torstai 28. kesäkuuta 2018

EPÄREALISTISEN TYÖNHAUN RANKAISEMINEN

Hallitus tuo lisää lakeja vihollistensa työttömien nujertamiseksi. Tällä kertaa "Rasvaniskanakin" tunnetun ministeri Lindströmin aivopieru on jo vertaansa vailla.

Koska hallitus pakottaa työttömät hakemaan töitä tietyn määrän kuukaudessa, moni työtön hakenut mitä tahansa työtä pelastaakseen itsensä. Tämä on hallituksen mielestä väärin. Työtön EI saa hakea mitä tahansa töitä. Hänen pitää hakea Realistisesti töitä. Jos hän hakee epärealistisesti töitä, häntä tullaan jatkossa rankaisemaan kovalla kädellä.

"Työttömän tulisi hakea paikkoja, joita hänen on realistista saada. Mikäli havaittaisiin "hakemustehtailua", työtön menettäisi toistaiseksi mahdollisuutensa valita, mitä työpaikkoja hän hakee. Maakunta voisi tällöin määrätä työllistymissuunnitelmassa, mitä paikkoja työttömän on haettava.
Tarkoituksenmukaisten paikkojen hakemista valvotaan Lindströmin mukaan verkkopalvelun ja työttömien haastattelujen kautta. Ministeri vakuuttaa, että "Ei me heti rynnätä kimppuun pakottamaan ihmisiä tekemään jotakin."

Ministeri vakuuttaa?? Kuinkakohan monta kertaa tämäkin mies on muutaman vuoden aikana vakuutellut eli valehdellut? Niin monta kertaa, että mistä tahansa oikeasta työpaikasta olisi tullut potkut jo aikoja sitten.

Ihan oikeasti. Ensin hallitus vaatii hakemaan "mitä tahansa töitä" kuten ministeri Lindström sanoi useaan otteeseen aikaisemmin, mutta nyt rankaisee tällaisesta aktiivisuudesta. Hallituksen mielestä työtöntä on siis rankaistava rajusti hakipa tämä töitä tai ei. 

Kuka määrittelee mikä on realistista työnhakua? Hallituksen mielestä esimerkiksi kansanedustajaksi ei saa mennä jos ei ole mahdollisuuksia päästä kansanedustajaksi. Ministeri Lindströmiä olisi rangaistu rajusti jos hän olisi työttömänä ollessaan ilmoittanut hakevansa ministerin paikkaa. Hänellähän ei ollut siihen mitään realistisia mahdollisuuksia, eikä ainakaan mitään kykyä hoitaa ministerin virkaa kuten olemme nyt nähneet. Miksei häntä siis koskaan rangaistu?

Jos taas käytämme ministeri Lindströmiä esimerkkinä siitä mitä töitä saa hakea, niin taivas on rajana. Voit olla vaikka kuinka sivistymätön ja tyhmä, todellinen aasi ja hakea ihan mitä tahansa työtä, koska näin ministeri Lindströmkin aikoinaan teki. Ei hänellä ole mitään pätevyyttä ministerin tehtäviin. Ei hän ole valtiotieteiden maisteri, ei mikään johtaja, vaan tehdastyöläinen ja entinen pääluottamusmies. Jos ne riittävät pätevöittämään valtiojohdollisiin tehtäviin, niin silloinhan mikä tahansa työhistoria ja koulutus riittävät mihin tahansa johtotehtävään. Näin siis hallituksen logiikan mukaan.

Paitsi jos olet tavallinen työtön. Sinä et saa hakea töitä joita haluat. Sinun pitää hakea töitä joihin sinulla on "realistiset mahdollisuudet". Kysymys hallitukselle: miten on mahdollista että kieltä taitamaton, lähes lukutaidoton koulujakäymätön ulkomaalainen voi hakea mitä tahansa työtä? Mitä töitä suomalaisen olisi realistista hakea, jos hän ei osaisi kieltä, ei osaisi lukea, eikä olisi käynyt peruskouluakaan loppuun? Hajoita ja hallitse, eikö niin?

Hallituksen aktiivimallit ovat leikkureita. Edellinen aktiivimalli on jo leikannut työttömyysturvaa yli 120 000 työttömältä. Nyt uusi tulee leikkaamaan lisää ja vielä suuremmalta joukolta. Siitä on kyse. Keskustan, kokoomuksen ja sinisten vihollisia ovat työttömät ja köyhät. Heihin kohdistetaan rankaisutoimia, kurinpidollisia toimia, hallinnollista joukkotuhontaa jne. Ja kaikki tämä tehdään täysin avoimesti ja vapautuneesti, sen luotettavan valtamedian hiljaisella hyväksynnällä ja jopa kannustuksella. 

3 kommenttia:

 1. Niinpä. Mitenkähän tämän äijän käy, kun ei ole koulutusta mutta ikää sitäkin enemmän (55+). Taitaa tulla karenssin mittainen paasto kuusen juurella eteen (jostakinhan se vuokrakin pitää raapia). Vai antaako KELA kuitenkin armeliaasti almunsa surkimukselle (ns. toimeentulotuki)?

  VastaaPoista
 2. Lindströmin tapa tehdä "politiikkaa" tunnetaan Kouvolassa oikein hyvin. Tapoihinsa kuuluu mm. kävellä vaalitulosten yli. Ei Jyväskylän tempaus ollut ministerillemme uutta. Samaa temppua hän käytti Kouvolassakin hävittyään kannattajineen paikallisyhdistyksen hallitusvaalit. Ei muuta kuin perustettiin uusi yhdistys ja ajettiin vaalivoittajat paitsioon puoluejohdon mahtikäskyllä.

  VastaaPoista
 3. Niinpä niin. Lausuntokierrokselle laitettiin yksi synkimpiä lakeja Suomessa vuosikymmeniin. Yksi ihmisryhmä ottaa perustuslaillisissa oikeuksissaan jälleen kerran ison askeleen takapakkia, kun heidän viimesijainen perusturvansa voidaan laittaa leikkuriin kevein perustein eli tulkinnanvaraisesti. Nykyinen laki on jo lamaleikkausten ja -kiristysten vuoksi huteralla pohjalla, mutta sen heikkouksia ei suinkaan korjata, vaan päinvastoin korostetaan. Seurauksena ei ole pelkästään ankara harmistus, vaan vakava-asteinen ihmisoikeuksien toteutumisen ehkäisevä köyhyys. Tämä johtuu siitä, että se perusturva, jota lain myötä vielä rankasti sanktioidaan, on jo lähtökohtaisesti riittämätön. Tämmöiseen lainsäädäntöön ei kukaan enää voi suhtautua vakavasti ja se osaltaan purkaa Suomesta pois yhteiskuntasopimuksen rippeitäkin eli yleiseltä lainkuuliaisuudelta alkaa pudota pohja pois.

  Ikävyyttä tavallaan lisää sekin, että laki runnotaan läpi aivan hallituskauden loppumetreillä. Tunnelma on vähän sama kuin hallitus lopettajaisjuhliensa päätteeksi kävisi shampanja-hiprakassa yksissä tuumin kusemassa läheisen soppajonon soppatykkiin todeten, että siinäpä teille köyhät surkimukset vähän lisämaustetta.

  VastaaPoista