lauantai 2. kesäkuuta 2018

SUVIVIRSI


Nyt kun kakarat on taas päästetty kesälaitumille ja koulut pantu pakettiin, lienee paikallaan tarkastella sitä klassista koululaisten kesälomastartti-biisiä eli Suvivirttä. Joissakin kouluissa kun on perinteinen virsi joko kokonaan dumpattu tai sitten on loilotettu sitä poliittisesti korrektia Paula Vesalan versiota. Perusteluna on yleensä ollut se, että se perinteinen Suvivirsi loukkaa muslimien tunteita. Noinkohan?

En ole nähnyt yhdenkään imaamin tuomitsevan Suvivirttä, enkä kuullut yhdenkään muslimin sanovan, että se on aivan kauheaa sortoa. Sen sijaan olen kyllä lukenut itseään erinomaisina ja suvaitsevina pitävien, oudosti maailmaahalaavien ja sivistymättömien suomalaismoukkien lausuntoja siitä, kuinka virsi terrorisoi muslimeja ja loukkaa heitä ja islamia. No katsotaanpa sitä Suvivirttä ja kuinka islamin vastainen se oikein onkaan. Käydään KOKO laulu läpi, vaikka kouluissa ei ole laulettu perinteisesti kuin pari säkeistöä.

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks' luopi, sen kutsuu elohon."

Yksikään muslimi ei pahastu siitä, että raskaan talven jälkeen saapuvan kevään loistoa ylistetään. Väitän, että kesä maistuu maamme muslimeille aivan yhtä hyvin kuin meillä pakanoillekin, sekä kristityille, buddhalaisille ja hinduillekin. Muista puhumattakaan.

"Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa, puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi hyvyyttäs', Jumala, ihmeitäs' julistaapi se vuosi vuodelta Taas linnut laulujansa visertää kauniisti, myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi! Mun sieluni, sä liitä myös äänes' kuorohon ja armon Herraa kiitä, kun laupias hän on."

Muslimien jumala on Abrahamin jumala, eli se aivan sama kuin kristityilläkin. Jumalan arabiankielinen nimi Allah taitaa olla se joka hämää poliittisesti korrekteja sensoreita. He kun jostakin syystä, niin kouluja käyneitä kuin ovatkin, eivät jostakin kumman syystä tahdo millään käsittää, että joo o, muslimeilla, kristityillä ja juutalaisilla on kaikilla sama Abrahamin jumala. 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Allah

"Oi Jeesus Kristus jalo ja kirkas paisteemme, sä sydäntemme valo, ain asu luonamme. Sun rakkautes liekki sytytä rintaamme, luo meihin uusi mieli, pois poista murheemme."

Tämän säkeistön kuvitellaan itseään muita parempina pitävien ihmisten keskuudessa loukkaavan muslimeja oikein verisesti. No, ei. Jeesus on muslimeille yksi profeetoista, Muhammedin, Mooseksen ja muiden rinnalla oleva suurmies ja opettaja. Muslimit eivät vain pidä Jeesusta jumalana kuten kristityt. Siinä on se ero. Mutta Jeesus on islamissa arvostettu profeetta, jumalan mies ja Muhammedin edeltäjä. Tätä eivät oikeassaolijat tunnu myöskään tajuavan oikein millään. Muslimi ei siis närkästy Jeesuksesta. Hän ei vain pidä Jeesusta jumalanaan, toisin kuin kristityt. 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesus_islaminuskossa

"Ei vertaistasi sulle, sä lilja Saaronin. Suo armos lahjat mulle ja kaste Siionin. Kun Henkes virvoituksen vain sielu saanut on, keväisen kaunistuksen se saa kuin Libanon."

