perjantai 9. elokuuta 2019

IPCC, MINISTERI JA ILMASTOTALKOOT

YK:n ilmastopaneeli julkaisi uusimman kauhukertomuksensa hiilidioksidista ja suomalaisten syyllisyydestä ilmastonmuutokseen. Olemme saaneet seurata kuinka ympäristöministeri Mikkonen on kiertänyt valtamediassa kertomassa kuinka suomalaiset ovat syyllisiä tähänkin sotkuun ja kuinka meidän nyt tulee toimia. Vaikutelmaksi jäi muutama avainpointti: suomalaisten pitää lopettaa lihansyönti, suomalaisten pitää siirtyä kasvisruokaan ja puun käyttö on lopetettava. Maan käyttö on sekin tietenkin lopetettava. Tukena aamu-tv:n lähetyksissä oli joku toinen ilmastonainen, joka oli tietenkin samaa mieltä.

Tarkastellaanpas näitä ideoita ihan sen ilmaston kannalta. Kasvissyönti on tietenkin terveellistä ja kannatettavaa, mutta jos kaikki ryhtyisivät kasvissyöjiksi tyystin, se vaatisi kasvistuotannon lisäämistä. Jo vuosia on tiedetty, että tavallisen salaatin kasvattaminen vie huomattavasti enemmän vettä kuin lihan tuotanto, mutta mitäpä siitä. Se ei vaikuta hiilidioksidiin. Sen sijaan kasvituotannon lisääminen vaikuttaa ja suoraan. On nimittäin niin, että kasvihuoneisiin ostetaan erillisiä hiilidioksidipumppuja, joiden tehtävänä on lisätä kasvihuoneen hiilidioksidin määrää.
https://www.johnsongas.com/industrial/CO2Gen.asp
http://magazine.aga.com/better-greenhouses-tomatoes-with-co2/
https://fifthseasongardening.com/regulating-carbon-dioxide
https://dutchgreenhouses.com/technology/co2-enrichment

Jokainen varmaan ymmärtää, että kun tuotantoa lisätään, se vaatii lisää lannotteita, jotka sitten päätyvät eri teitä pitkin mm.. Itämereen ja tietenkin tuotannnon lisääminen vaatii entistä hiilidioksidipitoisempaa ilmaa, koska kasveille hiilidioksidin lisääntyminen on hyvä asia. Ihmetellä sopiikin, kuinka Suomen ympäristöministeri on lisäämässä elintarviketuotantoa, joka lisää jo nyt hiilidioksidin määrää ilmassa, eli ilmakehässämme, ja vieläpä keinotekoisesti. Vai olisiko niin, että kasvihuoneissa käytetty lisähiilidioksidi on sitä hyvää hiilidioksidia ja suomalaisten tavisten aikaan saama sitä pahaa? En tiedä. Ministeri Mikkonen varmaan tietää.

Vihreiden ympäristöstrategian olennainen osa on myös pyöräilyn lisääminen, mutta sielläkin käytetään hiilidioksidipumppuja. Ilmeisesti pyöräilyhiilidioksidi on sekin sitä parempaa hiilidioksidia. https://www.bikester.fi/tarvikkeet/pyoran-pumppu/polkupyoran-pumppu.html
https://www.motonet.fi/fi/tuote/4500225/Zefal-Co2-pumppu-EZ-Push--16-g-patruuna
https://www.biltema.fi/vapaa-aika/pyoraily/pyorailyvarusteet/polkupyoran-pumput/polkupyorapumppu-co2-2000032955

Jos ympäristöministeri Mikkonen, Vihreät ja hallitus olisivat ympäristöasioissa ja ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa kotimaansa asialla, he kysyisivät miksi Suomen hiilinieluista noin 4 000 000 hehtaaria jätetään laskematta? Suomen hyväksi toimiva ympäristöministeri Mikkonen vaatisi noiden neljän miljoonan hehtaarin ottamista huomioon Suomen päästöjä laskettaessa. Niin tekisi myös hallitus. Niin vaatisi myös eduskunta. Kaikki puolueet ja poliitikot.

Mutta he eivät vaadi eivätkä tahdo. Heille sopii se, että suomalaisia syyllistetään ja rangaistaan, kuritetaan ja komennellaan, ja sitten tulee lisää maksuja, lupia, säätelyä, kontrollia ja veroja. Suomalaiset ovat syyllisiä hiilidioksidirikoksiin, mutta paremmat ihmiset eivät. Tämä johtuu siitä minkä George Orwell totesi jo aikoja sitten:

TOISET ELÄIMET OVAT TASA-ARVOISEMPIA KUIN TOISET.

1 kommentti:

  1. Minusta ehkä koomisinta tässä ilmastouskonnon tuputuksessa on se, että nyt on alettu jo pohtimaan sitä, että suomalaisten pitäisi rajoittaa lapsilukujaan ilmaston hyväksi :D Koska lapset ovat tietenkin saastuttajia. Siis ikäänkuin Suomella ei olisi tavallaan jo ongelmia tulossa turhan alhaisen syntyvyyden takia, niinkuin taitaa monilla muillakin mailla olla. Melkoisen absurdia touhua, ei voi paljon muuta sanoa.

    VastaaPoista