maanantai 8. tammikuuta 2018

POHJOLAN DESTABILISAATIO?

Foliopipot päähän, sillä nyt tulee järjeää settiä.

Yhdysvaltojen neokonien eli uuskonservatiivien kehittämä destabilisaatiopolitiikka, toiselta nimeltään libanonisointi, on keino, jolla Yhdysvallat on pyrkinyt ja pyrkii hallitsemaan kohteena olevia maita ja alueita. Toisin kuin perinteisessä valloituspolitiikassa, jossa pyrittiin voittamaan ja valloittamaan kohteeksi valittu valtio tai maa, destablisaatiossa maa pyritään suistamaan sekasortoon ja kaaokseen.

Kohteeksi otetun maan sisäisiä ristiriitoja pyritään kärjistämään, luodaan oppositioliike (ns. Värivallankumoukset ovat CIA:n vakiomenetelmä, jossa Madison avenuen mainostoimistot suunnittelevat tunnukset, värin ja iskulauseet sekä mahdolliset tunnuslaulut) ja pyritään ulkoisella paineella, talouspakotteilla yms. ajamaan tilanne räjähdykseen. Jos mahdollista tilanteeseen puututaan suoraan aseellisesti, mutta myös mahdollisesti tukemalla keskenään taistelevia ryhmittymiä salaisin asetoimituksin ja rahoituksella. Ukraina on malliesimerkki destabilisaatiopolitiikan voimasta myös Euroopassa. Yhdysvaltain varaulkoministeri Victoria Nulandin ja Yhdysvaltain Ukrainan suurlähettilään välinen puhelinkeskustelu ENNEN Maidanin tapahtumia todistaa kiistatta, kuinka USA toimii halutessaan.
https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k
Donetskin lentokentto ennen ja jälkeen destabilisaation.
Kiova ennen ja jälkeen destabilisaatiotoimien.

Kaaokseen ja sekasortoon ajettu maa ei kykene vastustamaan Yhdysvaltojen etujen ajamista alueellaan, eikä vastustamaan sen toimintaa tai amerikkalaisten suuryritysten toimintaa maassa tai alueella. Toisin kuin perinteisessä valloituspolitiikassa, Yhdysvaltain etuja ajamaan valitaan joku ryhmittymä, jonka sanotaan edustavan kyseistä maata/kansaa/laillista hallitusta, jota sitten tuetaan tarvittaessa Yhdysvaltain armeijan avulla. Olennaista on se, että kyseinen ryhmä on täysin riippuvainen amerikkalaisesta tuesta ja avusta. On tärkeä ymmärtää sekin, että Yhdysvalloille NATO on vain yksi osa sen sotilaallista mahtia, ei mikään itsenäinen toimija.
https://www.stripes.com/news/dunford-us-troop-increase-in-afghanistan-depends-on-nato-contribution-1.467455
https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2017/09/05/the-case-for-continued-u-s-involvement-in-afghanistan/
https://www.huffingtonpost.com/william-astore/more-us-folly-in-afghanis_b_1656309.html
http://www.slate.com/blogs/the_world_/2014/06/14/what_could_the_u_s_have_done_to_prevent_the_rise_of_isis_the_answer_is_in.html
http://edition.cnn.com/2017/07/10/politics/trump-us-military-libya-strategy/index.html


Syyriasta tiedetään, että ISIS myi Turkin kautta puolella miljardilla öljyä lännen markkinoille koko sodan ajan, aina siihen saakka kunnes venäläiset lopettivat sen. Länsimaat tai Nato eivät olleet pommittaneet kertaakaan ISISin öljysaattueita tai öljylähteitä.
https://www.newyorker.com/news/news-desk/the-isis-oil-trade-from-the-ground-up
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2015/12/isil-sells-oil-buying-151206055403374.html
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Who-Is-Buying-The-Islamic-States-Illegal-Oil.html
https://www.huffingtonpost.com/david-l-phillips/research-paper-turkey-isi_b_8808024.html

