maanantai 16. heinäkuuta 2018

HELSINGIN HUIPPUKOKOUKSEN SUURIN PALJASTUS

Suurvaltajohtajien kokous on ohi. Asioista puhuttiin, toimittajien kysymyksiin vastattiin, mutta se oli kaikki väärin. Ryssille olisi pitänyt panna luu kurkkuun, Trump on häpeällinen maanpetturi ja Putin murhaajaroisto. Näin asiaa käsitteli mm. CNN.

Kun viikonlopun ajan seurasi suomalaista valtamediaa ja sen uutisointia ja samaan aikaan amerikkalaismedioita, paljastui hyvin merkittävä asia. Narratiivi oli täysin sama. Se ei ollut samansuuntainen, samankaltainen, vaan täysin sama.

Itseään luotettavaksi valtamediaksi kutsuvan suomalaisen tv-median ja sanomalehtien ajatukset ja julkitulot olivat yksi yhteen amerikkalaisen Trumpin vastaisen median kanssa. Kuvio oli kummallakin liian samanlainen ollakseen vain sattumaa tai samanmielisten juttuja. Kyse oli täysin samasta lähestymiskulmasta ja täysin samankaltaisesta käsittelystä, ja jopa samojen sanojen käyttämisestä.

Huippukokouksen suurin paljastus ei ollutkaan se oliko Venäjä sekaantunut USAn presidentin vaaleihin vaiko ei, vaan se että suomalainen valtamedia on täysin samojen tahojen ohjauksessa, jotka kontrolloivat amerikkalaista Trumpin, Venäjän ja maailmanrauhan vastaista mediaa. Samat anekdootit, samat syytökset, jopa samat lauseet toistuvat sekä amerikkalaisissa medioissa että itseään kehuskelevassa suomalaismediassa.

Tämä jos mikä on häpeällistä ja ylinoloa. Suomalainen valtamedia paljastui ulkomaisten tahojen ohjailemaksi propagandatuutiksi alastomammin kuin koskaan aikaisemmin. YLE, MTV3 ja Sanomat sekä Iltalehti olivat kuin joulupukin pikkuapureita toistellessaan lähes sanasta sanaan amerikkalaismedian hokemia ja syytöksiä.

Jos joku olisi sanonut minulle kymmenen vuotta sitten että näin tulee olemaan, olisin nauranut. Olen toimittajaperheestä. Isäni oli Suomen pitkäaikaisin päätoimittaja, jonka ura ulottui Helsingin Sanomista Seiskaan ja kaikkeen siltä väliltä. Siskoni oli parikymmentä vuotta toimittaja ja päätoimittaja. Minäkin oli 18 vuotta toimittaja, joskin elokuvapuolella. Exäni oli toimittaja kuten hänenkin isänsä. Isäni ajatuksen ja periaatteiden mukaan toimittajan tulee aina etsiä tietoa.

Toimittajan tulee tuoda esiin totuus, oli se sitten miellyttävää tai ei omasta mielestä. Toimittaja ei koskaan voi eikä saa olla ulkopuolisen tahon vaikutusvallan alla tai toimia ulkopuolisten ohjeiden tai neuvojen mukaan. Toimittajan pitää olla lahjomaton. Toimittaja ei voi ajaa mitään agendaa. Juuri siksi toimittajan homma on raskasta. Nykypolven toimittajat, joista erittäin merkittävä osa on naisia, eivät enää toimi näin. He  ajavat poliittisia agendoja, kirjoittavat fiilispohjalta, mielipiteittensä ohjaamina ja ulkopuolisten manipuloimina propagandaa.

Tämä huippukokous ja sen mediaseuranta paljastivat kaikessa alastomuudessaan ettei suomalaisilla medioilla ole enää toimittajia, journalisteja, eikä mitään journalistisia periaatteita. He ovat ilmeisesti ulkomaalaisen poliittisen osapuolen avustajia ja propagandisteja. Se on äärettömän noloa.

PS. Tietääkö joku mitä se hybridisotakeskus Helsingissä teki huippukokouksen aikana?

11 kommenttia:

 1. Hyvä huomio. Tosin tämä ei taitanut olla ensimmäinen aihe,, josta valtamedia oli globaalista hellyttävän yksimielinen.

  VastaaPoista
 2. Täysin saman havaitsin. Äärisionistinen paskasakki sai eniten palstatilaa.

  VastaaPoista
 3. Muistan kuukausia sitten nähneeni jonkun koostaman youtubevideon ameriikan eri kanavien uutislähetyksestä.
  Eri puolelta osavaltioita ja eri tv yhtiöt. Uutisointia käytiin lauseittain läpi vaihtaen lähdettä. Täysin sama käsikirjoitus kaikilla sanasta sanaan, hetki hetkeltä ;-) jne.
  Jopa nais/mies toimittajien välinen keskustelu aiheesta samoilla vuorosanoilla ja roolituksella. Hyvin pelottavaa kuultavaa ja nähtävää.

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti laitoin saman merkille. Entisenä Ylen toimittajana ei voi olla kuin ihmeissään, miten syvälle yksisilmäisyyteen ollaan Suomen valtamedioissa pudottu. Trumpista ja Putinista voi olla montaa mieltä, se on meidän oikeutemme "vapaassa" maassa. Mutta se, ettei ymmärretä, tai haluta ymmärtää, kuinka iso juttu maailman rauhan kannalta isossa kuvassa on se, että suurimmat ydinasevaltiot avaavat keskinäisen dialogin, ja näiden maiden johtajien kemiat matkaavat - niin, se ei mahdu rauhaa puolustavan kansalaisen ymmärrykseen. Totta on, että molemmissa maissa on ihmisoikeuksien suhteen paljon tehtävää - mutta niin on muuallakin. Kaksinaismoralistinen länkytys, näennäisesti sitä vaisua ja valtamedia syöttämään narratiiviin uskominen, on yhtä alkeellista kuin äärimmilleen viety valtiomiesten palvontakin. Yksi iso asia, joka löytyy helposti historiaan tutustumalla(arvon toimittajat), on se kuinka tärkeää on, jos valtionpäämiehet tulevat keskenään toimeen. Teatteria tai ei, se on tuhat kertaa parempi maailman kannalta kuin bunkkereista huutelu ja kesteluyhteyksien jäädyttäminen.

