tiistai 6. elokuuta 2019

PIENKAUPPOJEN TAPPAJAISET

Viimepäivinä valtamediassa on päivitelty pienten kauppojen kuolemaa. Kaikenlaiset asiantuntijat, pois lukien pienet kauppiaat, ovat olleet radiossa ja televisiossa ja muualla kertomassa kuinka valtaosa pienistä kaupoista ja varsinkin erikoiskaupoista tulee kuolemaan. Tämä on ollut vakaa päivän epistola ja vääjäämätön kohtalo, jolle kukaan ei voi yhtään mitään. Näin julistavat valtamediat ja kaikki ne, joilla on valta julistaa.

Kauppojen joukkokuoleman syyksi on kerrottu asiakaskato, nettikauppa, kulutustottumusten muutos, ja tietenkin syyllisiin kuuluu myös se sama henkilö, jonka syytä ovat kaikki lamat, ilmastonmuutos, Afrikan nälänhätä, turvallisuuspolitiikan muutos sekä vientiyritysten heikko menestys: tavallinen suomalainen ihminen.

Kaikki tällaiset puheet ovat kakkaa. Koska valehtelijat eivät uskalla, kehtaa tai ymmärrä puhua totta, on se jonkun tehtävä. Kerron siis teille miksi pikkupuodit ja kaupat kuolevat tässä maassa.

1. Euro ja EKP. Suomi ei harjoita itsenäistä talouspolitiikkaa, koska meillä ei ole omaa valuuttaa eikä omaa keskuspankkia. Suomen pankki on nykyisin vain Euroopan keskuspankin haarakonttori ja valtiovarainministeriön on toteutettava Euroopan komission määrittelemää talouspolitiikkaa. Suomalaiset pellepoliitikot voivat vain soveltaa annettuja määräyksiä, mutta mitään itsenäistä talouspolitiikkaa he eivät voi tehdä. Se sopii heille oikein hyvin, koska he ovat kaikki liittovaltion pikkumuurahaisia, joiden tehtävä on pitää suomalaiset EU-ruodussa, maksoi mitä maksoi. Jos joku siellä änkyttää, ettei näin ole, voi katsoa Ruotsia. Ruotsilla on oma valuutta ja siten myös oma talouspolitiikkansa. Se on ainoa syy siihen miksi Ruotsissa palkat ja eläkkeet nousevat ja pikkukauppa kukoistaa.

2. Hallinnolliset toimenpiteet. Suomessa pikkukauppoihin ja pienyrittäjiin kohdistetaan koko ajan enemmän ja enemmän toimintaa haittaavaa säätelyä ja määräyksiä. Suomessa riippumattomat pienyrittäjät ja kauppiaat ovat valtaeliitin vihollisia, jotka tulee raivata pois tieltä. Näin saadaan tilaa ylikansallisille yrityksille myös vähittäiskaupan piirissä. Eräs asiantuntijat ilmoittikin jo televisiossa, että tulevaisuudessa suuret kauppakeskukset ovat "ulkomaisten kauppaketjujen" hallussa. Eli asia on jo sovittu ja juuri siksi pienet kaupat pitää tappaa. Sama koskee maanviljelijöitä. Suomalaiset virkamiehet ja poliitikot ovat tappaneet suomalaisia tiloja hartiavoimin kaikkia keinoja käyttäen. Muistamme parin vuoden takaa kuinka suomalaiset virkamiehet eivät maksaneet EU-tukia tiloille pariin vuoteen, vaikka rahat olivat jo täällä. Mitään syytä ei kerrottu, kosska syy oli pientilojen tappaminen suuren kansainvälisen agrobisneksen tieltä. Sama koskee pienkauppoja.

3. Venäjä-pakotteet. Vaikka tuolloinen ministeri Stubb kehua rehvasteli etteivät Venäjä-pakotteet koske lainkaan suomalaisia, Saksan silloinen ministeri sanoi ihan julkisesti Suomen vierailullaan, että on hyvin ikävää, että Venäjä-pakotteet iskevät kaikkein kimpeimmin Suomeen. Nyt tiedämme, että pakotteiden vuoksi maa menetti ainakin 3000 työpaikkaa suoraan ja noin miljardin euron vientitulot. Maitotuotesektorilla vienti rojahti reilusti, joka puolestaan iski suoraan maitotiloihin. Valio jätti investoimatta Suomeen ja perusti tehtaan Venäjälle, eli jo siinä Suomi menetti satoja miljoonia. Miten tämä koskee pienkauppoja? Jokainen menetetty työpaikka ja euro on suoraan pois kulutuskapasiteetista. Se raha on pois kotimaiselta kaupalta. Suoraan.