Kuten edeltä on jo käynyt ilmi, islam ei lue moniakaan asioita kielletyiksi kristinuskosta ylipäätään, eikä Sion, Israel sinänsä ole islamissa loukkaava asia. Sion liitetään kuitenkin siitä nimensä saaneeseen sionismiin, joka on siis juutalainen poliittinen liike ja sen kanssa islamilaisella maailmalla on sukset tanakasti ristissä. Tässä säkeessä ei kuitenkaan ylistetä sionismia, vaan sillä tarkoitetaan taivaallista jumaluutta, jumalaista, joka sitten suo siunaustaan. Libanonia vastaan muslimeilla ei ole yhtään mitään. Sen asukkaista huomattava osa on muslimeja.

"Maan, meren anna kantaa runsaasti lahjojas, tarpeemme meille antaa sun siunauksestas. Suo suloisuutta maistaa myös sielun sanassas, ain armos sille paistaa, niin on se autuas."

Jälleen kerran, tässä säkeistössä ylistetään jumalaa ja hänen ihmiskunnalle suomiaan lahjoja. Tässä ei ole mitään islamin vastaista, siis tässäkään säkeistössä.

Eli kuten huomaamme, suvivirren sensuroijat ovat tietämättömiä moukkia, jotka harjoittavat oman itsensä hyvemmyyden henkistä masturbaatiota kuvitellessaan suojelevansa avuttomia muslimeja kauhealta kristinuskon jyräykseltä. Jos haluaa olla hienotunteinen, voi jättää laulamatta tuon Sion-säkeistön, jossa ei siinäkään ole mitään islamin vastaista vaikka se onkin monitulkintaisempi kuin muut. Mutta mitään islamin vastaista ei Suvivirressä ole, eikä siinä loukata muslimeja millään tavalla. Poliittisesti korrektien pölvästien sensurointitoimet osoittavatkin lähinnä sen kuinka vähän he itseasiassa tietävät islamista ja sen opetuksista. 

Kuten edellä jo totesin, jostakin kumman syystä en ole lukenut tai kuullut yhdenkään muslimin vaativan Suvivirren sensurointia. Veikkaanpa että useimpia imaameja lähinnä huvittaa se touhotus, jolla jumalaa ylistävää laulua yritetään pestä jumalattomaksi. Voisin kuvitella imaamien myös hihittelevän, kun he lukevat perusteluja jumalan anteliaisuutta ylistävän virren sensuroinnille. 

Jos nyt jostakin löytyy muslimi, joka kokee Suvivirren loukkaavaksi, lienee syytä passittaa kyseinen tietämätön henkilö uskonoppineen juttusille. Tämä voi sitten suomentaa loukkaantuneelle muslimille, että kuules, tuossa laulussa ylistetään jumalaa, allahia, ja hänen profeettaansa Jeesusta. 

Että ihan hyvää kesää kaikille. Varsinkin koululaisille.

6 kommenttia:

 1. Kysymys lieneekin fundamentalististen ateistien mielensäpahoittajista,jotka tahtovat poistaakaikki uskonnolliset symboolit pois näkyviltä.

  VastaaPoista
 2. Niin mutku - pitäis suomalainen kirjallisuus, siis se klassisempi kieltää kokonaan. Esim. Koko Eino Leinon tuotanto - puhutaan valtoimenaan viinasta. Ja viina on kirous ja tässä asiassa eräät muut uskonnot on fiksumpia.
  Kirkossa vedetään vieläpä huikkaa pikkuleivän kera. Ei muuta kuin kiinni koko laitos.
  Ja kaikki uhkapelikin on kiellettyä muslimimaissa. Täältä pitäisi sulkea Veikkaus ja Vermo yms.
  Makkaratkin sisältää (näin huhu kertoo) sikaa. Mukinakeista en ole ihan varma, mutta kaikki vaan kieltoon.

  Henry

  VastaaPoista
 3. Suvivirressä ylistetään Raamatun ilmoittamaa Jumalaa, joka inkarnoitui pojassaan Jeesus Nasaretilaiseksi, eikä missään tapauksessa Allahia, joka on mittausasteikon toisessa päässä, kun heidän edesottamuksiaan vertaillaan toisiinsa - tai vaikkapa yleismaailmalliseen ihmisoikeuksien julistukseen!