ISIS:in öljykauppa siis toimi nimenomaan Nato-maa Turkin kautta länteen, eikä Yhdysvallat, Nato tai mikään länsimainen tahto kertaakaan puuttunut siihen poliittisesti tai sotilaallisesti, päin vastoin. USA ja Nato tukivat ISIS:iä koko ajan, ja sittemmin myös Al Qaidaa pommituksillaan, erikoisjoukoillaan ja tiedustelullaan. Yhdysvaltain kytkökset ISIS:iin tulivat todistetuiksi ulkoministeri Hillary Clintonin julkisuuteen vuodetuista sähköposteistakin.
http://www.collective-evolution.com/2016/10/26/how-the-us-sent-isis-to-syria-the-proof-that-every-american-should-see/
https://wikileaks.org/clinton-emails/?q=Iran+Syria+Israel&mfrom=&mto=&title=&notitle=&date_from=&date_to=&nofrom=&noto=&count=50&sort=0
https://wikileaks.org/clinton-emails/?q=syria
https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

Libya, Syyria, Irak ja viimeisimpänä Iran
ovat olleet Yhdysvaltojen neokonien ja niin sanotun Syvän valtion eli Deep Staten kohteena tunnetuin tuloksin. Samaa politiikkaa ja strategiaa pyritään soveltamaan myös vastustajiksi luettuihin Venäjään ja Kiinaan, sekä näiden suurimpaan talousliittolaiseen Intiaan, joskin vähemmässä määrin. Destabilisaation kohteeksi on joutunut myös presidentti Trumpin hallinto, koska neokonien silmissä hyvät suhteet Venäjään ovat uhka ja vastoin heidän tahtoaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_involvement_in_regime_change
http://thedailyjournalist.com/the-historian/destabilizing-the-middle-east-a-historical-perspective-of-us-foreign-policy/
https://www.globalresearch.ca/u-s-foreign-policy-and-the-campaign-to-destabilize-the-trump-presidency/5565825
https://web.stanford.edu/group/sjir/3.1.09_ratliff.html

Sattumaa ei ole sekään, että aivan odottamatta ja tyhjästä Afrikkaan ilmestyi ääri-islamilainen Boko Haram -liike, josta ei ollut mitään tietoa tai havaintoja aikaisemmin. Se kuitenkin uhkasi alueellisia mahtimaita kuten Nigeriaa, jolla kuinka ollakaan, on paljon öljyä. Boko Haram ilmestyi myös Maliin, jossa on huomattavia ulkomaalaisomisteista uraanivarantoja. Boko Haramin torjumiseen tarvittiin tietenkin ulkomaalaisia sotajoukkoja.
https://www.npr.org/2017/03/16/520440725/u-s-military-works-with-african-special-forces-to-fight-boko-haram
https://www.cfr.org/report/us-policy-counter-nigerias-boko-haram
https://www.reuters.com/article/us-global-oil/brent-crude-stabilizes-near-50-a-barrel-idUSKBN19P072
https://www.cbsnews.com/news/boko-haram-plan-to-attack-us-uk-embassies-thwarted/
http://edition.cnn.com/2017/01/19/africa/nigeria-fight-boko-haram-analysis-sevenzo/index.html
http://maliactu.net/mali-terrorisme-boko-haram-dans-le-nord-du-mali/
https://www.naija.ng/22775.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Serval
https://icct.nl/publication/operation-serval-a-strategic-analysis-of-the-french-intervention-in-mali-2013-2014/
https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR770.html

Merkillistä on sekin, että aivan kuin tyhjästä Indonesiaan ilmestyy ISIS-ryhmä, joka uhkaa tappaa presidentti Trumpin.
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/isis-militants-indonesia-threated-donald-9376767

