät oikeasti. Niiden työntekijät maksaisivat veronsa Suomeen ja kuluttaisivat rahansa Suomessa, ostaisivat palveluita ja tavaroita. Valtio saisi tuloja kahdesta suunnasta. Tehdas tuottaisi ja verotulot kasvaisivat.

Jos yksityinen sektori on sitä mieltä, ettei Suomessa tarvita teollisuustuotantoa ja että yhteiskunta saa luhistua ja että sen pitää vain maksaa heille siitä satoja miljoonia, on poliitikkojen vastuulla tehdä asialle jotakin. Sen sijaan, että jatkaisivat rahan syytämistä maatamme tuhoaville suuryrityksille satoja miljoonia, nuo sadat miljoonat pitäisi sijoittaa kotimaahan sellaisenaan. Valtion tulisi investoida, jos yksityiset eivät sitä tee. Jos yksityiset luopuvat tuottavista omistuksistaan, valtion tulisi ostaa ne pois. Ennen kaikkea, valtion tulisi välittömästi lopettaa täysin vastiikkettomien tukien kaataminen noille tahoille.

Mutta tämä hallitus ja eduskunta eivät tule tällaisia päätöksiä tekemään. Eduskunta on tulvillaan Oras Tynkkysiä, joiden käsityskyky ulottuu juuri ja juuri Tampereen yliopiston kahvilaan saakka. Hallitus on korruptoitunut suuryritysten narttukerho, joka tekee mitä käsketään. Jutta Urpilainen on ala-asteenopettaja. Se on hänen talouspoliittisen ajattelunsa kehys. Jyrki Katainen on huijari, joka tekee sen mistä hyötyy itse, ei sitä mikä olisi maan etu. Muut ministerit ovat mukana leikissä, eivätkä tajua lainkaan mitä on tapahtumassa.

EK ja suuryritykset vastustavat henkeen ja vereen tällaisia päätöksiä. He haluavat sinun verorahojasi satoja miljoonia. He haluavat miljardituet ja verohelpotukset, joiden avulla voivat avata tehtaita Kiinaan tai muualle. He haluavat sinun rahojasi satoja miljoonia, jotta voivat lihottaa veroparatiisipankeissa olevia tilejään osingoilla, jotka maksatetaan sinulla.

Media? Ne omistavat median. Siksi ette tule koskaan kuulemaan, että valtion kannattaisi perustaa teollisuusyrityksiä. Ette tule koskaan kuulemaan, että valtion kannattaisi oikeasti työllistää tuhansia, kymmeniä tuhansia suomalaisia niillä miljardeilla, jotka nyt vain annetaan pois.

11 kommenttia:

 1. Olet harvinaisen oikeassa! Miten saisimme "suuren" yleisön ymmärtämään tämän saman asian?
  Ongelmana taitaa olla se että suomessa ei juuri kukaan kehtaa sanoa olevansa duunari ja äänestävänsä sen mukaan. Kun on velkainen asunto, auto ja vaarilta peritty kesämökki, kuvitellaan että kuulutaan "omistavaan luokkaan" ja äänestetään kokoomusta tai demareita

  VastaaPoista
 2. Tällainen on Suomi nykyään ja kansa alkaa vasta nyt heräilemään tulevaa tuhoa katsellen ja miettien miten tähän päädyttiin. Hallitus ajaa tuhoa tuhon perään ja luulee kaiken menevän hyvin kun ollaan Eu:ssa ja että kyllä joku pelastaa kun perseelleen menee. Olen hyvin pettynyt suomalaisiin, mutta uskon valaistuksen olevan tulossa, mutta onko jo myöhäistä.

  VastaaPoista
 3. Miikka Lammetvuori1. elokuuta 2013 klo 13.48

  Kyllä tuli taas harvinaisen oikeaa totuutta.

  Valtiohan ei voi tehdä konkurssia vrt.Kreikka.

  Muutenhan tää armas kallis maamme Suomi ois ollut konkursissa varmaan jo hetken aikaa.

  Kuulun ns. Yrittäjien kerhoon,
  niin kyllä moni kaverini on jo ryhtynyt ihmettelemään, että mihin helvettiin Kokoomus on meitä oikein viemässä.

  Ja Kokoomus oli vielä joku vuosi sitten meidän pienten yksityisyrittäjien puolella.

  Tuo ylioppilas tynkkysen kommentti muistuttaa juuri siitä mitä Mummoni aina sanoi:

  Kävi kuin mustalaisen hevoselle. Just kun se oppi olemaan syömättä, niin se kuoli.

  Samahan se on tosiaan jos nuo lypsävät lehmät tapetaan, eli valtion yritykset myydään.

  Nyt taitaa suunta olla muuttunut tuonne suuryritysten puolelle.

  VastaaPoista
 4. Suomi ajetaan väkisin siihen tilaan jossa myös infraa on pakko alkaa myydä polkuhintaan keinottelijoille ja muille rosvoille,
  valtion alasajo ja yhteiskunnan luovuttaminen rosvojen armoille onkin selvästi kokoomuksen selkeimpiä tähtäimiä tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 5. Nyt mäkin alan ymmärtämään ja keksin vielä ratkaisunkin:

  Tapetaan kaikki politiikot, kansallistetaan isot yritykset ja jaetaan rahat kansalle - Hups! Totahan on jo kokeiltu.

  Jukka Sundberg

  VastaaPoista
 6. Voi hyvänen aika tätäkin juttua. Verot maksetaan sinne missä tulos tehdään. Vero maksetaan voitosta. Mikä ihmeen superkommunisti tätäkin kirjoittaa. Maailma on muuttunut kokeillaan muuttua perässä ja selvitä. Se vaan on valitettava fakta, että samoista teollisuuden töistä periaatteessa tapellaan globaalisti nykypäivänä.
  Terveisin rehellisesti duunari.

  VastaaPoista
 7. Ylikansalliset yritykset kikkailevat verotuksen porsaanrei´illä ja eroilla eri maissa. OECD:n mukaan ne maksavat voitoistaan veroja keskimäärin vain 5 %, pienet ja keskisuuret yritykset lähes 30%.

  http://blogit.iltalehti.fi/satu-hassi/2013/06/02/tavalliset-ihmiset-maksavat-suuryritysten-veronkierron/

  Että jos nyt Rehellisesti *duunarikin ottais ne okuläärit sieltä hanurista pois...

  VastaaPoista
 8. valtion yhtiöitten myynti ja joissa valtio on osakkaana ja niiden osakkuuksien myynti, hullun hommaa, kuka nyt lypsävän lehmän myis. Pitkässä juoksussa kannattas jättää myymättä, joistain sais hetkellisesti rahaa joilla "lainoja makseltais jos maksettais" ei missään tapauksessa niitä pidä mennä myymään.

  VastaaPoista
 9. Sinänsä hauska kirjoitus, ainoa puute siinä on se, ettei siinä ole päätä ei häntää, tyypillistä höröpersujen horinaa.

  VastaaPoista
 10. ulkolaisten kaivosyhtiöiden verotuksessa pitäisi ryhdistäytyä. Ihmisiä työllistävät pienyrittäjät voisi vaikka vapauttaa veroista kokonaan. Ei olisi hetken päästä työttömiä vaan työvoimapula.

  VastaaPoista