  VastaaPoista
 4. Hyvä kamaa jälleen.
  Yhteen asiaan puutuisin kuitenkin. Seemiläinen sodanjumala Jahve. Tämä on käsittääkseni eri jumala kuin mikä käsitetään Abrahamin jumalana. Tästä syystä Koraani(suomenkielinen) nimenomaan ilmoittaa sanomakseen palauttaa Abrahamin jumalan ykköstyypiksi(ja pakottaa ainoaksi myös) koska judet ovat häiriintyneet harhaisuuteen. Sinäänsä tämä kuulostaa järkevältä mitä Jeesukseenkin tulee. Se mitä Jeesus isäkseen kutsuu, ei oikein istu Jahve-kulttiin. Ehkäpä Jeesus ei tajunnut, että oikeasti oppineet judet lukivatkin Talmudia Tooran sijaan ja kappas, kuolemantuomiohan siitä tuli kun koitti sodanjumalanpalvojille rauhanaateetta tyrkyttää.

  Mutta mitä tulee aihetta sivuten eurooppalaisiin (kohu)imaameihin, miksei täällä mielummin nähtäisi vaikka niitä "transsitanssierakkomuslimeja" näiden saudirahoitteisten "tuhotkaa-jeesuksen-perintö" semiittien sijaan? Tämäkään aihe kun ei ole niin yksinkertainen, mutta valitettavasti mahdollisesti koko Islam on korruptoitu vähintään samassa mittakaavassa kuin Katollilaisuus. Martti Luther kirjoitta kirjassaan 'Juutalaisista ja heidän valheistaan', että paavilaiset ja muhamettilaiset ovat liitossa tuhotakseen kristityt, ja tätä littoa johtavat juutalaiset. Näin siis näki hän vuonna Wittenberg... Pistää miettimään asioita, eikä vähiten temppeliritareita.

  Lopetan nyt tähän. Ehkä Sande perehtyy aiheeseen tähänkin joskus ja saa aikaan kattavan analyysin.

  VastaaPoista
 5. Suvivirsi on sanoitukseltaan mitä monikulttuurisin laulu. No, ehkä siitä voisi loukkaantua joku monijumalisuuteen uskova hindu. Jostakin syystä multikultissa sensitiivisyyden katsotaan koskettavan vain islamia ja muslimeita. Eipä sen puoleen, eivät muiden uskontokuntien edustajat muistaakseni ole asialla riekkuneet.

  Kun Espoon kaupunki päätti korvata 1990-luvulla ns. betoniporsaat asiallisimmilla esteillä, oli kyseessä vähän samanlainen episodi. Olin tuolloin töissä kaupungin rakennusvirastossa. Kuulin varmoista lähteistä, että paine tuli nimeomaan muslimiyhteisöistä. Sande on aivan oikeassa päätöksen tekijöiden motiiveista. Riittää kun kimmoke tulee edes yhdeltä, niin virkamiesten lauma on kuola suussa kieltämässä jotain suomalaiseen kulttuuriin sata vuotta kuulunutta asiaa.

  VastaaPoista
 6. Kaikkien uskontojen opetus verovaroilla täytyisi lopettaa mitä pikimmin!
  Jos joku haluaa satuihin uskoa, tehköön sen ihan omilla rahoillaan.
  Käsittämättömän tolloa on ihmiskunta vielä tänäkin päivänä.
  Ja mitä tulee "meidän" uskontoomme, kristinuskoon, se on tuotu meille väkipakolla muutama sata vuotta sitten.
  Mitä vikaa oli suomalaisten omassa Ukko ylijumalassa?
  Jos se onkin SE OIKEA kaikkien maailman kymmenien tai satojen jumalien joukossa?
  Atomeista olemme muodostuneet ja atomeiksi tulemme hajoamaan. Henkimaailma jumalineen on ihmisen epätoivoivoinen yritys välttää loppunsa.

  VastaaPoista