Nyt destabilisaatiotoimien kohteena on Iran.
https://www.nytimes.com/2017/06/02/world/middleeast/cia-iran-dark-prince-michael-dandrea.html
http://ariwatch.com/OurAlly/CIAOperationAgainstIran.htm
https://www.wilsoncenter.org/blog-post/the-cias-tpbedamn-and-stay-behind-operations-iran
http://edition.cnn.com/2017/12/30/world/iran-protests-issues/index.html
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2018/01/03/tens-of-thousands-of-people-protested-in-iran-this-week-heres-why/?utm_term=.57afab4890e5

Euroopan Unioni oli ja on Deep Staten sekä neokonien silmissä ollut myös vaarallinen vastustaja ja uhka sen hegemonialle. Kun amerikkalaisten vaatimat vapaakauppasopimukset ja amerikkalaisten valta EU:ssa eivät ole edenneet halutulla tavalla, ääri-islamisteja on palannut Eurooppaan tuhatmäärin ja myös tuotu niin sanotuissa pakolaisaalloissa. Vaikka tavallisen rikollisen on vaikea liikkua kiinni jäämättä Euroopassa, ISISin ja Al Qaidan miehet ovat koko ajan liikkuneet aivan vapaasti ja jopa avoimesti Lähi-idän kriisialueitten ja Euroopan välillä. Suomessakin on satoja islamistien riveissä taistelleita.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/522041/Turussa+satoja+aarijihadisteja
https://yle.fi/uutiset/3-7294189
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomalaisnuoria-palkkasotilaiksi-syyriaan-supo-varoittaa-seurauksista/1903864#gs.j6AgUDU
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/cnn-suomesta-lahtenyt-muslimien-maaraan-nahden-eniten-jihadisteja-syyriaan/4297666#gs.WaXXGf0
https://areena.yle.fi/1-2467198

Amerikkalaisjoukkojen määrää Euroopassa on lisätty ja uusia tukikohtia avattu. USA on Venäjän uhkan varjolla miehittänyt Eurooppaa huomattavasti tehokkaammin ja laajemmin kuin toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Samaan aikaan Yhdysvallat presidentti Obaman johdolla vaati EU-maita vastaanottamaan USA:n sotien liikkeellepaneman pakolaisvyöryn. Yhdysvallat tiesi myös, että kun se tuhoaa Libyan, Afrikasta alkaa hallitsematon maahanmuutto Eurooppaan. USA toimii edelleen erittäin aktiivisesti Libyassa, samoin Nato, mutta ne eivät tee yhtään mitään maahanmuuton estämiseksi tai pysäyttämiseksi.
https://www.nytimes.com/2017/01/19/us/politics/united-states-bombs-isis-camps-in-libya.html?mtrref=www.google.fi&gwh=F136F5BECF290D57446B38B95FBF5D40&gwt=pay
https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/aug/02/us-bombing-libya-isis-strongholds-vicious-cycle

Eurooppaan suuntaunut pakolaisvyöry ei olisi ollut mahdollista ilman Nato-maiden Turkin ja Kreikan viranomaisten yhteistyötä. Lähi-idästä tulevien pääreitti kulki esteettä näiden maiden kautta. Vuonna 2014 EU suunnitteli Afrikasta suuntautuvan laittoman maahanmuuton pysäyttämistä voimakeinoin. Suomikin lähetti Välimerelle Rajavartioston aluksen ja lentokoneen. Seuraavana vuonna Angela Merkel kuitenkin ilmoitti yksipuolisesti, että rajat ovat auki. Jotakin hyvin kummallista tapahtui.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/operaatio-pakolaiskriisi-onnistui.html

