keskiviikko 17. tammikuuta 2018

VAALIASETELMAT SELVILLÄ


Valtamedian buustatessa Sauli Niinistöä jopa vastaehdokkaille päin naamaa, kuten MTV3n toimittajat tekivät Laura Huhtasaarelle, ne suuret linjat alkavat selvitä ehdokkaiden välillä. Itsestään selvää on se, että jos Sauli Niinistö jatkaa, me saamme nauttia tästä samasta kehityksestä myös jatkossa: EU nielee miljardeja, Natoon mennää vaikka salaa, EU-liittovaltiokehitystä tuetaan kaikin voimin ja kansakunnan köyhdyttäminen ja kansallisomaisuuden ulosmyynti jatkuvat yhä kiihtyvää vauhtia.

Matti Vanhasella on vain yksi tehtävä. Hänen pitää voittaa Paavo Väyrynen keskustan puoluejohdon kasvojen pelastamiseksi. Mihinkään muuhun hän ei edes tähtää. Keskustan cityliberaalien ja lestadiolaisten liittouma haluaa kukistaa Paavon ja Matti on käsikassarana tässä. Mitään muuta virkaa Vanhasen ehdokkudella ei ole.

Demarien ehdokas, kuka se nyt olikaan, ajelee jossakin sumussa joinekin kannanottoineen, mutta ei tarjoa mitään todellista vaihtoehtoa hänkään. Ai niin, Haatainen siis. Joo. Merja Kyllösellä on kaunista puhetta, mutta ei mitään todellista vaihtoehtoa Saulille. Suurissa valtiollisissa linjoissa hän on EU:n riveissä, vaikka Nato hieman närästääkin. EU:n kauttahan se tulisi helpommin nieltäväksi.

RKP:n Nils Torvalds jatkaa suurta sotaansa idän ilkeämielisiä ryssiä vastaan ja haluaa Natoon aina ja kaikkialla, riippumatta siitä että se olisi sotilaallinen katastrofi, maanpuolutuksen kannalta tuhoisaa ja tekisi meistä ydiniskun kohdemaan. Ilmeisesti vanha neuvostofanittaminen on edelleen niin kipeä asia, että omaa traumaansa hoitaakseen Torvalds puhuu pehmeitä ja hinkuaa Natoon, ettei kukaan vaan muistaisi hänen neuvostoaikojaan.

Pekka Pikku-Amerikan Pekka Haavisto on Torvaldsin kanssa taistelemassa ryssiä vastaan. Hänelle olivat ulkomaan sedät kertoneet, että ryssät olivat hänen kimpussaan twitterissä. Mutta eivät oikeasti olleetkaan. Pekan vaalivankkureista on puhti tyystin pois ja vain mediamanipuloinnin ammattilaisten teettämissä mielipidetutkimuksissa hän on kakkonen. Todellisuudessa Pekka jääneen pronssille tai putoaa kokonaan mitaleilta.

Ainoat todelliset vaihtoehdot näissä vaaleissa ovat Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari. He ovat vaatineet Suomen eroa EU:sta, eroa eurosta, ja omaa rajakontrollia, jonka ovat ottaneet käyttöön jo kaikki muut Pohjoismaat ja Saksa, vaikkeivät valtamedian toimittajat ja Sauli Niinistö olekaan vielä kuulleet koko asiasta yhtään mitään.

Olennaista on saavatko muut tarpeeksi ääniä toiselle kierrokselle menoa varten. Jos sinne mennään ja Sauli Niinistö saa vastaansa Paavo Väyrysen tai Laura Huhtasaaren, ollaan jännän äärellä. Silloin kansa äänestää Natosta, EU:sta ja eurosta. EU ja euro ovat tulleet maksamaan suomalaisille jo satoja miljardeja euroja puhdasta miinusta ja Natoa vastustaa yli puolet suomalaisista.

Netissä tehtyjen vapaaehtoisten mielipidemittauksissa Sauli häviäisi sekä Paavolle että Lauralle. Se kiristää valtamedian ja Saulin tunnelmia ja juuri siksi Pekka Pikku Pekka Haavistoa yritetään mainostaa ja kammeta väkisin kakkoseksi. Hänet kun Sauli voittaisi mennen tullen kaikkien mittausten mukaan ja myös todellisuudessa.

Unohtaa ei sovi sitäkään, että lopullisen vaalituloksen kertoo Tieto, entinen Tieto-Enator, jonka omistaa Wall Street -pankki Goldman Sachs. Miksi Wall Street -pankki haluaisi omistaa pikkuruisen maan vaalilaskennan lopulliset tulokset kertovan yhtiön?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hienosti perusteltu mielipide.Uskovaisuus ja tyhmyys taitavat olla samaa perhettä.

   Poista
 2. Mä olen jo pitkään toivonut että toisella kierroksella olisi Laura ja Paavo, koska uskon että heidän kannatuksensa on paljon korkeampi kuin mitä nämä ostetut ja puolueellisest gallupit kertovat. lisäksi kun näitä haastatteluja katselee niin huomaa kuinka puolueellisia kaikki toimittajat ovat, he kohtelevat suorastaan törkeästi Lauraa ja Paavoa, kun taas muut saavat kohtelua silkkihansikkain, mun mielestä tämän pitäisi mennä niin että kaikille ehdokkaille annetaan samat asiakysymykset ja että heidän annettaisiin vastata rauhassa näihin kysymyksiin, jonka jälkeen siirryttäisiin seuraaviin kysymyksiin.

  VastaaPoista
 3. " Miksi Wall Street -pankki haluaisi omistaa pikkuruisen maan vaalilaskennan lopulliset tulokset kertovan yhtiön? "

  Paljon enemmän ihmettelen sitä miksi tämä pikkuruinen maa haluaisi myydä vaalilaskentansa ulkopuoliselle taholle ?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan niinhän se on myyty jo monta vuotta sitten.. Ja edelleen kaiken muun hyvän lisäksi äänestetään lyijykynällä... Virallisessa ohjeessa kolmonen neuvotaan piirtämään pyöreänä jolloin siitä helposti saa kasin.. jne. (Numero kolme olisi syytä ohjeistaa tehtäväksi terävällä ylänurkalla epäselvyyksien ja muuntamisen estämiseksi....

   Poista
  2. .. " miksi tämä pikkuruinen maa haluaisi myydä vaalilaskentansa ulkopuoliselle taholle ?!? "

   Helppo !

   Hallinnan vuoksi.

   Miten olisi sopivan ulko-, talous- ja miksei turv.politiikan läpimenon varmistamiseksi jo mietintövaiheessa ja tietysti loppupeleissä hallituksessa ja eduskunnassa ?

   Poista