4. KIKY. Kokoomuskeskustalaisen Sipilän hallituksen suuriin saavutuksiin kuuluu ns. kilpailukykysopimus, jolla leikattiin suomalaisten palkansaajien käteen jäävää rahaa puoli miljardia. Miten sairaanhoitajien lomarahojen ja palkkojen leikkaaminen edisti vientiteollisuuden kilpailukykyä on mysteeri, sillä niillä ei ollut eikä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Se mitä KIKY teki oli sens ijaan kotimaisen kulutuskapasiteetin romautus. Moni kokoomusyrittäjä hurrasi kansainvälisten suuryritysten rinnalla palkkojen leikkauksille tajuamatta lainkaan, että kaikki tuo raha oli nimenomaan hänen taskustaan pois. 90% suomalaisista yrityksistä toimii kotimaisen kulutuksen varassa. Sipilän hallitus leikkasi tuota rahaa 500 000 000 euroa. Eli kotimaiselta kaupalta otettiin pois puolen miljardin tulot. Mietipä sitä, yrittäjä. Kun suomalaisilta vietiin puolen miljardin tulot, he eivät enää käyneet ravintolassa, kampaajalla, kioskilla, lomakylissä, huvipuistoissa jne. entiseen malliin, koska se raha oli nyt poissa. Ja on edelleen. KIKY on suurin syy vähittäiskaupan ja kulutuskysynnän hiipumiseen. Ylipäätään palkkojen alentaminen halpatyövoimaa maahan raijaamalla leikkaa nimenomaan kotimaista kulutuskapasiteettia ja myös sen thaimaalaisia työllistävän mansikkafarmarin tuotteiden menekkiä, koska ihmisillä ei ole rahaa ostaa niitä mansikoita entiseen malliin. Jossakin vaiheessa jää mansikkalaatikko käteen. Thaimaalaiset vievät tai lähettävät valtaosan tienaamistaan rahoista kotimaahansa, eivätkä osta mansikoita torilta tai K-supermarketista.

Eli tässä olivat lyhyesti syyt pienkauppojen ja erikoisliikkeiden ongelmiin. Kyse ei ole mistään kohtalosta tai vääjämättömästä tuomiosta taivaan kannen tuolta puolen, vaan täysin tietoisesta ja vakaasta politiikasta, jolla pienkauppa pyritään tuhoamaan. Ilmiö on siis täysin sama kuin pientilojen tuhoamisessa, joka sekin on täysin tietoista ja harkittua politiikkaa ylikansallisen pääoman ja suuryritysten hyväksi. Kaikki muu on selittelyä ja sössöttämistä, valehtelua ja kakan puhumista. Yhteiskunnan huipulla kyllä tiedetään, että näin tehdään. Suurpääoman, pankkien ja suuryritysten miehet tietävät aivan hyvin mistä on kyse, mutta valehtelevat pikkufirmojen pikkupomoille ja omistajille, jotta nämä tukisivat seuraavissakin vaaleissa "yrittäjäpuoluetta" ja "maaseudun asianajajaa".


5 kommenttia:

 1. tämä teksti on edelleenkin täyttää huuhaata vaikka kuinka deletoit kommentteja.

  VastaaPoista
 2. Mitään kommentteja ei deletoida, jos ne ovat asiallisia, kuten ei tätäkään. Kannattaa varmaan kommentoida asiaa ennen kuin on sitä mieltä että kommentteja deletoidaan. Tai katsoa että se kommentti tosiaan tulee perille. Ei muuta kun kommentoimaan - asiallisesti.

  VastaaPoista
 3. Kivijalkakauppojen tuhon aiheuttaa moninkertaiset hoito ja rahoitusvastikkeet, joilla sponsataan asujien elintasoa.Kokeilen lähteekö tieto,kun olen bannissa.

  VastaaPoista
 4. Liikehuoneistot maksavat taloyhtiöille 2-7 kertaiset hoito ja rahhoitusvastikkee eli kaikki rempat ym. moninkertaisesti talon asukkaisiin verrattuna. On taloja joissa asukkaat ei maksa mitään asumisestaan eli osakkeiden omistajat.Lisäksi näistä rempoista eivät kivijalkakaupat saa yhtään mitään ,vaikka yhdenmukaisuusperiaatteen mukaan kaikki pitää olla samanlaisina ja samantasoisina kaikkiin huoneistoihin. Sääliksi käy näitä tyhjien liikehuoneistojien omistajia jotka joutuu maksamaan täysillä kaikesta.Ei kannata ostaa eikä oikein vuokrata, kun muut häipyy ympäriltä. Sandekin voisi puhua oikeista taustatekijöistä.Isot liikkeet ei mahdu näihin pieniin jokkeloisiin tiloihin, eikä elättämään kaupunkiasujia. Ainoa ratkasu on yksinkertaiset vastikkeet.

  VastaaPoista
 5. Näin se menee ja kansa katsoo nöyränä kyykytystä.

  VastaaPoista