ISIS ja Al Qaida ovat olleet enemmän tai vähemmän amerikkalaisisraelilainen operaatio ja nämä maat yhdessä Nato-maiden kanssa ovat myös aseistaneet ja kouluttaneet noiden järjestöjen taistelijoita saudien rahoittamana. Joissakin arvioissa ISIS on määritelty palkkasoturiarmeijaksi, jota ohjailevat ulkopuoliset tahot, eli edellä mainitut Yhdysvallat, Israel ja Saudiarabia. Hiljattain amerikkalaiset pelastivat ISIS:n saarrettuja johtohenkilöitä Syyriasta.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2015/10/isis-ja-syyria-koko-juttu.html
https://www.nytimes.com/2017/09/15/world/middleeast/syria-isis-convoy-us.html
https://wikileaks.org/clinton-emails/
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3833844/Marc-Turi-says-Clinton-Obama-accidentally-gave-guns-ISIS-Al-Qaeda-Benghazi-attackers-tried-scapegoat-screw-up.html
Kouluttaja selin kameraan taustalla.

Vain kaksi vuotta sitten Espanjan tulli, jolle ei ilmeisesti oltu kerrottu mitään, pysäytti parinkymmenen tuhannen univormun lähetyksen. Julkisuuteen tuli nopeasti tietoja, joiden mukaan ne olivat menossa ISIS:ille Syyriaan. Ja kuitenkin ne tulivat Eurooppaan. Yksi kontti, muutama tuhat univormua, oli osoitettu Ruotsiin.
https://www.nytimes.com/2016/03/04/world/europe/spain-seizes-20000-military-uniforms-bound-for-isis.html
http://edition.cnn.com/2016/03/03/world/spain-seizes-isis-al-nusra-uniforms/index.html

Ruotsissa on koko ajan tiedetty maan kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien ja käännynäisten liittymisestä ISIS:iin. Toimintaa ei ole estetty millään tavalla, kuten ei Suomessakaan, vaikka pelkkä terroristijärjestön tukeminen on rikos. Ruotsissa takaisin tuleville ISIS-taistelijoille on tarjottu sosiaalipalveluita jne. ja Suomessakin he ovat saaneet tulla aivan vapaasti maahan.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-isis-fighters-city-lund-returning-jihadis-housing-job-education-benefits-reintegration-a7371266.html
https://www.rferl.org/a/foreign-fighters-syria-iraq-is-isis-isil-infographic/26584940.html

Hiljattain Yhdysvallat ja Nato uhkasivat sulkea Ruotsin sotilaallisen yhteistyön ulkopuolelle, jos Ruotsi liittyy YK:n ydinaseiden vastaiseen sopimukseen.
https://www.thelocal.se/20170830/us-defence-secretary-mattis-warned-sweden-not-to-sign-anti-nuclear-weapons-treaty-report
https://www.defensenews.com/global/europe/2017/09/01/mattis-reportedly-threatens-swedish-defense-cooperation-over-nuclear-treaty/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/o09Jg/usa-varnar-sverige-for-att-skriva-under-karnvapenforbud
https://runelanestrand.wordpress.com/2017/09/11/nato-hotar-sverige/

Ruotsin ulkoministeri antoi uutena vuonna haastattelun, jossa hän varoitti Natoa puuttumasta Ruotsin sisäisiin asioihin. Hän myös kertoi Naton painostaneen ja uhkailleen Ruotsia.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2018/01/nato-uhkailee-ruotsia-suomi-vaikenee.html
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/margot-wallstrom-varnar-nato
https://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-slar-tillbaka-efter-natos-varning/

Ja vain muutama päivä tuon haastattelun jälkeen.
https://yle.fi/uutiset/3-10010243
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tukholmassa-metroaseman-luona-rajahdys-aiheuttanut-henkilovahinkoja/6721748#gs.Mrbskac
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005516013.html
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005516011.html