  VastaaPoista
 5. Mitäpä näihin nyt lisäämään tai poistamaan, näinhän ne asiat ovat. Ei muuta kuin Faktantarkistaja Vehkoo hommiin. Aloittakoon vaikka Yle:stä ensin.

  VastaaPoista
 6. Loistava kirjoitus. Osuu maaliinsa jopa häkellyttävän tarkasti kun asiaa ajattelee. Merkillistä tässä on se että tälläisen ilmiselvyyden julkituonti ja puntarointi. Ei koskaan tapahdu suurilla areenoilla. Nämä pöyristättävyydet vaietaan kuoliaiksi ja sitä pidetään ehkä jollain tapaa yleisenä etuna että ollaan oikean ihmisen tai ryhmän kimpussa. Kaikki valtavoima takana.

  VastaaPoista
 7. Ennen Neuvostoliitossa oli Kommunistinen puolue ja media joka toisti sen kannalt lojaalisti kansalle. Nyt Suuomessa on media joka toistaa USA:n demokraattisen puolueen kannat Suomen kansalle kuten Demokraattisne puolueen rahoittajien omistamat mediat USA:ssa.

  Tämä on hello ymmärtää siksi että Suomessa ei ole kuin kolme mediaa. Sanoma, Alma / Bonner ja YLE.

  Kaksi ensimmäistä voi ostaa rahalla, koska nykyään kun uutisilla ei elä, niin keskeisin myytävä tuote on median kyky vaikuttaa ihmisien mielipiteiisiin.

  Tämä on taloudellisesti ja polittisesti arvokas palvelut, joten sitä myymällä saa rahaa.

  Sen sijaan on käsittämätöntä että edes verovaroin ei kansalainen saa journalimia, vaan samaa kuin kahdella muuallakin. YLE:ä ei erota British Propaganda Corporationista.

  Reporadio on palannut, nyt vain YLE ei toistele Neuvostoliiton kommunistisen puolueen vaan USA:n demoktaattisen puolueen kantoja.

  Yksikään näistä ei enää edustaj jurnalismia, jonka ydin oli toimittaa asioiden eri osapuolien kannat objektiivisesti lukijalle, joka sitten päättää mitä mieltä on.

  Nykyään jokainen mediamme työntää yleisölleen sitä miten pitää ajatella tai miten asian väitetään olevan ja huutaa sitä niin kovaa että alkuperäinen asiakin katoaa kokonaan näkyvistä.

  Ainoa poikkeus ovat pienet aluelehdet, jotka eivät saa propagandaa aikaan siitä että mansikat ovat kypsyneet.

  Suomi on suomettunut pahemmin kuin koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reporadipn aikaan voidaan vielä ajatella, että se oli sodanjälkeisen pakon sanelemaan viisaan politiikan "viime henkäyksiä", mutta tämä nykyinen on ihan vapaae
   Joista persnulemista.

   Poista
 8. Olin melkein häkeltynyt kun MTV3:n uutispäällikkö (muistaakseni) eräässä pers.vierailujen seurantaohjelmassa reilusti myönsi, että uutisointiin vaikuttaa mitä uutislähteitä (ne. toimistoja) käytetään. Toki se tiedetään, mutta harvemmin noin suoraan on vaikutus myönnetty. Koski nimenomaan tätä Trumpin vierailuun liittyvää uutisointia. Toivottavasti en muista väärin tai vielä pahempaa eli ymmärrykseni yli on menty. Vertailuna olkoon vaikka Pirkko Pöntisen yhteenveto presidenttien tiedotustilaisuudesta, joka antoi ihan eri käsityksen kuin suoraa lähetystä seuranneena asiasta sain. Vika tietysti tekstittäjässä!🤔

  VastaaPoista
 9. Kiitos taas kerran Sanden blokille, tämä on ainoa foorumi jossa tuntee edes hitusen vielä elävänsä demokratiassa. Uutisointi ja media on läpeensä mätä, kaiholla saa kuunnella joskus yöllä Yle-puheelta oikeata journalismia vuosien takaa tietenkin ja nämä jutut eivät ole mahdollisia kuunnella areena palvelussa. Todella tarkkaan on viety terve journalismi piiloon. Mitä voimme tehdä? Nyt tuntuu ettei yhtään mitään, ainoa henkireikä on esim. tämä bloki. Olemme jo huonossa tilanteessa, siitä ei epäilystäkään, edes veteraani Paavo Väyrynen ei saa sanoa mitään mikä julkaistaisiin ajan kanssa mediassa, no kunhan höppänä höpisee on se asenne vaikka mies ainoana puhuu järkeä esim. euro jäsenyyden vaaroista ja siihen mammuttimaiseen uhkaan varautumisesta johon ollaan menossa kun kuplat saattavat poksahtaa. No, ei kun nukkumaan prinsessa ruususen unta, media antaa unipillerit.

  VastaaPoista
 10. Huomasin saman asian ja koitin vinkata vaihtoehtomedioille asiasta, mutta edes he eivät uutisoineet tästä, ainoa paikka josta nyt löysin kirjoituksen asiasta on tämä blogi. Erittäin huolestuttavaa...

  VastaaPoista