lauantai 30. kesäkuuta 2018

AVOIN KIRJE HELSINGIN SANOMIEN VASTAAVALLE PÄÄTOIMITTAJALLE

Hyvä Kaius Niemi,
kysyn Teiltä suoraan, vaikka tiedänkin ettette vastaa vaan pakoilette vastuutanne jollakin tavalla, oliko tämän kuvan julkaiseminen mielestänne hyvän lehtimiestavan mukaista?
Olen hyvin tíetoinen toimituksenne Trumpin vastaisesta linjasta ja siitä että olette yhtenä mediana kaatamassa hänen hallintoaan, mutta vaikka olisittekin poliittisista syistä häntä poliitikkona vastustamassa, onko tämä mielestänne Journalistin ohjeiden mukaista?
Kyseessä on kuitenkin suurvaltajohtaja, Yhdysvaltain presidentti, ja lehtenne on maan suurin sanomalehti, ei suinkaan satiirinen julkaisu tai pilakuvasto. Ja julkaisette kuvan tarkoituksellisesti juuri ennen Yhdysvaltain presidentin vierailua ja huippukokousta maassamme. Onko tämä mielestänne hyvin harkittua journalismia, niihin faktoihin perustuvaa journalismia, josta olette itsekin suureen ääneen huudelleet milloin milläkin foorumilla.
Helsingin Sanomien ja koko Sanoma Oy:n puolesta toivon totisesti ettei Yhdysvaltain presidentti näe tätä. Hänethän tunnetaan nimenomaan siitä, ettei hän katsele kovin suopein silmin niitä toimittajia ja lehtiä, jotka käyvät hänen kimppuunsa henkilökohtaisesti. Tämä on tietenkin vain ja ainoastaan henkilöön itseensä menevä pilkkakuva, ei suinkaan poliittinen pilakuva tai kannanotto.
Lopuksi kysyn Teiltä, Kaius Niemi, mitä mieltä olisitte jos joku lehti julkaisisi vastaavan kuvan presidentti Obamasta vertaamalla häntä apinaan? Hyväksyisittekö Te sen ja jos ette, niin millä perusteilla voitte rinnastaa presidentti Trumpin sikaan?
Kiitos, jos uskallatte edes vastata ja selittää tämän törkeyden.

14 kommenttia:

 1. Joku, jolla on ao. lehti tallessa ja/tai käden ulottuvilla, tehköön tuosta kantelun JSN:lle.

  VastaaPoista
 2. Nämä kuvat jos mitkä, ovat sitä aitoa VIHAPUHETTA, mitä oikein poliisin toimesta kitketään netissä. Kuinka ihmeessä HS voi julkaista näin ala-arvoisia vihakuvia. Mitä sanoo Poliisi?

  VastaaPoista
 3. Joku taatusti jakaa tämän riittävän useasti, ja kulkkeutuu Trumpille asti - toivottavasti reagoi oikein ja pistää vastuuseen...

  VastaaPoista
 4. Oletko katsonut oman sivustosi kuvitusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanden blogi ei ole valtakunnan suurin sanomalehti, joka väittää edustavansa vastuullista journalismia. Sande itse kuvailee blogiaan poliittisesti epäkorrektiksi. Hesarin ja yhden henkilön pitämän blogin välillä on vissi ero... Vai?

   Poista
 5. Onko tämä kuva Hesarin käsitys hyvästä huumorista?
  Tämähän pitäisi nimenomaan näyttää presidentti Trumpille. Todennäköisesti kuva hänen nähtäväkseen jo on tiensä löytänytkin.
  Trump voisi sitten Niinistön tavatessaan kysäistä onko tämä PASKALEHTI todellakin maanne "suurin ja tärkein" julkaisu?
  Ps. Onko Päivi Räsänen ainoa poliitikko joka Hesarin perseilyn tuomitsee?


  VastaaPoista
 6. Eihän ne paskahousut uskalla vastata.

  VastaaPoista
 7. Lähetin kuvaparin tasavallan presidentille ja kysyin mitä hän aikoo tehdä asialle (ennen 16.7.). Ei ole vastausta kuulunut...

  VastaaPoista
 8. minkä päivän lehdessä tämä oli?

  VastaaPoista
 9. Hesari pitäis sulkea vaikka määrä ajaksi ja MV-lehti tilalle.

  VastaaPoista
 10. Kun Ritva Santavuori aikoinaan television Jälkiviisaissa vertasi Obamaa simpanssiin, niin potkut tuli ja heti..

  VastaaPoista
 11. Rakas Sande! Jos kirjoituksesi oli tarkoitus olla huumoria, niin se ei naurattanut. Vihainen kirjoitustyylisi muistuttaa paljon erästä valtionpäämiestä ja hänen epäasiallisia twiittejään. Kukahan mahtaakaan olla kirjoitustyylisi esikuva? Jos taas halusit arvostella Helsingin sanomia mauttomasta huumorista, niin pieleen meni. Muista että paras tapa kritisoida mauttomuuksia on kirjoittaa asiapitoisesti ja hyvällä maulla. Törppöys tai vainoharhaiset poliittiset visiot edustavat vain typeryyttä. Niistä ei ole vastaväitteiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Sanden omin sanoin: "Tervetuloa lukemaan blogiani. Tarkoituksena on rähistä ja meuhkata estottomasti yhteiskunnallisia asioita poliittisesti epäkorrektisti ja liiemmin soveliaisuussääntöjä miettimättä."
   Mikä jäi epäselväksi? Jos haluat asiapitoisia ja hyvällä maulla kirjoitettuja kirjoituksia lue hesaria... Mutta.. ai niin, joo..

   Poista
 12. Sanden tyyli on ihan omanlaisensa ja siten erittäin hyvä, pitäisikö kaikkien kirjoittaa nuoleskellen ja ikään kuin anteeksi pyydellen kun muutkaan eivät niin tee, tekstin pitää herättää lukijassa tunteita, ei Helsingin sanomia voi arvostella mauttomasta huumorista kun sitä huumoria ei yksinkertaisesti vaan siellä ole, olisi kyllä asiaa jos tuo Helsingin sanomien nimellä julkaistava törkyränni, "vastuullinen, rehellinen, faktat tarkistava, omasta mielestään maailman paras julkaisu, joutuisi edes joskus jonkinlaiseen vastuuseen tuosta paskan levittämisestä julkisuuteen.

  VastaaPoista