Merkille pantavaa on se kuinka viranomaiset ovat kiirehtineet ilmoittamaan, ettei kyse ole terrorismista, vaan murhasta. Siis ennen kuin itse räjähteestä, sen asettajista tai yhtään mistään tiedetään yhtään mitään. Se on varsin erikoista. Ei tämä tosin ensimmäinen kerta ole, kun Ruotsissa tapahtuu outoja asioita. Merkille pantavaa on sekin, että Pohjoismaista Ruotsi on juuri se maa, joka on empinyt Nato-seurustelua pisimpään ja empii edelleen. Ruotsi on myös ainoa Pohjoismaa, joka on sanonut Ei Yhdysvalloille ja Natolle useammankin kerran ja joka ei mielistele niitä joka käänteessä, toisin kuin esimerkiksi Suomi.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/explosion-vid-tunnelbana-i-stockholm-1.5020688
http://nordic.businessinsider.com/mattis-threatened-sweden-over-a-nuclear-weapons-ban-treaty-2017-9?r=US&IR=T
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6767206
http://aa.com.tr/en/europe/sweden-defies-us-nato-threats-on-un-nuclear-ban-treaty/1020964
https://www.neweurope.eu/article/us-warns-sweden-nuclear-ban/

On syytä myös muistaa mitä amerikkalainen ilmavoimien eversti vastasi aivan ensimmäiseksi kysymykseen olivatko he Suomessa Venäjän uhkan takia.
- Oh no, we are here practising areal warfare IN FINLAND. (Eihän toki, me olemme täällä harjoittelemassa ilmasodankäyntiä Suomessa.)
Tämän jälkeen paikalle saapuneet tiedotusupseerit vaihtoivat sanoman aivan toiseksi. Jostakin syystä everstin ensimmäisestä sensuroimattomasta lausunnosta kuvattuja ja tv-uutisissa välähtäneitä pätkiä ei enää löydy Netistä mistään.
Amerikkalaisia joukkoja on toki ollut Suomessa muulloinkin.


https://www.pentaxforums.com/forums/12-post-your-photos/251077-travel-finnish-military-winter-training-40-images.html

4 kommenttia:

 1. Oli Parkkosen ploki revitty folihatusta tai, juttu kuitenkin täsmää sen kanssa, mitä on tapahtunut. Tapahtumisen suunnittelusta onkin keksittävä tarinoita, koska kukaan ei niitä kerro.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus, "Areal warfare" tarkoittaa kuitenkin "alueellista sodankäyntiä".

  VastaaPoista
 3. Seinäjoen ja Ilmajoen noin puolivälissä oli entinen "irtonaisten" työlaitos, jonka toiminta päättyi 1970-luvulla kun irtolaislaki lakkautettiin. Sitä ennen sodan aikana paikka toimi sotavankileirinä. Viimeiset vuosikymmenet alue on ollut Ilmajoen maatalousoppilaitoksen viljelyssä, kunnes viime aikoina paikkalla on yhtäkkiä alettu raivaamaan pusikoista pois. Erikoista että myös VR kerää risuja ja rankoja pois radan varrelta. Joidenkin mielestä paikalla tehdään maisemointia, mutta mistä tuon tietää, ettei alueen ympäri vedetä piikkilanka-aitoja taas aikaisempaan käyttöön. Yksi mielipide on että Kaskisin sataman kautta suupohjan rataa pitkin tuodaan jenkkien kalustoa... lähettyvillä kun on vanhastaan varastoa ja lähimmälle lentokentällekkin on vajaa 10 km matka. Maantiekin ja radanvarsi on kameravalvottu koko suoran mitalta ja Ilmajoelle on rakennettu iso ruokakauppa keskustasta pois keskelle peltoa. Outoa...

  VastaaPoista
 4. Armeijan ylipäällikko on jo jäänyt kiinni valehtelusta, ettei muka tiennyt joistakin sotaharjoitussuunnitelmista. Hän vaikenee kun muuri Suomen riippuvuudesta ja sopimusten sitovuudesta Natoon ja USAhan. Niin kuin on nähty niin Suomi tottelee kaikessa Amerikkaa ja Natoa. Kansa saa tietää vasta Naton armeijan aloittaessa sodan Suomesta käsin ja varmuuden vuoksi atomiasein varustettuna.

  VastaaPoista